Skip to main content

Μπενελούξ 28η Οκτωβρίου 2019 από 595.00

Αναχωρήσεις: 23/10
6 ημέρες

Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων!

1η μέρα: Αθήνα - Άμστερνταμ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για το Άμστερνταμ. Άφιξη στο αεροδρόμιο 'Schiphol'. Αναχώρηση για την περιήγησή μας στην πόλη του Amsterdam.Μια ξεχωριστή πρωτεύουσα τόσο ρομαντική διαχρονικά όσο και σύγχρονη ταυτόχρονα. Η πληθώρα των καναλιών με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν μια από τις γνωστότερες μητροπόλεις της Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα. Η διαδρομή μας μεταφέρει στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη του Άμστερνταμ κατά μήκος του ποταμού Άμστελ με τις όμορφες παράκτιες κατοικίες. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό 'Μύλο του Ρέμπραντ' στις όχθες του ποταμού και μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό 'Στάδιο Αρένα'. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Απόγευμα Προαιρετικά Δωρεάν, Περίπατος Ιστορικό κέντρο. Το Απόγευμα σειρά έχει η πεζή βόλτα μας στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλεως. Θα διασχίσουμε το ιστορικό κέντρο και την κεντρική πλατεία Dam, περπατώντας σε μια πόλη όπου τα μαγευτικά κανάλια, τα παραδοσιακά κτίρια και οι όμορφες φωτισμένες γέφυρες, συνθέτουν την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου! (Μετάβαση με τραμ και υπόδειξη στον τρόπο χρήσης του)

2η μέρα: Άμστερνταμ - Πλατεία Μουσείων - «Coster Diamonds» - Βόλενταμ
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Στην σημερινή μας εκδρομή θα επισκεφθούμε την Ολλανδική ύπαιθρο και την Πλατεία την Μουσείων. Στην πλατεία των Μουσείων θα επισκεφθούμε με δωρεάν είσοδο το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπειο της πόλης, τον γνωστό οίκο 'Coster Diamonds'. Το Άμστερνταμ ως 'Παγκόσμια Πρωτεύουσα' επεξεργασίας διαμαντιών, φιλοξενεί τους μεγαλύτερους οίκους κοπής διαμαντιών παγκοσμίως! Θα γνωρίσουμε όλη τη διαδικασία επεξεργασίας από το αρχικό έως το τελικό στάδιο, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ιστορικά κοσμήματα καθώς και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή του οίκου. Τα φημισμένα μουσεία Van Gogh, Rijks (Εθνική Πινακοθήκη) και Stedelijk Museum (Σύγχρονης Τέχνης) επίσης βρίσκονται ακριβώς απέναντι. Στην Ολλανδική επαρχία θα επισκεφθούμε το όμορφο ψαροχώρι στο Βόλενταμ κάνοντας βόλτα στο γραφικό λιμανάκι του όπου εκεί, τα παλαιά χρόνια μετά-φόρτωναν τα τοπικά εμπορεύματα όπως ψάρια, γάλα και τυρί, ξεκινώντας έτσι το 'ταξίδι τους' για της αγορές στο Άμστερνταμ. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου μέσα από τα απέραντα βοσκοτόπια και να εξερευνήσουμε τον παλιό τρόπο ζωής. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε μια τοπική Φάρμα Τυριών, όπου 'η μικρή Ολλανδέζα' ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά θα μας εξηγήσει πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά ενώ στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις ποικίλες γεύσεις τους! 

3η μέρα: Ρότερνταμ - Χάγη - Ντελφτ - Βρυξέλλες
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μαζί με τις αποσκευές μας. Ρότερνταμ: Το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης με τους ουρανοξύστες, τα πιο μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα & τις εντυπωσιακές γέφυρες 'Willem & Erasmus'. Ντέλφτ: H πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο της και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Χάγη: Έδρα Διεθνών Οργανισμών και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο 'Παλάτι της Ειρήνης' -Διεθνές Δικαστήριο-, & τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή ολλανδική πόλη. Βρυξέλλες: H Πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια πόλη με ένδοξο παρελθόν που στις μέρες μας εδώ 'χτυπάει η καρδιά' της Ευρώπης!
Θα ανακαλύψουμε την 'μαγεία' που την περιβάλει και θα θαυμάσουμε τα Ιστορικά της μνημεία, και τις σύγχρονες δομές της, μέσα από τις όμορφες πλακόστρωτες συνοικίες στο κέντρο της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. - Απόγευμα, Προαιρετικά Δωρεάν, Περίπατος Ιστορικό Κέντρο - Grand Place. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για την πεζή βόλτα μας στην κεντρική πλατεία. Θα διασχίσουμε τα πλακόστρωτα σοκάκια με τα αριστοκρατικά μπιστρό καταλήγοντας στην Grand Place, με τα πανέμορφα κτίρια των συντεχνιών και το κομψό Δημαρχείο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κεντρική πλατεία των Βρυξελλών θεωρείται ως 'η Ομορφότερη Πλατεία Παγκοσμίως'!

