Skip to main content

Μπενελούξ Καλοκαίρι, Ιούλιος 2019 από 745.00

Αναχωρήσεις: 21, 28/07
7 μέρες

Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων!

1η μέρα: Αθήνα - Άμστερνταμ (περιήγηση πόλης) & Απογευματινός περίπατος στο Ιστορικό κέντρο
Πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη στο Διεθνές αεροδρόμιο 'Schiphol'. H πανοραμική περιήγησή μας στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας θα μας αποκαλύψει μια ξεχωριστή πρωτεύουσα, τόσο ρομαντική διαχρονικά όσο και σύγχρονη ταυτόχρονα, Η Πόλη συνθέτει την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου, που η πληθώρα των καναλιών,με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της, την καθιστούν μια από τις γνωστότερες, μητροπόλεις της Ευρώπης. Η διαδρομή μας μεταφέρει στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη του Άμστερνταμ διπλά στις όχθες του ποταμού Άμστελ. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό 'Μύλο του Ρέμπραντ' και τις όμορφες παράκτιες κατοικίες, απολαμβάνοντας την απόλυτη αρμονία του περιβάλλοντος κατά μήκος του 'διάσημου' ποταμού και μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό 'Στάδιο Αρένα'. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το κέντρο του Άμστερνταμ όντας πεζοδρομημένο στο μεγαλύτερο μέρος του, περιπατείτε και αυτό ακριβώς θα κάνουμε! Με την συνοδεία μας θα διασχίσουμε το ιστορικό κέντρο και θα περπατήσουμε στην πλατεία του Βάτερλο με το σύγχρονο δημαρχείο, διασχίζοντας την πλατεία Ρέμπραντ, το παζάρι των λουλουδιών, την κεντρική πλατεία Dam, το μοναδικό ‘Παλάτι του Βασιλιά, τον ‘πλωτό’ Κεντρικό σιδηροδρομικό Σταθμό. (Μετάβαση με μετρό και υπόδειξη στον τρόπο χρήσης του).

2η μέρα: Άμστερνταμ - Πλατεία Μουσείων - «Coster Diamonds» - Βόλενταμ – Φάρμα Τυριών
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Η σημερινή μας εκδρομή είναι αφιερωμένη στην Ολλανδική ύπαιθρο και το Ψαροχώρι του Βολενταμ. Θα κάνουμε βόλτα στο όμορφο ψαροχώρι και στο γραφικό λιμανάκι του. Εκεί τα παλαιά χρόνια μετά-φόρτωναν τα τοπικά εμπορεύματα όπως ψάρια, γάλα, τυρί, ξεκινώντας έτσι το 'ταξίδι τους' για τις αγορές στο Άμστερνταμ. Θα έχουμε την ευκαιρία επίσης να γνωρίσουμε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου, να χαζέψουμε τα απέραντα βοσκοτόπια, και να εξερευνήσουμε τον 'παλιό τρόπο ζωής'. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε μια τοπική Φάρμα Τυριών, όπου εκεί, 'η μικρή Ολλανδέζα', ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά ενώ στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους! Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της πόλης, το οποίο οριοθετείται από τρία κύρια ημικυκλικά κανάλια (και αμέτρητα άλλα περιμετρικά), που ενώνονται μεταξύ τους με περισσότερες από 1000! γέφυρες για να ολοκληρώσουμε στη 'πλατεία των Μουσείων'. To Άμστερνταμ ως Παγκόσμια 'Πρωτεύουσα' επεξεργασίας διαμαντιών, φιλοξενεί τους μεγαλύτερους οίκους κοπής παγκοσμίως, έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε με δωρεάν είσοδο το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπειο της πόλης, τον γνωστό οίκο 'Coster Diamonds'. Εκεί θα γνωρίσουμε όλη τη διαδικασία κοπής και επεξεργασίας των διαμαντιών, από το αρχικό έως το τελικό στάδιο, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ιστορικά 'κομμάτια' καθώς και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή κοσμημάτων του οίκου. Τα φημισμένα μουσεία Van Gogh, Rijks (Εθνική Πινακοθήκη) και Stedelijk Museum (Σύγχρονης Τέχνης) βρίσκονται ακριβώς απέναντι.

