Skip to main content

Ταξίδι σαν παραμύθι στη Μπενελούξ | 03.06.2023 Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ από 899

Αναχώρηση: 3/6

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (περιήγηση) – ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ

Με την άφιξή μας, μας περιμένει περιήγηση πεζή σε μια από τις πιο κοσμοπολίτικες ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Θα περιηγηθούμε λοιπόν στα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα. Θα δούμε τον εντυπωσιακό κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, θα περπατήσουμε επάνω στην κεντρική οδό Νταμράκ με το παλιό χρηματιστήριο και θα θαυμάσουμε την κεντρική πλατεία Νταμ με το βασιλικό ανάκτορο. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο Munt, την πλατεία Ρέμπραντ και την Αγορά των Λουλουδιών. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς στο Μάαστριχτ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

2η ημέρα: ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΟΥΡΘ ΝΤΥΡΜΠΥ – ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ

Πρώτος σταθμός μας για σήμερα είναι το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου και η ομώνυμη πρωτεύουσά του. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη. Το Λουξεμβούργο είναι κατά ένα μεγάλο μέρος χτισμένο μέσα σε χαράδρα. Αυτό από μόνο του κάνει την πόλη ιδιαιτέρως εντυπωσιακή. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό είναι τα μεσαιωνικά τείχη, τα οποία ιστορικά ήταν απόρθητα. Εξ ου και η πόλη είχε το προσωνύμιο «Γιβραλτάρ του Βορρά». Σήμερα τα τείχη είναι μισογκρεμισμένα, όμως έχουν αξιοποιηθεί στο έπακρο για τη δημιουργία κήπων, πάρκων αλλά και πανέμορφων κτισμάτων.

Εμείς στην ξενάγησή μας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα που χρονολογείται το 1572, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας και την εντυπωσιακή Κόκκινη Γέφυρα. Φυσικά σε κάθε βήμα μας θα βλέπουμε και τα τείχη. Επίσης θα κάνουμε μια στάση στο μεσαιωνικό κάστρο που διατηρείται εκπληκτικά καλά και που σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο που το περιβάλλει παραπέμπει κατευθείαν σε σκηνικό από ταινία εποχής. Θα έχουμε όμως και ελεύθερο χρόνο για να χαρούμε αυτή την πανέμορφη πόλη όμως θέλουμε.

Αναχωρούμε για το Ντυρμπύ ένα από τα πιο γραφικά μεσαιωνικά χωριά στις όχθες του ποταμού Ουρθ. Μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε τα καλά κρυμμένα μυστικά της κοιλάδας που είναι μία από τις πιο γραφικές επαρχίες του Βελγίου. Ο ποταμός Ουρθ, παραπόταμος του Μεύση, διασχίζει τις βελγικές Αρδέννες και φημίζεται για τα πεντακάθαρα νερά και το καταπράσινο φυσικό τοπίο που τον περιβάλλει. Όσο για το Ντυρμπύ, είναι επισήμως η μικρότερη πόλη του κόσμου! Ιδρύθηκε τον πρώιμο μεσαίωνα και λειτούργησε ως σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο. Στα βασικά αξιοθέατά του είναι το εντυπωσιακό μεσαιωνικό κάστρο του Οίκου των Ουρσέλ, τα πολύ στενά μεσαιωνικά πλακόστρωτα σοκάκια και οι εντυπωσιακοί τοπιογλυπτικοί κήποι, με τα φυτά που είναι κλαδεμένα σαν γλυπτά. Οι κήποι του Ντυρμπύ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα «γλυπτικής τοπίου» παγκοσμίως!

Επιστροφή στο Μάαστριχτ και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ (περιήγηση) – ΑΜΒΕΡΣΑ – ΜΠΡΥΖ

Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με μια περιήγηση στο Μάαστριχτ. Η πόλη είναι διάσημη από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ιδρυτική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο πρόκειται και για μία από τις παλαιότερες ολλανδικές πόλεις (οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι είναι η παλαιότερη, ενώ οι κάτοικοι της Ναϊμέγκεν κρατούν αυτό τον τίτλο για τη δική τους πόλη). Το Μάαστριχτ πήρε την ονομασία του από τη ρωμαϊκή γέφυρα που χτίστηκε επί αυτοκρατορίας Αυγούστου Καίσαρα για να ενώσει τις δύο όχθες του ποταμού Μεύση που διαπερνά την πόλη.

