Skip to main content

Μπενελούξ με Transavia Πάσχα - Πρωτομαγιά - Αγίου Πνεύματος 2020 από 645,00

Αναχωρήσεις: 16, 29/04, 04/06

5 μέρες

 1η μέρα: Αθήνα - Άμστερνταμ (περιήγηση πόλης)

Πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη στο αεροδρόμιο 'Schiphol' και αναχώρηση για την περιήγησή μας στην πόλη.

Μια ξεχωριστή πρωτεύουσα τόσο ρομαντική διαχρονικά όσο και σύγχρονη ταυτόχρονα. Η πληθώρα των καναλιών με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν μια από τις γνωστότερες μητροπόλεις της Ευρώπης. Η διαδρομή μας μεταφέρει στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη του Άμστερνταμ κατά μήκος του ποταμού Άμστελ με τις όμορφες παράκτιες κατοικίες. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό 'Μύλο του Ρέμπραντ' στις όχθες του ποταμού και μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό 'Στάδιο Αρένα'. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το απόγευμα θα έχετε ελεύθερο χρόνο για περίπατο στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης . Προτείνουμε να διασχίσετε το ιστορικό κέντρο και την κεντρική πλατεία Dam, περπατώντας σε μια πόλη όπου τα μαγευτικά κανάλια, τα παραδοσιακά κτίρια και οι όμορφες φωτισμένες γέφυρες, συνθέτουν την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου!

2η μέρα: Ολλανδία, Ρότερνταμ, Χάγη, Ντέλφτ, Πάρκο Τουλίπες Κeukenhof

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις 2 εξίσου μεγάλες Ολλανδικές πόλεις, Ρότερνταμ και Χάγη, την μοναδική Μεσαιωνική πόλη του Ντέλφτ, όπως και το πάρκο με τις τουλίπες Κeukenhοf.  To Πάρκο Κeukenhof είναι ανοιχτό μόνον για 2 μήνες το χρόνο την άνοιξη. Θα θαυμάσουμε στον όμορφο κήπο τα πολύχρωμα λουλούδια σε μοναδικά σχήματα. Εκατομμύρια τουλίπες, σε μια τεράστια έκταση συνθέτουν μια ανεπανάληπτη πανδαισία χρωμάτων σ ’ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον πλαισιωμένο από γραφικές λίμνες. (*Περιλαμβάνετε η είσοδος στο πάρκο - Δώρο του γραφείου μας!) Συνεχίζουμε για το Ντέλφτ, τη πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους. Μια ιστορική πόλη που με το πανέμορφο μεσαιωνικό της κέντρο, τα ιδιαίτερα κανάλια της, και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς στην κεντρική πλατεία, σε μεταφέρει σε μια 'άλλη εποχή!' Επόμενος σταθμός μας για σήμερα η Χάγη, Πόλη 'Οικοδέσποινα' του Ολλανδικού Κοινοβουλίου & Διεθνών Οργανισμών όπως το περίφημο 'Παλάτι της Ειρήνης' (Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης), και τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν υπουργεία και πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή! Ολλανδική πόλη. Τελευταία επίσκεψη μας στο Ρότερνταμ, Φιλοξενεί το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, που μαζί με τους σύγχρονους ουρανοξύστες, τα πιο μοντέρνα αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες 'Willem & Erasmus', παρουσιάζει μια φουτουριστική αρχιτεκτονική του που σε καθηλώνει. Επιστροφή το απόγευμα στο Άμστερνταμ.

3η μέρα: Γάνδη – Μπρύζ - Βρυξέλλες

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μαζί με τις αποσκευές μας. Επίσκεψη στην μοναδική Μπρυζ! μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, εκεί όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα! Το ιστορικό κέντρο μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και ο περίπατος μας μέσα στα σοκάκια περιτριγυρισμένοι από τα γραφικά κτίσματα και κανάλια εποχής θα μας ‘ζωντανέψει’ μεσαιωνικές εικόνες, από την εποχή οπού η πόλη υπήρξε το σπουδαιότερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Στάση στην Γάνδη. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλεως, όπου θα δούμε το δημαρχείο, το Διοικητήριο τον ναό του Αγ. Νικόλα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τις Βρυξέλλες. H Πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια πόλη με ένδοξο παρελθόν που στις μέρες μας εδώ 'χτυπάει η καρδιά' της Ευρώπης! Θα ανακαλύψουμε την 'μαγεία' που την περιβάλει και θα θαυμάσουμε τα Ιστορικά της μνημεία, και τις σύγχρονες δομές της, μέσα από τις όμορφες πλακόστρωτες συνοικίες στο κέντρο της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Απόγευμα, Περίπατος Ιστορικό Κέντρο - Grand Place. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για την πεζή βόλτα μας στην κεντρική πλατεία. Θα διασχίσουμε τα πλακόστρωτα σοκάκια με τα αριστοκρατικά μπιστρό καταλήγοντας στην Grand Place, με τα πανέμορφα κτίρια των συντεχνιών και το κομψό Δημαρχείο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κεντρική πλατεία των Βρυξελλών θεωρείται ως 'η Ομορφότερη Πλατεία Παγκοσμίως'!

