Skip to main content

Άμστερνταμ με κρουαζιέρα στα κανάλια και εκδρομές σε Χάρλεμ και Ουτρέχτη | Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2023 Διάρκεια: 5, 6 ΗΜΕΡΕΣ από 859

Αναχωρήσεις: 22/12, 28/12

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: εκδρομή στο Χάρλεμ – πανόραμα Άμστερνταμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για το Άμστερνταμ. Μια ξεχωριστή πρωτεύουσα, ρομαντική και σύγχρονη ταυτόχρονα, που η πληθώρα των καναλιών με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν μια από τις γνωστότερες μητροπόλεις της Ευρώπης.

Φθάνοντας, αναχωρούμε για εκδρομή στο γειτονικό Χάρλεμ, την πόλη των λουλουδιών όπως την ξέρουν και οι Ολλανδοί: καθόλου τυχαία βέβαια αφού ό,τι γνωρίζουμε σχεδόν για την τεράστια παράδοση της χώρας στην ανθοκαλλιέργεια, και ειδικά στην καλλιέργεια της τουλίπας, ξεκίνησε από το Χάρλεμ, ήδη από τον 15ο αιώνα! Ήταν τέτοια η ακμή του εμπορίου εδώ, που απαίτησε μάλιστα και τεχνολογικές καινοτομίες: το Χάρλεμ ήταν η πρώτη πόλη που συνδέθηκε με σιδηρόδρομο με το Άμστερνταμ, στα μέσα του 19ου αι. για να διευκολυνθεί το εμπόριο λουλουδιών! Δεν θα ήταν άστοχο να πει κανείς πως η Ολλανδία άρχισε να αποκτά οικονομική επιφάνεια ακριβώς χάρη σ’ αυτή την πόλη, αξιοποιώντας τον πλούτο της για να γίνει στη συνέχεια παγκόσμια αποικιακή δύναμη.

Θα κάνουμε λοιπόν τη βόλτα μας στην κεντρική πλατεία με τον καθεδρικό του Σαιντ Μπάβο και θα περπατήσουμε στο Χάρλεμ για να ανακαλύψουμε το χρώμα και τον χαρακτήρα αυτής της τόσο ιστορικής πόλης. Αν μάλιστα αναρωτιέστε τι σας θυμίζει το όνομά της, έχετε δίκιο: Ολλανδοί άποικοι από το Χάρλεμ ήταν εκείνοι ίδρυσαν την ομώνυμη πόλη στη Νέα Ήπειρο, την Αμερική.

Επιστροφή στο Άμστερνταμ και στην περιοχή κατά μήκος του ποταμού Άμστελ, την υπεροχή και γεμάτη πράσινο αυτή ζώνη της πόλης με τις όμορφες παράκτιες κατοικίες. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό Μύλο του Ρέμπραντ στις όχθες του ποταμού και μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό Στάδιο Αρένα, έδρα του ιστορικού Άγιαξ. Ο «πλωτός» κεντρικός σταθμός, τα σύγχρονα κτίρια των πολυεθνικών, τα παλαιά αρχοντικά, τα νεότευκτα νησιά, είναι στοιχεία που συνθέτουν το παλαιό με το σύγχρονο. Είτε είστε λάτρης της μοντέρνας αρχιτεκτονικής είτε εκτιμάτε την πλούσια ιστορία της πόλης, το Άμστερνταμ συνδυάζει το προνοητικό πνεύμα κατασκευής και τη δέσμευση να διατηρήσει την πολιτιστική του κληρονομιά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ.

 

2η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – κρουαζιέρα στα κανάλια

Σήμερα μας περιμένει μία αληθινά ξεχωριστή εμπειρία! Tο Άμστερνταμ συχνά αναφέρεται ως η «Βενετία του Βορρά» και η περιήγηση μέσα από τα νερό χαρίζει μια διαφορετική οπτική της πόλης που εντυπωσιάζει. Δεν θα χάσουμε λοιπόν την ευκαιρία για μία κρουαζιέρα στα πανέμορφα και γραφικά κανάλια της πόλης, θα απολαύσουμε τo Άμστερνταμ γεμίζοντας μοναδικές εικόνες από την περιοχή η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως «Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO».

Μετά την κρουαζιέρα η εξερεύνηση συνεχίζεται: περπατήστε κατά μήκος των καναλιών δίπλα στα πανέμορφα παλαιά αρχοντικά και χαρακτηριστικά σπίτια, αλλά και στα στενά δρομάκια του ιστορικού κέντρου και τους εμπορικούς πεζόδρομους με τα πάσης φύσεως μαγαζάκια. Αυτός είναι, άλλωστε, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε την πόλη. Tο Άμστερνταμ είναι μια πόλη «δεμένη» με το νερό, με πολλούς πεζόδρομους και απίστευτα όμορφες πλωτές οδούς! Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – Προαιρετική εκδρομή: ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ – ΝΤΕΛΦΤ

Πρωινό και σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια προαιρετική εκδρομή στην ολλανδική ενδοχώρα για να γνωρίσουμε τις δύο εξίσου μεγάλες ολλανδικές πόλεις, Ρότερνταμ και Χάγη, όπως και τη μοναδική μεσαιωνική πόλη του Ντελφτ!

