Skip to main content

ΜΠΡΥΖ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018 από 745,00

Βρυξέλλες, Γάνδη, Αμβέρσα
(Δουνκέρκη, Βουλώνη, Καλαί)

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 22 Δεκεμβρίου 5 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Βρυξέλλες, Ξενάγηση πόλης - Μπρυζ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Βρυξέλλες. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο θρυλικό στάδιο, την Mini-Europe, το βασιλικό παλάτι, την Κινέζικη παγόδα, τον Γιαπωνέζικο πύργο και θα φωτογραφήσουμε την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του ATOMIUM. Περνώντας από το σύγχρονο κέντρο της πόλης και προχωρώντας προς το ιστορικό, θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon, το παρκάκι-πίνακα ζωγραφικής Square du Petit-Sablon και το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την παραμυθένια Μπρυζ, μία από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NHBRUGGE 4* (www.nh-hotels.com). Το βράδυ θα περπατήσουμε με τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μπρυζ, Ξενάγηση πόλης
Σήμερα θα περπατήσουμε κατά μήκος των μαγευτικών καναλιών και των πέτρινων, μικρών γεφυριών της πόλης, θα διασχίσουμε τα σοκάκια γύρω από το μεσαιωνικό Κωδωνοστάσιο της κεντρικής πλατείας Grotte Markt και της πλατείας του Δημαρχείου Burg Markt και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό Notre-Dame de Bruges. Ελεύθερος χρόνος στην Χριστουγεννιάτικη αγορά. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μπρυζ - Γάνδη - Αμβέρσα - Μπρυζ
Πρωινή αναχώρηση για την επιβλητική Γάνδη, όπου θα επισκεφθούμε τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Saint Bavo (τοπικός άγιος της Γάνδης του 7ου αιώνα, ο πρώτος ιεραπόστολος στη Φλάνδρα και τη Γαλλία), για να δούμε ένα αριστούργημα τέχνης του 15ου αιώνα - το πολύπτυχο των αδερφών Van Eyck "Ο Μυστικός Αμνός" - και θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης. Συνεχίζουμε για την Αμβέρσα (Antwerpen), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου και το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης μετά το Αμβούργο και το Ρότερνταμ. Η Αμβέρσα είναι γνωστή και ως "η πόλη των διαμαντιών", καθώς εκεί διακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός διαμαντιών στον κόσμο. Φθάνοντας, θα περιηγηθούμε στο κέντρο της Παλιάς Πόλης, με τα καλντερίμια και τα γραφικά δρομάκια, τις γκαλερί τέχνης, τις σοκολατερί και τις μπουτίκ, τα καφέ και τα εστιατόρια και θα φθάσουμε στην κεντρική πλατεία Grote Markt, την μεγαλύτερη και ομορφότερη της πόλης, με το Δημαρχείο, τα ιστορικά κτίρια των Συντεχνιών και τον περίφημο Καθεδρικό ναό - τον πιο εντυπωσιακό της χώρας - που φιλοξενεί ένα από τα διασημότερα έργα του Ρούμπενς, την "Αποκαθήλωση". Επιστροφή στη Μπρυζ. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μπρυζ, Ελεύθερη μέρα (Προαιρετική εκδρομή: Δουνκέρκη, Βουλώνη, Καλαί)
Ελεύθερη μέρα για βόλτες και επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε την προαιρετική ολοήμερη εκδρομή μας στις Γαλλικές πόλεις Δουνκέρκη και Βουλώνη. Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλη Δουνκέρκη (Dunkerque), σημαντικό λιμάνι της γαλλικής ακτής στη Μάγχη, κοντά στα βελγικά σύνορα. Τον Μάιο του 1940, ενώ μαινόταν ο Β' παγκόσμιος πόλεμος, η Δουνκέρκη μετατράπηκε σε αρένα σφαγής: εκατοντάδες στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων, στην πλειονότητά τους Άγγλοι, ασφυκτικά περικυκλωμένοι από τους Γερμανούς στο Στενό της Μάγχης μετά τη διάσπαση του συμμαχικού μετώπου, έπρεπε να διαφύγουν προς τη Μεγάλη Βρετανία μέσω θαλάσσης. Η μεταφορά τους στην Αγγλία, που έγινε γνωστή ως "Επιχείρηση Δυναμό" (27/5-4/6), στέφθηκε μεν από επιτυχία, αλλά τα θύματα ήταν χιλιάδες: σώθηκαν περίπου 338.000 στρατιώτες, όμως περίπου 90.000 έχασαν τη ζωή τους ή αιχμαλωτίστηκαν από τους Γερμανούς. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για την "πόλη της ιστορίας και της τέχνης", τη Βουλώνη (Boulogne-sur-Mer), που και αυτή βρίσκεται στην γαλλική ακτή της Μάγχης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το σπίτι όπου πέρασε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του ο Αργεντινός στρατηγός Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, επαναστάτης, εθνικός ήρωας της χώρας του και απελευθερωτής της Χιλής και του Περού από την ισπανική κυριαρχία (εξωτερικά), τις οχυρώσεις της Άνω ή Παλιάς Πόλης (13ου αιώνα) με τις 4 πύλες και τους 17 ημι-κυλινδρικούς πύργους, που αποτελούν ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχιτεκτονικά σύνολα του μεσαίωνα στην Γαλλία, το Δημαρχείο, το καμπαναριό του 12ου αιώνα, που αποτελεί μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς της UNESCO, το Μέγαρο Αντρουέν, στο οποίο έμεινε για ένα μικρό διάστημα ο Ναπολέοντας το 1805, τη βασιλική Νοτρ Νταμ με τον ύψους 83 μέτρων θόλο της κ.ά. Στην επιστροφή μας και εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, θα κάνουμε μια σύντομης διάρκειας στάση στο Καλαί, όπου μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το αριστούργημα του Ροντέν "οι Αστοί του Καλαί" και να μάθουμε την ιστορία τους. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση

5η μέρα: Μπρυζ - Βρυξέλλες - Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο. Νωρίς το μεσημέρι θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών για την πτήση μας στην Αθήνα.

Σημειώσεις: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22 Δεκεμβρίου      5 μέρες
 

SMART PRICE

NORMAL   PRICE

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 4*

745 €

795 €

3ο άτομο έως 12 ετών

645 €

695 €

Μονόκλινο

1.025 €

1.075 €

Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων  + 155 €

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

*Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NHBRUGGE4*
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

*Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, καθώς και ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

 

A3

22 DEC

ATH

BRU

A3 620 08:30 - 10:50

26 DEC

BRU

ATH

A3 623 18:20 - 22:20