Skip to main content

Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη | Χριστούγεννα 2022 από 1129€

24/12, 30/12  Διάρκεια: 10, 11 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Απευθείας πτήσεις με την Austrian.
  • Πλούσια διάρκεια: 11 ημέρες στην αναχ/ση 24/12, και 10 ημέρες στην αναχώρηση 30/12
  • Διανυκτερεύσεις προσεκτικά κατανεμημένες ώστε να δούμε και να απολαύσουμε τις πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης όπως πρέπει.
  • Έλληνα αρχηγό καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας και όχι τοπικό ελληνόφωνο
  • Τοπικοί ξεναγοί όπου απαιτούνται
  • Περιήγηση σε τρεις από τις πιο όμορφες, ιστορικές και μεγαλοπρεπείς πρωτεύουσες της Κεντρικής Ευρώπης, τη Βιέννη, την Πράγα και τη Βουδαπέστη
  • Διαμονή στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4* (3 διανυκτερεύσεις στην αναχ. 24/12 και 4 στις 30/12)
  • Διαμονή στη Βιέννη, στο καταπληκτικό Hilton Vienna 5* (4 διανυκτερεύσεις στην αναχώρηση 24/12 και 3 στις 30/12)
  • Διαμονή στη Βουδαπέστη στο εξαιρετικό Marriott Budapest 5* (3 διανυκτερεύσεις στην αναχώρηση 24/12 και 2 στις 30/12)
  • Εκτενείς ξεναγήσεις στις πόλεις που επισκεπτόμαστε.
  • Επίσκεψη στην Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας.
  • Εκδρομές στα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας, Έστεργκομ, Βίσιεγκραντ, Σεντεντρέ.
  • Εκδρομή στα δάση Μάγερλινγκ και στο Μπάντεν στην Αυστρία.
  • Εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ και το Κάρλοβυ Βάρυ στην Τσεχία.

 

ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/12:

Το πρόγραμμα είναι 11ήμερο, με 3+1 διαν/σεις στη Βιέννη, 3 στη Βουδαπέστη και 3 στην Πράγα. Το πρόγραμμα εκτελείται ως εξής:

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΙΕΝΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη στην αυστριακή πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσετε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά, παλιά και διάσημα καφέ της πόλης όπως το Central Cafe ή το Landtmann Cafe ή να δειπνήσετε σε ένα παραδοσιακό κελάρι. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ (περιήγηση στην πόλη)

Σήμερα θα σας ξεναγήσουμε στην πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο! Θα ξεκινήσουμε με το πούλμαν για να θαυμάσουμε την Κρατική Όπερα, τα Δίδυμα Μουσεία (Φυσικής Ιστορίας και Τεχνών), το Κοινοβούλιο που θα μας θυμίσει έντονα την Αθήνα, το Δημαρχείο και το Χρηματιστήριο. Θα σταματήσουμε στην «Πλατεία των Σουηδών» για να περπατήσουμε στην Ελληνική Συνοικία με τις δύο ορθόδοξες εκκλησίες (Αγία Τριάδα και Άγιος Γεώργιος) και θα συνεχίσουμε στα θερινά Ανάκτορα των Αυτοκρατόρων, με τους μπαρόκ κήπους αλλά και τη χριστουγεννιάτικη αγορά που βρίσκεται μπροστά στο ανάκτορο! Όσοι το επιθυμείτε, μπορείτε προαιρετικά να μπείτε στο ανάκτορο και να δείτε τα δωμάτια του παλατιού.

Το απόγευμα θα περπατήσουμε μέσα στο ιστορικό κέντρο, όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, την στήλη της Πανώλης και τους εμπορικούς δρόμους Kärntner Strasse και Graben, και θα καταλήξουμε στα χειμερινά Ανάκτορα του Χόφμπουργκ. Διανυκτέρευση στη Βιέννη.

 

3η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ: Βιεννέζικα δάση – Μπάντεν

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μία εντυπωσιακή εκδρομή στην αυστριακή φύση με τελικό προορισμό την περίφημη αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν. Πρώτος μας σταθμός είναι τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση, όπου θα επισκεφτούμε την τοποθεσία Μάγιερλινγκ, για θα δούμε το θρυλικό κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων. Εκεί στις 30 Αυγούστου του 1889, βρέθηκαν νεκροί ο Ροδόλφος των Αψβούργων (γιος της Σίσυς) και η ερωμένη του βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Εκείνος ήταν 30 ετών και παντρεμένος, εκείνη 17 και ερωτευμένη. Για χρόνια κυκλοφορούσαν φήμες ότι πίσω από την αυτοχειρία κρυβόταν ενδεχομένως μία πολιτική δολοφονία. Όμως σύμφωνα με προσωπικές επιστολές της Βετσέρα προς τη μητέρα και τις αδελφές της, που προσφάτως ήρθαν στο φως, όντως επρόκειτο για ερωτική αυτοκτονία.
Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την ιστορική και αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν. Μία πανέμορφη πόλη-SPA γεμάτη με επαύλεις εστεμμένων. Στο Μπάντεν υπάρχουν 13 θερμές πηγές και στη γύρω περιοχή απλώνονται 120 αμπελώνες! Ανάμεσα στα αξιοθέατα της πόλης είναι ο γοτθικός ναός και το παλιό δημαρχείο στο οποίο φυλάσσεται πλούσιο αρχειακό υλικό.
Επιστροφή στη Βιέννη και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ: προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ

