Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ ~ Οκτώβριος 2024 από 575€

Αναχώρηση: 24 -28 Οκτωβρίου 2024

5 ημέρες αεροπορικώς

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ –ΒΙΕΝΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν την πτήση και αναχώρηση για Μπρατισλάβα. Άφιξη και στη συνέχεια αναχώρηση για την Βιέννη (70χμ), την πρωτεύουσα της Αυστρίας και επίσημα μία από τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς. Πανοραμική πρώτη γνωριμία με την πόλη και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

2η ημέρα:ΒΙΕΝΝΗ – ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ & ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στο Ανάκτορο Σενμπρούν. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, που θεωρούνται ισάξια των Βερσαλλιών. Συνεχίζοντας, θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πόλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, την ΦωτίφKίρχε. Τέλος, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα παραδουνάβια χωριά. Πρώτη στάση μας στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης και θα εντυπωσιαστούμε από τον Άγιο Στέφανο στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Στη συνεχεία χρόνος για προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Τελευταίος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα, η περιοχή φημίζεται για τα καλά κρασιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα στα νερά του Δούναβη, η εικόνα της φωταγωγημένης  πόλης είναι πράγματι μαγική! Διανυκτέρευση.

  

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΘΕΡΜΑ ΛΟΥΤΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγησή μας. Από τα πρώτα κιόλα λεπτά καταλαβαίνουμε γιατί η Βουδαπέστη θεωρείται η κόρη του Δούναβη! Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση, ο γαλάζιος Θεός, ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και την Όπερα. Ύστερα, διασχίζοντας τον Δούναβη, θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα, που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ, θαυμάζοντας το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στα διάσημα Λουτρά Széchenyi (απλή μετάβαση, έξοδα ατομικά) για να απολαύσουμε τις ιαματικές ιδιότητες των θερμών λουτρών της Βουδαπέστης. Εναλλακτικά, όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τον ζωολογικό κήπο της Βουδαπέστης ο οποίος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τα λουτρά. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

 

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Μπρατισλάβα. Άφιξη για την γραφική πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Μια βόλτα στα στενά πεζοδρομημένα δρομάκια με τα παστέλ κτήρια του 18ου αι. κάτω από το άγρυπνο «βλέμμα» του κάστρου, θα σας ταξιδέψει πίσω στους μεσαιωνικούς χρόνους . Η περιπλάνηση στην Παλαιά Πόλη θα ξεκινήσει από τις οδούς MichalskaVenturska, με τις αμέτρητες καφετέριες και τα εξαιρετικά μπαρόκ κτήρια. Στη συνέχεια και αφού περιπλανηθεί κανείς σε όλα τα στενά του κέντρου, σειρά έχει η Πύλη του Αγίου Μιχαήλ (MichalskaBrana), η μοναδική από τις τέσσερις πύλες της μεσαιωνικής πόλης που διασώζεται έως σήμερα και αποτελεί ορόσημο της Μπρατισλάβας. Κάτω από την πύλη θα δεις «Σημείο Μηδέν», απ’ όπου μετριούνται οι χιλιομετρικές αποστάσεις με τις άλλες πρωτεύουσες του κόσμου. Εξαιρετικά είναι και ιδιόμορφα μπρούτζινα αγάλματα που ξεπετάγονται στις πιο παράξενες τοποθεσίες της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Στις βαλίτσες μας... όμορφες αναμνήσεις!

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Η σειρά του προγράμματος & των διανυκτερεύσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.

 

ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚ.

ΤΙΜΗ EARLY BOOKING:ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ

575€

815€

ΤΙΜΗ STANDARD:  ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ

625€

865€

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

220€

220€

 

Σημειώσεις:

  • Η τιμή earlybooking ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων
  • Παιδική έκπτωση (2-11 ετών) στο δωμάτιο με δύο ενήλικες: -30€
  • Για το ταξίδι είναι απαραίτητη ταυτότητα δεκαπενταετίας ή διαβατήριο σε ισχύ

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μπρατισλάβα - Αθήνα με απευθείας πτήσεις της AEGEAN
  • 1 αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ανά επιβάτη.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό σε μπουφέ
  • Ξενάγηση της Βιέννης και στα θερινά ανάκτορα Schönbrunn, με Έλληνα ξεναγό
  • Ξενάγηση Βουδαπέστης με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά
  • Περιήγηση στην Μπρατισλάβα
  • Μεταφορά προς τα Θερμά Λουτρά Széchenyi 
  • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων (220 €)
  • Δημοτικοί φόροι – πληρωτέοι στα ξενοδοχεία
  • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES:

  • ΑΘΗΝΑ–ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ 16:35 - 17:45
  • ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΑΘΗΝΑ 17:40 - 20:40

Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

  • ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: HOTEL IMPULSO FASHION 4* (2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ) ή παρόμοιο
  • BIENNH: HOTEL BEST WESTERN AMEDIA PLUS 4* (2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ) ή παρόμοιο