Skip to main content

Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία - Ιούλιος 2014, από 765,00!

ΒΕΛΓΙΟ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ

13 μέρες

Κόμο * Λουκέρνη * Ζυρίχη * Στρασβούργο * Λουξεμβούργο * Βρυξέλλες * Ρότερνταμ * Χάγη * Αμστερνταμ * Κολωνία * Βόννη * Μόναχο * Ινσμπρουγκ * Βερόνα *

Aναχώρηση:  06/07/14  - Επιστροφή: 18/07/14    

 

 1η -2η   μέρα   ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ –  BENETIA
Συγκέντρωση στο λιμάνι Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Βενετίας. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

3η μέρα  ΒΕΝΕΤΙΑ – ΚΟΜΟ
Άφιξη στο λιμάνι της Βενετίας. Η πόλη φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική  και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται  από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.  Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Στη συνέχεια  άμεση αναχώρηση για το Κόμο (περιοχή). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΟΜΟ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΖΥΡΙΧΗ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πρωινό και αφού κάνουμε μια μικρή πανοραμική περιήγηση στη πόλη του Κόμο  θα αναχωρήσουμε για τη Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Ζυρίχη μια πόλη κοσμοπολίτικη. Με την άφιξη  ακολουθεί περιήγηση πόλεως όπου θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμνίστερ με τα περίφημα βιτρώ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, την Όπερα, το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Τελευταίος μας προορισμό για σήμερα το Στρασβούργο.  ‘Άφιξη και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα :  ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ –ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ0 -ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ  
Μετά το πρωινό ακολουθεί  περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου. Στο κέντρο της δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. (είναι από τα 6 υψηλότερα κτήρια στον κόσμο)με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα δούμε και θα περπατήσουμε τη γνωστή «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το  πανέμορφο Δουκάτο του Λουξεμβούργου που θεωρείται από τα σπουδαιότερα κέντρα της Διεθνούς Οικονομικής ζωής. Με την άφιξη θα γνωρίσουμε τους κεντρικούς δρόμους, τον επιβλητικό Ναό της Παναγίας, το Κυβερνητικό κτίριο με το Κάστρο, τη γραφική ιχθυαγορά, τη παλιά γέφυρα Πασερέλ και την θαυμάσια Προμενάντ ντε λα Κορνίς. Τελευταίος μας προορισμός  για σήμερα  η πόλη των Βρυξελλών. Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα :  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ  
Πρωινό . Η πανέμορφη πόλη είναι η έδρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την άφιξη, θα αρχίσει η γνωριμία μας με τη πόλη. Θα ξεκινήσουμε από την εντυπωσιακή Γκραν  Πλας, με τα χρυσοστόλιστα  κτίρια, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ και με τα εκθαμβωτικά βιτρώ. Θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών, το Ατόμιουμ, την χαριτωμένη περιοχή Σαμπλόν και τα πολυτελή βασιλικά ανάκτορα. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα :  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ  - ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ –ΧΑΓΗ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  
Πρωινό και αναχώρηση για το Ρόττερνταμ. Η πόλη με το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με τους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Βίλλεμ  και Εράσμους. Επόμενος μας σταθμός, η Χάγη. Η έδρα των Διεθνών Δικαστηρίων και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο Παλάτι της Ειρήνης, τα μοναδικής αξίας κτήρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή ολλανδική πόλη. Το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ  και τακτοποίηση στα δωμάτια. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Κεούκενχοφ, το μεγαλύτερο πάρκο λουλουδιών στον κόσμο, ανοιχτό μόνο δύο μήνες τον χρόνο. Πολύχρωμα φυτά και λουλούδια απ’ όλον τον κόσμο σε μοναδικά σχήματα και παραλλαγές κι εκατομμύρια τουλίπες σ’ ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον με γραφικές λίμνες, συνθέτουν ένα τοπίο μαγικό κι αξέχαστο σε μια ανεπανάληπτη πανδαισία χρωμάτων. Διανυκτέρευση.

8η μέρα :  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  
Πρωινό  και σήμερα θα ξεκινήσει η  γνωριμία μας με τη πόλη που είναι κτισμένη και ζει δίπλα στα κανάλια, με τα παραδοσιακά κτίσματα του 17ου αιώνα. Στην πλατεία Ντάμ θα δούμε τα βασιλικά ανάκτορα, τις παλιές και τις νέες συνοικίες της πόλης, τα πολλά κανάλια κ.α.  Ελεύθερος χρόνος για αγορές. Διανυκτέρευση.

9η μέρα :  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  - ΚΟΛΩΝΙΑ  - ΒΟΝΝΗ - ΜΟΝΑΧΟ
Πρωινό  και αναχώρηση για  τη Κολωνία. Είναι  μία πόλη ηλικίας 2.000 ετών, που  συναντά κανείς από ρωμαϊκούς πύργους μέχρι γοτθικές εκκλησίες και κομψά δείγματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Επίσης, η Κολωνία διαθέτει μεγάλη ποικιλία μουσείων όπως  το Μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών, το Μουσείο Λούντβιγκ  και το Μουσείο σοκολάτας. Στη Συνέχεια της διαδρομής μας  η Βόννη, κάποτε γνωστή ως το "ομοσπονδιακό χωριό" και σήμερα μια οικονομική και πολιτιστική μητρόπολη διεθνούς φήμης, ωστόσο, συμμετέχει και στην πολιτική σκηνή όσο ποτέ άλλοτε: Ως "δεύτερη πρωτεύουσα" της χώρας, έδρα 16 ιδρυμάτων των Ηνωμένων Εθνών και μιας σειράς άλλων διεθνών οργανισμών. Τελευταίος μας  προορισμός το Μόναχο.
Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

10η μέρα - ΜΟΝΑΧΟ     
Πρωινό και περιήγηση. θα ξεκινήσουμε  από την κεντρική πλατεία Μαρίενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Στη συνέχεια θα δούμε την  εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ και την εκκλησία Αγίου Μιχαήλ καθώς επίσης τον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων! Θα συνεχίσουμε  στην Προμενάντεπλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος ο οποίος το 1828 παρεχωρήθη από το βασιλιά Λουδοβίκο Α΄στον Ελληνισμό της πόλεως. Ακολούθως θα δούμε το χειμερινό παλάτι  και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα περπατήσουμε στη Μαξιμίλιανστρασε, την ακριβότερη οδό της πόλης, με καταστήματα  γνωστών οίκων μόδας , ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχαους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: ΜΟΝΑΧΟ  -   ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ -  ΒΕΡΟΝΑ    
Μετά το πρωινό  αναχώρηση για τη  Βερόνα. Καθ΄οδών θα επισκεφθούμε το Ινσμπρουγκ  με το πανέμορφο ιστορικό κέντρο του . Θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, τη Στήλη της Αγίας Άννας, το Δημαρχείο, τη Χρυσή Στέγη – έμβλημα της πόλης και το παλάτι Χόφμπουργκ. Αργά το απόγευμα  άφιξη στην Βερόνα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια μικρή περιήγηση στη πόλη. Τέλος μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η μέρα:  ΒΕΡΟΝΑ    – ΑΝΚΟΝΑ
Μετά το πρωινό  αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

13η μέρα:  ΠΑΤΡΑ  
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας.  Άφιξη και άμεση αναχώρηση για  την Αθήνα .


                                                                                              

TIMH KAT’ ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :   765 €
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ :  250 €

 

Περιλαμβάνονται:
•    Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Βενετία & Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
•    Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
•    Πρωινό  καθημερινά (εκτός πλοίου).
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων, βαπορέτο Βενετίας