Skip to main content

Αποκριες - Tαξίδι σαν παραμύθι με διαμονή στη μεσαιωνική Μπρυζ με Χάγη – Πάρκο Έφτελινγκ Γάνδη και Λιλ (Γαλλία)| 24.02.2023 από 699€

24/2   Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΠΡΥΖ (Βέλγιο)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Άμστερνταμ. Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για το γειτονικό Βέλγιο και τον τελικό μας προορισμό, την παραμυθένια Μπρυζ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Μπρυζ.

 

2η ημέρα: ΜΠΡΥΖ (περιήγηση) – ΛΙΛ – ΜΠΡΥΖ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μία απολαυστική περιπατητική ξενάγηση στη γοητευτική Μπρυζ.

Το πρώτο αξιοθέατο που συναντά κανείς προτού μπει στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι η Λίμνη της Αγάπης που είναι γεμάτη με κύκνους. Από τη γέφυρα που χτίστηκε το 1740, θα απολαύσουμε μια πανοραμική εικόνα ολόκληρης της Μπρυζ. Δίπλα στη Λίμνη της Αγάπης υπάρχει και το πάρκο της Μπρυζ όπου κάθε χρόνο διοργανώνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Θα δούμε επίσης το νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη που είναι το παλαιότερο στην Ευρώπη, κτίσμα του 13ου αιώνα και σήμερα μουσείο με μεγάλη συλλογή αρχειακών εκθεμάτων, μεσαιωνικών ιατρικών οργάνων αλλά και έργων τέχνης.

Ακολουθούν οι δύο σημαντικότεροι ναοί της πόλης: ο ναός της Παναγίας και του Ιερού Αίματος. Στον πρώτο θα δούμε το περίφημο κωδωνοστάσιο που φτάνει τα 122,3 μέτρα − ένα από τα ψηλότερα κτίσματα από τούβλα στον κόσμο. Επίσης στο χοροστάσιο του ναού υπάρχει η «Παναγία Βρεφοκρατούσα», του Μικελάντζελο. Θεωρείται ότι είναι το μοναδικό γλυπτό του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης που τοποθετήθηκε εκτός Ιταλίας όσο εκείνος ήταν εν ζωή.

Όσο για τον ναό του Ιερού Αίματος, χτίστηκε τον 12ο αιώνα και εκεί φυλάσσεται χρυσοποίκιλτο φιαλίδιο που περιέχει ύφασμα από τον Άγιο Τάφο ποτισμένο με το Ιερό Αίμα.

Θα πάμε φυσικά και στο πιο διάσημο αξιοθέατο της Μπρυζ που είναι το καμπαναριό του 13ου αι. και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αυτό αρχικά υπήρξε θησαυροφυλάκιο και στη συνέχεια παρατηρητήριο. Περιλαμβάνει 48 καμπάνες. Μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται κοντσέρτα με… καμπανοκρουσίες, που ακούγονται σε όλη την πόλη! Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να ανεβεί τα 366 σκαλοπάτια του καμπαναριού και να απολαύσει τη θέα από τα 83 μέτρα.

Όμως η Μπρυζ έχει πολλά ακόμα να δούμε, όπως το Μέγαρο των Αρχόντων, την πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, τους ειδυλλιακούς Kήπους Άρεντς, το εντυπωσιακό Κολέγιο της Ευρώπης και το πρώτο Χρηματιστήριο του κόσμου που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα. Όλα αυτά θα τα απολαύσουμε σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες του ταξιδιού μας, αφού έδρα μας θα έχουμε πάντα την Μπρυζ.

Στη συνέχεια θα περάσουμε τα σύνορα με τη Γαλλία για να επισκεφτούμε μία ακόμη ιδιαίτερα γοητευτική πόλη: τη Λιλ, που είναι και η γενέτειρα του στρατηγού Ντε Γκολ. Βρισκόμαστε στη Βόρεια Γαλλία και η Λιλ αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της χώρας, μετά το Παρίσι, τη Λυών και τη Μασσαλία.

