Skip to main content

Ισλανδία - Λευκές Νύχτες και ο Ήλιος του Μεσονυκτίου | Μάιος - Ιούνιος 2024 Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ από 2699

Αναχωρήσεις: 21/05, 06/06, 20/06, 27/06

 

1η ημέρα: Αθήνα/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΙΝΓΚΒΕΛΙΡ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΚΕΪΖΕΡ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΓΚΟΥΛΦΟΣ – Snow mobile (μηχανοκίνητα σκούτερ με τα οποία θα ανέβουμε στον παγετώνα Λανγκγιέκουλ) – ΧΕΛΛΑ

Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για να εξερευνήσουμε τα νότια παράλια της Ισλανδίας, γεμάτα καταρράκτες, ηφαίστεια, παγετώνες και παγόβουνα, ένα υπερθέαμα της φύσης που θα μας χαρίσει συνταρακτικές εικόνες. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει το Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ, τη γεωθερμική περιοχή των γκέιζερ και τον καταρράκτη Γκούλφος.

Ξεκινάμε λοιπόν με το Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ, που γεωγραφικά τοποθετείται μάλιστα στα όρια δύο τεκτονικών πλακών, της βορειοαμερικανικής και της ευρασιατικής, γεγονός που αποτυπώνεται και στο ανάγλυφο του τοπίου. Είναι όμως και τόπος ιστορικής σημασίας, καθώς εδώ συστάθηκε το Αλθίνγκι, η ιστορική εθνοσυνέλευση των Ισλανδών, και ταυτόχρονα η αρχαιότερη στην Ευρώπη, που ιδρύθηκε το 930.

Ερχόμαστε στη γεωθερμική περιοχή των Γκέιζερ με το πλήθος από θερμούς πίδακες, στο λεγόμενο «χρυσό τρίγωνο» της Ισλανδίας, από τα πιο γνωστά και προβεβλημένα φυσικά τοπία του νησιού. Θα δούμε σε απόσταση «καυτής» αναπνοής τα πασίγνωστα γκέιζερ Στροκούρ (Strokkur) και Γκέιζερ (Geyser), από τα οποία εκτινάσσεται κάθε λίγα λεπτά ένας πίδακας θερμού νερού σε ύψος περίπου 30 μέτρων. Ο μεγάλος πίδακας (Geyser) έδωσε μάλιστα το όνομά του σε όλους τους θερμοπίδακες του κόσμου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους παγκοσμίως γνωστούς καταρράκτες Γκούλφος, τους «χρυσούς καταρράκτες», που πέφτουν ορμητικά από ύψος τριάντα μέτρων! Συνεχίζουμε για την ενδοχώρα, με τα χιονισμένα ηφαίστεια που έχουμε γνωρίσει από απόσταση και φτάνουμε στην περιοχή που είναι το σημείο εξόρμησης για τους παγετώνες.

Snow-mobile (μηχανοκίνητα σκούτερ)

Επιβίβαση σε ειδικά διαμορφωμένα οχήματα πάγου (μηχανοκίνητα σκούτερ) που θα μας ανεβάσουν επάνω στον παγετώνα Λάνγκγιέκουλ! Απολαύστε μια καταπληκτική διαδρομή πάνω στον Παγετώνα μέχρι το υψόμετρο των 1000 μέτρων καθώς και τις οροσειρές που τον περιβάλει! Εδώ θα έχουμε την δυνατότητα να περπατήσουμε πάνω σε πάγους αιώνων!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας οδικώς στη Χέλλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΧΕΛΛΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΕΪΓΙΑΛΑΝΤΦΟΣ & ΣΚΟΓΚΑΦΟΣ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΑΦΤΑΤΕΛ (ΒΑΤΝΑΓΙΕΚΟΥΛ) – ΠΑΓΕΤΩΔΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ (ΒΑΡΚΑΔΑ με αμφίβιο όχημα) – ΧΕΦΝ

Συνεχίζουμε την εξερεύνηση της Ισλανδίας, ακολουθώντας μία διαδρομή μέσα από τις αχανείς εκτάσεις του νότου της χώρας με θέα τους παγετώνες, τα ηφαίστεια και τους καταρράκτες. Οδηγούμε δίπλα από το ηφαίστειο Χέκλα και τον παγετώνα-ηφαίστειο Eyjafjallajökull, το οποίο εξερράγη το 2010.

