Skip to main content

ΞΑΝΘΗ …η βασίλισσα της Θράκης! Πάσχα 2024 από 399/ από 130 με δικό σας ΙΧ

Αναχώρηση: 3 - 7 Μαΐου 5 μέρες

ΘΡΑΚΙΚΑ ΤΕΜΠΗ - ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ - ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ - ΔΡΑΜΑ - ΚΑΒΑΛΑ

ΞΑΝΘΗ - ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ

 

Ξάνθη, μια πόλη μοναδική, με απαράμιλλη γραφικότητα και αρχιτεκτονική ποικιλία, ξανακτισμένη το 1829 στη θέση της βυζαντινής Ξάνθειας, στις παρυφές του Αχλαδόβουνου και τις όχθες του ποταμού Κόσυνθου. Εκτός από τα αξιοθέατα της και τα επιβλητικά ατμοσφαιρικά αρχοντικά µε τα ζωντανά χρώματα που συνδυάζουν την τοπική με την οθωμανική αρχιτεκτονική, αποτελεί και ιδανικό τόπο εξόρμησης για το δέλτα του Έβρου, τις μαγευτικές παραποτάμιες διαδρομές του Νέστου, τη λίμνη της Βιστωνίδας, το γραφικό ψαροχώρι του Πόρτο Λάγος κ.α.

 

με διαμονή στο Z Palace Hotel 5*

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Το Hotel Z Palace & Congress Center 5* βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Ξάνθης, σε απόσταση περιπάτου (900μ) από το κέντρο, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τις επισκέψεις και τις αποδράσεις σας στη γύρω περιοχή αλλά και τις ολιγοήμερες διακοπές σας. μία από τις καλύτερες επιλογές διαμονής στη Θράκη.

ΔΩΜΑΤΙΑ: Διαθέτει 97 δωμάτια και σουίτες, όλα επιπλωμένα με γούστο και σύγχρονες ανέσεις όπως, mini bar, τηλεόραση, θέρμανση/κλιματισμό, στεγνωτήρα μαλλιών, room service, wifi. Τα πρόσφατα ανακαινισμένα του δωμάτια (Deluxe) διαθέτουν στρώματα και ανωστρώματα Cocomat.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Στις παροχές του ξενοδοχείου συμπεριλαμβάνονται ευρύχωρο λόμπυ με μπαρ για να απολαύσετε το ποτό σας και πολυτελή σαλόνια για στιγμές χαλάρωσης, εστιατόριο με υπέροχο περιβάλλον και με έξοχες ελληνικές και διεθνείς σπεσιαλιτέ, σύγχρονο γυμναστήριο, σάουνα, θερινή πισίνα, κομμωτήριο, υπηρεσίες μασάζ, business room, δωρεάν Wi-fi κ.α.

To Z Palace Hotel & Congress Center φιλοξενεί και υψηλού επιπέδου επαγγελματικές συναντήσεις, ημερίδες, συνέδρια και κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς είναι από τους κορυφαίους οικοδεσπότες επιχειρηματικών διοργανώσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

 

Πασχαλινό Z Palace:

  • Priority allocation δωματίων.
  • Λαμπάδα και πασχαλινό αυγό στα δωμάτια το Μεγάλο Σάββατο.
  • Πρωϊνό σε αμερικάνικο μπουφέ και δείπνα σε πλούσιους μπουφέδες.
  • Μέρος των δικαιούμενων φαγητών θα είναι το Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα κόκκινα αυγά κ.α. και το Πασχαλινό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα, με κατσικάκι κόκκινα αυγά κλπ. (στη θέση του δείπνου της ημέρας)
  • Οργανωμένο kid’s club σε ειδική αυτόνομη αίθουσα με δραστηριότητες και παιχνίδια με την φροντίδα έμπειρων παιδαγωγών το οποίο θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο καθημερινά 3 ώρες το πρωί και 3 ώρες το απόγευμα.
  • Δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου
  • Δωρεάν χρήση της σάουνας

 

ΞΑΝΘΗ - ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ

 

ΘΡΑΚΙΚΑ ΤΕΜΠΗ - ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ - ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ - ΔΡΑΜΑ - ΚΑΒΑΛΑ

 

 

Μεγ.Παρασκευή: Αθήνα - Καβάλα - Ξάνθη - Επιτάφιος με συλλείτουργο και φιλαρμονικές!

