Skip to main content

Ισλανδία-Λευκές Νύχτες και ο Ήλιος του Μεσονυκτίου | Καλοκαίρι 2023 από 2499€

30/5, 17/6, 24/6, 27/6   Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Εξαιρετικές πτήσεις με τη Lufthansa/Austrian.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στην επαρχία (τα φαγητά στα ξενοδοχεία στην Ισλανδία είναι σερβιριστά και όχι μπουφέ). Στο Ρέικιαβικ πρωινό.
  • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Ισλανδία!
  • Λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο: Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ - Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ.
  • Τους πασίγνωστους θερμοπίδακες (Geyser) και τους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος.
  • Πέρασμα με snowmobile πάνω από τον παγετώνα Langjokull
  • Είσοδος και περπάτημα σε σπήλαιο κάτω από παγετώνα.
  • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.
  • Τη «Μαύρη Παραλία» και το νότιο ακρωτήριο «Ντύρχολεϋ».
  • Τους διάσημους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος και Σκόγκαφος.
  • Βαρκάδα με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο στην παγετώδη λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον.
  • Βλέπουμε την Ισλανδία από άκρη σε άκρη φτάνουμε ακόμα και στη δυτική Ισλανδία με εκδρομή στη χερσόνησο Snaefellsness και το βουνό Kirkjufell, ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο βουνό της Ισλανδίας, διάσημο και από την παγκόσμια επιτυχία Game of Thrones.
  • Μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες, όπως ο «καταρράκτης των Θεών» Γκόνταφος και οι καταρράκτες Χράουνφοσάρ.
  • Τη Λίμνη Μύβατν, ένα φυσικό μνημείο γεωλογικής ιστορίας.
  • Αναζήτηση φαλαινών με ειδικό πλοιάριο από το Ακουρέιρι.
  • Ξενάγηση στο Ρέικιαβικ.
  • Επίσκεψη και μπάνιο στη διάσημη Blue Lagoon, κοντά στο Ρέικιαβικ.
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός, που έχει στο ενεργητικό του πολλά ταξίδια στην Ισλανδία

 

1η ημέρα: Αθήνα/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΙΝΓΚΒΕΛΙΡ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΚΕΪΖΕΡ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΓΚΟΥΛΦΟΣ – Snow mobile (μηχανοκίνητα σκουτερ με τα οποία θα ανέβουμε στον παγετώνα Λανγκγιέκουλ) – ΧΕΛΛΑ

Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για να εξερευνήσουμε τα νότια παράλια της Ισλανδίας, γεμάτα καταρράκτες, ηφαίστεια, παγετώνες και παγόβουνα, ένα υπερθέαμα της φύσης που θα μας χαρίσει συνταρακτικές εικόνες. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει το Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ, τη γεωθερμική περιοχή των γκέιζερ και τον καταρράκτη Γκούλφος.

Ξεκινάμε λοιπόν με το Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ, που γεωγραφικά τοποθετείται μάλιστα στα όρια δύο τεκτονικών πλακών, της βορειοαμερικανικής και της ευρασιατικής, γεγονός που αποτυπώνεται και στο ανάγλυφο του τοπίου. Είναι όμως και τόπος ιστορικής σημασίας, καθώς εδώ συστάθηκε το Αλθίνγκι, η ιστορική εθνοσυνέλευση των Ισλανδών, και ταυτόχρονα η αρχαιότερη στην Ευρώπη, που ιδρύθηκε το 930.

Ερχόμαστε στη γεωθερμική περιοχή των Γκέιζερ με το πλήθος από θερμούς πίδακες, στο λεγόμενο «χρυσό τρίγωνο» της Ισλανδίας, από τα πιο γνωστά και προβεβλημένα φυσικά τοπία του νησιού. Θα δούμε σε απόσταση «καυτής» αναπνοής τα πασίγνωστα γκέιζερ Στροκούρ (Strokkur) και Γκέιζερ (Geyser), από τα οποία εκτινάσσεται κάθε λίγα λεπτά ένας πίδακας θερμού νερού σε ύψος περίπου 30 μέτρων. Ο μεγάλος πίδακας (Geyser) έδωσε μάλιστα το όνομά του σε όλους τους θερμοπίδακες του κόσμου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους παγκοσμίως γνωστούς καταρράκτες Γκούλφος, τους «χρυσούς καταρράκτες», που πέφτουν ορμητικά από ύψος τριάντα μέτρων! Συνεχίζουμε για την ενδοχώρα, με τα χιονισμένα ηφαίστεια που έχουμε γνωρίσει από απόσταση και φτάνουμε στην περιοχή που είναι το σημείο εξόρμησης για τους παγετώνες.

