Skip to main content

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ(ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΣ)–ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 - 4ημέρες από 539€

Αναχώρηση: 18-21/01/2024  -  4 ημέρες 

1η μέρα: Αθήνα – Βρυξέλλες(ξενάγηση)—Άμστερνταμ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με SKY EXPRESS για την πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη. Περνώντας από το σύγχρονο κέντρο και προχωρώντας προς το ιστορικό, θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon, το παρκάκι-πίνακα ζωγραφικής Square du Petit-Sablon και το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Θα  περπατήσουμε στην περίφημη Grand Plaz, την Μεγάλη Πλατεία, στην οποία δεσπόζουν τα κτίρια των μεσαιωνικών συντεχνιών, καθώς και στην γύρω περιοχή. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Άμστερνταμ(ξενάγηση)-Βραδινή κρουαζιέρα(προαιρετικά)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στα σημαντικότερα αξιοθέατα  της  πόλης  που «επιπλέει». Θα δούμε  τον παραδοσιακό “Μύλο του Rembrandt”  στις όχθες  του  ποταμού  Amstel, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», το επιβλητικό “Rijksmuseum”,  την  πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία», το «μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά» και τον  Κεντρικό  Σταθμό. Θα  δούμε επίσης την πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και την Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού,  το γραφικό Ροκινκάι και θα καταλήξουμε στην μεγάλη πλατεία με την Λυρική Σκηνή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ θα πραγματοποιήσουμε(προαιρετικά)  μια κρουαζιέρα για να θαυμάσουμε το Amsterdam Light Festival και να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία μέσα από ένα πολυτελές σκάφος με απεριόριστα ποτά(αναψυκτικά, κρασί και μπύρα),  για να απολαύσουμε την μαγική βόλτα στα κανάλια διάρκειας 60-75 λεπτών. Η κρουαζιέρα θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος των ιστορικών καναλιών του Άμστερνταμ και του ποταμού Άμστελ, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να θαυμάσει πάνω από 20 κομμάτια μοναδικών έργων τέχνης φτιαγμένα από φώτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Άμστερνταμ(Ελεύθερη μέρα)-Προαιρετική εκδρομή Χάγη-Ρότερνταμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερή μέρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε να ακολουθήσετε την προαιρετική ολοήμερη εκδρομή μας σε Χάγη και Ρότερνταμ. Πρωινή αναχώρηση για το Ρόττερνταμ, που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Ρήνου. Πάνω σε τεχνητά νησάκια έχουν «φυτρώσει» φουτουριστικού τύπου ουρανοξύστες, προβλήτες, κρεμαστές γέφυρες σαν αυτές των Erasmus και Willem. Συνεχίζουμε για την πόλη της Ειρήνης, τη Χάγη. Φινετσάτη, ήρεμη, αρχόντισσα, η διοικητική πρωτεύουσα της χώρας είναι έδρα Διεθνών Οργανισμών για θέματα Ειρήνης και Δικαιοσύνης και μία από τις τέσσερεις έδρες του Ο.Η.Ε. στον κόσμο. Επιστροφή στο Άμστερνταμ. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Άμστερνταμ-Βόλενταμ- Αθήνα 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα κάνουμε μια τελευταία βόλτα στην πόλη του Άμστερνταμ .  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια σύντομη επίσκεψη στο  γραφικό ολλανδικό ψαροχώρι Βόλενταμ όπου θα περιηγηθούμε στο γραφικό λιμανάκι. Είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, γνωστό για τις παλιές ψαρόβαρκες και την παραδοσιακή ενδυμασία που εξακολουθεί να φοριέται από μερικούς κατοίκους. Γεμάτοι με όμορφες εικόνες θα πάρουμε το δρόμο για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

 

EARLY BOOKING τιμές, για κρατήσεις που θα επιβεβαιωθούν έως 15/12/23 !!

Τιμή κατ’ άτομο

Ξενοδοχείο

2κλινο standard

1κλινο standard

Παιδί    0-2

Παιδί   2-12

18-21/01

4 ημέρες

XO HOTELS COUTURE AMSTERDAM 4*

 

539 €

 

689 €

 

50 €

 

475 €

 

**Οι τιμές των παιδιών, ισχύουν όταν αυτά αποτελούν 3ο ή 4ο άτομο.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βρυξέλλες και Άμστερνταμ-Αθήνα (συμπεριλαμβάνεται χειραποσκευή 8 κιλά και βαλίτσα 20 κιλά)

 

SKY EXPRESS

GQ 800 Αθήνα - Βρυξέλλες

 

 

10.40-13.00

TRANSAVIA

HV 6867 Άμστερνταμ - Αθήνα

 

15.30-19.50

  • 03 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο XO HOTELS COUTURE AMSTERDAM 4*

https://xohotels.com/hotel/xo-hotels-couture-amsterdam/

  • Εκδρομές-ξεναγήσεις , σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Αρχηγός/συνοδός
  • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων , φόρος διαμονής , parking , check points (225 ευρώ ανά άτομο).
  • Είσοδοι σε μουσεία , μνημεία , αξιοθέατα

 

LIGHT FESTIVAL 2023-2024

 https://amsterdamlightfestival.com/en

Το Φεστιβάλ φωτός στο Άμστερνταμ είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ φωτισμού, που πραγματοποιείται από το 2012 στο κέντρο της πόλης. Για 11ετή συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί τους χειμερινούς μήνες από 30 Νοεμβρίου 2023 μέχρι 21 Ιανουαρίου 2024 και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ εκτίθενται ειδικά για την περίσταση διάφορα έργα και εγκαταστάσεις φωτισμού, που έχουν σχεδιαστεί από διεθνείς και σύγχρονους καλλιτέχνες, σχεδιαστές ή αρχιτέκτονες, οι οποίοι βλέπουν τις δημιουργίες τους να παίρνουν σάρκα και οστά κοσμώντας το Άμστερνταμ. Οι επισκέπτες ,  μπορούν να θαυμάσουν τα φωτισμένα έργα καθημερινά από τις 16:00 καθώς η μέρα μικραίνει από νωρίς και να σχεδιάσουν την νυχτερινή τους έξοδο στο φωτισμένο Άμστερνταμ. Μπορείτε να περιηγηθείτε στους δρόμους της πόλης ή να απολαύσετε μια κρουαζιέρα κατά μήκος των ιστορικών καναλιών του Άμστερνταμ και του ποταμού Άμστελ. Εξερευνήστε την πόλη από το νερό και θαυμάστε μοναδικά έργα  τέχνης φτιαγμένα από φώτα.