Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Αναχ. Κάθε εβδομάδα 2022! από 395€

Διάρκεια: 4,5ημέρες  

 Αναχωρήσεις:

 5ημέρες Κάθε Τρίτη από 05/04  έως 30/06/2022

4ημέρες  Κάθε Σάββατο 03/04  έως 30/06/2022

Δίκαια την ονόμαζαν παλιά ‘‘Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης’’. Αυτά που θα μείνουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη είναι αρχοντική ομορφιά της πόλης, η  εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη, ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος.

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα– Βουδαπέστη -Ξενάγηση πόλης (προαιρετική κρουαζιέρα)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για την όμορφη πόλη της Βουδαπέστης. Άφιξη και αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση της Βουδαπέστης. Θα επισκεφθούμε την μεγάλη Πλατεία των Ηρώων, τη λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα και το Κοινοβούλιο. Θα κατευθυνθούμε κατά μήκος του Δούναβη, όπου θα θαυμάσουμε τις όμορφες γέφυρες και το Νησί της Μαργαρίτας. Έπειτα θα κατευθυνθούμε στην πλευρά της Βούδας να επισκεφτούμε τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλλερτ. Μετά το τέλος της ξενάγησης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία νυχτερινή βόλτα, κρουαζιέρα στο Δούναβη, όπου θα θαυμάσετε τα αξιοθέατα κάτω από τα φώτα της πόλης, όπου βέβαια δεσπόζει το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο.

2η ημέρα: Βουδαπέστη – Ελεύθερη ημέρα

Στη σημερινή ημέρα μπορείτε να επισκεφθείτε την κλειστή αγορά. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Επίσης την εβραϊκή συνοικία, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα γκέτο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ κυριαρχεί η συναγωγή του Dohany, ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας των Εβραίων στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο. Η συναγωγή πλαισιώνεται από το Μνημείο των Ηρώων, το εβραϊκό μουσείο αλλά και τις επιγραφές στη μνήμη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε τη Βουδαπέστη.  Μην παραλείψετε να πάτε στον κεντρικό πεζόδρομο Vaci utca για shopping με πάρα πολλές επιλογές. Το απόγευμα μπορείτε να επισκεφθείτε την πλούσια Πινακοθήκη, όπου φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις και το Κοινοβούλιο με το πολύ ενδιαφέρον «εσωτερικό» του διάκοσμο,  (απαιτείται έγκαιρη αγορά εισιτηρίου).

3η ημέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά (Προαιρετική εκδρομή)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα αμέτρητα μουσεία, τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια αλλά η  αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Εν συνεχεία προαιρετικά θα γευματίσουμε  σαν “βασιλιάδες” στο αναγεννησιακό εστιατόριο Renaissance. Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης, αλλά και ο Άγιος Στέφανος φωτισμένος στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας, δίπλα στο Δούναβη.

4-5η  ημέρα: Βουδαπέστη – Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. Πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 

Τιμή συμμετοχής Κατ’ άτομο

Αναχώρηση με Aegean Airlines

Κάθε Τρίτη -5ημέρες

Ξενοδοχείο

2κλινο

1κλινο

La Prima Fashion Boutique 4*

(downtown)

€ 435

€ 525

Mercure Korona Hotel 4* sup

(downtown)

Εξασφαλισμένα Superior δωμάτια

€ 445

€ 565  

Αναχώρηση με Aegean Airlines

Κάθε Σάββατο -4ημέρες

Ξενοδοχείο

2κλινο

1κλινο

La Prima Fashion Boutique 4*

(downtown)

€  395

€ 475

Mercure Korona Hotel 4* sup

(downtown)

Εξασφαλισμένα Superior δωμάτια

€ 405

€  495

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βουδαπέστη-Αθήνα
  • 3,4 διαν/σεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
  • Ξενάγηση της Βουδαπέστης με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στη Βουδαπέστη
  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • 1 αποσκευή έως 20kg και μία χειραποσκευή έως 8kg ανά επιβάτη
  • Ενημερωτικά έντυπα, χάρτες - Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ειδική ασφάλεια Covid -19

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (€175)
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

Πτήσεις με Aegean Airlines για όλες τις αναχωρήσεις 

Αθήνα – Βουδαπέστη

16.25 - 17.25

Bουδαπέστη – Αθήνα

18.10 – 21.05

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, με ευθύνη του διοργανωτή
  • Οι τιμές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό ατόμων

Εκτός εορταστικών περιόδων, συνεδρίων και επίσημων αργιών