4η μέρα: Βρυξέλλες - Βαλλωνία - Λουξεμβούργο (προαιρετικά)
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητ να επισκεφθούμε προαιρετικά ένα από τα μικρότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την διαδρομή μας θα γνωρίσουμε το Βατερλό, εκεί όπου διεξήχθη η ομώνυμη 'μάχη σταθμός' για την Ευρωπαϊκή ιστορία, και θα διασχίσουμε τον Βελγικό νότο μέσα από την κεντρική πεδιάδα με τις καταπράσινες αγροτικές εκτάσεις και τα γραφικά χωριουδάκια. Η διαδρομή μας στην Βαλλωνία θα μας οδηγήσει σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις πόλεις της, την Ντινάντ όπου θα έχουμε δυνατότητα για καφέ και περίπατο διπλά στο ποταμό Μeuse που δεσπόζει στην περιοχή. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Λουξεμβούργο, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων του νοτιοανατολικού οροπεδίου του Βελγίου. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα 'κέντρα λήψεως αποφάσεων' φιλοξενώντας πληθώρα Ευρωπαϊκών οργανισμών, τραπεζικών ιδρυμάτων αλλά και πολυεθνικών εταιριών. Μεταξύ άλλων θα δούμε, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα με την απροκάλυπτη θέα, το θαυμαστό κτίριο της Φιλαρμονικής, την κεντρική πλατεία 'των όπλων' - Place d'Armes. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες (Κόστος 90€)

5η μέρα: Γάνδη – Μπριζ – Αμβέρσα - Αϊντχόβεν
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μαζί με τις αποσκευές μας. Στάση στην Γάνδη. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλεως, όπου θα δούμε το δημαρχείο, το Διοικητήριο τον ναό του Αγ. Νικόλα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τη 'διάσημη' Μπρυζ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Μια πόλη, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα! Μεταξύ άλλων, το πάρκο με τη 'Λίμνη της Αγάπης', το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, ο Ναός της Παναγίας, η πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το διοικητήριο, και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Αμβέρσα, 'Σταυροδρόμι' των τεχνών και του εμπορίου. Δίπλα στον ποταμό Σχέλντε. Φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης που σε συνδυασμό με την απαράμιλλη γοητεία των μεγαλοπρεπών κτισμάτων το Δημαρχιακό Μέγαρο, τα πλησίον συντεχνιακά κτίρια, τον Καθεδρικό ναό και το ιστορικό της κέντρο, συνθέτει το δυναμικό παρόν με το ένδοξο παρελθόν της. Το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Άιντχοβεν και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε την βόλτα σας στην κεντρική πλατεία του Άιντχοβεν, και σε κάποιο από τα πολλά γραφικά μπαρ και εστιατόρια στην καρδιά της πόλης!

6η μέρα: Αϊντχόβεν - Αθήνα
Πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο μαζί με τις αποσκευές μας. Ολοκληρώνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

23/10

595€

645€

+195€

545€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Άμστερνταμ / Αϊντχόβεν - Αθήνα με Transavia
  • 1 χειραποσκευή 10 κιλών και 1 αποσκευή 15 κιλών ανά άτομο
  • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2 Άμστερνταμ, 2 Βρυξέλες, 1 Αϊντχόβεν)
  • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, μετακινήσεις βάσει προγράμματος
  • Εκδρομές , περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων 175€
  • Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους όπου υπάρχουν, φέρυ.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά ως περιλαμβανόμενο ή προαιρετικό .

 

Πτήσεις

Ημ/νια

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

23/10

Αθήνα

Άμστερνταμ

12.20

14.55

HV 6868

28/10

Αϊντχόβεν

Αθήνα

07.15

11.20

HV 6709

 

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια

Άμστερνταμ: XO Blue Tower 4*

Βρυξέλες: NH Brussels Louise 4*

Αϊντχόβεν: Pullman Hotel Eindhoven 4*

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.