Skip to main content

Λίμνη Πλαστήρα, Μετέωρα | 26.10.2024 Διάρκεια: 3 ΗΜΕΡΕΣ τιμή από 259€

Αναχωρήσεις 26/10  -  3 ΗΜΕΡΕΣ  

 

1η ημέρα: Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα (χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι) – Τρίκαλα

 

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα για την υπέροχη λίμνη Πλαστήρα. Μια τεχνητή λίμνη σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο, πλούσια σε αξιοθέατα. Θα περάσουμε τα χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι για να φτάσουμε στο φράγμα και στην πλαζ του Λαμπερού. Θα συνεχίσουμε για τα Τρίκαλα, μία από τις πιο ωραίες πόλεις της Ελλάδας, μια μικρή «Ευρώπη» στην καρδιά της Θεσσαλίας. Από τη μακραίωνη ιστορία του «χθες» στη σημερινή, ευρωπαϊκή και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη, πρώτη ψηφιακή πόλη της Ελλάδας! Η πατρίδα του Ασκληπιού περιμένει να τη γνωρίσουμε με το θαυμαστό Κουρσούμ Τζαμί, το μοναδικό τέμενος επί ελληνικού εδάφους που αντιστάθηκε στον χρόνο. Οι συνοικίες Βαρούσι και παλιά Μανάβικα συγκεντρώνουν τον θαυμασμό στη διάρκεια των περιπάτων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Τρίκαλα - Καλαμπάκα – Μετέωρα – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών – Μέτσοβο – Τρίκαλα

Πρόγευμα και επίσκεψη στους γιγάντιους μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας που δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό ίσως στον κόσμο. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Θα συνεχίσουμε για το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών που είναι ένα μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, σε ένα επιβλητικό κτίριο 1.100 τ.μ. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Μέτσοβο. Χτισμένο σε ύψος 1.200 μ., πάνω στις πλαγιές της Πίνδου, είναι ένα μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Θα περιηγηθούμε στο χωριό και θα επισκεφτούμε το ανοικοδομημένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα που στεγάζει το λαογραφικό μουσείο του Μετσόβου και την Πινακοθήκη Αβέρωφ (εκ του Ευάγγελου Αβέρωφ που καταγόταν από το Μέτσοβο), όπου θα δούμε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, όπως επίσης και μια αξιόλογη συλλογή γλυπτών και χαρακτικών.  Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνετε μια βόλτα στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα, να δοκιμάσετε τα φημισμένα τυριά και τα κρασιά της περιοχής ή να γευματίσετε (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Τρίκαλα - Πύλη – Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι – Αθήνα

 

Πρωινό και αφήνουμε πίσω μας την πόλη των Τρικάλων για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας στην πρωτεύουσα. Φυσικά θα εκμεταλλευτούμε κι αυτή τη μέρα στο έπακρο, ξεκινώντας από την Πύλη Τρικάλων. Είναι η είσοδος του φαραγγιού που οδηγεί στα ορεινά χωριά της Πίνδου. Μέσα στο χωριό κυλάει ο ποταμός Πορταϊκός, ο οποίος στη συνέχεια χύνεται στον Πηνειό. Στην όχθη του ποταμού θα συναντήσουμε τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά. Συνεχίζοντας δίπλα στο ποτάμι θα φτάσουμε στην Ελάτη, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Ν. Τρικάλων. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο από 880 έως 950 μ. και φυσικά βρίσκεται μέσα στα... έλατα. Ακριβώς πάνω από το χωριό δεσπόζει το βουνό Κόζιακας, το οποίο έχει 1.900 μ. υψόμετρο. Το Περτούλι είναι ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο και αυτό μέσα στα έλατα. Σιγά σιγά και γεμάτοι από υπέροχες εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα σε αυτό.

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

  • Σε περίπτωση κακοκαιρίας (βροχής, χιονιού, πάγου ή άλλων επικίνδυνων φαινομένων), ενδέχεται να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε κάποια σημεία.
  • Λόγω των καιρικών συνθηκών, συνιστούμε να έχετε μαζί σας μια μικρή σπαστή ομπρέλα και κατάλληλα παπούτσια βροχής σε περίπτωση βροχόπτωσης.
  • Το πρόγραμμα καθώς και το ωράριο σε χώρους που το πρόγραμμά τους εγκρίνεται από τους δήμους κάθε περιοχής, υπόκεινται σε τυχόν αλλαγές.

 

 

 26/10/2024 - Τιμή από 259€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 259 € 0 €
  Twin Room 259 € 0 €
  Triple Room 259 € 0 €
  Single Room 329 € 0 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pantelidakis 3* στα Τρίκαλα.
  • Ημιδιατροφή (2 πρωινά και 2 βραδινά).
  • Μεταφορές, εκδρομές – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.  
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & μουσεία εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα
  • Προσωπικά έξοδα
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  • Φόρος διαμονής*

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

Μάρτιος – Οκτώβριος

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Νοέμβριος – Φεβρουάριος

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.