Skip to main content

BENELUX / ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ 7 Ημερες - Καλοκαιρι 2021 απο 595,00

12, 19, 26 Ιουλιου και  2, 9,16  Αυγούστου  σε προσφορα με KLM ! ΠΡΟΣΦΟΡΑ! - λιγες θεσεις!

10, 17, 24, 31 Ιουλίου,  7,14, 21, 28 Αυγούστου με Aegean       

Άμστερνταμ, Ρόττερνταμ, Ντελφτ, Χάγη, Μπρυζ, Γάνδη, Βρυξέλλες, Βατερλό, Ναμύρ, Ντινάντ, Λουξεμβούργο 

 

  • Δώρο: Κρουαζιέρα στα Κανάλια
  • Με δύο διανυκτερεύσεις στο Άμστερνταμ, μια διανυκτέρευση στη Μπρυζ και τρεις διανυκτερεύσεις στις Βρυξέλλες

Η πρωτεύουσα της Ευρώπης, οι Βρυξέλλες με την Μεγάλη Πλατεία στην οποία δεσπόζουν τα κτίρια των μεσαιωνικών συντεχνιών.

Η Μπρυζ, γνωστή και ως "Βενετία του Βορρά".

Η Γάνδη με το ξακουστό κωδωνοστάσιο και το πολύπτυχο των αδερφών Van Eyck "Ο Μυστικός Αμνός".

Το κοσμοπολίτικο Άμστερνταμ, με τα περίφημα καφέ και την "κόκκινη περιοχή", για τους πιο άτακτους επισκέπτες. Το Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και έδρα του φημισμένου Πανεπιστημίου Erasmus.

Το Λουξεμβούργο με τα καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά μνημεία, καθώς στους Ρωμαίους οφείλει η πόλη την ύπαρξη και το όνομά της.

Τα αστικά κέντρα είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για να επισκεφθεί τις τρεις γειτονικές χώρες της BENELUX, ονομασία που διαμορφώθηκε από την τελωνειακή τους ένωση το 1944 και πήρε το όνομά της από τα αρχικά των τριών συστατικών μερών: Βέλγιο (België), Ολλανδία (Nederland) και Λουξεμβούργο (Luxembourg). 

Στο Βέλγιο αξίζει κανείς να επισκεφθεί τις Αρδέννες, περιοχή με καταπράσινα δάση, γραφικά χωριουδάκια και μεγαλοπρεπή κάστρα και, φυσικά, το Βατερλό, όπου σφραγίστηκε το μέλλον του Ναπολέοντα.

Η Ολλανδία είναι η χώρα των ανεμόμυλων, των ηλιοτρόπιων και του ποδήλατου, γνωστή και ως Κάτω Χώρες, καθώς το 1/4 της συνολικής της έκτασης βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το Λουξεμβούργο θεωρείται σήμερα ένα τα σπουδαιότερα κέντρα της διεθνούς οικονομικής ζωής, εφόσον στο έδαφός του λειτουργούν δεκάδες τράπεζες, που φροντίζουν για την ανωνυμία των πλούσιων καταθετών...

  • Εξαιρετικές απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES ή KLM - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα για Άμστερνταμ και απογευματινή από Βρυξέλλες ή Άμστερνταμ για Αθήνα, ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας
  • Περιήγηση στο Άμστερνταμ, κρουαζιέρα στα κανάλια της "Βενετίας του Βορρά" - Δώρο του Γραφείου μας και βραδινή βόλτα με τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης
  • Επίσκεψη στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, το Ρόττερνταμ
  • Επίσκεψη στην ιστορική πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, το Ντελφτ, την "Πόλη των Πριγκίπων", παγκοσμίως γνωστή για τα κεραμικά της
  • Επίσκεψη στην έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του ολλανδικού Κοινοβουλίου, την Χάγη
  • Επίσκεψη στην επιβλητική Γάνδη
  • Ξενάγηση στις Βρυξέλλες
  • Επίσκεψη στον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό
  • Επίσκεψη σε μία από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου, τη Ναμύρ
  • Επίσκεψη στην γραφική Ντινάντ
  • Επίσκεψη στο "Γιβραλτάρ του Βορρά", την Πόλη του Λουξεμβούργου
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Άμστερνταμ, Ξενάγηση,

Κρουαζιέρα στα Κανάλια/Δώρο του Γραφείου μας

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN ή KLM για Άμστερνταμ. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τον παραδοσιακό Μύλο του Ρέμπραντ στις όχθες του ποταμού Άμστελ, το εντυπωσιακό "Στάδιο Αρένα", την πανύψηλη "Δυτική Εκκλησία", την Heineken, τα Ανάκτορα, τον "πλωτό" κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό κ.ά. Στη συνέχεια θα απολαύσετε μία κρουαζιέρα στα κανάλια της "Βενετίας του Βορρά" - Δώρο του Γραφείου μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NOVOTEL CITY 4* (www.novotel.com). Το βράδυ ετοιμαστείτε για μία βόλτα με τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. 

 

2η μέρα: Άμστερνταμ, Ελεύθερη μέρα,

Προαιρετική εκδρομή Zaanse Schans - Βόλενταμ      

Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τον αρχηγό μας (με τραμ, έξοδα ατομικά) για μια βόλτα σε ένα από τα μεγαλύτερα αδαμαντοποιεία της πόλης, τον γνωστό οίκο COSTER DIAMONDS, όπου θα παρακολουθήσετε την διαδικασία κοπής και επεξεργασίας των διαμαντιών ή να επισκεφθείτε τα φημισμένα μουσεία Van Gogh και Rijks (έξοδα ατομικά, χωρίς ξενάγηση). Το μεσημέρι θα διασχίσουμε το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια (έξοδα ατομικά). Στο φημισμένο και πανέμορφο χωριό Zaanse Schans θα θαυμάσουμε τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την φάμπρικα των ξυλοπάπουτσων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γραφικό λιμανάκι του Βόλενταμ (Volendam), όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο Άμστερνταμ το απόγευμα.

