Skip to main content

Εορταστική Ξάνθη .. Η αρχόντισσα του Βορρά Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2022-23! από 402€

 Φράγµα Θησαυρού - Ποµακοχώρια - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος - Δράµα - Καβάλα

1η μέρα: Αθήνα - Ξάνθη

Αναχώρηση από Αθήνα στις 06:30 για την πόλη της Ξάνθης με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο Z PALACE 5* Lux, τακτοποίηση και δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Ξάνθη - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος – Κομοτηνή

Πρόγευμα μπουφέ και ημέρα αφιερωμένη στην παλαιά πόλη της Ξάνθης. Γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, αναπαλαιωμένα αρχοντικά, νεοκλασικά κτίρια και παραδοσιακά οικοδομήματα που έχτισαν τεχνίτες της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, συνδυάζουν την τοπική με την οθωμανική αρχιτεκτονική. Κοντά στο ξενοδοχείο μας θα δούμε τις καπναποθήκες της πόλης και το περίφημο “Π” (οδός Καπνεργατών) που πήρε το όνομα του από το σχήμα που έχουν τα κτίρια του 1890, και μετά, την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει το παλαιό ρολόι (του 1859). Στo πεζό μέρος της περιήγησης μας μεταξύ άλλων θα δούμε το Δημαρχείο, που χτίστηκε το 1830 από τον Εβραίο καπνέμπορο Μωυσή, την Δημοτική Πινακοθήκη, το περίφημο Λαογραφικό Μουσείο (εσωτερική επίσκεψη / έξοδα ατομικά) που στεγάζεται στα αρχοντικά των καπνεμπόρων Αθανασίου και Παντελή Kουγιουμτζόγλου, την πλατεία Μητρόπολης με τον μητροπολιτικό ναό (τρίκλιτη βασιλική) του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (του 1839) και το τριώροφο καμπαναριό του (χτίστηκε το 1924), το Μητροπολιτικό Μέγαρο του 1897, το κτίριο του Α’ Δημοτικού Σχολείου κ.α. Θα προχωρήσουμε μέχρι την περιοχή του ποταμού Κόσυνθου, που οι ντόπιοι ονομάζουν “Παραλία” και συγκεντρώνει πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Ακολουθεί μια μαγευτική διαδρομή στη λίμνη της Βιστωνίδας για επίσκεψη στο γραφικό Πόρτο Λάγος με το εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου και μετά σύντομη επίσκεψη στην Κομοτηνή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν σε μπουφέ με μουσική από DJ.

3η μέρα: Θρακικά Τέμπη Νέστου - Φράγμα Θησαυρού – Πομακοχώρια

Χρόνια Πολλά!! Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε για τη μαγευτική διαδρομή που “κυλά” δίπλα στο Νέστο μέσα στα Θρακικά Τέμπη! Διερχόμεθα το Παρανέστι και από εκεί συνεχίζουμε για το φράγμα του Θησαυρού σε ένα τοπίο που θα μας μείνει πραγματικά αλησμόνητο. Συνεχίζουμε στις μοναδικές εικόνες των παραδοσιακών χωριών των Πομάκων, Εχίνο και Σμίνθη, μια μοναδική πολιτισμική εμπειρία και επιστροφή στην πόλη με τα χίλια χρώματα, όπως είναι επίσης γνωστή η Ξάνθη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Μονή Αρχαγγελιώτισσας - Σπήλαιο Αγγίτη - Δράμα

Πλούσιο πρόγευμα από μπουφέ και αναχώρηση για επίσκεψη-προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Αρχαγγελιώτισσας, επιβλητικά χτισμένη σε ονειρικό τοπίο με μοναδική θέα την πεδιάδα από κάτω της. Σαν κτίσμα το Μοναστήρι όπως το βλέπουμε σήμερα, χτίστηκε το 1841. Αυτό, προϋπήρχε στην ίδια θέση πολλές εκατοντάδες χρόνια νωρίτερα και καταστράφηκε από δυο φοβερούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή το 1829. Το μόνο ενδεικτικό στοιχείο από πλευράς κτισμάτων είναι μια κρύπτη του Μοναστηριού που βρίσκεται κάτω από το Ιερό Βήμα και η οποία ανάγεται στα 1000 έως 1100 μ.Χ. Αργότερα κατευθυνόμαστε προς το σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη. Το μοναδικής ομορφιάς σπήλαιο θεωρείται το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στην Ελλάδα με μήκος 15 km εκ των οποίων τα 12,5 έχουν χαρτογραφηθεί. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός, ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης και είναι εντυπωσιακή η έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό. Συνεχίζουμε για την πόλη της Δράμας. Επίσκεψη στο όμορφο πάρκο της πόλης με τη λίμνη των Πηγών της Αγίας Βαρβάρας και τα πανέμορφα, επιβλητικά, αρχοντικά κτίρια από τις αρχές του 19ου αιώνα, όπως το κτίριο που στέγαζε το γυμνάσιο αρένων. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύμα (έξοδα ατομικά) με εξαιρετικά ντόπια κρεατικά - και όχι μόνο - και αργότερα επιστροφή στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

5η μέρα: Καβάλα - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας, τη Χριστούπολη των βυζαντινών χρόνων, με τη χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική και το εντυπωσιακό λιμάνι της. Εδώ δεσπόζουν το υδραγωγείο, το Δημαρχείο, τα καπνομάγαζα και τα κάστρα. Χρόνος για βόλτα και καφέ στα σοκάκια και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιµή κατ’ άτοµο, με πούλμαν, 5 μέρες

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

23-27/12

30/12-3/1

Δίκλινο

402

3ο άτομο

380

3ο άτομο έως 3 ετών

175

3ο άτομο 3 έως 12 ετών

350

Μονόκλινο

505

               

Επιβάρυνση για Deluxe Coco Mat ανακαινισμένο δωμάτιο: € 14 ανά διανυκτέρευση.

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελέστατο Ζ PALACE 5* Lux στην Ξάνθη • Μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου του Ρεβεγιόν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με μουσική από DJ • Δωρεάν χρήση της σάουνας και του γυμναστηρίου • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων