Skip to main content

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - Μικρό Πανόραμα Ολλανδίας 26Οκτωβρίου 2022! από 495€

ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΚΥΡΩΣΗ! με τιμη early booking 495 αντι 555

Αναχώρηση 26/10-30/10/2022... 5 Ημέρες      Άμστερνταμ–  Χάγη–  Ντέλφτ – Μάρκεν–  Βόλενταμ – Ουτρέχτη

 Η τιμή early booking ισχύει για κρατήσεις με προκαταβολή έως 3/10 .Έπειτα ισχύουν οι κανονικές τιμές.

1η Μέρα | Αθήνα - Πτήση για Άμστερνταμ  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τo Άμστερνταμ. Άφιξη στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια μετάβαση με την συνοδεία του αρχηγού μας, στο κέντρο της πόλης για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη των καναλιών ( στάση μετρό/τρένου στα 500 μέτρα από το ξενοδοχείο μας )

2η Μέρα | Άμστερνταμ – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και έπειτα θα ξεναγηθούμε στα αξιοθέατα της πόλης. Στην ξενάγηση μας θα δούμε το Βασιλικό Ανάκτορο που είναι ένα από τα τέσσερα παλάτια της χώρας και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Νταμ και αρχικά λειτούργησε σαν Δημαρχείο. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε βασιλική κατοικία για τον Ναπολέοντα και αργότερα για την Ολλανδική Βασιλική Οικογένεια. Η κεντρική πλατεία Νταμ που χτίστηκε το 1400, αποτελεί κομβικό  σημείο της πόλης και το φημισμένο Ράικσμουζέουμ (Εθνική Πινακοθήκη της Ολλανδίας) που βρίσκεται στον ίδιο χώρο είναι ένα από τα υπέροχα μουσεία του Άμστερνταμ με σχεδιασμό και στυλ παρόμοιο του σταθμού Central. Το μουσείο περιέχει πάνω από ένα εκατομμύριο εκθέματα εκ των οποίον εκτίθενται μόνο τα οχτώ χιλιάδες από αυτά. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε την Οικία - Μουσείο του διάσημου ζωγράφου και χαράκτη Ρέμπραντ. Επίσης θα επισκεφτούμε το Νομισματοκοπείο και το μέγαρο των Σιδηροδρόμων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από την γοτθική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική με αποτέλεσμα η πρόσοψη να μοιάζει με παλάτι. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση μας και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Heineken Experience που θα γνωρίσουμε την ιστορία της αγαπημένης μπίρας Amstel και της Heineken καθώς πλέον είναι ίδια εταιρεία γιατί η οικογένεια Heineken αγόρασε την Amstel. Ελεύθεροι να περιπλανηθείτε στην πλούσια και ποικίλη αγορά της πόλης. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την διάσημη περιοχή Red Light District που αποτελεί μέρος αυτού που κάνει διάσημο το Άμστερνταμ. Η περιοχή με τα κόκκινα φανάρια γνωστή και ως De Wallen είναι μια συνοικία γύρω από το κανάλι Damrak με αρκετά μπαρ και club με παραστάσεις. Παρόλο που αυτή η περιοχή είναι αρκετά αστυνομευμένη, να έχετε ιδιαίτερη προσοχή στα υπάρχοντα σας και σε επιτήδειους που θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν.  Ελεύθερος χρόνος στη πόλη για γεύμα και καφέ. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

3η Μέρα | Άμστερνταμ – Χάγη -  Ντέλφτ  - Ρότερνταμ  ( προαιρετικά )

Πρωινό και έχοντας αποκτήσει εμπειρίες και όμορφες εικόνες αναχωρούμε για τη θα επισκεφτούμε την πόλη της <<Ειρήνης>>, την Χάγη. Θα συναντήσουμε το πανέμορφο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καθώς και το Binnenhof το οποίο είναι ένα σύμπλεγμά κτιρίων που συμπεριλαμβάνει την Ολλανδική Βουλή. Το Binnenhof είναι δίπλα σε μια μικρή λίμνη που ονομάστηκε "Λίμνη δικαστηρίου" και είναι το σημαντικότερο σημείο της πόλης καθώς εκεί χτυπάει η καρδιά της πολιτικής της Χώρας. Στην λίμνη θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε κάποιες μαγικές φωτογραφίες και να δείτε όλες τις σημαίες των βασιλείων της ομοσπονδίας της Ολλανδίας . Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το όμορφο Ντέλφτ. Η πόλη  ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μία πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλοπρεπούς βασιλικούς ναούς. Επίσης ήταν γενέτειρα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βέρμεερ. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τον παλαιό ναό (Oude Kerk) με ύψος 75 μέτρα, του οποίου η πρόσβαση πραγματοποιείται από μια πανέμορφη γέφυρα που περνάει από ένα από τα πολλά κανάλια του Ντέλφτ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Oostpoort,  που ήταν από τις αρχικές οκτώ πύλες της πόλης, η οποία έχει απομείνει μέχρι και σήμερα. Το τοπίο στο Oostpoort είναι μαγικό δίνοντας την ευκαιρία να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες. Αργότερα θα περπατήσουμε σε κάποια από τα όμορφα κανάλια της πόλης φτάνοντας στην πλατεία Markt με το φανταστικό Δημαρχείο του Ντελφτ με τα μοναδικά κόκκινα παράθυρα. Επόμενος σταθμός μας , η πόλη του Ρότερνταμ, τεράστιας σημασίας λιμάνι και εμπορικό δίαυλο της βόρειας Ευρώπης. Θα επισκεφτούμε τη Μεγάλη Εκκλησία του Αγίου Λαυρεντίου (Grote of Sint-Laurenskerk) που είναι ότι έχει απομείνει από τα μεσαιωνικά κτίρια του Ρότερνταμ, τα περισσότερα από τα οποία καταστράφηκαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το Παλιό Λιμάνι του Ρότερνταμ (Oude Haven), μέρος της αναζωογονημένης Θαλάσσιας Περιοχής της πόλης, είναι μια λεκάνη σκαφών γεμάτη με ανακαινισμένα ιστορικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένων των πλωτών κατοικιών που ζουν οι ντόπιοι.Χρόνος για γεύμα και βόλτα στη πόλη , μέχρι τη στιγμή της αναχώρησης για την επιστροφή μας . Άφιξη στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα

