Skip to main content

Ισλανδία Απόκριες & 25η Μαρτίου 2020 από 1795,00

Στη μαγεία των Γκέυζερς και του Βορείου Σέλαoς
Ρέικιαβικ, Μπλου Λαγκούν,
Παγετώνες, Παγόβουνα, Καταρράκτες, "Χρυσός Κύκλος"

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 28 Φεβρουαρίου,  6, 13, 20   Μαρτίου
6 μέρες

  • Εξερεύνηση στο Σπήλαιο του Παγετώνα Βάτναγιογκουλ
  • Βόλτα με Snowmobiles στον επιβλητικό παγετώνα Λάνγκγιοκουλ!
  • Κολύμπι στα καταγάλανα ιαματικά νερά της περίφημης Μπλε Λίμνης!
  • Δείπνο στο παραδοσιακό "Viking Village"!
  • Τέσσερα Δείπνα συνολικά

1η μέρα: Αθήνα - Ρέικιαβικ, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN/ISLAND AIR μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και την βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εντυπωσιακή εκκλησία Χάλγκριμς, που το σχέδιό της θυμίζει βουνό λάβας, το άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, το φαντασμαγορικό Δημαρχείο, που καταλαμβάνει τμήμα της λίμνης του Ρέικιαβικ και μερικές αίθουσές του βρίσκονται κάτω από το νερό, την κεντρική εμπορική λεωφόρο, την μικρή έπαυλη Höfði όπου έγινε το 1986 η συνάντηση Ρέιγκαν-Γκορμπατσόφ, που σήμανε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το γραφικό λιμάνι, το εντυπωσιακό μέγαρο μουσικής και συνεδριακό κέντρο (Harpa), το περίφημο "Pearl", που δεσπόζει στην πόλη και προσφέρει εκπληκτική θέα στην γύρω περιοχή, τα πολύχρωμα σπίτια, τα κυβερνητικά κτίρια, τις πλατείες και άλλα αξιοθέατα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ρέικιαβικ - Νότια Ισλανδία: "Χρυσός Κύκλος" - Παγετώνας Λάνγκγιοκουλ - Βικ / Geyser, Χρυσός Καταρράκτης (Gullfoss), Snowmobiles στον παγετώνα Λάνγκγιοκουλ

Σήμερα το πρωί θα ανακαλύψουμε τα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου", που μας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από φυσικά φαινόμενα και μυστικά της φύσης. Στην περιοχή αυτή θα δούμε τον περίφημο Μεγάλο Πίδακα (Geyser/Geysir), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου και θα θαυμάσουμε έναν από τους πιο ενεργούς θερμοπίδακες, τον Strokkur, που εκτοξεύει ατμούς και νερό σε ύψος 30 μέτρων. Συνεχίζουμε για τον μεγαλοπρεπή καταρράκτη Gullfoss, τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης: χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Θα επισκεφθούμε επίσης το Θίνγκβελιρ (Thingvellir, Þingvellir) με το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο (930 μ.Χ.). Το Thingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Thingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία αποτελεί Εθνικό Πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο αυτό, είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης - της Ευρασιατικής και της Βορειοαμερικανικής. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Thingvellir, το καθιστά αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής. Μετά τις επισκέψεις μας θα συνεχίσουμε για τον επιβλητικό παγετώνα Λάνγκγιοκουλ (Langjökull), όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε πάνω σε αυτόν και να κάνουμε βόλτα με Snowmobiles για μία περίπου ώρα. Μια εμπειρία που θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη!!! Συνεχίζουμε για την εντυπωσιακή περιοχή του Νότιου τμήματος του νησιού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η μέρα: Νότια Ισλανδία, Βικ - Σκαφτάφελ (Skaftafell) - Λίμνη Γιόκουλσαρλον με παγόβουνα - Βικ/Παγετώνες Svinafelsjokull και Vatnajokull, Εξερεύνηση στο Σπήλαιο του Παγετώνα Βάτναγιογκουλ, Βόρειο Σέλας 

Οι εμπειρίες μας από την μοναδική αυτή χώρα συνεχίζονται με τις επισκέψεις μας στο Νότιο τμήμα της, όπου θα δούμε το Εθνικό Πάρκο Σκαφτάφελ (Skaftafell), τον παγετώνα Svinafelsjokull, καθώς και τη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιόκουλσαρλον (Jokulsarlon), που βρίσκεται στο νότιο άκρο του Εθνικού Πάρκου Vatnajökull, με τα παγόβουνα και τα κομμάτια πάγου διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων - από μπλε έως βαθύ γαλανό και σκούρο πράσινο - να αργοπλέουν στα κρυστάλλινα και γαλήνια νερά της. Κορυφαία στιγμή της σημερινής μας ημέρας θα είναι η περιήγησή μας εντός του σπηλαίου του παγετώνα Βάτναγιογκουλ με το βαθύ γαλάζιο του χρώμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Και φυσικά, αν είμαστε τυχεροί, θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε το υπερθέαμα που προσφέρει το μοναδικό φαινόμενο του Βορείου Σέλαος (Aurora Borealis). Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