Στη συνέχεια αφήνουμε την Ολλανδία και συνεχίζουμε για τη δεύτερη χώρα του ταξιδιού μας, το Βέλγιο. Πρώτος σταθμός είναι το παγκοσμίου φήμης λιμάνι της Αμβέρσας (Antwerpen-Anvers) και το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα εντυπωσιακά κτίρια των ναυτιλιακών εταιριών του Μεσαίωνα. Μετά θα μεταφερθούμε στη Μπρυζ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

4η ημέρα: ΜΠΡΥΖ (περιήγηση)

Ξεκινάμε λοιπόν για μία λεπτομερή και απολαυστική περιήγηση στη γοητευτική Μπρυζ. Το πρώτο αξιοθέατο που συναντά κανείς προτού μπει στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι η Λίμνη της Αγάπης που είναι γεμάτη με κύκνους. Από τη γέφυρα που χτίστηκε το 1740, θα απολαύσουμε μια πανοραμική εικόνα ολόκληρης της Μπρυζ. Πάντως μη θεωρήσετε πως αυτή η λίμνη έχει κάποια σχέση με ερωτευμένους. Στην πραγματικότητα λειτουργούσε σαν μια τεράστια δεξαμενή για να διατηρείται το νερό των καναλιών σε σταθερό επίπεδο.

Δίπλα στη Λίμνη της Αγάπης υπάρχει και το πάρκο της Μπρυζ όπου κάθε χρόνο διοργανώνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εν συνεχεία στην ξενάγησή μας μέσα στην πόλη θα δούμε το νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη που είναι το παλαιότερο στην Ευρώπη. Κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο με μεγάλη συλλογή αρχειακών εκθεμάτων, μεσαιωνικών ιατρικών οργάνων αλλά και έργων τέχνης.

Ακολουθούν οι δύο σημαντικότεροι ναοί της πόλης: ο ναός της Παναγίας και του Ιερού Αίματος. Στον πρώτο θα δούμε το περίφημο κωδωνοστάσιο που φτάνει τα 122,3 μέτρα − ένα από τα ψηλότερα κτίσματα από τούβλα στον κόσμο. Επίσης στο χοροστάσιο του ναού υπάρχει η «Παναγία Βρεφοκρατούσα», του Μικελάντζελο. Θεωρείται ότι είναι το μοναδικό γλυπτό του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης που τοποθετήθηκε εκτός Ιταλίας όσο εκείνος ήταν εν ζωή. Όσο για τον ναό του Ιερού Αίματος, χτίστηκε τον 12ο αιώνα και εκεί φυλάσσεται χρυσοποίκιλτο φιαλίδιο που περιέχει ύφασμα από τον Άγιο Τάφο ποτισμένο με το Ιερό Αίμα.

Διανυκτέρευση στην Μπρυζ.

 

5η ημέρα: ΜΠΡΥΖ – ΓΑΝΔΗ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ

Σήμερα θα φύγουμε από την Μπρυζ και θα ξεκινήσουμε με μια επίσκεψη στην πόλη της Γάνδης (Gent-Gand) όπου θα δούμε το Διοικητήριο, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Saint Bavo, με έργα του Ρούμπενς, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Άικ. Θα δούμε, επίσης, το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη, που κατά τον Μεσαίωνα υπήρξε ένα σπουδαίο εμπορικό σταυροδρόμι της Ευρώπης.

Κατόπιν αναχωρούμε για το Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ολλανδίας και της Ευρώπης και ένα από τα πιο σπουδαία εμπορικά σταυροδρόμια σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Ρότερνταμ διακρίνεται, μεταξύ άλλων, για τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του: μετά τον Β’ ΠΠ η πόλη ανακατασκευάστηκε σχεδόν πλήρως, καθώς είχε καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά από βομβαρδισμούς. Μετά και τη βόλτα μας στο Ρότερνταμ. Θα κάνουμε βόλτα στην πόλη, με ελεύθερο χρόνο στη συνέχεια, και κατόπιν αναχωρούμε για την πόλη της Χάγης. Έδρα της ολλανδικής κυβέρνησης και πολλών θεσμών της χώρας, η Χάγη έχει ταυτιστεί με την έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου αλλά και ως την «θεσμική» πρωτεύουσα της Ολλανδίας, καθώς το Κοινοβούλιο, η έδρα της κυβερνήσεως και πολλοί ακόμη πολιτειακοί θεσμοί πρώτης γραμμής έχουν την έδρα τους στην πόλη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΧΑΓΗ (περιήγηση) – ΝΤΕΛΦΤ – ΧΑΓΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως ξεκινάμε για την γνωριμία μας στην Χάγη. Η Χάγη είναι η διοικητική αρτηρία της χώρας, έχει όμως πολλές άλλες αφορμές για να την επισκεφθούμε: είναι μια πολυπολιτισμική μητρόπολη, με νεανικό αέρα, πολύ ενδιαφέρονται μουσεία καθώς και την παλαιότερη σχολή καλών τεχνών της Ευρώπης, τη Βασιλική Ακαδημία Τέχνης. Στη βόλτα μας στη Χάγη λοιπόν θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα που θα κρατήσουν αμείωτη την προσοχή μας.

