Skip to main content

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΜΠΡΥΖ Νοεμβριος Δεκεμβριος 2022 απο 745

Βρυξέλλες Γάνδη Αμβέρσα Λιλ - Η ακαταμάχητη γοητεία της Φλάνδρας

5 ΗΜΕΡΕΣ   16, 22/11  |  4, 10, 16/12

 

Πτήσεις με SKY EXPRESS

Αθήνα – Βρυξέλλες – Αθήνα

 

Διαμονή σε επιλεγμένα 4*s ξενοδοχεία ως ακολούθως ή παρόμοια

Μπρυζ : Aragon / Le Bois στην καρδιά της πόλης

Βρυξέλλες : Renaissance Brussels  / NH Louisse

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στην κουκλίστικη μεσαιωνική πόλη Μπρυζ όπου το κέντρο της κοσμείται με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής
  • Επίσκεψη στην Γάνδη με το κάστρο των ιπποτών για να γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης
  • Ολοήμερη εκδρομή στη γραφική Οστάνδη και στην Αμβέρσα με το σημαντικό λιμάνι της
  • Επίσκεψη στη πανέμορφη Λιλ της Βόρειας Γαλλίας που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, αφού γειτονεύει με το Βέλγιο και απέχει λίγο από το Λουξεμβούργο, την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία
  • Περιπατητική απογευματινή βόλτα στο ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών, την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Έμπειρος αρχηγός συνοδός

 

 

Ημέρα 1η : Αθήνα/Θεσσαλονίκη (Γάνδη) – Μπρυζ

Μεσαίωνας και αναγέννηση σε μια industrial πόλη γεμάτη τέχνη και πολιτισμό

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα του Βελγίου, και αναχώρηση οδικώς για τον πρώτη μας στάση στην Γάνδη. Aν το ένα πόδι της Γάνδης είναι βουτηγμένο στις βιομηχανίες που την περιβάλλουν, το άλλο βουτά σε μια δεξαμενή τέχνης και πολιτισμού. Έτσι, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει έργα του Ρούμπενς, του Ιερώνυμου Μπος, καθώς και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Το εξαίσιο Κάστρο των Ιπποτών δίνει το στίγμα της πόλης που κατά την περίοδο του μεσαίωνα υπήρξε σπουδαίο εμπορικό λιμάνι. Όπως η Μπρυζ, έτσι και η Γάνδη είναι προικισμένη με ένα πολύ  όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής που συντηρούνται άψογα. Τίποτα δεν πρόκειται να σας ταράξει το «ζεν», πόσο μάλλον οι κόρνες, αφού εδώ απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Το απόγευμα, φτάνουμε στην Μπρυζ και το ξενοδοχείο που θα μείνουμε για τρία βράδια αποτελεί σημείο κλειδί για τις εξορμήσεις μας.

 

Ημέρα 2η : Μπρυζ

«Για ποιον χτυπάνε οι καμπάνες»: γλυπτά και μουσική στο καμπαναριό της πόλης!

 

Η πόλη Μπρυζ φαντάζει σα να ξεπήδησε ατόφια από κάποιο βαρύ δερματόδετο βιβλίο με μεσαιωνικές γκραβούρες. Σήμερα, αποτελεί πρώτο σταθμό της περιήγησής μας. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός πως το ιστορικό της κέντρο αναγορεύτηκε σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Μια σειρά από μεσαιωνικά και αναγεννησιακά αξιοθέατα όπως Ο Ναός της Παναγίας μας με το τούβλινο κωδωνοστάσιο που αγγίζει τα 122,3 μ., αλλά και το γλυπτό της Παναγίας

Βρεφοκρατούσης, το οποίο αποδίδεται στον Μικελάντζελο (το μοναδικό έργο τέχνης του που βρέθηκε εκτός Ιταλίας όσο εκείνος ήταν εν ζωή) αναδύουν μια ατμόσφαιρα που καθιστά την πόλη μοναδική. Όμως, το μεγαλύτερο highlight εδώ δεν είναι άλλο από το Καμπαναριό του 13ου αιώνα. Σ’ αυτό στεγάζεται ένας μηχανισμός αποτελούμενος από 48 καμπάνες, τον οποίο χειρίζεται ο ειδικός χειριστής που δίνει τακτικά κονσέρτα. Ακόμα, το πάρκο με τη Λίμνη της Αγάπης, το παλαιότερο στην Ευρώπη Νοσοκομείο του Αγ. Ιωάννη, η πολυφωτογραφημένη Γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο, αποτελούν σημεία αποκρυπτογράφησης του ιστορικού κέντρου.

Κρατάμε το απόγευμα ελεύθερο για περισσότερες βόλτες στην πανέμορφη πόλη.

 

Ημέρα 3η : Μπρυζ ( Οστάνδη - Αμβέρσα)  

Από τα βασιλικά θέρετρα στη «συνοικία των διαμαντιών» και τα catwalks!

 

Ολοήμερη εκδρομή σε δυο γραφικές βελγικές πόλεις, την Οστάνδη και την Αμβέρσα.