4η μέρα: Νότια Ισλανδία, Σκαφτάφελ - Βικ / Μαύρη Παραλία Ρεϊνισφιάρα

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα δούμε μεταξύ άλλων την περίφημη Μαύρη Παραλία Ρεϊνισφιάρα (Reynifsjara) με την κατάμαυρη ηφαιστειακή άμμο, τις σπηλιές από βασάλτη και τους εντυπωσιακούς πετρώδεις σχηματισμούς. Επίσης θα γνωρίσουμε μικρούς οικισμούς με γραφικά σπίτια και ευρύτερες εκτάσεις που αποτελούν Εθνικά Πάρκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βικ - Παγετώνας Solheimsjokull - Καταρράκτες Σκόγκαφος και Σέλγιαλαντσφος - Μπλου Λαγκούν - Ρέικιαβικ, "Εμπειρία Βίκινγκς"

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα δούμε τον παγετώνα Solheimsjokull, καθώς και τους θεαματικούς καταρράκτες Σκόγκαφος (Skógafoss) και Σέλγιαλαντσφος (Seljalandsfoss). Στη συνέχεια μας περιμένει μια ακόμα μοναδική εμπειρία: το μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο στο οποίο δημιουργήθηκε η μεγάλη Λίμνη Blue Lagoon, με τα αναβλύζοντα ιαματικά νερά θερμοκρασίας 37-39 βαθμών Κελσίου. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το μπάνιο σας και να νιώσετε τις ευεργετικές του επιδράσεις (σας παραδίδονται οι απαραίτητες πετσέτες). Συνεχίζουμε για το Ρέικιαβικ. Το βραδάκι θα μεταβούμε σε μικρό παραθαλάσσιο χωριό, όπου σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο θα γνωρίσουμε την καθημερινή ζωή των Βίκινγκς και θα έχουμε παραδοσιακό δείπνο μέσα σε μια μοναδική ατμόσφαιρα! Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ρέικιαβικ - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Σημειώσεις:

  • Η ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, επισκέψεων ενδέχεται να αλλάζει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος (κυρίως λόγω των αργιών)
  • Η παρατήρηση φυσικών και άλλων φαινομένων (Βόρειο Σέλας κλπ.) είναι άμεσα συνδεδεμένο από τις καιρικές συνθήκες (ορατότητα, καθαρός ουρανός κλπ)
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Τιμή κατ΄ άτομο                                      

Δίκλινο                                            1795                                
3ο άτομο έως 12 ετών                      1695                     
Μονόκλινο                                       2095                     

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: + € 400

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ-ΑΘΗΝΑ μέσω ενδιάμεσου σταθμού με AEGEAN/ISLAND AIR
  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στο Ρέικιαβικ και στο Νότιο τμήμα του νησιού
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά και τρία δείπνα στα ξενοδοχεία του Νότου
  • Ένα δείπνο στο παραδοσιακό Viking Village στο Ρέικιαβικ (Συνολικά: 4 Δείπνα)
  • Η είσοδος στην Blue Lagoon με παροχή πετσέτας
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτικής για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, χώρους επίσκεψης και λοιπά αξιοθέατα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΠΤΗΣΕΙΣ

A3 28 FEB ATH CPH A3 750 08:50 - 11:15 04 MAR KEF LHR FI 454 16:30 - 19:30
FI 28 FEB CPH KEF FI 205 12:55 - 15:10 04 MAR LHR ATH A3 609 22:15 - 03:50
A3 06 MAR ATH CPH A3 750 08:50 - 11:15 11 MAR KEF LHR FI 454 16:30 - 19:30
FI 06 MAR CPH KEF FI 205 12:55 - 15:10 11 MAR LHR ATH A3 609 22:15 - 03:50
A3 13 MAR ATH LGW A3 606 08:40 - 10:30 18 MAR KEF LHR FI 454 16:30 - 19:30
FI 13 MAR LGW KEF FI 471 11:50 - 15:10 18 MAR LHR ATH A3 609 22:15 - 03:50
A3 20 MAR ATH LGW A3 606 08:40 - 10:30 25 MAR KEF LHR FI 454 16:30 - 19:30
FI 20 MAR LGW KEF FI 471 11:50 - 15:10 25 MAR LHR ATH A3 609 22:15 - 03:50

 

 *ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