Θα επισκεφτούμε δύο εντελώς διαφορετικούς καταρράκτες, ο καθένας με την δική του άγρια ομορφιά: τους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος (Seljalandsfoss) και Σκόγκαφος (Skógafoss). Ο Σέιγιαλαντφος είναι μέ­ρος του ποταμού Seljands, που έχει τις ρίζες του στον παγε­τώνα Eyjafjallajökull. Αυτό που κάνει τον Σέιγιαλαντφος τόσο διάσημο και συναρπαστικό είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε πίσω από τον Καταρράκτη! Ο Σκόγκαφος, άλλος ένας διά­σημος ισλανδικός καταρράκτης, χρησιμοποιήθηκε στις ται­νίες Thor: Ο σκοτεινός κόσμος και η μυστική ζωή του Walter Mitty.

Επόμενη στάση μας είναι στην καταπληκτική παραλία της μαύρης άμμου Reynisfjara, μια απέραντη ακτή με σκουρόχρωμα βότσαλα και άμμο, φτιαγμένη από τα προϊόντα της έκρηξης του γειτονικού ηφαιστείου Κάτλα. Στη μια άκρη της βρίσκονται πετρωμένα τρία τρολς, ή τουλάχιστον αυτή την εξήγηση έδωσε η λαϊκή φαντασία στην παρουσία τριών υψίκορμων πέτρινων όγκων μέσα στο νερό, που έχουν το τρομερό όνομα Ρέινσντραγκαρ (Reynisdrangar). Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ισλανδία.

Τις ημέρες με καθαρό ουρανό φαίνεται από εδώ η μικρή χερσόνησος Ντύρχολεϊ (Dyrholaey) που κάποτε αποτελούσε ξεχωριστό νησάκι και τώρα ενώνεται με την ηπειρωτική Ισλανδία. Το σημείο με τη φυσική αψίδα κάτω από την οποία περνά το θαλασσινό νερό είναι πολύ εντυπωσιακό, όσο και η θέα βέβαια στη θάλασσα!

Η υπέροχη διαδρομή σήμερα μας φέρνει στο Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ, στην ευρύτερη περιοχή του τεράστιου παγετώνα Βατναγιέκουλ (Vatnajökull), όπου βρίσκουμε μερικά από τα πιο εκπληκτικά τοπία της χώρας. Εδώ θα περιηγηθούμε σε ένα σκηνικό απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Μονοπάτια που διασχίζουν δάση, καταρράκτες, μαύρες αμμουδιές, βουνά και παγετώνες συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό. Θα πλησιάσουμε τον παγετώνα Skaftafellsjökull, περπατώντας μέχρι το σημείο απ’ όπου θα θαυμάσουμε την απόκοσμη θέα.

Φτάνουμε μέχρι την παγετώδη λιμνοθάλασσα του Jökulsarlon, μία λιμνοθάλασσα που αναπτύχθηκε πριν από περίπου 60 χρόνια με μια συνεχή διαδικασία παγόβουνου που πέφτει από τη γλώσσα του παγετώνα Breidamerkurjökull. Τα παγόβουνα θαυμάζονται σε δύο χρώματα, έναν τύπο λευκού γάλακτος, ενώ ο άλλος τύπος έχει λαμπρό μπλε χρώμα με ένα μαγικό παιχνίδι φώτων και κρυστάλλων πάγου. Η λιμνοθάλασσα είναι γεμάτη από ψάρια που προέρχονται από τη θάλασσα με παλίρροιες. Με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο θα κάνουμε βόλτα στα νερά της λιμνοθάλασσας*!

Στο τέλος αυτής της γεμάτης ημέρας, θα μεταβούμε για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Χεφν, στην ευρύτερη περιοχή του Σκάφταφελ. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΧΕΦΝ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΦΙΟΡΔ (ΕΓΚΙΛΣΝΤΑΤΙΡ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΝΤΕΤΙΦΟΣ) – ΧΟΥΣΑΒΙΚ

Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στη νότια Ισλανδία και στρεφόμαστε προς τον βορρά. Η σημερινή διαδρομή μάς επιφυλάσσει μοναδικά τοπία και εμπειρίες πρωτόγνωρες. Θα προσεγγίσουμε τα ανατολικά φιόρδ, μέρη απομακρυσμένα και ανεμοδαρμένα, που αποτελούν το καταφύγιο των ψαράδων εδώ και αιώνες.

