Skip to main content

Ισλανδία - Καλοκαίρι Ιούλιος 2019 από 2790.00

Ρεικιαβικ - Χρυσος Κυκλος - Παγετωνας Langjökull - Γαλαζια Λιμνη

Αναχώρηση:20/07
9 μέρες

1η ΗΜΕΡΑ: Aθήνα - Ρείκιαβικ – Ηφαίστειο Χέκλα – Σκόγκαφος
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, συνάντηση με τον αρχηγό του ταξιδιού σας και αναχώρηση. Άφιξη στο Ρέικιαβικ. Στη συνέχεια, ο δρόμος μας οδηγεί παραλιακά στο Γκρίνταβικ (Grindavík), όπου θα κάνουμε στάση για fish and chips. Περνάμε το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Eyrabakki, την Hella, το Hvollsvollur, έχοντας πάντα στα αριστερά μας το γνωστό ηφαίστειο Χέκλα, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας – περισσότερες από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο αυτό, "πύλη για την κόλαση". Στάση στον πρώτο καταρράκτη του ταξιδιού μας, τον Seljalandfoss και ίσως κάποιοι καταφέρουν να ανακαλύψουν τον κρυμμένο καταρράκτη Gljúfrafoss. Άφιξη το βράδυ στην περιοχή του καταρράκτη Skógafoss, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

2η ΗΜΕΡΑ: Σκόγκαφος– Ηφαίστεια - Παγετώνες
Η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στον παγετώνα Sólheimajökull και στην Μαύρη Παραλία με την σπηλιά από βασάλτη. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα χαριτωμένα puffins. Στάση για καφέ στο Βικ. Συνεχίζουμε με μικρή στάση στο Πάρκο Μνήμης Laufskálavarða, πριν γνωρίσουμε και περπατήσουμε στο μαγευτικό φαράγγι Fjaðrárgljúfur. Στάση για γεύμα σε ένα μικρό εκτός δρόμου εστιατόριο. Ξεκούραση και μέσα από τα "λιβάδια" της λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από τους βραχώδεις σχηματισμούς Dverghamrar και Haoldukvisl, που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Περνάμε την γέφυρα-μνημείο Skeiðará Bridge, κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημμύρα που ακολούθησε. Αν έχουμε χρόνο θα επισκεφθούμε το πάρκο Skaftafell και τους καταρράκτες Hufnafoss, Magnusarfoss και Svartifoss (Μαύρο Καταρράκτη). Άφιξη στη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jökulsárlón, ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους  ταξιδιώτες.
Ακολουθεί βόλτα με τα αμφίβια πλοιάρια στο Εθνικό Πάρκο Vatnajökull, το οποίο καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης. Τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Απολαύστε το θέαμα και αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης. Συνεχίζουμε για το Höfn όπου θα διανυκτερεύσουμε.