Ελεύθερη ημέρα στη Βιέννη σήμερα για να απολαύσουμε την αυστριακή πρωτεύουσα που φοράει τα γιορτινά της.
Εναλλακτικά, όσοι το επιθυμείτε μπορείτε προαιρετικά να επισκεφθείτε το Σάλτσμπουργκ, τη γενέτειρα του Μότσαρτ, όπου η αύρα του μέγιστου μουσουργού πνέει ακόμα δυνατά σε κάθε της γωνιά. Δείτε το ανάκτορο Μιραμπέλ, το σπίτι του Μότσαρτ, την πλατεία Μαρκάρτ με το θέατρο, την μπαρόκ εκκλησία της Αγίας Τριάδας, το εντυπωσιακό φρούριο Χοχενσάλτσμπουργκ, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ευρώπη, το παλιό πανεπιστήμιο και ολοκληρώστε την περιήγησή σας στην πλατεία Μότσαρτ με το άγαλμα του μουσουργού και τον καθεδρικό ναό. Επιστροφή στη Βιέννη και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (Σλοβακία) – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Ουγγαρία)

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Μπρατισλάβα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Εκεί θα κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση της πόλης: θα περιπλανηθούμε στην Παλιά Πόλη, έναν λαβύρινθο από μεσαιωνικά σοκάκια αλλά και μεγάλα, αριστοκρατικά πλακόστρωτα. Θα πάμε στην κεντρική πλατεία με τα μπαρόκ κτίρια και το ιστορικό Δημαρχείο. Θα δούμε το εντυπωσιακό Προεδρικό Παλάτι με τους μεγάλους κήπους, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου και την περίφημη Μπλε Εκκλησία. Η εκκλησία αυτή είναι αφιερωμένη στην Ελισάβετ της Ουγγαρίας και πήρε την ονομασία της λόγω του χρώματος της πρόσοψης, των μωσαϊκών και της μπλε-γυάλινης οροφής. Σήμερα αποτελεί το σύμβολο της Σλοβακίας. Όμως στην Μπρατισλάβα θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε μια χαλαρή βόλτα στην πολύ χαριτωμένη αγορά και τις τσαγερί.
Αφήνοντας πίσω μας την Μπρατισλάβα αναχωρούμε για τη Βουδαπέστη. Άφιξη στην ουγγρική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (περιήγηση)

Πρωινό και ξεκινάμε με την ξενάγηση στην Πέστη: θα σταματήσουμε στην πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το εκπληκτικό κτίριο της Όπερας και κατόπιν μέσω της οδού Αντράσσυ, έναν από τους πιο όμορφους και εμπορικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από παντού. Καθώς η ξενάγηση μας ολοκληρώνεται, θα βρεθούμε στην παραμυθένια πλευρά της Βούδας και να δούμε τον Πύργο των ψαράδων, όπου θα απολαύσουμε την θέα σε όλη την πόλη.
Για το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη ή την συμμετοχή σας σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βουδαπέστης με μαγυάρικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Ολοήμερη εκδρομή Παραδουνάβια χωριά Άγιος Ανδρέας-Έστεργκομ-Βίσιεγκραντ

Ξεκινάμε σήμερα για μία ολοήμερη εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά. Εκεί θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα (Σεταντρέ/ Szentendre), όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο Βίσιενγκραντ (Visegrad) με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα. Η διαδρομή μας συνεχίζεται στο Έστεργκομ (Esztergom), μια υπέροχη πόλη με πολυάριθμα μνημεία, που υπήρξε μάλιστα και πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τον 13ο αιώνα, όταν τα σκήπτρα του μαγυάρικου βασιλείου ανέλαβε η Βουδαπέστη. Χαρακτηριστικό σημείο της πόλης είναι η γέφυρα που ενώνει το Έστεργκομ με την αντίπερα όχθη, και την πόλη Στούροβο της Σλοβακίας. Επιστροφή στη Βουδαπέστη και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας τη Βουδαπέστη και την Ουγγαρία και αναχωρούμε οδικώς για την Τσεχία και την πανέμορφη πρωτεύουσα Πράγα. Άφιξη στη «Χρυσή Πόλη», μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΠΡΑΓΑ: περιήγηση πόλης και Κάστρο Πράγας

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η περιήγηση μας ξεκινά με το «Μικρό μέρος» (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα, στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την «παρέλαση των αποστόλων» καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την περιήγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα.
Συνεχίζουμε με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην «βασιλική» του Αγ. Γεωργίου. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α., άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου! Διανυκτέρευση στην Πράγα.