Η Λιλ είναι ιστορικά φλαμανδική πόλη από τη ρωμαϊκή εποχή, παλαιό τμήμα της κομητείας της Φλάνδρας. Η Βιομηχανική Επανάσταση τη μετέτρεψε σε μια μεγάλη βιομηχανική πρωτεύουσα, με κέντρο τις μηχανικές και υφαντουργικές βιομηχανίες.

Σήμερα όμως η Λιλ διακρίνεται κυρίως για την πολιτιστική της ανάπτυξη. Η Όπερα, η Εθνική Ορχήστρα και το Μουσείο Καλών Τεχνών, αποτελούν παγκόσμια ορόσημα. Επίσης, η πόλη φημίζεται για τη Μεγάλη Υπαίθρια Αγορά της, τη λεγόμενη μπραντερί, που διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο, μπροστά στο Παλιό Χρηματιστήριο και συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη την Ευρώπη.

Εμείς σήμερα θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, αρχίζοντας φυσικά από την πλατεία Ντε Γκωλ. Με μία πρώτη ματιά αυτό που γοητεύει στη Λιλ είναι η θαυμάσια αρχιτεκτονική της, που αποτελεί έναν εξαιρετικό μπαρόκ και νεοκλασικό συνδυασμό της γαλλικής και της φλαμανδικής σχολής. Ο συνδυασμός επεκτείνεται και στην τοπική κουζίνα η οποία δρέπει δάφνες παγκοσμίως στους πιο έγκριτους γαστρονομικούς οδηγούς.

Επιστροφή στην Μπρυζ και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΠΡΥΖ – ΑΜΒΕΡΣΑ – ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΥΖ

Μετά το πρωινό μας πάμε να επισκεφθούμε το παγκοσμίου φήμης βελγικό λιμάνι της Αμβέρσας και στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Η Αμβέρσα υπήρξε σημαντικότατο εμπορικό και χρηματιστηριακό κέντρο στον Μεσαίωνα. Όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες και εμπορικές εταιρείες της εποχής είχαν την έδρα τους εκεί. Επίσης εκεί είχαν έδρα και τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά γραφεία − πολλά τέτοια κτίρια σώζονται και χρησιμοποιούνται ακόμη. Συνακολούθως, σ’ αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα πόλη, μαζί με το εμπόριο, τη ναυτιλία και τα χρηματοικονομικά άνθισαν κατά τον μεσαίωνα και την αναγέννηση και οι τέχνες και φυσικά η περίφημη φλαμανδική ζωγραφική. Τον 17ο αιώνα μεταφέρθηκε στην Αμβέρσα το κέντρο της βελγικής καλλιτεχνικής δημιουργίας από τις Βρυξέλλες.

Σήμερα η Αμβέρσα είναι η πόλη όπου διακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός διαμαντιών στον κόσμο (70% της παγκόσμιας διακίνησης). Τα περισσότερα καταστήματα διαμαντιών είναι συγκεντρωμένα στην οδό Pelikaanstraat, στην εβραϊκή συνοικία. Επίσης πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου και το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη μετά το Αμβούργο και το Ρότερνταμ. Τέλος η Αμβέρσα, τα τελευταία 30-40 χρόνια είναι μία πρωτοποριακή μητρόπολη της μόδας. Υπάρχει η λεγόμενη Σχολή της Αμβέρσας, η οποία περιλαμβάνει Βέλγους σχεδιαστές που λανσάρουν ένα συγκεκριμένο αφαιρετικό στυλ και έχουν φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο. Αυτά όσον αφορά το γενικότερο προφίλ της πόλης.

Με μία πρώτη ματιά στη βόλτα μας θα διαπιστώσουμε πως το μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο, που χτίστηκε γύρω από τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό διατηρείται άρτια. Επίσης, κρυμμένα σε καλντερίμια και γραφικά δρομάκια, βρίσκονται χιλιάδες εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα με αντίκες, γκαλερί, σοκολατερί, μπουτίκ σχεδιαστών και καταστήματα διαμαντιών.

