Skip to main content

Άμστερνταμ 28η Οκτωβριου 2021 από 440€

Η πόλη των καναλιών, των ποδηλάτων & της τουλίπας 
27/10 - 30/10    4 μερες με KLM σε 4 ή 5 αστερων να επιλεξετε!

 

  • Πτήσεις με KLM DUTCH AIRLINES
    Αθήνα – Άμστερνταμ  – Αθήνα
  • Διαμονή σε επιλεγμένο 4*/ 5* ξενοδοχείo με πρωινό μπουφέ καθημερινά
    ΧΟ Park West / Novotel 4* / Krasnapolsky 5*
  • Ξενάγηση στο Άμστερνταμ όπου θα δούμε πανοραμικά τον μύλο του Ρέμπραντ, το εντυπωσιακό στάδιο Αρένα, τα βασιλικά ανάκτορα, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού κ.ά.
  • Επίσκεψη σε βιοτεχνία κοπής διαμαντιών στο Άμστερνταμ
  • Εκδρομή στα παραδοσιακά χωριά Zaanse Schans & Βόλενταμ
  • Επισκέψεις σε φάμπρικα ξυλοπάπουτσων και σε παραδοσιακό τυροκομείο
  • Έμπειρος τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός/ ξεναγός

 

Ημέρα 1η: Aθήνα – Άμστερνταμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, μια πόλη γεμάτη ζωντάνια και συνεχή δραστηριότητα. Το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα και ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος της Ολλανδίας. Η πόλη ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα σαν ένα μικρό αλιευτικό χωριό στις όχθες του ποταμού Άμστελ, από όπου και πήρε το όνομά του. Σήμερα είναι το κύριο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, κυρίως από τον 17ο αιώνα, την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, της οποίας ήταν το εστιακό σημείο. Την περίοδο εκείνη, μια σειρά από ομόκεντρα ημικυκλικά κανάλια, τα ονομαζόμενα grachten χτίστηκαν γύρω από το κέντρο της παλαιότερης πόλης και μέχρι σήμερα προσδιορίζουν τη διάταξη και την εμφάνιση του κέντρου της. Κατά μήκος των καναλιών βρίσκονται πολλά όμορφα σπίτια και αρχοντικά εκ των οποίων τα περισσότερα κατοικούνται, κάποια σήμερα είναι γραφεία, και άλλα είναι δημόσια κτήρια.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Μετά την τακτοποίηση μας στο ξενοδοχείο, το απόγευμα, με το παραδοσιακό τραμ (κόστος εισιτηρίων περίπου 3€), θα μεταφερθούμε στο ιστορικό κέντρο για την πρώτη μας γνωριμία νοιώθοντας τον παλμό της πλωτής πόλης του Άμστερνταμ. Οι φωτισμένες γέφυρες, τα λαμπερά κανάλια και τα πολύχρωμα καταστήματα, εστιατόρια και καφέ/μπαρ με τα μοναδικά στον κόσμο coffee shops, αποτελούν ξεχωριστό ντεκόρ φωτογράφησης.

Ημέρα 2η: Άμστερνταμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχωρούμε για την πανοραμική μας ξενάγηση στην πόλη. Θα περιηγηθούμε στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα μέσα και έξω από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Η διαδρομή μάς μεταφέρει αρχικά στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη του Άμστερνταμ κατά μήκος του ποταμού Άμστελ με τις όμορφες παράκτιες κατοικίες του. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό ”Μύλο του Ρέμπραντ” στις όχθες του ποταμού και το εντυπωσιακό “Στάδιο Αρένα”, την πανύψηλη “Δυτική Εκκλησία”, την Heineken, τα Ανάκτορα, τον “πλωτό” κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό κ.ά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια βόλτα σε ένα από τα μεγαλύτερα αδαμαντοποιεία της πόλης, τον γνωστό οίκο COSTER DIAMONDS, για να γνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι επιδέξιοι τεχνίτες επεξεργάζονται αυτούς τους πολύτιμους λίθους. Όσοι επιθυμούν στη συνέχεια προτείνουμε να επισκεφθούν τα μουσεία Βαν Γκογκ, Ρέμπραντ που βρίσκονται στην ομώνυμη πλατεία. Η πόλη είναι γνωστή για πολλά εξαιρετικά μουσεία, όπως το Κρατικό Μουσείο Ρέικσμουζεουμ (Het Rijksmuseum), το Μουσείο της Πόλης (Het Stedelijk Μuseum), το Σπίτι της Άννας Φρανκ κ.ά. Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε προαιρετικά  μία κρουαζιέρα στα κανάλια της “Βενετίας του Βορρά”. Ελεύθερο το υπόλοιπο της ημέρας.