Θα κινηθούμε κατά μήκος του ανατολικότερου άκρου της Ισλανδίας, θα περάσουμε τον περίφημο δρόμο Βέστραχορν, ο οποίος προσφέρει απρόσκοπτη θέα στα εντυπωσιακά βουνά του Χεφν, που κόβει την ανάσα. Καθ’ οδόν θα συναντήσουμε το πανέμορφο χωριό Djúpivogur, το οποίο φιλοξενεί στο λιμάνι του έναν κρυμμένο θησαυρό: ούτε ένα, ούτε δύο… αλλά 34 τεράστια γρανιτένια αβγά, γλυπτά ενός βραβευμένου Ισλανδού καλλιτέχνη, τα οποία αναπαριστούν τα αβγά των αποδημητικών πτηνών που έρχονται σε αυτή την περιοχή της Ισλανδίας για να φτιάξουν τις φωλιές τους και να αναπαραχθούν.

Διασχίζοντας ένα τεράστιο ακατοίκητο τμήμα της χώρας, θα φτάσουμε στην περιοχή του Έγκιλσταντιρ με τα ανατολικά φιόρδ και τα ονειρικά τοπία. Θα κάνουμε στάση στον καταρράκτη Ντέτιφος, που αν και το ύψος του φτάνει μόνο τα 44 μέτρα, αποτελεί τον μεγαλύτερο σε όγκο νερού στην Ευρώπη. Ο καταρράκτης αυτός είναι μια πραγματική «αποκάλυψη». Απίστευτη ορμή, μέσα από ένα τοπίο έρημο και φαινομενικά άνυδρο, ενώ η ασύγκριτη και ασταμάτητη βουή των γκρίζων υδάτων μεταφέρει χιλιάδες τόνους τέφρας από τα ηφαίστεια της ενδοχώρας.

Θα συνεχίσουμε για τη χερσόνησο του Χούσαβικ, με στάση στο Χρίνγκσμπγιαργκ για να δούμε πανοραμικά τον κόλπο και να βγάλουμε φωτογραφίες, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας στην πόλη Χούσαβικ, στη βόρεια ακτή της Ισλανδίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΧΟΥΣΑΒΙΚ – DIAMOND CIRCLE TOUR – ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΣΜΠΥΡΓΚΙ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΝΤΕΤΙΦΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΜΥΒΑΤΝ – ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ (βαρκάδα για παρατήρηση φαλαινών)

Άλλη μία συγκλονιστική ημέρα ξεκινάει στην Ισλανδία. Η πρώτη μας επίσκεψη για σήμερα είναι στο φαράγγι Άσμπυργκι, ένα παγετωνικό φαράγγι όπου οι βράχοι φτάνουν τα εκατό μέτρα σε ύψος. Οι τοπικοί θρύλοι αφηγούνται τον σχηματισμό του φαραγγιού από το πάτημα του Σλέιπνιρ, του μυθικού αλόγου με τα οκτώ πόδια που ανήκε στον θεό Οντίν!

Θα συνεχίσουμε με τον εντυπωσιακό καταρράκτη Ντέτιφος, τα ορμητικά νερά του οποίου πέφτουν στο φαράγγι Jökulsárgljúfur. Το τοπίο είναι τόσο επιβλητικό, που ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ επέλεξε την τοποθεσία αυτή για την ταινία του «Προμηθέας», μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που κυκλοφόρησε το 2012.

Από εδώ θα συνεχίσουμε για τη λίμνη Μύβατν, έναν παράδεισο για τα αποδημητικά και ενδημικά πουλιά, φυσικό μνημείο της γεωλογικής ιστορίας της περιοχής, μεγαλειώδες και μοναδικό θαύμα της φύσης. Παράδεισος και για εμάς τους τυχερούς που έχουμε τη δυνατότητα να τη θαυμάσουμε από κοντά. Το αλλόκοτο σχήμα της λίμνης Μύβατν οφείλεται στις εκρήξεις των κοντινών ηφαιστείων και στον τρόπο με τον οποίο διαχύθηκε η λάβα τους.

