Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 BENELUX / ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ! από 895€

Άμστερνταμ, Ουτρέχτη, Ρόττερνταμ, Ντελφτ, Χάγη,

Μπρυζ, Γάνδη, Βρυξέλλες, Βατερλό, Ναμύρ, Ντινάντ, Λουξεμβούργο

 Αναχωρήσεις: 7, 21 Ιουλίου, 4, 11, 18 Αυγούστου     2022

~    7 μέρες 

1η μέρα: Αθήνα - Άμστερνταμ - Ουτρέχτη, Περιήγηση - Άμστερνταμ, Περιήγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, τo κοσμοπολίτικο Άμστερνταμ. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για την γοητευτική Ουτρέχτη, στην οποία θα περιηγηθούμε περπατώντας και θαυμάζοντας την υπέροχη αρχιτεκτονική του μεσαιωνικού της κέντρου. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και επιστροφή στο Άμστερνταμ. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Ρέμπραντ, τα Ανάκτορα, τον "πλωτό" κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NOVOTEL 4* (www.novotel.com) η παρόμοιο. Το βράδυ ετοιμαστείτε για μία βόλτα με τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Άμστερνταμ, Ελεύθερη μέρα

Ελεύθερη μέρα για βόλτες, επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης και σε μουσεία (Rijks, Van Gogh, έξοδα ατομικά, χωρίς ξενάγηση).

3η μέρα: Άμστερνταμ, Zaanse Schans, Βόλενταμ

Σήμερα το πρωί θα διασχίσουμε το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια. Στο φημισμένο και πανέμορφο χωριό Zaanse Schans θα θαυμάσουμε τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την φάμπρικα των ξυλοπάπουτσων. Συνεχίζουμε για το γραφικό λιμανάκι του Βόλενταμ (Volendam). Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επιστροφή στο Άμστερνταμ. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Άμστερνταμ - Χάγη - Ντελφτ - Ρότερνταμ - Βρυξέλλες  

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Ειρήνης, τη Χάγη. Φινετσάτη, ήρεμη, αρχόντισσα, η διοικητική πρωτεύουσα της χώρας είναι έδρα Διεθνών Οργανισμών για θέματα Ειρήνης και Δικαιοσύνης και μία από τις τέσσερις έδρες του Ο.Η.Ε. στον κόσμο. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για την ιστορική πόλη της Ολλανδίας, το Ντελφτ, την πανέμορφη "Πόλη των Πριγκίπων", παγκοσμίως γνωστή για τα κεραμικά της. Επόμενος σταθμός μας το Ρόττερνταμ, που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Ρήνου. Πάνω σε τεχνητά νησάκια έχουν "φυτρώσει" φουτουριστικού τύπου ουρανοξύστες, προβλήτες, κρεμαστές γέφυρες σαν αυτές των Erasmus και Willem. Τελικός προορισμός μας για σήμερα η πρωτεύουσα του Βελγίου, οι Βρυξέλλες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NΗ BRUSSELS EU BERLAYMONT 4* (www.nh-hotels.com) ή παρόμοιο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Βρυξέλλες, Περιήγηση πόλης

Πρωινή περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε  το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο θρυλικό στάδιο, την Mini-Europe, το βασιλικό παλάτι, την Κινέζικη παγόδα, τον Γιαπωνέζικο πύργο και θα φωτογραφήσουμε την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του ATOMIUM. Περνώντας από το σύγχρονο κέντρο της πόλης και προχωρώντας προς το ιστορικό, θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon, το παρκάκι-πίνακα ζωγραφικής Square du Petit-Sablon και το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Τέλος, θα περπατήσουμε στην περίφημη Grand Plaz, την Μεγάλη Πλατεία, στην οποία δεσπόζουν τα κτίρια των μεσαιωνικών συντεχνιών, καθώς και στην γύρω περιοχή. Χρόνος ελεύθερος για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Διανυκτέρευση 

6η μέρα: Βρυξέλλες,

Εκδρομή σε Βατερλό, Ναμύρ, Ντινάντ, Λουξεμβούργο 

Πρωινή αναχώρηση για το Λουξεμβούργο, που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα της διεθνούς οικονομικής ζωής, περνώντας προηγουμένως από τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό. Κατά τη διαδρομή μας προς το Λουξεμβούργο θα διασχίσουμε τις Αρδέννες με τα καταπράσινα δάση, τις αχανείς χαράδρες, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή δίπλα στον ποταμό Μάας θα διακοπεί μόνο για λίγο, καθώς θα σταματήσουμε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου, τη Ναμύρ (Namur), όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο απόρθητο κάστρο της πόλης, καθώς και στην γραφική Ντινάντ (Dinant), την πατρίδα του Σαξ - εφευρέτη του σαξόφωνου - και της μοναστηριακής μπύρας Leffe. Στο "Γιβραλτάρ του Βορρά", την Πόλη του Λουξεμβούργου, θα περιδιαβούμε τους κεντρικούς δρόμους και θα δούμε μεταξύ άλλων τον επιβλητικό ναό της Παναγίας, το κυβερνητικό κτίριο, το κάστρο, τις κατακόμβες και το φημισμένο για τη θέα του μπαλκόνι της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Βρυξέλλες - Γάνδη - Μπρυζ - Βρυξέλλες - Αθήνα    

Πρωινή αναχώρηση για την επιβλητική Γάνδη, όπου φθάνοντας θα επισκεφθούμε τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Saint Bavo (τοπικός άγιος της Γάνδης του 7ου αιώνα, ο πρώτος ιεραπόστολος στη Φλάνδρα και τη Γαλλία), για να δούμε ένα αριστούργημα τέχνης του 15ου αιώνα - το πολύπτυχο των αδερφών Van Eyck "Ο Μυστικός Αμνός" - και θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την μαγευτική Μπρυζ, όπου θα περπατήσουμε κατά μήκος των μαγευτικών καναλιών και των πέτρινων, μικρών γεφυριών της πόλης, θα διασχίσουμε τα σοκάκια γύρω από το μεσαιωνικό κωδωνοστάσιο της κεντρικής πλατείας Grotte Markt και της πλατείας του Δημαρχείου Burg Markt και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό Notre-Dame de Bruges. Χρόνος ελεύθερος για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Επιστροφή στις Βρυξέλλες, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Αναχωρήσεις: 7, 21 Ιουλίου, 4, 11, 18 Αυγούστου     ~    7 μέρες 

 

Τιμή κατ΄ άτομο

 

 

Δίκλινο

895

3ο άτομο έως 12 ετών

745

Μονόκλινο

1396

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN

Οι πτήσεις μας

1η μέρα

A3 624

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

08:25-11:10

7η μέρα

A3 623

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΘΗΝΑ

19:35-23:35

  • Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*  
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 280
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.