3η ΗΜΕΡΑ: Εγκιλσταντίρ - Λίμνη Mývatn- Χούσαβικ
Το οδοιπορικό μας συνεχίζεται σήμερα με την εξερεύνηση της δαντελωτής ακτογραμμής των ανατολικών φιόρδ. Μετά από μια μικρή στάση στον φάρο Hvalnes, θα συνεχίσουμε για να θαυμάσουμε τα ακατοίκητα υψίπεδα και την άγρια ομορφιά του σεληνιακού τοπίου της Ανατολικής Ισλανδίας. Μικρή στάση στο Hallomstadur (το μεγαλύτερο δάσος της Ισλανδίας) και συνεχίζουμε για το Εγκιλσταντίρ. Αφού επισκεφθούμε τη φάρμα Sænautasel, θα πορευθούμε προς τη λίμνη Mývatn, όπου  θα απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο στα φυσικά θερμά λουτρά της, τα οποία περιέχουν ένα μοναδικό μείγμα μετάλλων, πυριτικών αλάτων και γεωθερμικών μικροοργανισμών. Η επαφή με τα ιαματικά αυτά νερά είναι ευεργετική τόσο για το δέρμα όσο και για το πνεύμα. Στη συνέχεια αναχωρούμε με κατεύθυνση προς βορρά όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ΗΜΕΡΑ: Ντέττιφος - Ασμπίργκι- Κράφλα- Dimmuborgir
Πρωινό και συνεχίζουμε προς τα βορειοανατολικά, με προορισμό το πανέμορφο φαράγγι Άσμπιργκι (Asbyrgi). Η διαδρομή μας προς τα νότια θα μας οδηγήσει στον καταρράκτη Ντέττιφος (Dettifoss), τον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Vatnajökull. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο πάρκο Κράφλα (Krafla) και τη λίμνη  Βίτι (Viti). Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς τη ζεστή πηγή της περιοχής Νάμασκαρντ (Námaskarð) με τις απόκοσμες πισίνες λάσπης και των φυσαλίδων που βγαίνουν από το σώμα της γης. Μετά από ένα προαιρετικό γεύμα, σειρά  έχουν τα σκοτεινά κάστρα του  (Dimmuborgir), με την ελπίδα να εντοπίσουμε κάποια ίχνη από τρολ, αυτά τα τρομακτικά όντα της μυθολογίας, που λέγεται ότι ζούσαν εκεί. Γύρος της λίμνης και επίσκεψη του Γκόνταφος (Goðafoss), τον Καταρράκτη των Θεών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: Akureyri- Glaumbaer – Grabrok - Glanifoss
Ακολουθούμε σήμερα την εκθαμβωτική πορεία των γραφικών φιόρδ και την ομορφιά του τοπίου της περιοχής. Κατευθυνόμενοι προς τα δυτικά, θα σταματήσουμε για μια σύντομη περιήγηση της γειτονικής γοητευτικής πόλης Ακουρέιρι (Akureyri), που βρίσκεται στον μυχό του Eyjafjörður, του μεγαλύτερου φιόρδ της χώρας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα κάνουμε επιλεγμένες στάσεις για επισκεφθούμε την πιο παλιά φάρμα της Ισλανδίας και νυν λαογραφικό μουσείο, το Glaumbær (900 μ.Χ.), καθώς και την εκκλησία Víðimýrarkirkja. Η πορεία μας συνεχίζεται προς το Sauðárkróksbraut στο φιόρδ Skaga και το Blönduós, όπου θα σταματήσουμε για γεύμα, πριν κατηφορίσουμε προς τον εντυπωσιακό κρατήρα του ηφαιστείου Grábrók με τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα με τα πανάρχαια ίχνη λάβας, τη λίμνη και το δάσος. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: Παγετώνας Langjökull- Σπηλιά λάβας Videlmir - Akranes - Ρέικιαβικ
Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία, μοναδική ίσως για πολλούς, να απολαύσουμε ένα από τα πιο παρθένα μέρη του κόσμου! Θα δούμε τον δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας από το εσωτερικό του! Πριν δημιουργηθούν οι σήραγγες στον παγετώνα Λάνγκγιοκουλ (Langjokull), κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να δει το όμορφο μπλε του πάγου στην καρδιά ενός παγετώνα. Θα επιβιβαστούμε (προαιρετικά) σε ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα, μαζί με έμπειρο οδηγό, για να εξερευνήσουμε το περιβάλλον, να απολαύσουμε τη θέα και να καταλήξουμε μέσα στα βάθη του παγετώνα. Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην εντυπωσιακή "σωλήνα" λάβας Víðgelmir με τη βοήθεια όλων των νέων διαδρόμων πρόσβασης που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό, καθώς και με την καθοδήγηση συστήματος φωτισμού τελευταίας τεχνολογίας. Μετά από τις αξέχαστες αυτές εμπειρίες και την απαραίτητη στάση για γεύμα, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας περνώντας σε ένα από τα πιο ζεστά σημεία της Ισλανδίας, το Deildartunguhver. Μικρή στάση στον καταρράκτη Glannifoss και θα συνεχίσουμε την εξερεύνησή μας στη δυτική Ισλανδία και συγκεκριμένα στο Borgarnes και στο Κέντρο Ιστορίας της Ισλανδίας το γνωστό “Settlement Center”, δυνατότητα για επίσκεψη πριν συνεχίσουμε για το Άκρανες, ένα γραφικό ψαροχώρι που αναγνωρίστηκε το 1944. Άφιξη το βράδυ στο Ρέικιαβικ. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: Ρέικιαβικ - Χρυσός Κύκλος
Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου". Θα γνωρίσουμε την  "εξοχή της Ισλανδίας", αρχίζοντας από το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Συνεχίζουμε για το Gulfoss, τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης: χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε  έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον κρατήρα Kerið, πριν περάσουμε από την πράσινη πόλη Hveragerði, που αυτοαποκαλείται η "πρωτεύουσα των θερμών πηγών του κόσμου" ("hot springs capital of the world"), έχοντας θερμές πηγές που τις εκμεταλλεύονται για θέρμανση και καλλιέργειες. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και περιήγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: Ρέικιαβικ – προαιρετικά: Σαφάρι φαλαινών ή/και Blue Lagoon
Σήμερα απολαύστε την ησυχία της πόλης, κάντε βόλτα στο κέντρο, επισκεφθείτε κάποια από τα μουσεία της ή προτιμήστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήριά της, που θερμαίνονται από  τις φυσικές θερμές πηγές. Δυνατότητα για προαιρετική εκδρομή στην ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη, ένα καταπληκτικό γεωθερμικό σπα που μοιάζει με παράδεισο.
Εναλλακτικά, προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή για σαφάρι φαλαινών. Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσουμε το ‘χορό’  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα.
Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

