Skip to main content

ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2020 από 1750,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 27 Φεβ - 3 Μαρ

6 Ημέρες

 1η ΗΜΕΡΑ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στη βορειότερη πρωτεύουσα του πλανήτη το απόγευμα και σύντομη ξενάγηση της πόλης. Το Ρέικιαβικ - ο “Κόλπος του Καπνού” -  πήρε το όνομα τoυ από τους ατμούς που αναδύονταν από τις γειτονικές θερμές πηγές. Η πόλη είναι μικρή και το ιστορικό της κέντρο περπατιέται ολόκληρο σε λίγες ώρες. Στην περιήγηση μας στην πόλη θα δούμε το Alþingishúsið – το Ισλανδικό Κοινοβούλιο και την μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας, την Hallgrímskirkja, το παλιό λιμάνι με το μέγαρο μουσικής Harpa και το κτίριο Höfði όπου το 1986 έγινε η συνάντηση των προέδρων Ρήγκαν και Γκορμπατσόφ. Θα περάσουμε επίσης από την Laugavegur, την πιο εμπορική οδό της πόλης. Άφιξη  στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ 

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για το Thingvellir, το παλαιότερο εθνικό πάρκο της Ισλανδίας, εκεί όπου  το 930, ιδρύθηκε το Althing το πρώτο κοινοβούλιο της Ισλανδίας. Tο πάρκο βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου οι τεκτονικές πλάκες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας απομακρύνεται η μία από την άλλη και σήμερα προστατεύεται από την UNESCO. Η γεωλογική ιστορία των τεκτονικών πλακών μπορεί να φανεί καθαρά στις ρωγμές που διασχίζουν την περιοχή, η μεγαλύτερη των οποίων, η Almannagjá, είναι ένα πραγματικό φαράγγι, όπου χύνεται ο θεαματικός καταρράκτης Öxarárfoss. Συνεχίζοντας, θα φτάσουμε στο Haukadalur, με τις θερμές πηγές και τα γκέιζερ, όπου θα δούμε το μεγάλο θερμοπίδακα Strokkur. Θα συνεχίσουμε για τον μεγαλειώδη καταρράκτη Gulfoss, που  είναι στην ουσία δύο καταρράκτες, από τους ομορφότερους και πιο μεγάλους της χώρας, που στο φως του ήλιου φαίνονται χρυσαφένιοι και στις ψιχάλες που πετάγονται μεταξύ τους, ξεπετάγονται ουράνια τόξα. Άφιξη στο Skaftafell. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Αν είμαστε τυχεροί, θα παρατηρήσουμε και το Βόρειο Σέλας είναι ένα φωτεινό ουράνιο φαινόμενο, το οποίο εμφανίζεται στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα και εντοπίζεται κυρίως στις πολικές περιοχές, τον Αρκτικό Κύκλο και την Ανταρκτική (Βόρειο και Νότιο Σέλας). Είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά φαινόμενα με τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων, που εμφανίζεται ξαφνικά και χάνεται όπως ήρθε.

3η ΗΜΕΡΑ 

Το πρωί θα ντυθούμε ζεστά και θα ξεκινήσουμε για την περιοχή του εθνικού πάρκου Vatnajökull. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το μεγαλύτερο παγετώδες επικάλυμμα της εύκρατης Ευρώπης, έκτασης 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εδώ θα επισκεφθούμε τη παγετωνική λίμνη Jökulsarlon με τα πολύχρωμα παγόβουνα της, ενώ θα κάνουμε και μια επίσκεψη στο Παγωμένο Σπήλαιο, ένα ονειρικό μέρος μέσα στον πάγο. Συνεχίζουμε για το εθνικό πάρκο Skaftafell. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Θα ακολουθήσει εξόρμηση στο παγωμένο τοπίο για το “κυνήγι” του Βόρειου Σέλαος. Τεράστιες φωτεινές ταινίες που ξετυλίγονται και φωσφορίζουσες κουρτίνες που ανεμίζουν σαν χλωμά φαντάσματα και παίρνουν όλα τα χρώματα της ίριδας, στο νυχτερινό ουρανό. Και αυτό γίνεται μόνο το χειμώνα. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με τη χειμωνιάτικη Ισλανδία με πρωινή αναχώρηση για να κάνουμε μια όμορφη διαδρομή κατά μήκος των νότιων ακτών της χώρας. Στάση στον καταρράκτη Seljalandsfoss που το νερό του προέρχεται από τον παγετώνα Eyjafjallajökull στην ενδοχώρα και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το ότι μπορούμε να περπατήσουμε πίσω από την ορμητική ροή των νερών του. Θα δούμε επίσης τον καταρράκτη Skógafoss, που ήταν το σκηνικό της ταινίας Thor. Συνεχίζουμε για τη μικρή λίμνη Sólheimajökull που σχηματίζεται μπροστά από τον ομώνυμο παγετώνα. Άφιξη στην περιοχή του Reynisfjara, με την μαύρη ηφαιστειακή αμμουδιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Θα ακολουθήσει εξόρμηση στο παγωμένο τοπίο για την παρατήρηση του Βόρειου Σέλαος. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ισλανδίας, τον μεγαλειώδη καταρράκτη Gullfoss. Θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφήσουμε τον Gullfoss – που στα Ισλανδικά σημαίνει ο “Χρυσός Καταρράκτης” – και που λόγω της εποχής κατά πάσα πιθανότητα θα είναι καλυμμένος από παγωμένους σταλακτίτες. Εδώ επίσης θα ζήσουμε μια μοναδική χειμωνιάτικη εμπειρία, κάνοντας βόλτα με μηχανοκίνητα έλκηθρα στο παγωμένο τοπίο. Νωρίς το απόγευμα, θα κατευθυνθούμε στο Ρέικιαβικ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για το κοντινό παραθαλάσσιο Grindavik. Μέσα σε ένα δραματικό τοπίο από στρώματα λάβας, πάνω στον Ατλαντικό Ωκεανό, το  Grindavik είναι το μεγαλύτερο αλιευτικό λιμάνι της χώρας με αναρίθμητα καΐκια στις προβλήτες του. Εδώ θα επισκεφθούμε την περίφημη Γαλάζια Λίμνη με τα ζεστά ιαματικά νερά όπου μπορούμε προαιρετικά να απολαύσουμε ένα θερμό λουτρό, δίνοντας με το καλύτερο τρόπο ένα τέλος στο όμορφο ταξίδι μας. Μεταφορά στο κοντινό αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη μετά τα μεσάνυχτα.

Τιμές:

1.750 €

Διαφορά μονόκλινου:
270 €

Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: 340 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Oδικές μεταφορές 
• Ξενοδοχεία 4* & 3* 
• Ημιδιατροφή 
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Eίσοδοι μουσείων, μνημείων 
  & εθνικών πάρκων 
• Έντυπο ιστορικό υλικό 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• Φ.Π.Α. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων 
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,  
  τηλεφωνήματα κλπ 
• Φιλοδωρήματα οδηγών 
  & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό

* Πληρωτέα πριν την 
   αναχώρηση. 
   Σύνολο 340 €