Αναχωρούμε με προορισμό το πανέμορφο φυσικό λιμάνι Ακουρέιρι, την πρωτεύουσα του Βορρά, χτισμένη στον μυχό του Εϊγιαφγιοντούρ. Άφιξη στο Ακουρέιρι, με τα κουκλίστικα πλακόστρωτα, μικρά σπιτάκια, καφέ και εστιατόρια με όμορφα παράθυρα και την απόλυτη γαλήνη.

Αφού απολαύσουμε τη βόλτα μας στην πόλη, θα ξεκινήσουμε μια αξέχαστη θαλάσσια περιήγηση 2,5 - 3,5 ωρών στο φιόρδ Έιγια (Eyjafjörður), το μεγαλύτερο φιόρδ της χώρας, για παρατήρηση φαλαινών. Θα πλεύσουμε με ειδικό σκάφος που καλύπτει μια μεγάλη περιοχή στα ανοιχτά του λιμανιού και θα δούμε τεράστιες μπλε φάλαινες που φυσάνε πίδακες νερού στον αέρα, τις οποίες συντροφεύουν λευκόραμφα δελφίνια καθώς και σμήνη από θαλασσοπούλια. Το θέαμα είναι εκπληκτικό, καθώς τα φιλικά αυτά κήτη θα περνάνε ακριβώς από δίπλα μας.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, οι εξειδικευμένοι ξεναγοί που θα μας συνοδεύουν θα μας μάθουν τα πάντα σχετικά με την άγρια ζωή, τη φύση, τα περιβαλλοντικά θέματα και την ιστορία της περιοχής των φιόρδ, ενώ θα βγάλουμε και τις απαραίτητες φωτογραφίες που θα μας θυμίζουν για πάντα αυτή τη μοναδική εμπειρία. Πάρτε μαζί σας ζεστά ρούχα, σκούφο και γάντια και απολαύστε το εκπληκτικό θέαμα!

Άλλη μία ημέρα γεμάτη αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες φτάνει στο τέλος της. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Ακουρέιρι. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ – ΧΒΙΤΣΕΡΚΟΥΡ (ΒΡΑΧΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑ) – ΜΠΟΡΓΚΑΡΝΕΣ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Χβίτσερκουρ, γνωστό και ως «το τρολ της Ισλανδίας»: πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν πελώριο βράχο από βασάλτη, περίπου 15 μέτρα ψηλό, που ξεπροβάλει μέσα από το νερό πάνω στην ηφαιστειακή παραλία. Λόγω του σχήματός του, μοιάζει με ανάγλυφο ελέφαντα που σκύβει για να πιει νερό και γι’ αυτό οι Ισλανδοί τον ονομάζουν Βράχο του Ελέφαντα. Στον βράχο συνήθως κάθονται σμήνη από γλάρους και θαλασσοπούλια, που αφήνουν τα λευκά περιττώματά τους κι έτσι ο βασάλτης από μαύρος, πλέον δείχνει άσπρος.

Καθώς συνεχίζουμε προς τα δυτικά, φτάνουμε στο Ούτρι Τούνγκα, ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ισλανδία για να δούμε φώκιες! Εδώ λοιπόν στην ακτή, έρχονται πληθυσμοί από φώκιες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, για να ξεκουραστούν από το ταξίδι τους και να ζεσταθούν. Η προσέγγισή τους (όταν είναι δυνατή) γίνεται με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και σεβασμό, καθώς είναι ευαίσθητα πλάσματα.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Μποργκάρνες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΠΟΡΓΚΑΡΝΕΣ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΣΝΕΦΕΛΝΕΣ (παγετώνας ΣΝΕΦΕΛΣΓΙΕΚΟΥΛ, βουνό ΚΙΡΚΓΙΟΥΦΕΛ) – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με κατεύθυνση δυτική και τελικό μας προορισμό για σήμερα το Ρέικιαβικ. Στο τοπίο που παρατηρούμε εδώ κυριαρχεί ο παγετώνας Snaefellsness, όπου ο διάσημος Ιούλιος Βερν τοποθετούσε την είσοδο για το κέντρο της Γης. Το ηφαίστειο Σνάιφελσγίκουτς στον παγετώνα είναι η ψηλότερη κορυφή της Ισλανδίας (1.446 μέτρα) και μαζί με τον παγετώνα θεωρείται το σύμβολο της χώρας. Ο Ιούλιος Βερν χρησιμοποίησε την ατμοσφαιρικότητα του ηφαιστείου για να περιγράψει την είσοδο για την πορεία προς το κέντρο της Γης!

