Skip to main content

Κομοτηνή - Έβρος - Πομακοχώρια - Δάσος Δαδιάς 28 Οκτωβριου 2022 απο 210

Αναχώρηση 27/10 4 ΗΜΕΡΕΣ

 Ώρα αναχώρησης 06:30

 

1η μέρα: Αθήνα – Κομοτηνή

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα φτάνουμε το απόγευμα στην Κομοτηνή, μια πόλη με παραδοσιακό χρώμα που διατηρεί ακόμη τη γοητεία της Ανατολής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας CHRIS & EVE 4*. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

 

2η μέρα: Υδροβιότοπος Έβρου - Δάσος Δαδιάς – Σουφλί

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις Φέρες, όπου θα δούμε την Παναγία Κοσμοσώτειρα, το Υδραγωγείο και το συγκρότημα των Λουτρών. Φτάνουμε στο Δέλτα του Έβρου και το Εθνικό Πάρκο όπου θα ενημερωθούμε (καιρού επιτρέποντος) για το οικοσύστημα του ποταμού. Συνεχίζουμε για το Δάσος Δαδιάς και το Εθνικό Πάρκο, όπου θα παρακολουθήσουμε ενημέρωση για την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής. Μετάβαση στο Σουφλί, στους άλλοτε «δρόμους του μεταξιού». Επίσκεψη στα καταστήματα με τα μεταξωτά μαντίλια. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

3η μέρα: Πομακοχώρια - Ξάνθη - Πόρτο Λάγος

Πρωινό και αναχώρηση για τα χωριά των Πομάκων, τη Σμίνθη και τον Εχίνο. Έπειτα κατηφορίζουμε για την Ξάνθη, το «σταυροδρόμι» Δύσης και Ανατολής. Θα δούμε την παλιά πόλη με τα αρχοντικά, τα στενά δρομάκια, το Λαογραφικό Μουσείο και θα γευματίσουμε σε κάποιο από τα παραδοσιακά ταβερνάκια. Ελεύθερος χρόνος και ακολουθεί επίσκεψη στο μαγευτικό Αγιορείτικο μετόχι του Πόρτο Λάγος, με το μεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Παντάνασσας στη Λίμνη Βιστωνίδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

4η μέρα: Καβάλα - Αθήνα             

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη Καβάλα. Θα περιηγηθούμε στα πλακόστρωτα καλντερίμια της Παλιάς Πόλης και θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή θέα από το Κάστρο. Πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΘΡΑΚΗ - CHRIS  & EVE

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

27-30/10

4

210 €

200 €

265 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ✓ Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia ✓ Διαμονή στο ξενοδοχείο Chris & Eve 4*, στην Κομοτηνή ✓ Ημιδιατροφή καθημερινά ✓ Αρχηγός/συνοδός ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Ο ειδικός φόρος διαμονής