Skip to main content

Άμστερνταμ – Μπρυζ Φωτα 2021 με 695,00 με Φορους

6-10/1/2022  μοναδικη ιδεα συνδυασμου

 

1η μέρα: 6/1, Αθήνα – Βρυξέλλες – Άμστερνταμ (περιήγηση πόλεως)

Αναχώρηση από Αθήνα για Βρυξέλλες και επιβίβαση στο λεωφορείο μας για Άμστερνταμ. Άφιξη στην πόλη και αμέσως ξεκινάει η ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε τον σιδ. σταθμό το παλιό τελωνείο της πόλης (σήμερα μουσείο Νέμο). Το παλάτι, την πλατεία Ντάμ, το εθνικό μουσείο και το μουσείο Βαν Γκονγκ. Στο τέλος μια κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης, η οποία θα μας μείνει αξέχαστη. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: 7/1, Άμστερνταμ – Χαάρλεμ – Λέϊντεν – Χάγη – Άμστερνταμ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Β. Ολλανδίας που είναι το Χαάρλεμ και όχι το Άμστερνταμ που είναι πρωτεύουσα όλης της χώρας. Η πόλη αντιπροσωπευτικό δείγμα ολλανδικής αρχιτεκτονικής περιλαμβάνει περισσότερα από 1.140 μνημεία παραδοσιακής κληρονομιάς. Εδώ θα δούμε το μουσείο επάαρνε που είναι το παλαιότερο μουσείο της Ολλανδίας με έργα του Ραφαήλ, Μιχαήλ Αγγέλου κα., μουσείο μοντέρνας τέχνης, το ντολχάους, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βάβου, το δημαρχείο. Συνέχεια για το Λέϊντεν την πατρίδα του Ρέγιπραντ όπου θα δούμε το κρατικό Μουσείο Αρχαιοτήτων, Λαϊκής Γνώσης, τον Βοτανικό κήπο, την βιβλιοθήκη Τυζιάνα, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, τις πύλες Μορς και Ντούλεν, τους μύλους Ροντεμπύρχερ και Γεράκι. Το αστικό κανάλι χραχτ με τα όμορφα οικήματα στις όχθες του, τέλος το ιστορικό δημαρχείο. Η επόμενη πόλη που μας περιμένει είναι η διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας η Χάγη. Εδώ βρίσκονται όλα τα υπουργεία και οι πρεσβείες των ξένων χωρών. Το κοινοβούλιο και το ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Το βασιλικό Παλάτι, το μουσείο του πρίγκιπα Μορίσιους. Εδώ θα επισκεφθούμε και το Διεθνές Δικαστήριο για να βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες με την φλόγα της Ειρήνης. Επιστροφή στο Άμστερνταμ για μια τελευταία βόλτα στα κανάλια του. Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: 8/1, Άμστερνταμ – Ουτρέχτη – Χάουντα – Κιντερντάϊκ – Ρότερνταμ – Μπρυζ

Αναχώρηση για την Ουτρέχτη. Η πόλη είναι μια από τις παλαιότερες της Ολλανδίας με σημαντικό ιστορικό κέντρο. Ο πύργος της γοτθικής εκκλησίας ύψους 112,32 είναι ο υψηλότερος της Ολλανδίας είναι μια πολύ ευχάριστη πόλη, όπου μπορείς να πιείς τον καφέ σου δίπλα στο κανάλι άουτεργκραφτ. Το εμπορικό κέντρο Χοφ Καταράινε με σύγχρονη αρχιτεκτονική. Η πόλις γεμάτη από μουσεία όπως το ολλανδικό μουσείο σιδηροδρόμων, μουσείο Αβοριγίνων τεχνών, μουσείο χρημάτων κ.α. Στην συνέχεια για την πόλη Χάουντα, γνωστή στα ελληνικά ως Γκούντα, παγκοσμίως γνωστή για το ομώνυμο τυρί της, αλλά και για τα κεριά και τις βάφλες της. Είναι πατρίδα του ανθρωπιστή Έρασμος. Η πόλις με μνημεία ολλανδικής κληρονομιάς προστατεύεται από την Unesco. Το εντυπωσιακό κτήριο του Δημαρχείου σε γοτθικό ρυθμό με αγάλματα και καριγιόν, το κτήριο της ζυγαριάς, η Πύλη του Λαζάρου, ο πύργος του νερού, η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή κτίσμα του 1278 με τα μεγαλοπρεπή βιτρό και το εκκλησιαστικό όργανο επιφάνειας 160 τετραγωνικών μέτρων. Επόμενη στάση το Κιντερντάϊκ. Από τους 1000 περίπου μύλους που υπάρχουν σε όλη την Ολλανδία, εδώ βρίσκονται δεκαεννιά. Στην στάση μας εδώ θα φωτογραφίσουμε το σύμβολο της Ολλανδίας που είναι οι μύλοι και θα μάθουμε τον σκοπό της λειτουργίας τους.