 

10η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΠΡΑΓΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την περιήγηση μας στην πόλη θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην όμορφη λουτρόπολη για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ – ΒΙΕΝΝΗ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βιέννη. Καθοδόν κάνουμε στάση στη «δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα», το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία, όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της UNESCO. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η «κρυφή γέφυρα». Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 30/12:

Το πρόγραμμα είναι 10ήμερο, με 4 διαν/σεις στην Πράγα, 3 στη Βιέννη, και 2 στη Βουδαπέστη. Το πρόγραμμα εκτελείται ως εξής:

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΠΡΑΓΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση οδικώς για την τσέχικη πρωτεύουσα, την Πράγα. Άφιξη στη «Χρυσή Πόλη», μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΠΡΑΓΑ: περιήγηση πόλης και Κάστρο Πράγας

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η περιήγηση μας ξεκινά με το «Μικρό μέρος» (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα, στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την «παρέλαση των αποστόλων» καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την περιήγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα.
Συνεχίζουμε με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην «βασιλική» του Αγ. Γεωργίου. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α., άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου! Διανυκτέρευση στην Πράγα.

 

3η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΠΡΑΓΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την περιήγηση μας στην πόλη θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην όμορφη λουτρόπολη για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΠΡΑΓΑ

Απολαμβάνουμε ακόμα μία μέρα στην τσεχική πρωτεύουσα, για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι γιατί οι Γερμανοί αποκαλούσαν την πόλη κάποτε «η χρυσή Πράγα»!

 

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ – ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βιέννη. Καθοδόν κάνουμε στάση στη «δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα», το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία, όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της UNESCO. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η «κρυφή γέφυρα». Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στη Βιέννη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ: περιήγηση στην πόλη

Σήμερα θα σας ξεναγήσουμε στην πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο! Θα ξεκινήσουμε με το πούλμαν για να θαυμάσουμε την Κρατική Όπερα, τα Δίδυμα Μουσεία (Φυσικής Ιστορίας και Τεχνών), το Κοινοβούλιο που θα μας θυμίσει έντονα την Αθήνα, το Δημαρχείο και το Χρηματιστήριο. Θα σταματήσουμε στην «Πλατεία των Σουηδών» για να περπατήσουμε στην Ελληνική Συνοικία με τις δύο ορθόδοξες εκκλησίες (Αγία Τριάδα και Άγιος Γεώργιος) και θα συνεχίσουμε στα θερινά Ανάκτορα των Αυτοκρατόρων, με τους μπαρόκ κήπους αλλά και τη χριστουγεννιάτικη αγορά που βρίσκεται μπροστά στο ανάκτορο! Όσοι το επιθυμείτε, μπορείτε προαιρετικά να μπείτε στο ανάκτορο και να δείτε τα δωμάτια του παλατιού.
Το απόγευμα θα περπατήσουμε μέσα στο ιστορικό κέντρο, όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, την στήλη της Πανώλης και τους εμπορικούς δρόμους Kärntner Strasse και Graben, και θα καταλήξουμε στα χειμερινά Ανάκτορα του Χόφμπουργκ. Διανυκτέρευση στη Βιέννη.

 

7η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ: Βιεννέζικα δάση/Μάγιερλινγκ – Μπάντεν

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μία εντυπωσιακή εκδρομή στην αυστριακή φύση με τελικό προορισμό την περίφημη αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν. Πρώτος μας σταθμός είναι τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση, όπου θα επισκεφτούμε την τοποθεσία Μάγιερλινγκ, για θα δούμε το θρυλικό κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων. Εκεί στις 30 Αυγούστου του 1889, βρέθηκαν νεκροί ο Ροδόλφος των Αψβούργων (γιος της Σίσυς) και η ερωμένη του βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Εκείνος ήταν 30 ετών και παντρεμένος, εκείνη 17 και ερωτευμένη. Για χρόνια κυκλοφορούσαν φήμες ότι πίσω από την αυτοχειρία κρυβόταν ενδεχομένως μία πολιτική δολοφονία. Όμως σύμφωνα με προσωπικές επιστολές της Βετσέρα προς τη μητέρα και τις αδελφές της, που προσφάτως ήρθαν στο φως, όντως επρόκειτο για ερωτική αυτοκτονία.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την ιστορική και αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν. Μία πανέμορφη πόλη-SPA γεμάτη με επαύλεις εστεμμένων. Στο Μπάντεν υπάρχουν 13 θερμές πηγές και στη γύρω περιοχή απλώνονται 120 αμπελώνες! Ανάμεσα στα αξιοθέατα της πόλης είναι ο γοτθικός ναός και το παλιό δημαρχείο στο οποίο φυλάσσεται πλούσιο αρχειακό υλικό.

