Skip to main content

Αυστριακό – Βαυαρέζικο Πανόραμα & Βουδαπέστη 22/12

Νέο! Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά
Μαγικές γιορτές στη Χιονισμένη Αυστρία

Αυστριακό – Βαυαρέζικο Πανόραμα & Βουδαπέστη
Μόναχο - Σάλτσμπουργκ - Βιέννη - Ίννσμπρουκ - Κιτσμπύχελ – Μπαντ Ισλ - St. Wolfgang, Μποντεζέε - Σαλτσκάμεργκουτ & Βουδαπέστη
Αναχώρηση: 22/12
11 Hμέρες Οδικώς


1η ημέρα: Αθήνα - Πάτρα - πλοίο
Αναχώρηση από Αθήνα το απόγευμα για Πάτρα με προορισμό την Ανκόνα, επιβίβαση στο πλοίο. Απόπλους.

2η ημέρα: Aνκόνα - Τυρόλο (600 χιλ)
Άφιξη στην Ανκόνα το μεσημέρι και άμεση αναχώρηση για το Τυρόλο. Άφιξη αργά το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: Μόναχο - (περιήγηση) Χριστουγεννιάτικη αγορά - Χριστουγεννιάτικο δείπνο σε παραδοσιακή βαυαρέζικη Μπυραρία!
Πρόγευμα και αναχώρηση για το γιορτινό Μόναχο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο του που εορταστικά στολισμένo μας περιμένει. Θα δούμε τη γοητευτική Μάριενπλατς με το παλιό και νέο Δημαρχείο την επιβλητική Φραουκίρχε και άλλα εντυπωσιακά γοτθικά μέγαρα. Χρόνος ελεύθερος για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μας. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα 2. 500 λαμπιόνια που το στολίζουν, τα γιορτινά μαγαζιά και οι πάγκοι με τον εντυπωσιακό διάκοσμο, τα μικρά καρουζέλ είναι πόλος έλξης και μαγείας για τους περαστικούς και επισκέπτες. Σας καλούμε να το απολαύσετε και να ζήσετε στιγμές μαγείας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας & το βράδυ χριστουγεννιάτικο δείπνο σε βαυαρέζικη μπυραρία (εφόσον το επιλέξετε.

4η ημέρα Ίννσμπρουκ - Κιτσμπύχελ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Πρόγευμα μπουφές και αναχώρηση για το Ίννσμπρουκ. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της κουκλίστικης πρωτεύουσας. Θα δούμε τη Χρυσή Στέγη, την εκκλησία του Αγίου Ιακώβου, τα Ανάκτορα Χόφμπουρκ, την Αψίδα του Θριάμβου κ. α. Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό κέντρο Κιτσμπύχελ. Χρόνος για φαγητό και βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα, για να σας προσφέρουμε τσάϊ ή καφέ με παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά & βουτήματα.

5η ημέρα: Σάλτσμπουρκ
Πρόγευμα μπουφές και αναχώρηση για το Σάλτσμπουρκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας, περιήγηση στην πόλη της Μελωδίας. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σάλτσαχ. Οι κήποι του Μίραμπελ, το Δημαρχείο, το σπίτι του Μότσαρτ, ο ναός του Αγ. Πέτρου, τα Βασιλικά ανάκτορα, η εκκλησία των Καπουτσίνων κ. α. είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα δούμε στην υπέροχη αυτή πόλη. Χρόνος ελεύθερος, για βόλτα, αγορές ή ακόμα για να απολαύσει κανείς την υπέροχη θέα από το κάστρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα και το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο στο Μόναχο.

6η ημέρα: Μπαντ Ισλ - St. Wolfgang - Λίμνη Μποντεζέε - Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ - Βιέννη (368 χιλ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του βαλς, την Βιέννη. Στη διαδρομή θα περάσουμε από το πανέμορφο Μπαντ Ισλ και γραφικό St. Wolfgang όπου θα δούμε το αυθεντικό “πανδοχείο του άσπρου αλόγου”. Ακόμη θα δούμε τη λίμνη Mondsee με την εκκλησία της όπου γυρίστηκε η γνωστή ταινία «Μελωδία της Ευτυχίας» και την ευρύτερη περιοχή του Σαλτσκάμεργκουτ με τις λίμνες, τα καταπράσινα τοπία και τα χωριουδάκια με παραδοσιακά σπίτια. Περιοχή όπου ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ και η οικογένεια του έκαναν τις διακοπές τους. Άφιξη στη Βιέννη και τακτοποίηση στο όμορφο & μοντέρνο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα: Βιέννη - ξενάγηση και ανάκτορο Σένμπρουν
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγησή μας. Θα περάσουμε από το Χόφμπουργκ, την Όπερα, το Μπελβεντέρε, το Ρίγκ, το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου και τέλος θα έχουμε στάση και επίσκεψη στα θερινά Ανάκτορα της Αυτοκράτειρας Σίσσυ, το Σέμπρουν. Απόγευμα ελεύθερο για περίπατο στους κεντρικούς πεζοδρόμους με τα κομψά πολυκαταστήματα και καφέ.