 

3η μέρα: Άμστερνταμ - Ρόττερνταμ - Ντελφτ - Χάγη - Μπρυζ   

Πρωινή αναχώρηση για να επισκεφθούμε τις φημισμένες πόλεις Ρότερνταμ, Ντελφτ και Χάγη. Το Ρόττερνταμ είναι το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Εκεί θα δούμε επιβλητικούς ουρανοξύστες, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια και τις κρεμαστές γέφυρες Willems και Erasmus. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, το Ντελφτ, η "Πόλη των Πριγκίπων", παγκοσμίως γνωστή για τα κεραμικά της. Είναι μία ιστορική πόλη με πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο και μεγαλόπρεπους βασιλικούς ναούς. Τέλος, θα επισκεφθούμε τη Χάγη, έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του ολλανδικού Κοινοβουλίου, με το περίφημο "παλάτι της Ειρήνης", τα μοναδικής ομορφιάς κτίρια που σήμερα στεγάζουν πρεσβείες και υπουργεία, καθώς και την μεγαλύτερη κοσμική παραλία της Ολλανδίας, την Scheveningen. Άφιξη στην Μπρυζ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH BRUGGE 4* (www.nh-hotels.com). Το βράδυ θα περπατήσουμε με τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Μπρυζ - Γάνδη - Βρυξέλλες 

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την επιβλητική Γάνδη, όπου στον ναό του St Bavon θα δούμε ένα αριστούργημα τέχνης του 15ου αιώνα - το πολύπτυχο των αδερφών Van Eyck "Ο Μυστικός Αμνός" - και θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης. Συνεχίζουμε για τις Βρυξέλλες. Άφιξη και τακτοποίηση σε ένα από τα ξενοδοχεία της αλυσίδας NH, όπως το NH COLLECTION BRUSSELS CENTER 4* ή το NH GRAND ARENBERG 4* (www.nh-hotels.com). Το βράδυ προαιρετικός περίπατος με τον ξεναγό μας στην Grand Plaz/Μεγάλη Πλατεία και την γύρω περιοχή. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Βρυξέλλες, Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο θρυλικό στάδιο, την Mini-Europe, το Παλάτι, την Κινέζικη παγόδα, τον Γιαπωνέζικο πύργο και θα φωτογραφήσουμε την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του ATOMIUM. Επίσης, θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon, το παρκάκι-πίνακα ζωγραφικής Square du Petit-Sablon και το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Βρυξέλλες - Βατερλό - Ναμύρ - Ντινάντ - Λουξεμβούργο - Βρυξέλλες

Πρωινή αναχώρηση για Λουξεμβούργο, που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα της διεθνούς οικονομικής ζωής, περνώντας προηγουμένως από τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό. Κατά τη διαδρομή μας προς το Λουξεμβούργο θα διασχίσουμε τις Αρδέννες με τα καταπράσινα δάση, τις αχανείς χαράδρες, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή δίπλα στον ποταμό Μάας θα διακοπεί μόνο για λίγο, καθώς θα σταματήσουμε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου, τη Ναμύρ (Namur), όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο απόρθητο κάστρο της πόλης, καθώς και στην γραφική Ντινάντ (Dinant), την πατρίδα του Σαξ - εφευρέτη του σαξόφωνου - και της μοναστηριακής μπύρας Leffe. Στο "Γιβραλτάρ του Βορρά", την Πόλη του Λουξεμβούργου, θα περιδιαβούμε τους κεντρικούς δρόμους και θα δούμε μεταξύ άλλων τον επιβλητικό ναό της Παναγίας, το κυβερνητικό κτίριο, το κάστρο, τις κατακόμβες και το φημισμένο για τη θέα του μπαλκόνι της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Βρυξέλλες (ή Άμστερνταμ) - Αθήνα  

Πρωινό ελεύθερο. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι •Στις αναχωρήσεις με KLM οι πτήσεις είναι Αθήνα-Άμστερνταμ-Αθήνα •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις

AEGEAN

 

~  7 μέρες

 

Τιμή κατ΄ άτομο

Aegean Airlines

Δίκλινο

765

3ο άτομο έως 12 ετών    

635

Μονόκλινο

1115  

 

 

Αναχωρήσεις

 

KLM

 

~  7 μέρες

 

Τιμή κατ΄ άτομο

KLM

Δίκλινο

595

3ο άτομο έως 12 ετών    

495

Μονόκλινο

945  

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, φόροι πόλεων: + € 280

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με AEGEAN AIRLINES ή KLM

 

 

Οι πτήσεις μας για τις αναχωρήσεις με AEGEAN

 1η μέρα

Α3 624    

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  

 

08.25΄ - 11.10΄

 

 7η μέρα

 

Α3 623  

  

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΘΗΝΑ

19.25΄ - 23.30΄

 

 

 

Οι πτήσεις μας για τις αναχωρήσεις με KLM

 1η μέρα

 KLM 1572   

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 

 

06.00΄ - 08.30΄

 

 7η μέρα

 

KLM 1581 

 

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ

20.55΄ - 01.10΄

  • Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Κρουαζιέρα στα κανάλια, Δώρο του Γραφείου μας
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α

 

Δεν Περιλαμβάνονται: •Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά •Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.