Πρώτη μας στάση, η Οστάνδη. Η μεγαλύτερη πόλη στη βελγική ακτή, γνωστή για τον ρόλο της στην αλιεία (αλλά και για αυτόν που έπαιξε ως το πρώτο διαμετακομιστικό λιμάνι για την Αγγλία το 1846) ίσως να είχε παραμείνει στην αφάνεια αν οι Βέλγοι βασιλιάδες Λεοπόλδος Α΄ και Λεοπόλδος Β’ δεν επέμεναν να περνούν τις διακοπές τους χτίζοντας σ’ αυτήν ολόκληρες επαύλεις που τους φιλοξενούσαν. Το παράδειγμα των «influencers» ακολούθησε και η υπόλοιπη αριστοκρατική αυλή του Βελγίου και κάπως έτσι, αναπτύχθηκε μια πόλη που θα γινόταν γνωστή ως «Η Βασίλισσα των Βελγικών παραθαλάσσιων θέρετρων».

Πέντε μεγάλα διυλιστήρια στις προβλήτες του λιμανιού της Αμβέρσας δίνουν το στίγμα του βιομηχανικού προφίλ της Αμβέρσας, το 3ο μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως που είναι ο επόμενος σταθμός μέσα στη μέρα μας.

Η πόλη με τη «συνοικία των διαμαντιών» έγινε μεγάλο καλλιτεχνικό κέντρο κατά τον 17ο αιώνα το οποίο βασιζόταν στη διάσημη σχολή ζωγραφικής της με εξαιρετικούς αντιπροσώπους τον Ρούμπενς και τον Βαν Ντάικ. Σήμερα, χρωστά το καλτ προφίλ της στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της που αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές ακαδημίες σπουδών στο χρηματιστήριο της μόδας με κυρίαρχα ονόματα στο στερέωμά της όπως αυτό του πρωτοπόρου σχεδιαστή Martin Margiela. Στο κέντρο της πόλης θα βρείτε και τα διάσημα μπισκότα της Αμβέρσας, τα Antwerpse Handjes. Η ζύμη με μείγμα αμυγδάλου και σοκολάτας γάλακτος αποτελούν σήμα κατατεθέν της!

Επιστροφή στην Μπρυζ.

 

Ημέρα 4η : Μπρυζ (Λιλ) – Βρυξέλλες

Από πόλη σε κατάσταση πολιορκίας, κέντρο των τεχνών και του πολιτισμού

Κατά την οδική μας διαδρομή προς τις Βρυξέλλες θα σταθούμε στη γαλλική πόλη Λιλ. Ως παλαιό τμήμα της κομητείας της Φλάνδρας, η Λιλ έγινε γνωστή ως η πόλη που πολιορκήθηκε τις περισσότερες φορές. Κι ενώ η βιομηχανική Επανάσταση την μετέτρεψε σε  δύναμη με κέντρο τις μηχανικές και υφαντουργικές βιομηχανίες, σήμερα, θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Η Όπερα (L’Opéra de Lille), η Εθνική ορχήστρα (L’Orchestre National de Lille), τα μπαλέτα (Ballets du Nord), και το Μουσείο Καλών Τεχνών (Musée des Beaux-Arts de Lille) εδραιώνουν τη φήμη της ως δυναμικό πολιτιστικό κέντρο.

Αφού τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες αρχίζει η εξόρμηση στην ευρωπαϊκή πόλη με τη γραφειοκρατική δυναμική! Η Γκραν Πλας με τα εμβληματικά της σημεία σας περιμένει να την εξερευνήσετε μέσα από τον οργανωμένο μας περίπατο σ’ αυτήν, ενώ το βράδυ μπορείτε να πάρετε μια ευρύτερη γεύση της πόλης, αυτή τη φορά σε κάποιο από τα πολυάριθμα εστιατόριά της  που την έχουν βάλει για τα καλά στον χάρτη της ευρωπαϊκής γαστρονομικής σκηνής.

 

Ημέρα 5η : Βρυξέλλες – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

«Μα τι κάνει μέσα στο σιντριβάνι αυτό το αγοράκι;»: Αστική βόλτα σε μια από τις πιο εμβληματικές ευρωπαϊκές πλατείες!

Πρωινό ελεύθερο για μια τελευταία βόλτα στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Πλημμυρισμένοι από την ηρεμία αυτή και με τις πανέμορφες εικόνες που διαχέουν το πνεύμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, ένα ακόμα εξαιρετικά πετυχημένο ταξίδι μας φτάνει στο τέλος του. Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

Διατροφή

2κλ.

1κλ.

Φόροι

Παρατηρήσεις

 

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΜΠΡΥΖ

Βρυξέλλες

Γάνδη Λιλ Αμβέρσα

 

5 ημέρες

27/10

4*s

Πρωινό

695

+290

270

Περιλαμβάνονται δημοτικοί φόροι πόλεων

16, 22/11 & 4, 10, 16/12

745

+330

Παιδί έως 11 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -100€

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Sky Express Αθήνα Βρυξέλλες Αθήνα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*s ως ακολούθως ή παρόμοια

Μπρυζ : Bourgoense hof / Aragon / Le Bois hotel

Βρυξέλλες : Renaissance Brussels / ΝΗ Louise

  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Είσοδοι σε αξιοθέατα, μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Βρυξέλλες

10.45

13.00

5η μέρα

Βρυξέλλες – Αθήνα

14.00

18.00

 

 

Θεσσαλονίκη - Αθήνα

09.00

09.55

 

 Αθήνα – Θεσσαλονίκη

21.30

22.25