Αναχώρηση στις 06:20 από Αθήνα για την πόλη της Ξάνθης με ενδιάμεσες στάσεις και την γραφική Καβάλα όπου χρόνος για να αφεθείτε στις γευστικές απολαύσεις της παραλιακής της. Άφιξη το απόγευμα και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο Z PALACE 5*. Δείπνο μπουφέ με νηστίσιμα και μη. Το βράδυ θα μεταβούμε στην κεντρική πλατεία της πόλης για την περιφορά των Επιταφίων που συγκεντρώνονται από όλες τις ενορίες και συλλειτουργούν με λαμπρότητα και φιλαρμονικές!

 

Μεγ.Σάββατο: Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα - Τοξότες - Ανάσταση στη Μονή Καλαμούς

Πρόγευμα μπουφέ και ημέρα αφιερωμένη στην παλαιά πόλη της Ξάνθης με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τα νεοκλασικά κτίρια και τα παραδοσιακά οικοδομήματα που έχτισαν τεχνίτες της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου και συνδυάζουν την τοπική με την οθωμανική αρχιτεκτονική. Κοντά στο ξενοδοχείο μας θα δούμε τις καπναποθήκες της πόλης και το περίφημο “Π” (οδός Καπνεργατών) που πήρε το όνομα του από το σχήμα που έχουν τα κτίρια του 1890. Μετά την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει το παλαιό ρολόι (του 1859). Στo πεζό μέρος της περιήγησης μας μεταξύ άλλων θα δούμε το Δημαρχείο, που κτίστηκε το 1830 από τον Εβραίο καπνέμπορο Μωυσή, την Δημοτική Πινακοθήκη, το περίφημο Λαογραφικό Μουσείο (εσωτερική επίσκεψη / έξοδα ατομικά) που στεγάζεται στα αρχοντικά των καπνεμπόρων Αθανασίου και Παντελή Kουγιουμτζόγλου, την πλατεία Μητρόπολης με τον μητροπολιτικό ναό (τρίκλιτη βασιλική) του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (του 1839) και το τριώροφο καμπαναριό του (κτίστηκε το 1924), το Μητροπολιτικό Μέγαρο του 1897, το κτίριο του Α’ Δημοτικού Σχολείου κ.α. Θα προχωρήσουμε μέχρι την περιοχή του ποταμού Κόσυνθου, που οι ντόπιοι ονομάζουν “Παραλία” και συγκεντρώνει πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Συνεχίζουμε για ένα  ονειρικό τοπίο των Θρακικών Τεμπών τους Τοξότες όπου χρόνος για καφέ και υπέροχες φωτογραφίες δίπλα στον Νέστο. Επιστροφή για ξεκούραση. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για την Ανάσταση στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μονής της Παναγίας της Καλαμιώτισσας, λίγο έξω από την πόλη. Επιστροφή και γιορτινό Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά, πλούσιο μπουφέ και ζωντανή μουσική!

 

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιά - Μονή Αρχαγγελιώτισσας - Πομακοχώρια - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος - Κομοτηνή

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πλούσιο γιορτινό μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας αρχίζει με προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Αρχαγγελιώτισσας στο ονειρικό τοπίο πάνω από τον ποταμό Κόσινθο και μετά με διαδρομή στα γραφικά Πομακοχώρια Εχίνο και Σμίνθη. Το μεσημέρι Πασχαλινό γεύμα με παραδοσιακό κατσικάκι, και άλλα εδέσματα, γλέντι με μουσική από ορχήστρα, χορό! Νωρίς το απόγευμα ακολουθεί υπέροχη διαδρομή στην κοντινή λίμνη της Βιστωνίδας για επίσκεψη στο μαγευτικής ομορφιάς Πόρτο Λάγος με το ρομαντικό εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου και μετά επίσκεψη στην Κομοτηνή. Επιστροφή το βράδυ.