Η Χάγη είναι η πόλη-οικοδέσποινα του Ολλανδικού Κοινοβουλίου και Διεθνών Οργανισμών όπως το περίφημο «Παλάτι της Ειρήνης» (Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης), και τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν υπουργεία και πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή ολλανδική πόλη.

Το Ρότερνταμ φιλοξενεί το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, που μαζί με τους σύγχρονους ουρανοξύστες, τα πιο μοντέρνα αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willem και Erasmus, παρουσιάζει μια φουτουριστική αρχιτεκτονική του που σε καθηλώνει.

Το Ντελφτ, τέλος, είναι η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη που με το πανέμορφο μεσαιωνικό της κέντρο, τα ιδιαίτερα κανάλια της, και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς στην κεντρική πλατεία, μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή!

Αυτά μαζί με πολλές κοινωνικό-οικονομικές πληροφορίες, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη γνωριμία μας με την υπόλοιπη χώρα (κόστος προαιρετικής εκδρομής 85€).

Διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ.

 

4η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: Ελεύθερη Ημέρα – Shopping Experience

Το Άμστερνταμ ως παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, φημίζεται για τις αγορές του. Μπορείτε λοιπόν σήμερα να απολαύσετε την βόλτα σας, σε μια από τις φημισμένες αγορές της πόλης, όπως στην Kalverstraat (πρώτος εμπορικός πεζόδρομος της Ευρώπης, μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο) και στην P.C Hooftstraat η οποία φιλοξενεί τους παγκόσμιους οίκους μόδας. Δεν πρέπει να παραλείψετε μια βόλτα στην περιοχή Jordaan και στους φημισμένους «Εννέα δρόμους» (9 Straatjes). Επίσης στα μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα όπως το Bijenkorf και το Magna Plaza (πρώην κτίριο του κεντρικού ταχυδρομείου, χτισμένο το 1895) μπορείτε να βρείτε πληθώρα προϊόντων όπως και να απολαύσετε παράλληλα ένα καφέ η κάποιο σνακ.

Περαιτέρω προαιρετικές επιλογές είναι επίσκεψη στον ζωολογικό ή τον βοτανικό κήπο στο μητροπολιτικό πάρκο, σε κάποιο από τα πολλά μουσεία/γκαλερί, τα πολύχρωμα εμπορικά μαγαζιά, το παζάρι των λουλουδιών, τα αμέτρητα καφέ/μπαρ, εστιατόρια και τις υπαίθριες αγορές για να ζήσετε την ατμόσφαιρα του Άμστερνταμ μέσα από τους κατοίκους του. Απολαύστε την πόλη! Διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ.

* Σημείωση: Σε μια πόλη όπως το Άμστερνταμ που προσφέρει πλειάδα επιλογών, για τον έλεγχο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών που επιθυμούν να συμμετέχουν ατομικά σε ποικίλες δραστηριότητες, μουσεία και θεματικούς χώρους, ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους εκ των προτέρων (για ατομικές προκρατήσεις σε μουσεία/ γκαλερί ή θεματικούς χώρους, ισχύει η διαθεσιμότητα στον χρόνο κράτησης).

 

5η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – πτήση επιστροφής

Πρωϊνό, check-out (στις 12:00) και ελεύθερος χρόνος. Το μεσημέρι αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για την επίσκεψη στην όμορφη πόλη της Ουτρέχτης, μια ξεχωριστή πόλη στην καρδιά της Ολλανδίας που διαδραμάτισε έναν εξέχοντα ρόλο κατά τον 17ο «Χρυσό αιώνα» της Ολλανδίας και εξελίχθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα και κομβικά κέντρα εμπορείου της χώρας. Ξεχωρίζει η Dοm Church, ο γοτθικού ρυθμού Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου που μαζί με το ιστορικό κέντρο και το κανάλι που το διασχίζει, καθιστούν την Ουτρέχτη μία από της πιο χαρακτηριστικές πόλεις της Ολλανδίας. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για την πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 6ήμερο πρόγραμμα, με μία επιπλέον ελεύθερη ημέρα στο Άμστερνταμ - Τιμή από 859€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 859 € 289 €
  Twin Room 859 € 289 €
  Triple Room 859 € 289 €
  Single Room 1209 € 289 €

Extras

+ Προαιρετική εκδρομή :  85 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 5ήμερο πρόγραμμα - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 289 €
  Twin Room 999 € 289 €
  Triple Room 999 € 289 €
  Single Room 1549 € 289 €

Extras

+ Προαιρετική εκδρομή :  85 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο nhow Amsterdam RAI 4* ή παρόμοιο
  • Πρωινό καθημερινά
  • Κρουαζιέρα στα κανάλια του ποταμού Άμστελ, στο Άμστερνταμ.
  • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 289€
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα κλπ.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από –  Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

22/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 1581

27/12/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 +1

Πρόγραμμα 6 ημερών, με μία επιπλέον ελεύθερη ημέρα στο Άμστερνταμ

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από –  Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

28/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 1581

01/01/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 +1

Πρόγραμμα 5 ημερών, όπως περιγράφεται