Skip to main content

«Ονειρούπολη» Δράμας | Χριστούγεννα 2024 - Θεοφάνεια 2025 Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ τιμή από 489€

Αναχωρήσεις  22/12, 03/01  -   5 ημέρες 

1η ημέρα: Αθήνα – Δράμα

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και μέσω ενδιάμεσων στάσεων θα φτάσουμε στην όμορφη Δράμα, μια πόλη απλή και ανοιχτόκαρδη, θα μας προσφέρει ζεστασιά, φιλοξενία και θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές της και τα μυστικά της. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Δράμα - Ξάνθη – Δράμα (περιήγηση) & «Ονειρούπολη»

Πρωινό και αναχώρηση για την υπέροχη Ξάνθη, την πόλη με τα χίλια χρώματα, γνωστή κι ως «Κυρά κι αρχόντισσα της Θράκης». Θα κινηθούμε στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε το παλιό δημαρχείο, το λαογραφικό μουσείο, την πινακοθήκη του δήμου και την κατοικία γέννησης του Μάνου Χατζιδάκι. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Δράμα, για να γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, το άγαλμα της Ελευθερίας αλλά και του Κολοκοτρώνη. Θα περπατήσουμε στην Πλατεία Ελευθερίας και θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου αλλά και την βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Μάλιστα η τελευταία είναι και το παλαιότερο σωζόμενο κτίσμα της Δράμας. Στη συνέχεια και μόλις πέσει το σκοτάδι, στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο της Δράμας, ένα Χριστουγεννιάτικο παραμυθένιο σκηνικό φωτίζεται για μικρούς και μεγάλους. Είναι η «Ονειρούπολη». Στον χώρο της Ονειρούπολης οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα παιδιά, να διασκεδάσουν με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, να ταξιδέψουν με τα τρενάκια στο παραμυθένιο χωριό και να απολαύσουν ποικιλία από ροφήματα και εδέσματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Δράμα – Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη ποταμού - Οχυρό Λίσσε –– Σέρρες – Δράμα

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε μια εκδρομή για να γνωρίσουμε κρυφές γωνιές της Μακεδονίας μας. Πρώτος σταθμός το Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη, όπου μέσα από τα έγκατα της γης πηγάζει ο παγωμένος ποταμός. Το εντυπωσιακό αυτό σπήλαιο είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για το πολύ σπουδαίο οχυρό Λίσσε, πολύ κοντά στο κάτω Νευροκόπι. Ακολουθεί επίσκεψη στην πόλη των Σερρών. Ο θαυμασμός και το δέος είναι τα πρώτα συναισθήματα που κυριεύουν τον επισκέπτη, ανοίγοντας τις βαριές σιδερένιες πόρτες στο Μπεζεστένι. Το μοναδικό, σε ιστορική και πολιτισμική αξία, αρχιτεκτονικό «κόσμημα» του 15ου αιώνα, το μεγαλύτερο εμπορικό και διαμετακομιστικό κέντρο των Σερρών που γνώρισε τον ιδιαίτερο σεβασμό μεγαλεμπόρων και ιστορικών της εποχής.

Το Μπεζεστένι ή υφασματαγορά της πόλης των Σερρών ήταν ένας πολύ σημαντικός θεσμός των οθωμανικών πόλεων. Η λέξη προέρχεται από την αραβική λέξη «μπεζ» η οποία σημαίνει ρούχο - ύφασμα, ενώ χρησιμοποιούνταν και για τα κεντήματα αλλά και πολλά ακριβά αντικείμενα. Θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθείτε στα δρομάκια της πόλης, αλλά και να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα από τα υπέροχα τοπικά γλυκά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Δράμα - Παναγία Εικοσιφοίνισσα - Καβάλα – Νέα Καρβάλη - Δράμα

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε την  Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας, της δεύτερης σημαντικότερης μονής της Μακεδονίας. Ακόμα και σήμερα πλήθος πιστών συρρέει στη μονή για να προσκυνήσει τη χάρη της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας και να ασπαστεί την αχειροποίητο εικόνα Της. Η Ιερά Μονή βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Παγγαίου, σε μια κατάφυτη τοποθεσία και σε υψόμετρο 743 μ. Θα συνεχίσουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην υπέροχη πόλη της Καβάλας.

Θα περιηγηθούμε από την παραλία ως την Παλιά Πόλη: Η συνοικία της Παναγίας, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε χερσόνησο με τη θάλασσα τριγύρω. Ανηφόρες και πέτρινα στενά καλντερίμια και πολύχρωμα αρχοντικά. Θα δούμε μνημεία όπως το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί και τις Καμάρες. Η Καβάλα υπήρξε για πολλές δεκαετίες η πιο σημαντική παραγωγός καπνού. Θα δούμε καπναποθήκες και το μοναδικό Μουσείο Καπνού. Η επόμενη στάση μας θα είναι γλυκιά, μιας και θα επισκεφτούμε τη Νέα Καρβάλη γνωστή για τα παραδοσιακά γλυκά της – ονομαστοί είναι οι κουραμπιέδες και οι μπουγάτσες Νέας Καρβάλης. Η πόλη είναι ένας οικισμός – δημιούργημα των μικρασιατών προσφύγων της Καππαδοκικής Καρβάλης ή Γκέλβερι – απλώνεται κατά μήκος εκτεταμένης παραλίας με άμμο και βότσαλα, καθώς και γύρω από την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου όπου και φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου. Θα επισκεφτούμε επίσης το πολύ σπουδαίο Ιστορικό & Εθνογραφικό Μουσείο των Ελλήνων της Καππαδοκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Δράμα – Παλαιός Παντελεήμων – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση από Δράμα με προορισμό τον Παλαιό Παντελεήμωνα Πιερίας. Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας που μάλιστα έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Γεμάτοι όμορφες εικόνες θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Την χειμερινή περίοδο ο καιρός αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο οφείλουμε να έχουμε υπόψιν μας και να πορευθούμε ανάλογα.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2024 - Τιμή από 509€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 509 € 0 €
  Twin Room 509 € 0 €
  Triple Room 509 € 0 €
  Single Room 659 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  3/1/2025 - Τιμή από 489€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 489 € 0 €
  Twin Room 489 € 0 €
  Triple Room 489 € 0 €
  Single Room 639 € 0 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Kouros 4* στη Δράμα.
  • Ημιδιατροφή (4 πρωινά, 4 δείπνα).
  • Εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου.
  • Τσάντα, στυλό, luggage tag , ενημερωτικό εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Γεύματα εκτός της ημιδιατροφής.
  • Ποτά, αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Φόρος διαμονής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

Μάρτιος – Οκτώβριος

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Νοέμβριος – Φεβρουάριος

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.