Αναχωρούμε για το Ρότερνταμ το λιμάνι της χώρας και το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Εδώ θα θαυμάσουμε την μοντέρνα αρχιτεκτονική της πόλης όπως το Μάρκθαλ που στεγάζει την αγορά νωπών τροφίμων. Τα σπίτια που επιπλέουν. Τα σπίτια Μπαου-Χάουζ. Το δημαρχείο και το ταχυδρομείο, την γέφυρα του Έρασμου και το γιούρομαστ. Το πανεπιστήμιο, το ναυτικό μουσείο κα. Μετά τον ελεύθερο χρόνο μας φεύγουμε για την Μπρύζ. Με την άφιξη μας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: 9/1, Μπρύζ – Τούρνε – Γάνδη – Μπρυζ

Αναχώρηση για την Τούρνε που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού εσκώ. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας, το κωδονοστάση, την κεντρική πλατεία με τα σιντριβάνια και τα καφέ, την παλιά γέφυρα και άλλα. Στην συνέχεια στην όμορφη Γάνδη. Η πόλη είναι ένα μνημείο. Η εκκλησία του Αγ. Μπαβό με τα έργα τέχνης του Ρούμιθενς και Βαν Νταικ. Το δημαρχείο με τα τρία διαφορετικά σχέδια αρχιτεκτονικής. Το σπίτι των ναυτικών, την σιταποθήκη, το φρούριο των αρχόντων και σας συνιστούμε μια βόλτα με το καραβάκι στα κανάλια της πόλης. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Μπρύζ, το διαμάντι του Βελγίου, για να θαυμάσουμε την πόλη όπως χτίστηκε μεταξύ 16ου και 18ου αιώνα. Το Μπέλφρυ, το δημαρχείο, το τηλεγραφείο και δίπλα το επαρχείο. Τη  μοναδική εκκλησία του Αγ. Αίματος. Την εκκλησία της Παναγίας με το άγαλμα της «Παναγίας της Βρεφοκρατούσας» από τον Μικελάντζελο, το δικαστικό Μέγαρο. Χρόνος ελεύθερος. Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: 10/1, Μπρυζ – Βρυξέλλες (περιήγηση πόλεως) – Αθήνα

Σήμερα αφήνουμε την πανέμορφη Μπρύζ, για γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του Βελγίου τις Βρυξέλλες. Θα θαυμάσουμε, την κολώνα των κυβερνητών, το παλάτι, το μουσείο τέχνης, το δικαστήριο, την αψίδα της εκατοεντηρίδος για να καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία της Γκραν-Πλαζ. Το Δημαρχείο, το σπίτι του βασιλιά και τα κτίρια των συντεχνιών θα μας μαγέψουν. Η επίσκεψη στο άγαλμα του Μάνεκεν Πις είναι σίγουρα από τα ζητούμενα, καθώς αποτελεί το αξιοθέατο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το αεροδρόμιο, με μια σύντομη στάση για φωνογραφίες στο δεύτερο αξιοθέατο της πόλης που είναι το Ατόμιουμ. Φθάνουμε στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα γεμάτοι από αναμνήσεις.

 

Τιμή κατ’ άτομο

Δίκλινο

695 €

Μονόκλινο

840 €

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βρυξέλλες – Αθήνα με Sky Express  με αποσκευή 20 κιλών και χειραποσκευή 8 κιλών
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο Άμστερνταμ στο ξενοδοχείο Postillion Amsterdam 4* με πρωινό
  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Μπρυζ στο ξενοδοχείο Aragon 4* ή στο NH Brugge 4* με πρωινό
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και δώρο η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με κάλυψη COVID έως 75€ (αξίας 15€) & ΦΠΑ

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι κτλ.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων: στη Μπρυζ και στο Άμστερνταμ το άτομο ανά διαν/ση 3,00 € σε ξενοδοχεία 4* και πληρώνονται επί τόπου στα ξενοδοχεία από τον πελάτη με την άφιξη τους.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες 

  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τον ταξιδιώτη είναι το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 (Green Pass/Πράσινο Πιστοποιητικό) σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή και σε δύο γλώσσες (στη γλώσσα του κράτους που το εκδίδει και στα αγγλικά) και όχι η Βεβαίωση Εμβολιασμού.]
  • Οι ανωτέρω εκδρομές και επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραληφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.

 

Πτήσεις

  • 06/01 ATH-BRU (GQ 800 11:35-14:00)
  • 10/01 BRU-ATH (GQ 801 14:50-19:00)