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε τον ηφαιστειακό κρατήρα Saxholar, το ψαροχώρι Αρναστράπι, το θαλάσσιο σπήλαιο Hellnar και την παραλία Djupalonssandur. Από εδώ θα θαυμάσουμε το βουνό Kirkjufell, ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο βουνό της Ισλανδίας, το οποίο παρουσιάστηκε και στη σειρά Game of Thrones. Λόγω του παράξενου σχήματός του στο παρελθόν θεωρούνταν ηφαίστειο.

Όμως δεν είναι. Στην πραγματικότητα ήταν παγετωνικό νησί την Εποχή των Παγετώνων και τμήμα της βραχώδους διάστρωσης της περιοχής. Σχηματίζεται από στρώσεις λάβας από την Εποχή των Παγετώνων, στρώσεις αμμόλιθου και στην κορυφή από τόφφο (ηφαιστειακό βράχο). Η χερσόνησος είναι πλούσια σε άγρια ζωή και αποτελεί το σπίτι για πολλά είδη πουλιών και διάφορα είδη φώκιας.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο ξενοδοχείο μας στο Ρέικιαβικ. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ (περιήγηση & Flyover Iceland) – SKY LAGOON (ιαματικό μπάνιο) – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΕΦΛΑΒΙΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο (check-out στις 10:00) και πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα της Ισλανδίας. Το Ρέικιαβικ πιστεύεται πως είναι ο πρώτος νορβηγικός οικισμός στην Ισλανδία και υπολογίζεται πως χτίστηκε γύρω στο 874 από τον εξερευνητή Ίνγκολφουρ Άρναρσον. Λέγεται πως ο Άρναρσον επέλεξε την τοποθεσία με τον παραδοσιακό τρόπο των Βίκινγκ: όταν φάνηκε η ακτή έριξε στη θάλασσα δύο κολώνες του θρόνου του και στο σημείο που αυτές ξεβράστηκαν, εγκαταστάθηκαν αυτός, ο αδελφός του Χιόρλεϊφ και το πλήρωμά τους. Η περιοχή διαθέτει χερσονήσους, ορμίσκους, ισθμούς και νησιά. Τότε υπήρχαν και ιαματικές πηγές που έβγαζαν καπνό οπότε η πόλη έλαβε την ονομασία Ρέικιαβικ που σημαίνει Ορμίσκος του Καπνού. Στις μεσαιωνικές πηγές το Ρέικιαβικ αναφέρεται ως αγροτικός οικισμός. Ως πόλη ιδρύθηκε το 1785 και έκτοτε άρχισε να αναπτύσσεται γοργά σε εμπορικό κέντρο αρχικά εθνικό και αργότερα διεθνές. Σήμερα θεωρείται η καθαρότερη, η πιο πράσινη και η πιο ασφαλής πρωτεύουσα του κόσμου.

Θα ανακαλύψουμε, λοιπόν, με τον αρχηγό μας τις ομορφιές της ισλανδικής πρωτεύουσας, το κέντρο της οποίας είναι πυκνοδομημένο με μικρές όμως οικοδομές – μονώροφα, διώροφα και τριώροφα κτίρια - και στενούς δρόμους. Γύρω από το κέντρο υπάρχουν μοντέρνα πολυώροφα συγκροτήματα και λίγο μακρύτερα καινούριοι οικισμοί με μεγάλους ελεύθερους χώρους, πράσινο και σύγχρονες υποδομές.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, τα κυβερνητικά κτίρια, το γραφικό λιμάνι, την εκκλησία Χάλγκριμς με το επιβλητικό άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αμερική 500 χρόνια πριν τον Κολόμβο και θα καταλήξουμε στον εμπορικό δρόμο Laugavegur, που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυχες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας. Εκεί βρίσκει κανείς καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, μπαράκια, καφέ και εστιατόρια.

Μας περιμένει, όμως, και μία επίσκεψη-έκπληξη, μία αποκλειστική προσφορά του γραφείου μας: στον κινηματογράφο του μέλλοντος, το Fly Over Iceland, θα… πετάξουμε εικονικά πάνω από την Ισλανδία, θαυμάζοντας από ψηλά μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο. Καθίσματα που κινούνται, ήχοι, δονήσεις, σπέσιαλ εφέ, και μια σφαιρική οθόνη 20 μέτρων θα σας δώσουν την αίσθηση ότι πετάτε πραγματικά πάνω από την Ισλανδία!