Ημέρα 3η: Άμστερνταμ (Ρότερνταμ - Χάγη - Ντελφτ)

Μετά το πρωινό προτείνουμε μια ολοήμερη προαιρετική εκδρομή σε όμορφες πόλεις της Ολλανδίας. Θα ξεκινήσουμε από το Ρότερνταμ με τους σύγχρονους ουρανοξύστες και μια φουτουριστική αρχιτεκτονική που σε καθηλώνει. Η πόλη είναι από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης στις όχθες του ποταμού Νίουε Μάας (Nieuwe Maas). Το όνομα της πόλης Rotterdam προέρχεται από τη συγχώνευση των ονομασιών Rotte(r)+dam, δηλαδή ένα φράγμα (dam) πάνω σε έναν μικρό ποταμό, τον Ρόττε (Rotte), που συμβάλλει στον Νίουε Μάας στην καρδιά της πόλης. Το Ρότερνταμ, μία από τις πλέον πολυπολιτισμικές ευρωπαϊκές πόλεις, εκτός από το λιμάνι, είναι παγκοσμίως γνωστό για το Πανεπιστήμιο Εράσμους και για την σύγχρονη αρχιτεκτονική του, υψηλού επιπέδου. Συνεχίζουμε για την μεσαιωνική πόλη Ντελφτ με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Το Ντελφτ είναι πασίγνωστο για την κεραμική του. Οι πρώτοι μάστορες αυτού του είδους προέρχονται από την Ιταλία και εξειδικεύθηκαν στην κεραμική μεγάλων πιάτων, τα λεγόμενα platelen. Παράλληλα στην πόλη αναπτύχθηκε και η ταπητουργία. Η μεγάλη άνθηση της οικονομίας όμως ήρθε από την ανάπτυξη της τεχνικής φαγιάνς, ειδικά στο μπλε χρώμα, που απογείωσε και τη φήμη της πόλης Ντελφτ. Ακόμη και σήμερα έρχονται πολλοί τουρίστες και έμποροι στην πόλη, μόνο για να αγοράσουν τα μπλε επισμαλτωμένα κομψοτεχνήματα των τεχνιτών του φαγιάνς. Ακολουθεί επίσκεψη στην διοικητική πρωτεύουσα Χάγη με το Ολλανδικό Κοινοβούλιο, το Διεθνές Δικαστήριο και τις όμορφες αριστοκρατικές επαύλεις. Στην πόλη βρίσκονται όλες οι ξένες πρεσβείες και τα κυβερνητικά υπουργεία, όπως επίσης το Ανώτατο Δικαστήριο και πολλοί οργανισμοί. Παρ’ όλα αυτά επίσημη πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι το Άμστερνταμ, σύμφωνα με το ολλανδικό σύνταγμα, στο οποίο και επιστρέφουμε το απόγευμα.

Ημέρα 4η: Άμστερνταμ (εκδρομή στα χωριά Zaanse Schans & Βόλενταμ) - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για την επίσκεψή μας στα παραδοσιακά χωριά Zaanse Schans & Βόλενταμ. Θα διασχίσουμε το κλασικό τοπίο της ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια και θα μάθουμε για τον τρόπο άρδευσης αυτών των περιοχών. Στο παραδοσιακό χωριό Zaanse Schans θα θαυμάσουμε τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την φάμπρικα των ξυλοπάπουτσων που τα έχουμε δει σε τόσες φωτογραφίες και κάρτες, τώρα είναι ευκαιρία να τα δούμε από κοντά και να μάθουμε πώς γίνονται. Δεν θα παραλείψουμε και μια στάση στο γραφικό λιμανάκι του Volendam, όπου θα δούμε και μία ταινία μικρού μήκους, στα ελληνικά, με θέμα “Ολλανδία και νερό”.
Κατά τη διάρκεια αυτής της υπέροχης εκδρομής θα επισκεφτούμε και ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «η μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζουν τα τυριά και στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους και ίσως να πάρουμε κι ένα κομματάκι για το σπίτι μας! Επιστροφή στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για την πτήση μας προς Αθήνα.

  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
  • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη, ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

ΤΙΜΕΣ

Ξενοδοχεία 4*

σε Δίκλινο  440€
Μονόκλινο  590€

 

Ξενοδοχεία 5*

σε Δίκλινο 550€
Μονόκλινο 775€


Φόροι 180€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με KLM Dutch Airlines Αθήνα/Άμστερνταμ/Αθήνα.
  • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*/ 5*: ΧΟ West Park 4* / Krasnapolsky 5* ή παρόμοια.
  • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Ελληνόφωνο τοπικό αντιπρόσωπο.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Πτήσεις: KLM

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
27/10 Αθήνα – Άμστερνταμ 13:35 16:10
30/10 Άμστερνταμ – Αθήνα 20:55 01:10*