Αλλά και ο ολόκληρη η πόλη μοιάζει με μουσείο αρχιτεκτονικής: από το μεσαιωνικό κάστρο του 13ου αιώνα δίπλα στο ποτάμι, μέχρι τα σύγχρονα κτίρια στην προκυμαία και τις μπελ επόκ επαύλεις στον αριστοκρατικό δρόμο Κοτζέλς-Οσιλέι. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι κυριολεκτικά ένα αριστούργημα ευρωπαϊκής εκλεκτικής αρχιτεκτονικής του γυρίσματος του 20ου αιώνα!

Οι επαύλεις βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη και οι περισσότερες χτίστηκαν μεταξύ 1894 και 1908 σε διάφορα στυλ της εποχής: νεογοτθικό, νεοκλασικό, αρ νουβό και μεσαιωνικό-αναγεννησιακό Τυδώρ.

Και αφού μιλάμε για επαύλεις, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το απίστευτο, ολοζώντανο παλάτι του Ρούμπενς του διάσημου Φλαμανδού ζωγράφου που έζησε και δημιούργησε στην Αμβέρσα περίπου 400 χρόνια πριν. Αυτό το σπίτι-μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι ανοιχτό για το κοινό.

Συνεχίζουμε για τη Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου. Οικοδομήθηκε περί τον 7ο αιώνα ως καταυλισμός στη συμβολή των ποταμών Σκάλδη και Λυς και κατέληξε τον Μεσαίωνα να είναι μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες πόλεις στη Βόρεια Ευρώπη. Διαθέτει ένα πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία, ευτυχώς, δεν υπέστησαν καταστροφές από τους πολέμους. Αντιθέτως αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα.

Το ιστορικό κέντρο της Γάνδης είναι η μεγαλύτερη περιοχή στο Βέλγιο όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων. Εμείς στην ξενάγησή μας θα δούμε το Διοικητήριο, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Σεν Μπαβό, όπου υπάρχουν έργα του Ρούμπενς, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Άικ. Θα δούμε, επίσης, το Κάστρο των Ιπποτών και γενικώς θα γνωρίσουμε την πόλη, που κατά τον Μεσαίωνα υπήρξε ένα σπουδαίο εμπορικό σταυροδρόμι της Ευρώπης.

Επιστροφή στην Μπρυζ και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΠΡΥΖ – ΛΙΣΕΒΕΓΚΕ – ΝΤΑΜΕ – ΠΑΡΚΟ ΕΦΤΕΛΙΝΓΚ (Ολλανδία) – ΜΠΡΥΖ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για να επισκεφθούμε δύο χωριά της περιοχής, με πρώτο μας σταθμό το γραφικότατο Λίσεβεγκε. Εδώ ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει, και εμείς απολαμβάνουμε το υπέροχο κανάλι του, τα λευκά σπίτι από πόλντερ και την εκκλησία της Παναγίας (παράδειγμα «παράκτιας γοτθικής αρχιτεκτονικής»). Όποιος κάνει τον κόπο να ανέβει τα 264 σκαλοπάτια του πύργου της εκκλησίας, ανταμείβεται με την υπέροχη πανοραμική θέα που φτάνει μέχρι την Οστάνδη!

Η επόμενη στάση μας είναι στο χωριό Ντάμμε πρώην διαμετακομιστικό επίνειο της Μπρυζ. Το κανάλι με τις λεύκες που διασχίζει το Ντάμμε μάς προσκαλεί να σεργιανίσουμε στην όχθη του ενώ την προσοχή μας θα τραβήξει και το υστερομεσαιωνικό χρώμα του Ντάμμε.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε με τελικό προορισμό το θεματικό Πάρκο Έφτελινγκ στην Ολλανδία.

