Skip to main content

Καβάλα & Θρακικά Τέμπη 28η Οκτωβριου 2021 απο 189,00

28-31/10

 

1η ημέρα: 28/10, Αθήνα – Καβάλα

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό θα φθάσουμε στην Καβάλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 29/10, Φίλιπποι – Αγία Λυδία – Καβάλα (Γνωριμία με την πόλη)

Μπουφέ πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων του Μακεδόνα Βασιλιά Φίλιππου με το αρχαίο θέατρο και την αγορά, εκεί όπου πέρασε τα πρώτα του παιδικά χρόνια ο Μέγας Αλέξανδρος. Από τους Φιλίππους ξεκίνησε και την περιοδεία του στην Ευρώπη ο Απόστολος Παύλος με τον μαθητή του Απόστολο Σίλα. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την πόλη που θα μας φιλοξενήσει κατά την διάρκεια της εκδρομής μας. Θα δούμε αξιόλογα κτίσματα όπως τις Καμάρες, ίσως το πιο χαρακτηριστικό σημείο και κτίσμα της πόλης της Καβάλας, το μουσείο καπνού όπου θα ενημερωθούμε για την επεξεργασία και εμπορία του καπνού, τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Παύλου ο οποίος βρίσκεται σε έναν από τους κεντρικότερους και πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης στην οδό Ομόνοιας, το αρχαιολογικό μουσείο και φυσικά το σήμα κατατεθέν της πόλης το περίφημο κάστρο της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.  Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: 30/10, Τοξότες – Σταυρούπολη (Θρακικά Τέμπη) – Ξάνθη – Καβάλα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τους Τοξότες όπου θα επιβιβαστούμε στο τρένο του Νέστου προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια ξεχωριστή και ανεπανάληπτη εκδρομή, εξερευνώντας τα Θρακικά Τέμπη, την στενή κοιλάδα του ορμητικού Νέστου. Με πρωταγωνιστή τον Νέστο, το πέμπτο μεγαλύτερο ποτάμι της χώρας μας, και «κομπάρσους» τα 28 γραφικά χωριά (τα λεγόμενα Νεστοχώρια) που φιλοξενούνται στην κοιλάδα του Νέστου, η διαδρομή Τοξότες – Σταυρούπολη χαρακτηρίζεται ως μια αξέχαστη περιπλάνηση σ’ έναν τόπο ευλογημένο από τη φύση, με ανεπιτήδευτη ομορφιά και τεράστια οικολογική αξία. Παρθένα δάση, βαθιές κοιλάδες, κατοικημένα αλλά και έρημα χωριά, και κελαρυστά ποτάμια συνθέτουν την πολυμορφική φυσιογνωμία του θρακικού τοπίου. Στη συνέχεια άφιξη στην γραφική Ξάνθη και ελεύθερος χρόνος για περίπατο, καφέ και φαγητό στην παλιά πόλη, που έχει υποστεί ριζική και πολύ επιτυχημένη ανάπλαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: 31/10, Καβάλα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν όπου θα αναχωρήσουμε για την Θεσσαλονίκη έχοντας χρόνο για περιήγηση της πόλης και καφέ. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο επιλογής σας (Esperia Hotel 3* ή στο Lucy Hotel 5*) με ημιδιατροφή καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου
  • Πρωτόκολλα Covid ‘19
  • Ελεύθερη χρήση γυμναστηρίου
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο φόρος διαμονής ξενοδοχείου αξίας ανά κατηγορία 1,5€ & 4€ αντίστοιχα το δωμάτιο ημερησίως
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

 

 

Τιμή κατ’ άτομο

 

Τύπος Δωματίου

Esperia 3*

Lucy 5*

Δίκλινο City View

189 €

199 €

3ο άτομο ενήλικας

159 €

169 €

3ο άτομο παιδί έως 12

145 €

145 €

4ο άτομο παιδί έως 12

-

145 €

Μονόκλινο City View

259 €

269 €

Δίκλινο S/V

-

215 €

3ο άτομο ενήλικας

-

179 €

3ο άτομο παιδί έως 12

-

145 €

4ο άτομο παιδί έως 12

-

145 €

Μονόκλινο S/V

-

295 €