Skip to main content

59 χρόνια Καρναβάλι Ξάνθης 4 ημέρες Καθαρά Δευτέρα 2024 από 295€

Αναχώρηση: 15/03/2024 -  4 ημέρες 

Παλιά πόλη Ξάνθης | ημερήσια εκδρομή στην Καβάλα

 

Καρναβάλι Ξάνθης και η ιστορία του!

 

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι (Θρακικές Λαογραφικές Εορτές) είναι ο θεσμός με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην πόλη της Ξάνθης. Ξεκίνησε το 1966 και φέτος πραγματοποιηθεί τα 59ατα γενέθλιά του. Πρόκειται πλέον για το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Βόρειας Ελλάδας και το δεύτερο μεγαλύτερο σε όλη τη χώρα. Κατά την διάρκειά του θεσμού προσφέρονται αδιάκοπα σε επισκέπτες και κατοίκους της όμορφης Ξάνθης, μοναδικές στιγμές διασκέδασης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Η ιστορία λέει πως στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ορισμένοι Ξανθιώτες με φαντασία, διάθεση και τόλμη προώθησαν την ιδέα των λαϊκών γιορτών κατά την περίοδο της Αποκριάς. Έτσι, το 1966 για πρώτη φορά οργανώθηκαν στη Ξάνθη οι Αποκριάτικες Θρακικές Γιορτές.

 

 

1η ημέρα: Παρασκευή 15/03,

Αθήνα | Ξάνθη                                                                  

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, καφέ και φαγητό θα φτάσουμε στην Πολιτιστική πρωτεύουσα της Θράκης την Ξάνθη. Τακτοποίηση στο κεντρικότατο ξενοδοχείο διαμονής και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο να κινηθούμε με τα πόδια στους δρόμους της πόλης και πέρα των άλλων να δούμε την αποκριάτικη ατμόσφαιρα. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Σάββατο 16/03,

Ημερήσια εκδρομή στην Καβάλα & βραδινό αποκριάτικο γλέντι στην Ξάνθη

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την «Γαλάζια Πόλη» η οποία αποτελεί ένα συνονθύλευμα εμπειριών που αντικατοπτρίζουν τη ζωή σε μια πόλη με πλούσιο παρελθόν και συναρπαστικό παρόν. Μέσα στις μαγευτικές γωνιές της, θα «αναπνεύσουμε» τους ρυθμούς της ιστορίας της, συναντώντας καπναποθήκες και κτίσματα-κοσμήματα του 18ου και 19ου αι. Ανεβαίνοντας την χερσόνησο της Παναγιάς θα μπούμε στην άλλοτε Νεάπολη και νυν Παλιά Πόλη των χρωμάτων και της πέτρας. Ολόκληρη είναι ένα μεγάλο μνημείο, όπου οι γειτονιές της αντανακλούν την πορεία της στο χρόνο και στα γεγονότα που βίωσε. Στα «σωθικά» της θα συναντήσουμε το Ιμαρέτ που θεωρείται αριστούργημα της Ύστερης Οθωμανικής Αρχιτεκτονικής και σπάνιο δείγμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Λίγο πιο ψηλά, την οικία του Μοχάμεντ Άλη (ιδρυτή του Ιμαρέτ), τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον Παλιό Φάρο που αγναντεύει την Θάσο και το Άγιο Όρος και το συγκρότημα του Χαλίλ Μπέη. Στο ψηλότερο σημείο της θα βρούμε το αγέρωχο επιβλητικό Κάστρο με την Ακρόπολη, που χτίστηκε για πρώτη φορά τον 15ο αι και οχυρώθηκε στην συνέχεια από Βυζαντινούς, Ενετούς και Οθωμανούς και που αποτελεί σήμερα ορόσημο της πόλης. Κατεβαίνοντας από το Κάστρο θα δούμε ακόμη ένα σύμβολο της πόλης, τις περίφημες Καμάρες δηλαδή το παλιό Τοξωτό Υδραγωγείο που θεωρείται πως χτίστηκε από τον Ιμπραήμ Πασά τον 16ο αι. Φτάνοντας ξανά στα «πόδια» της παλιάς πόλης θα σταθούμε στον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγ. Παύλου (1905), που πέραν της θρησκευτικής προσέγγισης του αποτελεί και τόπο Βυζαντινής καλλιτεχνικής έκφρασης. Χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ, προαιρετικά, σε νυχτερινό κέντρο θα φάμε και θα γλεντήσουμε με ζωντανή μουσική στους ρυθμούς της τελευταίας αποκριάς. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Κυριακή Αποκριάς 17/03,