 

4η Μέρα | Άμστερνταμ – Μάρκεν – Βόλενταμ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μια εκδρομή στα γραφικά ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ, που έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και βρίσκονται στις όχθες της άλλοτε λιμνοθάλασσας Ζόιντρζεε. Στο Μάρκεν θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με τα πόδια βλέποντας το ρουστίκ λιμάνι μέχρι και τα αξιολάτρευτα ξύλινα σπιτάκια με ξυλοπόδαρα που έμεναν οι ψαράδες και χρησιμοποιήθηκαν επίσης για το κάπνισμα χελιών. Έπειτα μπορούμε να επισκεφτούμε το Εργοστάσιο Ξύλινων Υποδημάτων για να μάθουμε πως ένα κομμάτι ξύλου από λεύκα μπορεί να γίνει ένα άνετο τσόκαρο. Στη συνέχεια θα δούμε ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης τον φάρο Paard van Marken που χρονολογείτε από το 1893. Στον δρόμο μας, θα συναντήσουμε το μνημείο Πλημμυρών που χτίστηκε λόγω ότι το Marken πριν χτιστεί το φράγμα Afsluitdijk βρισκόταν στο έλεος των πλημμυρών, προκαλώντας συνεχή καταστροφή,  με την μεγαλύτερη να σημειώνετε το 1916 με αποτέλεσμα να χαθούν κάποιοι νησιώτες και πολλοί να μένουν άστεγοι. Έπειτα επίσκεψη σε ένα μικρό σπιτάκι στο λιμάνι το Kijkhuisje Sijtje Boes το οποίο είναι ένα μικρό μουσείο από σουβενίρ. Το όνομα αυτού το πήρε από τον ιδρυτή Sijtje Boes που ήταν αυτός που έκανε το Marken τουριστικό προορισμό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βόλενταμ το οποίο είναι τόσο όμορφο που έχει ζωγραφιστεί από τους μεγάλους ζωγράφους Ρενουάρ και Πικάσο. Θα περιηγηθούμε στο κομψό λιμάνι που οδηγεί στα όμορφα ξύλινα σπιτάκια και σε αρκετά κανάλια. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .

5η μέρα : Άμστερνταμ – Ουτρέχτη – Πτήση επιστροφής                                                      

Πρωινό και ελεύθερη μέρα στη πόλη . Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν σε προαιρετική εκδρομή για την γοητευτική Ουτρέχτη, με ενδιάμεση στάση και επίσκεψη στο παραμυθένιο μεσαιωνικό κάστρο Ντε Χαάρ (De Haar, έξοδα ατομικά), που περιτριγυρίζεται από τάφρο, κήπους, λίμνες και δάσος. Φτάνοντας στην Ουτρέχτη θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό της κέντρο και θα θαυμάσουμε την υπέροχη αρχιτεκτονική του. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή για βόλτα στα εντυπωσιακά κανάλια της πόλης . Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ και για την πτήση επιστροφής.

 

 

 

Πανόραμα Ολλανδίας 5ημ

Εκδρομικό πακέτο

Αναχω-ρήσεις

Ξενοδοχείο

Early Booking

Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Πτήσεις - Αερ. Εταιρία - Παρ/σεις

26/10

Hampton by Hilton Amsterdam Airport Schiphol 3*

495€

555€

 

 

435€

 

 

240€

KLM
Εγγυημένες θέσεις
Αθήνα -Άμστερνταμ  
Πτήση KL 1574 13:45- 14:15
Άμστερνταμ - Αθήνα
Πτήση KL 1581 21:15 - 01:25

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 230 €.  Ο κάθε επιβάτης δικαιούται 12kg χειραποσκευή και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.

               

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την KLM Αθήνα – Άμστερνταμ– Αθήνα .
  • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 230€(ανά άτομο -πληρωτέα πριν την αναχώρηση )
  • Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων 20€
  • Προαιρετική Χάγη - Ντελφτ – Ρότερνταμ 50€
  • Προαιρετική Ουτρέχτη 25€
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
  • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19 αξίας 20 €