Snow-mobile (μηχανοκίνητα σκούτερ)

Επιβίβαση σε ειδικά διαμορφωμένα οχήματα πάγου (μηχανοκίνητα σκούτερ) που θα μας ανεβάσουν επάνω στον παγετώνα Λάνγκγιέκουλ! Απολαύστε μια καταπληκτική διαδρομή πάνω στον Παγετώνα μέχρι το υψόμετρο των 1000 μέτρων καθώς και τις οροσειρές που τον περιβάλει! Εδώ θα έχουμε την δυνατότητα να περπατήσουμε πάνω σε πάγους αιώνων!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας οδικώς στη Χέλλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΧΕΛΛΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΕΪΓΙΑΛΑΝΤΦΟΣ & ΣΚΟΓΚΑΦΟΣ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΑΦΤΑΤΕΛ (ΒΑΤΝΑΓΙΕΚΟΥΛ) – ΠΑΓΕΤΩΔΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ (ΒΑΡΚΑΔΑ με αμφιβιο οχημα) – ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΕΦΝ

Συνεχίζουμε την εξερεύνηση του νότιου τμήματος της Ισλανδίας, ακολουθώντας μία διαδρομή που σήμερα θα μας οδηγήσει μέχρι το Χεφν (Höfn). Σήμερα λοιπόν θα επισκεφτούμε δυο εντελώς διαφορετικούς καταρράκτες, ο καθένας με την δική του άγρια ομορφιά: τους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος (Seljalandsfoss) και Σκόγκαφος (Skógafoss). Το Σέιγιαλαντφος είναι μέρος του ποταμού Seljands, που έχει τις ρίζες του στον παγετώνα Eyjafjallajökull. Αυτό που κάνει το Σέιγιαλαντφος τόσο διάσημο και ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε πίσω από τον Καταρράκτη! Το Σκόγκαφος, άλλος ένας διάσημος ισλανδικός καταρράκτης, χρησιμοποιήθηκε μάλιστα στις ταινίες Thor: Ο σκοτεινός κόσμος και η μυστική ζωή του Walter Mitty.

Θα σταματήσουμε επίσης στην καταπληκτική παραλία της μαύρης άμμου Reynisfjara, με τους μοναδικούς πολυεδρικούς βραχώδεις βασαλτικούς σχηματισμούς Reynisdrangar. Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ισλανδία. Επιπλέον, θα σταματήσουμε και θα περπατήσουμε μέχρι μια μικρή λίμνη που έχει σχηματιστεί μπροστά από τον παγετώνα που υποχωρεί.

Η υπέροχη διαδρομή σήμερα μας φέρνει στο Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ, στην ευρύτερη περιοχή του τεράστιου παγετώνα Βάτναγιέκουλ (Vatnajökull), όπου βρίσκουμε μερικές από τις πιο γνωστές φυσικές ομορφιές της χώρας. Φτάνουμε μέχρι την παγετώδη λιμνοθάλασσα του Jökulsarlon, μία λιμνοθάλασσα αναπτύχθηκε πριν από περίπου 60 χρόνια με μια συνεχή διαδικασία παγόβουνου που πέφτει από τη γλώσσα του παγετώνα Breidamerkurjökull. Τα παγόβουνα θαυμάζονται σε δύο χρώματα, έναν τύπο λευκού γάλακτος, ενώ ο άλλος τύπος έχει λαμπρό μπλε χρώμα με ένα μαγικό παιχνίδι φώτων και κρυστάλλων πάγου. Η λιμνοθάλασσα είναι γεμάτη από ψάρια που προέρχονται από τη θάλασσα με παλίρροιες. Με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο θα κάνουμε βόλτα στα νερά της λιμνοθάλασσας!

