Skip to main content

ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  Καθαρά Δευτέρα 2023! από 599€

Αναχωρήσεις: 25/02/2023...Διάρκεια: 5 ημέρες

Βιέννη: Μια πόλη ανανεωμένη και αυθόρμητη. Η αυτοκρατορική της παράδοση συνδυάζεται άψογα με τη μοντέρνα δημιουργία. Οι επιρροές της Αναγέννησης συναντούν τη σύγχρονη καθημερινότητα και καθιστούν τη Βιέννη ως την ωραιότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς. Θα σας χαρίσει ένα ταξίδι όπως στα παραμύθια! Όμορφη, λαμπερή και άκρως ερωτική, θα σας σαγηνεύσει με την πρώτη ματιά!

Βουδαπέστη: Η πόλη των Spa, των κάστρων και των γεφυρών … όπως και να την προσφωνήσει κανείς, η Βουδαπέστη είναι από τις λίγες πόλεις που θα σας γοητεύσουν.

Αυτά που μένουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη είναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η  εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη,  ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος.

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα - Βιέννη - Ξενάγηση Πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και η ξενάγηση μας ξεκινάει  με το τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων, το Σέμπρουν και στη συνέχεια  θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσετε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης όπως το  Central Cafe ή το Landtmann Cafe  ή να δειπνήσετε σε ένα παραδοσιακό κελάρι.

2η ημέρα: Βιέννη - Βιεννέζικα Δάση - Μπάντεν

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και  στη συνέχεια αναχωρούμε για τα τα Βιεννέζικα Δάση, όπου θα δούμε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, εκεί όπου εκτυλίχθηκε το ερωτικό δράμα του πρίγκιπα Ιωσήφ και της Μαρίας Βετσέρα. Επόμενος σταθμός η λουτρόπολη Μπάντεν. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της υψηλής κοινωνίας, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πολλά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας διατηρούν εδώ τη θερινή τους κατοικία και έχουν χτίσει πολυτελείς βίλες. Στο Μπάντεν υπάρχουν δεκατρείς πηγές θερμών νερών (22 c - 37 c) οι οποίες έχουν ως κύριο συστατικό τους τον ασβέστη.  Επιστροφή στη Βιέννη και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

3η ημέρα: Βιέννη – Παραδουνάβια χωριά – Βουδαπέστη  

Πρωινό και αναχώρηση για τα Παραδουνάβια χωριά, όπου μέσα από το µπαρόκ Σέντεντρε, το «ρωµαϊκό» ‘Εστεργκομ και το αναγεννησιακό Βίσεγκραντ, η περιήγηση δίπλα στο ποτάμι μοιάζει παραμυθένια. Θα επισκεφθούμε το Έστεργκομ, την παλιά θρησκευτική πρωτεύουσα των Ούγγρων. Θα δούμε τον τεράστιο Καθεδρικό Ναό, που είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης και φιλοξενεί το θρησκευτικό θησαυρό των Ούγγρων. Πίσω από τη Βασιλική δεσπόζει η γέφυρα Μαρία Βαλέρια, που ενώνει την Ουγγαρία με τη Σλοβακία, για να κάνουμε τη βόλτα μας και να βγάλουμε τις φωτογραφίες μας με φόντο το Δούναβη. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο βασιλικό ανάκτορο σώζονται μόνο λίγα ερείπια, όμως αναστηλώθηκε η επίσημη αυλή υποδοχής, αναγεννησιακού ρυθμού, βάσει των αρχικών σχεδίων. Θα καταλήξουμε στο γραφικό χωριό του Αγίου Ανδρέα, τον τόπο πολλών φημισμένων καλλιτεχνών, με τα αμέτρητα μουσεία, τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Στο κέντρο του χωριού είναι η πλατεία Φο Τερ, µε το μεγάλο σταυρό του 1763 να θυμίζει ότι το Σέντεντρε γλίτωσε από την επιδημία πανώλης. Τα παλιά σπίτια των εμπόρων περικυκλώνουν την κεντρική πλατεία. Αναχώρηση για Βουδαπέστη και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Βουδαπέστη – Ξενάγηση πόλης

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου. Κατόπιν, διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στη Βούδα, για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, από το λόφο του Γκέλερτ.  Ελεύθερος χρόνος για γεύμα, μπορούμε επίσης να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο Vaci Utca ή να κάνουμε μια μίνι κρουαζιέρα με καραβάκι στο Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βουδαπέστη -  Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης και πτήση επιστροφής για Αθήνα  

 

Τιμή συμμετοχής Κατ’ άτομο

2κλινο

1κλινο

Παιδική τιμή

€ 599

€ 759

€ 549

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βιέννη με Austrian Airlines & Βουδαπέστη - Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
  • 2 διαν/σεις στη Βιέννη στο ξενοδοχείο Mercure Westbanhof 4* ή παρόμοιο με πρωινό
  • 2 διαν/σεις στη Βουδαπέστη στο Mercure Castle Hill 4* ή παρόμοιο με πρωινό
  • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορεία
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων   € 225
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Πτήσεις με   Austrian Airlines & Aegean Airlines

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

Αθήνα – Βιέννη        OS 802

13.25

14.45

Βουδαπέστη – Αθήνα Α3 877

10.35

13.35