4η μέρα: Βρυξέλλες - Βαλλωνία - Λουξεμβούργο (προαιρετικά)

Μετά το πρωινό μας ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε την προαιρετική εκδρομή Βαλλωνία – Λουξεμβούργο, ένα από τα μικρότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κόστος 90€). Κατά την διαδρομή θα διασχίσουμε τον Βελγικό νότο, μέσα από την κεντρική πεδιάδα με τις καταπράσινες εκτάσεις τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας στην Βαλλωνία θα μας οδηγήσει σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις πόλεις της, την Ντινάντ. Θα έχουμε δυνατότητα για καφέ και περίπατο διπλά στο ποταμό Λέσσε που δεσπόζει στην περιοχή. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Λουξεμβούργο, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων, του νοτιοανατολικού Βελγίου. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και σήμερα είναι ένα από τα 'κέντρα λήψεως αποφάσεων φιλοξενώντας πληθώρα Ευρωπαϊκών οργανισμών αλλά και τραπεζικών ιδρυμάτων. Μεταξύ άλλων θα δούμε, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα με την απροκάλυπτη θέα, το θαυμαστό κτίριο της Φιλαρμονικής, την κεντρική πλατεία 'των όπλων' - Place d'Armes. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Αμβέρσα - Αϊντχόβεν - Αθήνα

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μαζί με τις αποσκευές μας. Μεταφορά μας στην Αμβέρσα και περιήγηση σε μια από τις σπουδαιότερες πόλεις του Βελγίου. 'Σταυροδρόμι' των τεχνών και του εμπορίου. Δίπλα στον ποταμό Σχέλντε. Φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, που σε συνδυασμό με την απαράμιλλη γοητεία των μεγαλοπρεπών κτισμάτων, όπως το Δημαρχιακό Μέγαρο με τα πλησίον συντεχνιακά κτίρια, τον Καθεδρικό ναό και το ιστορικό κέντρο, συνθέτει το δυναμικό παρόν με το ένδοξο παρελθόν της. Ολοκληρώνουμε στο αεροδρόμιο του Άιντχοβεν για την πτήση της επιστροφής μας.

Κόστος κατ’ άτομο

Early booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

645€

695€

+175€

595€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Άμστερνταμ & Αϊντχόβεν – Αθήνα όπως αναφέρονται παρακάτω
  • 1 χειραποσκευή 8 κιλών και 1 αποσκευή 15 κιλών ανά άτομο
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*/4* (2 Άμστερνταμ, 2 Βρυξέλλες)
  • Πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές , περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Η είσοδος στο πάρκο Keukenhof κόστους 17,5€ (μόνο για τις αναχωρήσεις 16, 29/04)
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων 165€
  • Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους όπου υπάρχουν, φέρυ
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Σημειώσεις:

  1. Προαιρετική εκδρομή Βαλλωνία – Λουξεμβούργο 90€ ενήλικας, 45€ παιδί έως 12 ετών
  2. Η επίσκεψη στο πάρκο Keukenhof πραγματοποιείται μόνο στις αναχωρήσεις 16, 29/04
  3. Η αεροπορική εταιρεία Transavia δεν σερβίρει φαγητό και ποτό στην πτήση

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

Άμστερνταμ: Motel One Amsterdam 3* (το ξενοδοχείο δεν διαθέτει τρίκλινα δωμάτια), Holiday Inn Express Amsterdam Arena Towers 3*, Ozo Hotel 4*

Βρυξέλλες: NH Brussels EU Berlaymont 4*

 

Πτήσεις:

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Άμστερνταμ

12.20

14.35

HV 6862

Αϊντχόβεν

Αθήνα

14.55

19.00

HV 6709

*** Η αεροπορική εταιρεία Transavia δεν σερβίρει φαγητό και ποτό στην πτήση

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.