Στο τέλος αυτής της γεμάτης ημέρας, θα μεταβούμε για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Χεφν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

(ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ανάλογα με την αναχώρηση, το πρόγραμμα για την ημέρα αυτή ενδέχεται να διαμορφωθεί διαφορετικά. Η περιοχή όπου κινούμαστε στερείται εύρους επιλογών διαμονής, με τα περισσότερα διαθέσιμα καταλύματα να είναι μικρά και απλά. Επομένως, η διαμονή μας και το ημερήσιο πρόγραμμά μας διαμορφώνεται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων, χωρίς φυσικά να χάνεται καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται)

 

4η ημέρα: ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΕΦΝ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΦΙΟΡΔ (ΕΓΚΙΛΣΝΤΑΤΙΡ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΝΤΕΤΙΦΟΣ) – ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΟΥΣΑΒΙΚ

Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στη νότια Ισλανδία και στρεφόμαστε προς τον βορρά. Η σημερινή μας διαδρομή μας επιφυλάσσει μοναδικά τοπία και εμπειρίες πρωτόγνωρες. Θα προσεγγίσουμε τα ανατολικά φιόρδ, μέρη απομακρυσμένα και ανεμοδαρμένα, που αποτελούν το καταφύγιο των ψαράδων εδώ και αιώνες και κατόπιν θα ακολουθήσουμε πορεία προς τη Νότια Ακτή, μια νέα γεωγραφική ενότητα στο ταξίδι μας.

Κινούμαστε ανατολικά μέσα από ένα τεράστιο ακατοίκητο τμήμα της χώρας, για να φτάσουμε στην περιοχή του Έγκιλσταντιρ με τα ανατολικά φιόρδ και τα ονειρικά τοπία. Επόμενη στάση μας είναι στον καταρράκτη Ντέτιφος, που αν και το ύψος του φτάνει μόνο τα 44 μέτρα, αποτελεί τον μεγαλύτερο σε όγκο νερού στην Ευρώπη. Ο καταρράκτης αυτός είναι μια πραγματική «αποκάλυψη». Απίστευτη ορμή, μέσα από ένα τοπίο έρημο και φαινομενικά άνυδρο, ενώ η ασύγκριτη και ασταμάτητη βουή των γκρίζων υδάτων μεταφέρει χιλιάδες τόνους τέφρας από τα ηφαίστεια της ενδοχώρας.

Θα συνεχίσουμε για τη χερσόνησο του Χούσαβικ, με στάση στο Χρίνγκσμπγιαργκ για να δούμε πανοραμικά τον κόλπο και να βγάλουμε φωτογραφίες, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Χούσαβικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

(ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ανάλογα με την αναχώρηση, το πρόγραμμα για την ημέρα αυτή ενδέχεται να διαμορφωθεί διαφορετικά. Η περιοχή όπου κινούμαστε στερείται εύρους επιλογών διαμονής, με τα περισσότερα διαθέσιμα καταλύματα να είναι μικρά και απλά. Επομένως, η διαμονή μας και το ημερήσιο πρόγραμμά μας διαμορφώνεται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων, χωρίς φυσικά να χάνεται καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται)

 

5η ημέρα: ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΟΥΣΑΒΙΚ – DIAMOND CIRCLE TOUR – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΓΚΟΝΤΑΦΟΣ – ΒΑΡΚΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΦΑΛΑΙΝΩΝ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ (ξενάγηση)

Θα συνεχίσουμε για λίγο ακόμη βόρεια, για να δούμε το φαράγγι Άσμπυργκι, ένα παγετωνικό φαράγγι όπου οι βράχοι φτάνουν τα εκατό μέτρα σε ύψος. Οι τοπικοί θρύλοι αφηγούνται για τον σχηματισμό του φαραγγιού από το πάτημα του Σλέιπνιρ, του μυθικού αλόγου με τα οκτώ πόδια που ανήκε στον θεό Οντίν!