Παρακολούθηση καρναβαλιστικών εκδηλώσεων και γνωριμία με την πόλη της Ξάνθης

Πρωινό σε μπουφέ και σήμερα, η Κυριακή της Αποκριάς, θα ξεκινήσει κατευθυνόμενοι προς το ύψωμα της βόρειας πλευράς της Ξάνθης για να μπούμε στην Παλιά Πόλη, όπου στα πλακόστρωτα δρομάκια της θα συναντήσουμε  αριστοτεχνικά οικοδομήματα της θρησκείας, της παιδείας και της τέχνης. Εκεί θα επισκεφθούμε το «Σπίτι της Σκιάς», που πρόκειται για ένα πρότυπο χώρο τέχνης, ένα διαφορετικό μουσείο (Shadow Art) που «παίζει» με το μυαλό μας και που είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει η επίσκεψή μας στο Λαογραφικό Μουσείο, όπου και μόνο το κτίριο αποτελεί τρανταχτή απόδειξη της κοινωνικής και πλούσιας ζωής που είχαν όσοι έζησαν τους περασμένους αιώνες στην πόλη. Εντός του θα δούμε έναν πραγματικό θησαυρό παράδοσης συνδεδεμένο με το ιστορικό παρελθόν του τόπου. Στην συνέχεια κάνοντας λίγα βήματα πιο πάνω θα βρεθούμε στον Ναό της Μητρόπολης που ακουμπά σεμνά στην ομώνυμη πλατεία. Δίπλα του, το Μητροπολιτικό Μέγαρο και το Στάλιο Νηπιαγωγείο, χτισμένο από τον Π. Στάλιο, έναν από τους μεγαλύτερους καπνεμπόρους και οικονομικά ισχυρούς της τότε εποχής. Κατόπιν θα παρακολουθήσουμε τις καρναβαλιστικές εκδηλώσεις και την παρέλαση των αρμάτων η οποία διεξάγεται ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα, κατά το μεσημέρι και μετά το φαγητό μας, θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στην γοητευτικά διαχρονική Ξάνθη. Σημείο εκκίνησης η «καρδιά» της πόλης, το Ρολόι της κεντρικής πλατείας και εν συνεχεία ανάμεσα στα πολλά καλοδιατηρημένα αρχοντικά της με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική ενός μείγματος Ελληνικού νεοκλασικισμού και Οθωμανικής τεχνοτροπίας θα δούμε το «Σπίτι του Χατζηδάκη», το κτήριο του Ερυθρού Σταυρού, το Λύκειο Ελληνίδων, την Εκκλησία του Αγ. Βλασίου, τα «Μιχαλογλέϊκα» κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ μας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Καθαρή Δευτέρα 18/03,

Ξάνθη | Αθήνα

Μετά το πρωινό μας και έχοντες τις καλύτερες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομής μας, θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με στάσεις για ξεκούραση, καφέ και φαγητό. Άφιξη νωρίς το βράδυ.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικότατο Xanthippion Hotel 3* superior
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Αρχηγός εκδρομής,
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Φαγητά & ποτά
  • Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους και όπου αλλού απαιτείται
  • Το αποκριάτικο - εορταστικό δείπνο με πλούσιο φαγητό και ζωντανή μουσική το Σάββατο 16/03 με χρέωση 35€ ανά ενήλικα και 25€ ανά παιδί έως 12 ετών
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση με χρέωση ανά δωμάτιο ανά ημέρα

Μάρτιο έως Οκτώβριο: 1-2 αστέρων 1,50€ | 3 αστέρων 3€ | 4 αστέρων 7€ | 5 αστέρων 10€

Νοέμβριο έως Φεβρουάριο: 1-2 αστέρων 0,50€ | 3 αστέρων 1,50€ | 4 αστέρων 3€ | 5 αστέρων 4€

 

Early Booking:

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 15/02 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 12%

 

Τιμές κατ’ άτομο

Δίκλινο

295 €

3ο άτομο ενήλικας

215 €

3ο άτομο παιδί έως 5

125 €

3ο άτομο παιδί 6-12

175 €

Μονόκλινο

455 €

 Η τιμή για το παιδί έως 5 ετών ισχύει εάν το παιδί κοιμηθεί στο κρεβάτι των γονιών

 

 

Σημαντικό:

  • Οι θέσεις στο πούλμαν δίνονται με σειρά προτεραιότητας εγγραφής στην εκδρομής
  • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο