Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Καθαρά Δευτέρα & 25η Μαρτίου 2022!από 445€

Διάρκεια: 4,5 ημέρες

Αναχωρήσεις: 05 & 23/03/2022 

2 ξεναγήσεις στην πόλη Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά

Μια πόλη ρομαντική και γεμάτη γοητεία,  γνωστή και ως «Παρίσι της ανατολικής Ευρώπης» ή «πόλη της μουσικής». Η υπέροχη φυσική ομορφιά, η ιστορική κληρονομιά, τα πολλά όμορφα μνημεία, οι αμέτρητοι πεζόδρομοι και φυσικά ο «μπλε» Δούναβης την κάνουν ασύγκριτη. Η πόλη χωρίζεται στη μέση. Στη μία πλευρά του βρίσκεται η επιβλητική, λοφώδης Βούδα και στην απέναντι η σύγχρονη πεδινή Πέστη. Τα δύο κομμάτια συνδέονται με έξι γέφυρες, με πιο γνωστή την εντυπωσιακή αλυσιδωτή γέφυρα με τις πέτρινες αψίδες.

Η Βουδαπέστη είναι ιδανική για να την περπατήσετε ημέρα ή νύχτα. Να νοιώσετε τον παλμό της πόλης, να θαυμάσετε τα υπέροχα ανακαινισμένα κτίρια, να αφεθείτε στην ομορφιά της πλούσιας βλάστησης στα πάρκα, να διασχίσετε τις γέφυρες του Δούναβη!

 

Πρόγραμμα εκδρομής

 

1η μέρα: Αθήνα - Βουδαπέστη -  Περιήγηση στη Σκεπαστή Αγορά- Vaci utca

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα των Μαγυάρων. Άφιξη και ξεκινάμε με μια πανοραμική περιήγηση στην πόλη.  Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε την πανέμορφη κλειστή αγορά. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Και τέλος  θα καταλήξουμε στην καρδιά της πόλης, στην περίφημη Váci utca. Μετά το τέλος της περιήγησης, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

 

2η μέρα: Ξενάγηση στην πόλη της Βουδαπέστης

Πρωινό και αμέσως μετά ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης από την Πέστη, με τη μεγάλη πλατεία των Ηρώων, και το εντυπωσιακό άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ μια εντυπωσιακή κατασκευή, όπου «φιλοξενούνται» τα αγάλματα των βασιλιάδων της χώρας. Εν συνεχεία θα επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Θα σας εντυπωσιάσει η εσωτερική διακόσμηση καθώς και το παρεκκλήσι του ναού. Έπειτα θα κατευθυνθείτε  κατά μήκους του Δούναβη όπου θα θαυμάσετε τις όμορφες  γέφυρες και θα φτάσετε στην πλευρά της Βούδας. Θα θαυμάσετε το Κάστρο, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Ιστορικό Ναό του Αγ. Ματτία, που δεσπόζει στο Βόρειο τμήμα της 

3η μέρα: Βουδαπέστη - Παραδουνάβια Χωριά

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα, περιοχή που φημίζεται για τα καλά κρασιά. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορό του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε την γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας, από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης και θα εντυπωσιαστούμε από τον Άγιο Στέφανο, φωτισμένο στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη.

4η  -5 η μέρα: Βουδαπέστη – Αθήνα   

Πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο

Αναχώρηση

Ξενοδοχείο

2κλινο

1κλινο

Παιδική τιμή

(2-12 ετών)

05/03

5ήμερο  

Mercure Korona 4* sup

Ιστορικό κέντρο!

Εξασφαλισμένα superior δωμάτια!

 

€ 495

€ 625

€ 465

23/03

4ήμερο

€ 445

€ 525

€ 415

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βουδαπέστη– Αθήνα με προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean Airlines
  • 1 αποσκευή μέχρι 20κιλά & μια χειραποσκευή μέχρι 8κιλά
  • 3,4 διαν/σεις στο ξενοδοχείο Mercure Korona 4*sup με πρωινό  
  • 2 Ξεναγήσεις στη Βουδαπέστη με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ενημερωτικά έντυπα, χάρτες - Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια Covid -19

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων: 175 €
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

Πτήσεις με Aegean Airlines

05/03 Α3 876

Αθήνα – Βουδαπέστη

09.00-10.00

09/03 Α3 877

Bουδαπέστη – Αθήνα

10.45-13.45

23/03 Α3 876

Αθήνα – Βουδαπέστη

09.00-10.00

26/03 Α3 877

Bουδαπέστη – Αθήνα

10.45-13.45

 

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • To 5ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επιπλέον ελεύθερη μέρα.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.