Επόμενος σταθμός μας είναι η λίμνη Μύβατν, ένας παράδεισος για τα αποδημητικά και ενδημικά πουλιά, φυσικό μνημείο της γεωλογικής ιστορίας της περιοχής, μεγαλειώδες και μοναδικό θαύμα της φύσης. Παράδεισος και για μας τους τυχερούς που τη συναντάμε.

Το αλλόκοτο σχήμα της λίμνης Μύβατν οφείλεται στις εκρήξεις των κοντινών ηφαιστείων και στον τρόπο με τον οποίο διαχύθηκε η λάβα τους. Θα θαυμάσουμε τη λίμνη κάνοντας τον γύρο της, με τις απαραίτητες στάσεις στο μοναδικό Ντιμουρμποργκίρ Νταρκ Λάβα Σίτι (Dimurborgir Dark Lava City) με τους καταπληκτικούς σχηματισμούς από μαύρη λάβα, το Χβερίρ και την περιοχή Ναμαρσκάντ. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς τα δυτικά, με τελικό μας προορισμό το λιμάνι του Ακουρέιρι.

Στη διαδρομή όλοι σταματούν για να δουν τον φωτογενή καταρράκτη Γκόνταφος, «τον καταρράκτη των θεών» – ονομάστηκε έτσι γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, ένας από τους Βίκινγκς φεουδάρχες της περιοχής πέταξε στα ορμητικά νερά τα είδωλα των θεών της παλιάς παγανιστικής θρησκείας. Ένα ομαλό μονοπάτι θα μας οδηγήσει πολύ κοντά σε αυτή την ευχάριστη έκπληξη της ισλανδικής φύσης.

Μέσα στην ημέρα περιλαμβάνεται βαρκάδα για παρατήρηση φαλαινών. Θα πλεύσουμε με ειδικό σκάφος που καλύπτει μια μεγάλη περιοχή στα ανοιχτά του λιμανιού και θα δούμε τεράστιες μπλε φάλαινες που φυσάνε πίδακες νερού στον αέρα, τις οποίες συντροφεύουν λευκόραμφα δελφίνια καθώς και σμήνη από θαλασσοπούλια. Το θέαμα είναι εκπληκτικό, καθώς τα φιλικά αυτά κήτη θα περνάνε ακριβώς από δίπλα μας.

Φτάνουμε στο πανέμορφο φυσικό λιμάνι Ακουρέιρι, την πρωτεύουσα του Βορρά, χτισμένη στον μυχό του Εϊγιαφγιοντούρ (φιόρδ Έιγια, το πιο μακρύ φιόρδ της Ισλανδίας). Κουκλίστικα πλακόστρωτα, μικρά σπιτάκια, καφέ και εστιατόρια με όμορφα παράθυρα, απόλυτη γαλήνη, που θα απολαύσουμε στη βόλτα μας στην πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Ακουρέιρι, δείπνο και διανυκτέρευση.

(ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ανάλογα με την αναχώρηση, το πρόγραμμα για την ημέρα αυτή ενδέχεται να διαμορφωθεί διαφορετικά. Η περιοχή όπου κινούμαστε στερείται εύρους επιλογών διαμονής, με τα περισσότερα διαθέσιμα καταλύματα να είναι μικρά και απλά. Επομένως, η διαμονή μας και το ημερήσιο πρόγραμμά μας διαμορφώνεται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων, χωρίς φυσικά να χάνεται καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται)

 

