Skip to main content

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2020 από 590,00

Αναχώρηση : 2 Ιανουαρίου, 5 ΗΜΕΡΕΣ

 BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο η τιμή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

 Ημέρα 1η: Aθήνα – Άμστερνταμ

Άφιξη αεροπορικώς με απευθείας πτήση στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το νεανικό Άμστερνταμ. Στην απευθείας ξενάγησή μας θα δούμε την πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και την Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού, θα νιώσουμε την ζωντάνια της πόλης στο γραφικό Ροκινκάι και θα καταλήξουμε στην μεγάλη πλατεία με την Λυρική Σκηνή και τα μουσεία Ριγκς & Βαν Γκογκ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Στο ελεύθερο βράδυ θα περπατήσουμε με τον συνοδό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να νοιώσουμε τον παλμό της και να δούμε την πόλη όμορφα φωταγωγημένη.

Ημέρα 2η: Άμστερνταμ

Το πρωί ελεύθερη επίσκεψη σε βιοτεχνία κοπής διαμαντιών για τα οποία φημίζονται οι Ολλανδοί. Μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε κάποιο από τα πολλά μουσεία που βρίσκονται στην ομώνυμη πλατεία. Το μεσημέρι προαιρετική εκδρομή στα παραδοσιακά χωριά Zaanse Schans & Βόλενταμ. Θα διασχίσουμε το κλασικό τοπίο της ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια. Στο παραδοσιακό χωριό Zaanse Schans θα θαυμάσουμε τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την φάμπρικα των ξυλοπάπουτσων. Θα επισκεφτούμε επίσης το γραφικό λιμανάκι του Volendam, όπου θα δούμε και μία ταινία μικρού μήκους, στα ελληνικά, με θέμα “Ολλανδία και νερό". Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «η μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζουν τα τυριά και στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους.

Ημέρα 3η: Άμστερνταμ - Βρυξέλλες (Ρότερνταμ Χάγη Ντελφτ)

Μετά το πρωινό αφήνουμε το Άμστερνταμ και κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια της οδικής μας διαδρομής θα θαυμάσουμε το Ρότερνταμ με το μεγαλύτερο λιμάνι στις εκβολές του ποταμού Ρήνου, την μεσαιωνική πόλη Ντελφτ με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς, φημισμένη για τα κεραμικά της και την διοικητική πρωτεύουσα Χάγη με το Διεθνές Δικαστήριο και την εντυπωσιακή παραλία. Άφιξη στις Βρυξέλλες και απευθείας πανοραμική ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γραν Πλας, το Ατόμιουμ, τα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου, το άγαλμα Manneken Pis, το Heysel Stadium/Mini Europe τα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα 1/12, τα Βασιλικά Παλάτια του Laken και τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, τον Γιαπωνέζικο Πύργο και την Κινέζικη Παγόδα, το Χρηματιστήριο, την Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στο ελεύθερο βράδυ θα περπατήσουμε με τον συνοδό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τη μεγάλη πλατεία.

Ημέρα 4η: Βρυξέλλες (Βατερλό, Ναμούρ, Ντινάν, Λουξεμβούργο)

Ολοήμερη εκδρομή στο μικροσκοπικό αλλά γοητευτικό Λουξεμβούργο. Κατά τη διαδρομή θα περάσουμε από τον ιστορικό χώρο μάχης του Βατερλό και θα διασχίσουμε μέσα από αχανείς χαράδρες, τις Αρδένες με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας στον ποταμό Μάους θα διακοπεί για λίγο καθώς θα σταματήσουμε σε μια από τις πιο όμορφες βελγικές πόλεις την Ντινάντ, πατρίδα του εφευρέτη του σαξόφωνου αλλά και τη Ναμούρ με το όμορφο κάστρο της. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρύσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και στην οποία περιδιαβαίνοντας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής σε σκηνικό που θυμίζει ταινία εποχής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Ημέρα 5η: Βρυξέλλες (Γάνδη, Μπρυζ) – Αθήνα

Σήμερα θα γνωρίσουμε δύο από τις ωραιότερες πόλεις του Βελγίου. Πρώτος μας σταθμός η μεσαιωνική πόλη Μπρυζ, όπου στην περιήγησή της θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο στην Ευρώπη νοσοκομείο του Αγ. Ιωάννη, την πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Ναό της Παναγίας, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο, το ιστορικό κέντρο. Επόμενος σταθμός η Γάνδη, με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη με έργα του Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Στο τέλος της εκδρομής μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

 

5 ημέρες

BB

πρωινό

2/1

4*

590

+180

190

 BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο η τιμή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Aegean Airlines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ως κατωτέρω ή παρόμοια

Άμστερνταμ: Blue Tower 4*

Βρυξέλλες: NH Brussels Louise 4*

  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Ελληνόφωνο αρχηγό/ξεναγό στον τόπο προορισμού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου, με λατινικούς χαρακτήρες.

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

Ημ/νία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΡ. ΠΤΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

2/1

Αθήνα - Άμστερνταμ

Α3 624

08.45

11.25

6/1

Βρυξέλλες - Αθήνα

Α3 623

18.30

22.30