Μετά τη βόλτα μας στη Χάγη πάμε στο γραφικό Ντελφτ, με τα πανέμορφα ιστορικά κτίρια και τα γραφικά σοκάκια, γενέτειρα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ. Η πόλη είναι συνδεδεμένη με τη δυναστεία των ηγεμόνων της Οράγγης (Oranje) και, κατ’ επέκτασιν με τη σημερινή βασιλική οικογένεια της χώρας. Είναι παγκοσμίως γνωστής για το περίφημο πανεπιστήμιο τεχνολογίας που ιδρύθηκε το 1842 ως Βασιλική Ακαδημία, αλλά και τα κεραμικά της.

Επιστροφή στη Χάγη και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΧΑΓΗ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (περιήγηση) – ΧΑΓΗ

Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμαστε προς τις Βρυξέλλες, την «πρωτεύουσα της Ευρώπης» (Ville de Bruxelles/Stad Brussel). Στα περίχωρα της πόλης θα θαυμάσουμε το Ατόμιουμ, τη Mini Europe με τα κυριότερα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα σε κλίμακα 1/12, τα βασιλικά παλάτια του Laken και τον ομώνυμο βασιλικό ναό, τον γιαπωνέζικο πύργο, την κινέζικη παγόδα.

Στη συνέχεια θα δούμε την κεντρική πλατεία Grand Place, μία από τις εντυπωσιακότερες πλατείες της Ευρώπης, το πασίγνωστο αγαλματάκι Manneken Pis, το οποίο απεικονίζει ένα μικρό παιδάκι που ουρεί και λέγεται ότι πρόκειται για τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη. Θα δούμε επίσης την πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο γοτθικού ρυθμού ναό της Παναγίας, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Επιστρέφουμε στη Χάγη για διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΧΑΓΗ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΧΕΡΤΟΓΚΕΝΜΠΟΣ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΆΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – Πτήση επιστροφής

Αφήνουμε για λίγο τη Χάγη και αναχωρούμε για την Ουτρέχτη, μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ολλανδίας. Ο Καθεδρικός της Ουτρέχτης, με ύψος 112,5 μ. είναι ο μεγαλύτερος στη χώρα, όμως η πόλη φημίζεται επίσης και για τα κανάλια της, τη μεσαιωνική της παλιά πόλη και το παραμυθένιο κάστρο της Ντε Χάαρ.

Στη συνέχεια η διαδρομή μας μάς φέρνει στο γραφικό Χερτόγκενμπος ή Ντεν Μπος, όπως επίσης είναι γνωστή η πόλη. Σωστό υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής, το Ντεν Μπος γοητεύει με τις όμορφες εκκλησιές και τις πολύχρωμες προσόψεις των σπιτιών του, κερδίζει όμως τον επισκέπτη και με την προσωπικότητά του: όχι τυχαία άλλωστε, το Ντεν Μπος αναδείχθηκε ως «η πιο φιλόξενη πόλη της Ολλανδίας» για 4 συνεχείς χρονιές.

Τέλος κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  3/6/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 380 €
  Twin Room 899 € 380 €
  Triple Room 899 € 380 €
  Single Room 1349 € 380 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή σε οικονομική θέση.
  • 3 διανυκτερεύσεις στη Χάγη, 2 στην Μπρυζ και 2 στο Μάαστριχτ σε ξενοδοχεία 4*.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αυτές αναγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την καθεμία κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 380
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

03/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:35

08:10

KL 1581

10/06/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 (+1)