 

Δευτέρα: Δέλτα Έβρου - Φέρες - Αλεξανδρούπολη

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για μια μαγευτική ημέρα με διαδρομή προς τις βυζαντινές Φέρες (αρχαία Βήρα), με το συγκρότημα λουτρών και το Υδραγωγείο, αξιοθέατα από την εποχή των Οθωμανών, αλλά κυρίως την Παναγία την Κοσμοσώτειρα το λαμπρότερο εκκλησιαστικό μνημείο στη δυτική όχθη του Έβρου, κατά πολλούς μικρογραφία της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης μαζί με τα λιγοστά ερείπια της ομώνυμης μονής. Θα συνεχίσουμε για το Δέλτα του Έβρου, την είσοδο του Εθνικού πάρκου (έξοδα ατομικά) όπου θα ενημερωθούμε για το οικοσύστημα που σχηματίζει ο ποταμός που προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar και καιρού επιτρέποντος θα περιηγηθούμε μέσα στο Δέλτα του ποταμού. Αργότερα θα μεταβούμε στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Αλεξανδρούπολης, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι. Χρόνος για γεύμα και περίπατο. Επιστροφή και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

Τρίτη: Θρακικά Τέμπη - Παρανέστι - Δράμα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Αποχαιρετούμε την όμορφη Ξάνθη μέσω της μαγευτικής διαδρομής που “κυλά” δίπλα στο Νέστο μέσα στα Θρακικά Τέμπη μέχρι το Παρανέστι! Από εκεί συνεχίζουμε για Δράμα για σύντομο περίπατο και καφέ στο υπέροχο πάρκο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας με τις μικρές λιμνούλες. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και τις ομορφότερες αναμνήσεις!

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο πολυτελές Ζ PALACE HOTEL 5* στην Ξάνθη
  • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (Πασχαλινή ημιδιατροφή)
  • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα (στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας) .
  • Δωρεάν χρήση της σάουνας και του γυμναστηρίου
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α

 

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή & δωρεάν εμφιαλωμένο νερό στα φαγητά καθημερινά, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα .

Z PALACE HOTEL 5*

5 μέρες

3 - 7 Μαΐου

Δίκλινο 

399

3ο άτομο *

350

3ο άτομο ως 12 ετών *

150

4ο άτομο 2 ως 12 ετών *

350

Μονόκλινο

525

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο

Επιβάρυνση για Deluxe Cocomat ανακαινισμένο δωμάτιο : € 17 το δωμάτιο τη νύχτα.

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 10 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.

 

 

Κόστος ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση με δικό σας μέσον Ι.Χ (χωρίς μεταφορές / εκδρομές) με Ημιδιατροφή καθημερινά με δωρεάν εμφιαλωμένο νερό σε όλα τα φαγητά, στην οποία περιλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική & παιδική απασχόληση.

Z PALACE HOTEL 5*

2 - 7 Μαΐου

Ελάχιστος αριθμός διανυκτερεύσεων

3 νύχτες

4 νύχτες

5νύχτες

Δίκλινο

137

132

130

3ο άτομο

55

54

52

3ο άτομο ως 12 ετών *

Δωρεάν

Δωρεάν

Δωρεάν

4ο άτομο 2 ως 12 ετών *

55

54

52

Μονόκλινο 

106

103

99

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο

Επιβάρυνση για Deluxe Cocomat ανακαινισμένο δωμάτιο: € 17 το δωμάτιο τη νύχτα.

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 10 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.