6η ημέρα: ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ – ΒΡΑΧΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑ – ΡΕΪΚΧΟΛΤ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με κατεύθυνση δυτική για να εξερευνήσουμε τις βόρειες παραλίες της Ισλανδίας φτάνοντας μέχρι την χερσόνησο Snaefellsness στη δυτική Ισλανδία. Στο τοπίο εδώ κυριαρχεί ο παγετώνας Snaefellsness, όπου ο διάσημος Ιούλιος Βερν τοποθετούσε την είσοδο για το κέντρο της Γης. Το ηφαίστειο Σνάιφελσγίκουτς στον παγετώνα είναι η ψηλότερη κορυφή της Ισλανδίας (1446 μέτρα) και μαζί με τον παγετώνα θεωρείται το σύμβολο της χώρας. Στη χερσόνησο τα αξιοθέατα είναι πολλά και γι’ αυτό ονομάζεται Ισλανδική Μινιατούρα. Ένα από αυτά είναι ο βράχος Χβίτσερκουρ ο οποίος είναι μία πλάκα από βασάλτη που ξεπροβάλει μέσα από το νερό πάνω στην ηφαιστειακή παραλία. Λόγω του σχήματός του, μοιάζει με ανάγλυφο ελέφαντα που σκύβει για να πιει νερό και γι’ αυτό οι Ισλανδοί τον ονομάζουν Βράχο του Ελέφαντα. Στον βράχο που έχει ύψος 15 μέτρα, συνήθως κάθονται σμήνη από γλάρους και θαλασσοπούλια, που αφήνουν τα λευκά περιττώματά τους κι έτσι ο βασάλτης από μαύρος, πλέον δείχνει άσπρος. Στην ίδια παραλία, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και αποικία από φώκιες, που βγαίνουν στην άμμο για να ζεσταθούν.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΡΕΪΚΧΟΛΤ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ SNAEFELLSNESS (Δυτική Ισλανδία) – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Σήμερα θα εξερευνήσουμε καλύτερα τη χερσόνησο Σνέφελσνες Πρωινή αναχώρηση για το βουνό Kirkjufell, ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο βουνό της Ισλανδίας, το οποίο παρουσιάστηκε και στη σειρά Games of Thrones. Λόγω του παράξενου σχήματός του στο παρελθόν θεωρούνταν ηφαίστειο. Όμως δεν είναι. Στην πραγματικότητα ήταν παγετωνικό νησί την Εποχή των Παγετώνων και τμήμα της βραχώδους διάστρωσης της περιοχής. Σχηματίζεται από στρώσεις λάβας από την Εποχή των Παγετώνων, στρώσεις αμμόλιθου και στην κορυφή από τόφφο (ηφαιστιακό βράχο).

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε τον ηφαιστειακό κρατήρα Saxholar, το ψαροχώρι Αρναστράπι, το θαλάσσιο σπήλαιο Hellnar και την παραλία Djupalonssandur. Η χερσόνησος είναι πλούσια και σε άγρια ζωή και αποτελεί το σπίτι για πολλά είδη πουλιών και διάφορα είδη φώκιας, όπως στο Ύτρι Τούνγκα όπου θα δούμε πιθανότατα φώκιες. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Ρέικιαβικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ ξενάγηση – ΜΠΛΕ ΛΙΜΝΗ – ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΦΑΓΚΡΑΝΤΑΛΣΦΑΛ

Το Ρέικιαβικ, πιστεύεται πως είναι ο πρώτος νορβηγικός οικισμός στην Ισλανδία και υπολογίζεται πως χτίστηκε γύρω στο 874 από τον εξερευνητή Ίνγκολφουρ Άρναρσον. Λέγεται πως ο Άρναρσον επέλεξε την τοποθεσία με τον παραδοσιακό τρόπο των Βίκινγκ: όταν φάνηκε η ακτή έριξε στη θάλασσα δύο κολώνες του θρόνου του και στο σημείο που αυτές ξεβράστηκαν, εγκαταστάθηκαν αυτός, ο αδελφός του Χιόρλεϊφ και το πλήρωμά τους. Η περιοχή διαθέτει χερσονήσους, ορμίσκους, ισθμούς και νησιά. Τότε υπήρχαν και ιαματικές πηγές που έβγαζαν καπνό οπότε η πόλη έλαβε την ονομασία Ρέικιαβικ που σημαίνει Ορμίσκος του Καπνού. Στις μεσαιωνικές πηγές το Ρέικιαβικ αναφέρεται ως αγροτικός οικισμός. Ως πόλη ιδρύθηκε το 1785 και έκτοτε άρχισε να αναπτύσσεται γοργά σε εμπορικό κέντρο αρχικά εθνικό και αργότερα διεθνές. Σήμερα θεωρείται η καθαρότερη, η πιο πράσινη και η πιο ασφαλής πρωτεύουσα του κόσμου.