9η ΗΜΕΡΑ: Ρέικιαβικ - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση για την πτήση της επιστροφής.

 

Τιμή για ενήλικο σε δίκλινο δωμάτιο: 2790€
Επιβάρυνση  μονόκλινου: 660€

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρέικιαβικ, Ρέικιαβικ-Αθήνα μέσω ευρωπαϊκού σταθμού
  • Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση
  • 6 ημέρες πλήρης γύρος με ιδιωτικό λεωφορείο και Ελληνόφωνο συνοδό
  • Οκτώ διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων με ιδιωτικό μπάνιο
  • Πρωινό καθημερινά
  • Είσοδος και πετσέτα στα "Mývatn Nature Baths"
  • Βόλτα/γνωριμία της πόλης του Ρέικιαβικ
  • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Βόλτα με τα αμφίβια στην Λίμνη του Παγετώνα
  • Επίσκεψη φάρμας Glaumbær
  • Επίσκεψη φάρμας Sænautasel
  • Επίσκεψη φάρμας Skaftafell
  • Επίσκεψη φάρμας Dimmuborgir
  • Επίσκεψη κρατήρα Grabrok
  • Επίσκεψη κρατήρα Krafla/ Viti
  • Επίσκεψη Παγετώνα Solheimar
  • Επίσκεψη πάρκου Glanni
  • Επίσκεψη πάρκου Ásbyrgi
  • Επίσκεψη ιστορικού κοινοβουλίου Alþingi
  • Επίσκεψη πάρκου Þingvellir

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων 485€
  • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
  • Προαιρετικές εκδρομές παγετώνας Λάνγκγεκουλ (κόστος 180€),  "σωλήνα" λάβας Víðgelmir (κόστος 55€), Blue Lagoon (κόστος από 80€), σαφάρι φαλαινών (κόστος από 90€)

 

Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 3* και 4* αστέρων

 

Κωδικός Πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

A3 600

20/07

ATH - LHR

09.15

11.15

Αθήνα- Λονδίνο

FI 451

20/07

LHR - KEF

13.00

15.10

Λονδίνο - Ρέικιαβικ

FI 306

28/07

KEF - ARN

07.35

12.30

Ρέικιαβικ -Στοκχόλμη

DY 4383

28/07

ARN - ATH

15.55

20.30

Στοκχόλμη-Αθήνα