Επιστροφή στη Βιέννη και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (Σλοβακία) – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Ουγγαρία)

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Μπρατισλάβα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Εκεί θα κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση της πόλης: θα περιπλανηθούμε στην Παλιά Πόλη, έναν λαβύρινθο από μεσαιωνικά σοκάκια αλλά και μεγάλα, αριστοκρατικά πλακόστρωτα. Θα πάμε στην κεντρική πλατεία με τα μπαρόκ κτίρια και το ιστορικό Δημαρχείο. Θα δούμε το εντυπωσιακό Προεδρικό Παλάτι με τους μεγάλους κήπους, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου και την περίφημη Μπλε Εκκλησία. Η εκκλησία αυτή είναι αφιερωμένη στην Ελισάβετ της Ουγγαρίας και πήρε την ονομασία της λόγω του χρώματος της πρόσοψης, των μωσαϊκών και της μπλε-γυάλινης οροφής. Σήμερα αποτελεί το σύμβολο της Σλοβακίας. Όμως στην Μπρατισλάβα θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε μια χαλαρή βόλτα στην πολύ χαριτωμένη αγορά και τις κουκλίστικες τσαγερί.
Αφήνοντας πίσω μας την Μπρατισλάβα αναχωρούμε για τη Βουδαπέστη. Άφιξη στην ουγγρική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: περιήγηση στην πόλη

Πρωινό και ξεκινάμε με την ξενάγηση στην Πέστη: θα σταματήσουμε στην πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το εκπληκτικό κτίριο της Όπερας και κατόπιν μέσω της οδού Αντράσσυ, έναν από τους πιο όμορφους και εμπορικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από όλες τις γωνιές της πόλης. Καθώς η ξενάγηση μας ολοκληρώνεται, θα βρεθούμε στην παραμυθένια πλευρά της Βούδας και να δούμε τον Πύργο των ψαράδων, όπου θα απολαύσουμε την θέα σε όλη την πόλη.
Το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη ή την συμμετοχή σας σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βουδαπέστης με μαγυάρικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά Άγιος Ανδρέας-Έστεργκομ-Βίσιεγκραντ – ΒΙΕΝΝΗ – πτήση επιστροφής

Ξεκινάμε σήμερα για μία εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά. Εκεί θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα (Σεταντρέ/ Szentendre), όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο Βίσιενγκραντ (Visegrad) με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα. Η διαδρομή μας συνεχίζεται στο Έστεργκομ (Esztergom), μια υπέροχη πόλη με πολυάριθμα μνημεία, που υπήρξε μάλιστα και πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τον 13ο αιώνα, όταν τα σκήπτρα του μαγυάρικου βασιλείου ανέλαβε η Βουδαπέστη. Χαρακτηριστικό σημείο της πόλης είναι η γέφυρα που ενώνει το Έστεργκομ με την αντίπερα όχθη, και την πόλη Στούροβο της Σλοβακίας.
Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο της Βιέννης για την πτήση επιστροφής μας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 1299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1299 € 310 €
  Twin Room 1299 € 310 €
  Triple Room 1299 € 310 €
  Single Room 2169 € 310 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 10 ημέρες - Τιμή από 1129€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1129 € 310 €
  Twin Room 1129 € 310 €
  Triple Room 1129 € 310 €
  Single Room 1869 € 310 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με απευθείας πτήσεις της Austrian.
  • Διαμονή στη Βιέννη στο εντυπωσιακό και πρόσφατα ανακαινισμένο Hilton Vienna Park 5* (4 διανυκτερεύσεις στην αναχώρηση 24/12 και 3 διαν/σεις στην αναχώρηση 30/12)
  • Διαμονή στη Βουδαπέστη στο εξαιρετικό Marriott Budapest 5*  (3 διαν/σεις στην αναχώρηση 24/12 και 2 διαν/σεις στις 30/12)
  • Διαμονή στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4* (3  διαν/σεις στην αναχώρηση 24/12 και 4 διαν/σεις στις 30/12)
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  • Έλληνας εξειδικευμένος αρχηγός-συνοδός
  • Μεταφορές από-προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο, εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται  

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 310 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

11 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

OS 802

24/12/2022

ΑΘΗΝΑ – BIENNH

13:25

14:45

OS 803

03/01/2023

BIENNH – ΑΘΗΝΑ

22:05

01:10 +1

 

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

OS 804

30/12/2022

ΑΘΗΝΑ – BIENNH

07:15

08:30

OS 803

08/01/2023

BIENNH – ΑΘΗΝΑ

22:05

01:10 +1