Θα ανακαλύψουμε λοιπόν με τον αρχηγό μας τις ομορφιές της ισλανδικής πρωτεύουσας (check-out στις10:00), το κέντρο της οποίας είναι πυκνοδομημένο με μικρές όμως οικοδομές – μονώροφα, διώροφα και τριώροφα κτίρια - και στενούς δρόμους. Γύρω από το κέντρο υπάρχουν μοντέρνα πολυώροφα συγκροτήματα και λίγο μακρύτερα καινούριοι οικισμοί με μεγάλους ελεύθερους χώρους, πράσινο και σύγχρονες υποδομές. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων τα κυβερνητικά κτίρια, το γραφικό λιμάνι, το χωριό των Βίκινγκ, το προάστιο Κόπαβογκουρ, την εκκλησία Χάλγκριμς με το επιβλητικό άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αμερική 500 χρόνια πριν τον Κολόμβο και θα καταλήξουμε στον εμπορικό δρόμο Laugavegur, που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυχες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας. Εκεί βρίσκει κανείς καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, μπαράκια, καφέ και εστιατόρια.

Μετά την περιήγησή μας, αναχωρούμε οδικώς για την περίφημη Μπλε Λίμνη (Blue Lagoon), ένα εκπληκτικό μνημείο της φύσης που μόνο από κοντά μπορείς να αντιληφθείς! Πρόκειται για ένα γεωθερμικό σπα με γαλακτώδη γαλάζια νερά που διατηρούν θερμοκρασία 37-39º C που αποτελεί ίσως το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στην Ισλανδία. Εκεί θα απολαύσουμε ένα ζεστό ιαματικό μπάνιο μέσα σε ένα απόκοσμο τοπίο, που το δημιουργούν οι αντιθέσεις των καταγάλανων υδάτων με τους σεληνιακούς σχηματισμούς της λάβας.

Στη συνέχεια της ημέρας, αν ο καιρός το επιτρέπει, θα πάμε για ένα χαλαρό περπάτημα κοντά στο ηφαίστειο Φαγκρανταλσφαλ, που βρίσκεται αρκετά κοντά στην Μπλε Λίμνη. Αργότερα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ.

 

9η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/5/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2499€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2499 € 690 €
  Twin Room 2499 € 690 €
  Triple Room 2499 € 690 €
  Single Room 3269 € 690 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/6/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2499€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2499 € 690 €
  Twin Room 2499 € 690 €
  Triple Room 2499 € 690 €
  Single Room 3269 € 690 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/6/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2699 € 690 €
  Twin Room 2699 € 690 €
  Triple Room 2699 € 690 €
  Single Room 3269 € 690 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/6/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2699 € 690 €
  Twin Room 2699 € 690 €
  Triple Room 2699 € 690 €
  Single Room 3269 € 690 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 3*, 4* (τα ξενοδοχεία εκτός Ρέικιαβικ είναι βασικών προδιαγραφών).
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στην επαρχία της Ισλανδίας (τα φαγητά στα ξενοδοχεία στην Ισλανδία είναι σερβιριστά και όχι μπουφέ). Στο Ρέικιαβικ πρωινό.
  • Ιαματικό μπάνιο στην Μπλε Λίμνη.
  • Περπάτημα σε παγετώνα και διαδρομή με snowmobile.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 690  
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

OS 802

30/05/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:35

14:50

OS 327

30/05/2023

ΒΙΕΝΝΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

21:00

23:20

OS 328

07/06/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

00:10

06:15

OS 801

07/06/2023

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

09:35

12:45

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

LH 1283

17/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

18:25

20:30

LH 868

17/06/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

21:50

23:30

LH 869

25/06/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

00:25

05:55

LH 1280

25/06/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

06:50

10:35

 

 Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

OS 802

24/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:35

14:50

OS 327

24/06/2023

ΒΙΕΝΝΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

21:00

23:20

OS 328

02/07/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

00:10

06:15

OS 801

02/07/2023

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

12:15

15:25

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

OS 802

27/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:35

14:50

OS 327

27/06/2023

ΒΙΕΝΝΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

21:00

23:20

OS 328

05/07/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

00:10

06:15

OS 807

05/07/2023

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

07:00

10:10