Το πάρκο αυτό είναι ένας παράδεισος παιχνιδιών, παραμυθιών και χρωμάτων. Δημιουργήθηκε το 1952 και είναι διπλάσιο σε μέγεθος από την Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνιας. Πολύχρωμα καρουσέλ, πειρατικά πλοία, νάνοι και ξωτικά, συνεχή δρώμενα, μιούζικαλ και θεατρικές παραστάσεις, θεματικά φεστιβάλ βασισμένα σε ευφάνταστες ιδέες, μυστηριώδεις πόλεις με έφιππους ιππότες, στοιχειωμένα κάστρα με σκοτεινά δωμάτια, όλα βρίσκουν την θέση τους στο Έφτελινγκ και αναμφισβήτητα ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους!

Στην επίσκεψή μας στο πάρκο θα χαθούμε μέσα στα κρυφά περάσματα του κάστρου Symbolica, θα δοκιμάσουμε τις αντοχές μας στον καταπληκτικό καταδυτικό πύργο Baron 1898, θα νιώσουμε την αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη στα roller coasters (The Flying Dutchman, George and the Dragon, Bab Truck), θα απολαύσουμε ένα θέαμα εποχής με ιππότες, βασίλισσες και δράκους στο Raveleijn, θα ταξιδέψουμε με το ονειρικό Dreamflight σε χώρους και μέρη όπου μόνο η φαντασία μπορεί να φτάσει, αλλά θα αφεθούμε και στη μαγεία της Aquanura, ενός φαντασμαγορικού συνδυασμού μουσικής και νερού, με σιντριβάνια που φτάνουν τα 45 μέτρα ύψος! Όλα τα αξιοθέατα του πάρκου είναι βασισμένα σε αρχαίους μύθους και θρύλους, παραμύθια και λαογραφία και κάθε χρόνο το επισκέπτονται κατά μέσο όρο 5 εκατ. επισκέπτες. Όμως ίσως το πιο ενδιαφέρον απ΄όλα είναι πως το Έφτελινγκ βρίσκεται μέσα σε ένα φυσικό πευκοδάσος! Δεν μιλάμε δηλαδή για μια εξολοκλήρου τεχνητή κατασκευή. Οπότε μία βόλτα εκεί είναι στην πράξη μία βόλτα στο δάσος όπου ζωντανεύουν όλα τα παραμύθια!

Διανυκτέρευση στην Μπρυζ.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την επίσκεψη στο Έφτελινγκ προτείνεται η έγκαιρη προαγορά εισιτηρίων λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας. Αν την ημέρα αυτή το Πάρκο Έφτελινγκ είναι κλειστό, θα πραγματοποιηθεί άλλη εκδρομή)

 

5η ημέρα: ΜΠΡΥΖ: εκδρομή στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Σήμερα πάμε να γνωρίσουμε τις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα και μία από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου. Το σημερινό πρόγραμμά μας λοιπόν αρχίζει με μια περιεκτική ξενάγηση στην πρωτεύουσα της χώρας η οποία είναι και έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα περίχωρα της πόλης θα δούμε το Ατόμιουμ, ένα γλυπτό-αρχιτεκτονικό μνημείο που κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1958. Θεωρείται ο Πύργος του Άιφελ των Βρυξελών, έχει ύψος 103 μέτρα και αναπαριστά την κυψελίδα ενός κρυστάλλου σιδήρου, μεγεθυμένη κατά 165 δισεκατομμύρια φορές. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται η Μικρή Ευρώπη, ένα θεματικό πάρκο με τα κυριότερα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα (κλίμακα 1/12). Εν συνεχεία θα πάμε στα Βασιλικά Ανάκτορα του Λάκεν με τον ομώνυμο βασιλικό ναό. Στους κήπους των ανακτόρων θα δούμε τον Γιαπωνέζικο Πύργο και την Κινέζικη Παγόδα. Πρόκειται για δύο αυθεντικά κτίρια τα οποία κατασκευάστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα κατά παραγγελία του βασιλιά Λεοπόλδου του Βελγίου. Τα υλικά ήρθαν κατευθείαν από το Τόκιο και από τη Σαγκάη αντίστοιχα. Αρχικώς τα κτίρια αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να στεγάσουν υπουργεία, προς τα τέλη όμως του αιώνα μετατράπηκαν σε μουσεία.