3η μέρα: Άμστερνταμ
Ημέρα ελεύθερη για να περπατήσετε και να εξερευνήσετε το υπέροχο, προοδευτικό και εντυπωσιακό Άμστερνταμ.

4η μέρα: Ρότερνταμ - Χάγη - Ντελφτ - Βρυξέλλες
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Πρώτος σταθμός μας το Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης με τους ουρανοξύστες, τα πιο μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες 'Willem & Erasmus'. Συνεχίζουμε για το Ντελφτ, την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο της και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα η Χάγη, έδρα διεθνών Οργανισμών και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο 'Παλάτι της Ειρήνης' -Διεθνές Δικαστήριο, και τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή ολλανδική πόλη. Καταλήγουμε στις Βρυξέλλες, την Πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ.. 'χτυπάει η καρδιά' της Ευρώπης. Θα ανακαλύψουμε την 'μαγεία' που την περιβάλει και θα θαυμάσουμε τα Ιστορικά της μνημεία, μέσα από τις όμορφες πλακόστρωτες συνοικίες στο κέντρο της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας.

5η μέρα: Βρυξέλλες - Βαλλωνία - Λουξεμβούργο (προαιρετικά)
Μετά το πρωινό μας ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε την προαιρετική εκδρομή Βαλλωνία – Λουξεμβούργο, ένα από τα μικρότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κόστος 90€). Κατά την διαδρομή θα διασχίσουμε τον Βελγικό νότο, μέσα από την κεντρική πεδιάδα με τις καταπράσινες εκτάσεις τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας στην Βαλλωνία θα μας οδηγήσει σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της, την Ντινάντ. Θα έχουμε δυνατότητα για καφέ και περίπατο διπλά στο ποταμό Λέσσε που δεσπόζει στην περιοχή. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Λουξεμβούργο, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων, του νοτιοανατολικού Βελγίου. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και σήμερα είναι ένα από τα 'κέντρα λήψεως αποφάσεων φιλοξενώντας πληθώρα Ευρωπαϊκών οργανισμών αλλά και τραπεζικών ιδρυμάτων. Μεταξύ άλλων θα δούμε, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα με την απροκάλυπτη θέα, το θαυμαστό κτίριο της Φιλαρμονικής, την κεντρική πλατεία 'των όπλων' - Place d'Armes. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Γάνδη – Μπρυζ
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Στάση στην Γάνδη. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλεως, όπου θα δούμε το δημαρχείο, το Διοικητήριο τον ναό του Αγ. Νικόλα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τη διάσημη Μπρυζ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Μια πόλη, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα! Μεταξύ άλλων θα δούμε , το πάρκο με τη 'Λίμνη της Αγάπης', το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, ο Ναός της Παναγίας, η πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το διοικητήριο, και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

7η μέρα: Βρυξέλες – Αϊντχόβεν - Αθήνα
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

21, 28/07

745€

795€

+195€

645€

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Άμστερνταμ / Αϊντχόβεν – Αθήνα όπως αναφέρονται παρακάτω
  • 1 χειραποσκευή 8 κιλών και 1 αποσκευή 15 κιλών ανά άτομο
  • 6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (3 Άμστερνταμ, 3 Βρυξέλλες)
  • Πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές , ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων 165€
  • Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους όπου υπάρχουν, φέρυ
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Σημειώσεις:
Προαιρετική εκδρομή Βαλλωνία – Λουξεμβούργο 90€ ενήλικας, 45€ παιδί έως 12 ετών

Πτήσεις:

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Άμστερνταμ

12.35

15.10

HV 6864

Αϊντχόβεν

Αθήνα

15.25

19.30

HV 6709

*** Η αεροπορική εταιρεία Transavia δεν σερβίρει φαγητό και ποτό στην πτήση

 

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:
Άμστερνταμ: Ozo Hotel 4*
Βρυξέλλες: NH Brussels Louise 4* / Marivaux 4*

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.