8η ημέρα: Βιέννη - Βουδαπέστη (προαιρετική)
Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για να χαρείτε την αυστριακή πρωτεύουσα, επισκεφθείτε κάποιο από τα φημισμένα καφέ, όπως το παραδοσιακό Zacher με τη γνωστή σοκολατίνα του και το μυρωδάτο καφέ βιεννουά. Ακόμα μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας, στη μεγαλύτερη κεντρική λεωφόρο Mariahilfestrasse με δεκάδες πολυκαταστήματα και μαγαζιά. Ακόμα μπορείτε να συμμετάσχετε προαιρετικά σε ημερήσια εκδρομή στο μαργαριτάρι του Δούναβη την πανέμορφη Βουδαπέστη. Στην ξενάγηση που θα ακολουθήσει θα γνωρίσουμε την Πλατεία Ηρώων, τη λεφόρο Αντράσσυ, την Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου, το Κοινοβούλιο (εξωτερικά) που είναι και το μεγαλύτερο της Ευρώπης, τη γέφυρα με τις αλυσίδες, τον πύργο των Ψαράδων κ. α. Επιστροφή στη Βιέννη αργά το απόγευμα.

9η ημέρα: Βιέννη - Πάντοβα
Πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση για τη Β. Ιταλία με προορισμό μας την όμορφη Πάντοβα, περιήγηση της ιερής πόλης με τον πολυούχο Άγιο Αντώνιο, προστάτη της μητρότητας & των παιδιών.

10η ημέρα: Πάντοβα - Ανκόνα - Πλοίο Ρεβεγιόν! ! ! Σαμπάνια & Καλή Χρονιά!
Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για την Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο μας, τακτοποίηση στις καμπίνες ξεκούραση. Το βράδυ πλουσιοπάροχο δείπνο στην τραπεζαρία του πλοίου (εφόσον το επιλέξετε) με σαμπάνια & βασιλόπιτα για να υποδεχθούμε τον καινούργιο χρόνο.

11η ημέρα: Πάτρα - Αθήνα
Άφιξη στην Πάτρα και μεταφορά στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κόστος κατ' άτομο 2/κλινο 1/κλινο Παιδί*
11 ημέρες Super προσφορά με πρωινό 675€ +210€ 595€
11 ημέρες Super προσφορά με πρωινό & εορταστικά 24/12 & 31/12 745€ +210€ 665€
*Πρόσθετη κλίνη στο δωμάτιο των γονέων του.
Επιβάρυνση καμπίνας: ΑΒ2+65€, Α2+80€, Α4+25€, ΑΒ3+30€, Α3+35€


Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:
Μόναχο: ΗΟΤΕL ACHATT MUNCHEN SUD 4* sup.
Βιέννη: ΗOTEL ΑUSTRIA TREND ANANAS 4*
Πάντοβα: HOTEL PLAZA 4* sup.

Περιλαμβάνονται:
• Εισιτήρια πλοίου Πάτρα - Ανκόνα - Πάτρα με Κοινοπραξία SUPERFAST/ΑΝΕΚ, ή ΜΙΝΟΑΝ σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες ΑΒ4
• 8 διανυκτερεύσεις συνολικά ήτοι (3 Μόναχο, 3 Βιέννη, 1 Πάντοβα, 1 Τυρόλο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 4* sup. ως πρόγραμμα
• Πρόγευμα μπουφές καθημερινά στα ξενοδοχεία ήτοι 8 πρωινά
• 2 δείπνα στο εξωτερικό ως εξής: (1 Χριστουγεννιάτικο δείπνο στο Μόναχο 24/12 & Ρεβεγιόν 31/12 με πλούσιο εορταστικό δείπνο στην τραπεζαρία του πλοίου, 1 ποτήρι σαμπάνια & βασιλόπιτα) αναλόγως επιλογής σας
• Καφές ή τσάι με παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά.
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
• Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός στη Βιέννη
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
• Αρχηγός/ συνοδός

Δεν Περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι σε Μουσεία, ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
• check point Ιταλίας & Αυστρίας 20 €

Γενικές παρατηρήσεις:
• Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά χωρίς παραλείψεις.
• Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται οι θέσεις στο πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
• Ενημερωθείτε από το γραφείο μας για τους συνδυασμούς.
• Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.
• Διαβατήριο απαραίτητο για όλες τις εκδρομές εκτός Ευρώπης με ελάχιστη ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες.
• Ενημερωθείτε από το γραφείο μας για τις early booking κρατήσεις.