Μετά την περιήγησή μας, αναχωρούμε οδικώς για τη Sky Lagoon*, λίγο έξω από το Ρέικιαβικ, έναν επίγειο παράδεισο… εκεί που η θάλασσα συναντά τον ουρανό! Πρόκειται για ένα πολυτελές θέρετρο στον όρμο της πόλης Kópavogur, νότια του Ρέικιαβικ, ένα ολοκαίνουργιο γεωθερμικό καταφύγιο μπροστά στον ωκεανό.

Το ιαματικό νερό θερμαίνεται κυρίως με γεωθερμική ενέργεια. Φυσικό ζεστό νερό που προέρχεται από μεγάλο βάθος κάτω από την επιφάνεια της γης τροφοδοτεί τη γεωθερμική πισίνα, η οποία διατηρεί τη θερμοκρασία του νερού στους 38-40 °C περίπου. Εκεί που τελειώνει η Sky Lagoon, σε έναν απόκρημνο γκρεμό ύψους, 70 μέτρων ξεκινά ο ωκεανός. Κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα: κάνοντας το μπάνιο μας στα θερμά αυτά νερά και απολαμβάνοντας τις ιαματικές τους ιδιότητες, θαυμάζουμε συγχρόνως την εντυπωσιακή θέα στον ωκεανό! Και εάν το φόντο του Ατλαντικού Ωκεανού δεν ικανοποιεί κάποιον από τους επισκέπτες, υπάρχει πάντα η απέραντη θέα στα αστέρια του Βορρά και το ηλιοβασίλεμα.

Αφού χαλαρώσουμε στη λιμνοθάλασσα και αναπνεύσουμε τον αναζωογονητικό αέρα του ωκεανού, γεμάτοι πανέμορφες εικόνες και μοναδικές εμπειρίες, θα μεταβούμε εγκαίρως στο αεροδρόμιο Κέφλαβικ για την πτήση της επιστροφής μας, με αναχώρηση λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά την ανάρτηση του προγράμματος, η Blue Lagoon (Μπλε Λίμνη) παρέμενε κλειστή λόγω σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

9η ημέρα: Πτήση επιστροφής – Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας και άφιξη στην Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση. 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/5/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2699 € 830 €
  Twin Room 2699 € 830 €
  Triple Room 2699 € 830 €
  Single Room 4089 € 830 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  6/6/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2799 € 830 €
  Twin Room 2799 € 830 €
  Triple Room 2799 € 830 €
  Single Room 4189 € 830 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/6/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2999 € 830 €
  Twin Room 2999 € 830 €
  Triple Room 2999 € 830 €
  Single Room 4389 € 830 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/6/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2999 € 830 €
  Twin Room 2999 € 830 €
  Triple Room 2999 € 830 €
  Single Room 4389 € 830 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία – κυρίως για τα δεδομένα της επαρχίας της Ισλανδίας - 3* και 4*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της 1ης ημέρας λόγω άφιξης στη χώρα τα μεσάνυχτα).
  • Ιαματικό μπάνιο στη Sky Lagoon.
  • Είσοδος στο FlyOver Iceland.
  • Παρατήρηση φαλαινών με ειδικό πλοιάριο από το Ακουρέιρι.
  • Διαδρομή με snowmobile σε παγετώνα.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 830€
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

OS 802

21/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:35

14:50

OS 327

21/05/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

21:00

23:20

OS 328

29/05/2024

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

00:10

06:15

OS 801

29/05/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

09:35

12:45

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

OS 802

06/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:35

14:50

OS 327

06/06/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

21:00

23:20

OS 328

14/06/2024

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

00:10

06:15

OS 801

14/06/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

09:35

12:45

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

OS 802

20/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:35

14:50

OS 327

20/06/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

21:00

23:20

OS 328

28/06/2024

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

00:10

06:15

OS 807

28/06/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

06:50

10:00

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

OS 802

27/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

16:15

17:30

OS 327

27/06/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

21:00

23:20

OS 328

05/07/2024

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

00:10

06:15

OS 807

05/07/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

06:50

10:00