Ακολουθεί η περίφημη Μεγάλη Πλατεία, στο ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών. Πρόκειται για μία από τις εντυπωσιακότερες της Ευρώπης, εκεί, στο Νο 16 έζησε και έγραψε ο Γάλλος συγγραφέας Βικτόρ Ουγκό. Στην πλατεία θα δούμε το πασίγνωστο αγαλματάκι Μανεκέν Πις, το οποίο απεικονίζει ένα παιδάκι που ουρεί. Λέγεται ότι αναπαριστά τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη. Εν συνεχεία θα πάμε στην πλατεία Γκραν Σαμπλόν, με τον ομώνυμο, γοτθικού ρυθμού, ναό της Παναγίας. Θα δούμε επίσης το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική Πλατεία με τα Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου.

Επιστροφή στην Μπρυζ και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΠΡΥΖ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (περιήγηση) – ΧΑΓΗ (περιήγηση)

Αφήνουμε σήμερα τη φιλόξενη Μπρυζ και ερχόμαστε στην Ολλανδία. Πρώτος μας σταθμός φυσικά το Άμστερνταμ, μια ξεχωριστή πρωτεύουσα τόσο ρομαντική διαχρονικά όσο και σύγχρονη ταυτόχρονα. Η πληθώρα των καναλιών με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν μια από τις γνωστότερες μητροπόλεις της Ευρώπης.

Θα περιηγηθούμε λοιπόν στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα. Η διαδρομή μας μεταφέρει στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη του Άμστερνταμ κατά μήκος του ποταμού Άμστελ με τις όμορφες παράκτιες κατοικίες. Η πεζή βόλτα μας στο πεζοδρομημένο κέντρο του Άμστερνταμ θα μας φέρει στο ιστορικό κέντρο και την κεντρική πλατεία Dam, περπατώντας σε μια πόλη όπου τα μαγευτικά κανάλια, τα παραδοσιακά κτίρια και οι όμορφες γέφυρες, που συνθέτουν την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου! Εφόσον υπάρχει χρόνος θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό «Μύλο του Ρέμπραντ» στις όχθες του ποταμού και μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», έδρα του ιστορικού Άγιαξ.

Τελικός μας προορισμός για σήμερα η Χάγη, στην Ολλανδία, πόλη που έχουμε ταυτίσει με την έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου αλλά και ως την «θεσμική» πρωτεύουσα της Ολλανδίας, καθώς το Κοινοβούλιο, η έδρα της κυβερνήσεως και πολλοί ακόμη πολιτειακοί θεσμοί πρώτης γραμμής έχουν την έδρα τους στην πόλη. Πράγματι, η Χάγη είναι η διοικητική αρτηρία της χώρας, έχει όμως πολλές άλλες αφορμές για να την επισκεφθούμε: είναι μια πολυπολιτισμική μητρόπολη, με νεανικό αέρα, πολύ ενδιαφέρονται μουσεία καθώς και την παλαιότερη σχολή καλών τεχνών της Ευρώπης, τη Βασιλική Ακαδημία Τέχνης. Στη βόλτα μας στη Χάγη λοιπόν θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα που θα κρατήσουν αμείωτη την προσοχή μας.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΧΑΓΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/2/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 699 € 280 €
  Twin Room 699 € 280 €
  Triple Room 699 € 280 €
  Single Room 1099 € 280 €

Extras

+ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΕΦΤΕΛΙΝΓΚ  :  40 €

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL 1576

24/02/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

16:45

19:15

KL 1575

02/03/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

11:50

16:00

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή σε οικονομική θέση.
  • Διαμονή: Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στην Μπρυζ στο ξενοδοχείο NH Brugge 4* (παλιό μοναστήρι του 17ου αι.) και 1 διανυκτέρευση στη Χάγη στο The Hague Marriott 4*.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Εκδρομή στο πάρκο Έφτελινγκ στην Ολλανδία (είσοδος δεν περιλαμβάνεται).
  • Εκδρομή στη Λιλ στη Γαλλία
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αυτές αναγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την καθεμία κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 280
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Η είσοδος στο Πάρκο Έφτελινγκ.