Skip to main content

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ 2018! απο 395,00

ΒΕΡΟΝΑ - ΚΟΜΟ – ΜΙΛΑΝΟ 

   6ημ.

Αναχώρηση :    09  Φεβρουαρίου  ’18

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ –  ΜΙΛΑΝΟ  - ΠΑΝΤΟΒΑ  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση  για   την  οικονομική  πρωτεύουσα   της Ιταλίας το  Μιλάνο.Άφιξη,  επιβίβαση  στο λεωφορείο και αναχώρηση   για τη  Πάντοβα μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Βένετο. Φιλοξενεί το περίφημο Πανεπιστήμιο της Πάντοβας, ηλικίας σχεδόν 820 χρόνων και διάσημο, μεταξύ άλλων, για το Γαλιλαίο Γαλιλέι  μεταξύ των καθηγητών του. H πόλη είναι γραφική, με πυκνό δίκτυο δρόμων με στοές, που καταλήγουν σε μεγάλες δημοτικές πλατείες, και πολλές γέφυρες, που διασχίζουν τους διάφορους παραπόταμους του Μπατσιλιόνε ποταμού, που παλιά περιέβαλλε τα αρχαία τείχη σαν τάφρος.Mεταφορά  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.   

2η μέρα:  ΠΑΝΤΟΒΑ – (ΒΕΝΕΤΙΑ- ξενάγηση πόλης)  

Πρωινό  στο ξενοδοχείο . Αναχώρηση   για τη «Γαληνοτάτη» πόλη των δόγηδων και των καναλιών, τη μοναδική Βενετία, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες.Ξενάγηση στην Βενετία, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:  ΠΑΝΤΟΒΑ – (ΒΕΝΕΤΙΑ – παρακολούθηση του καρναβαλιού)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πρωινή επίσκεψη στην Βενετία. Θα περάσουμε και πάλι με το βαπορέττο στην πλατεία του Αγίου Μάρκου για να  δούμε  την μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού, τη μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών .  Οι Βενετσιάνικες μάσκες και τα διαφορετικά κουστούμια θα εναλλάσσονται και με δυσκολία θα μπορούμε  να  αποφασίσουμε  ποια είναι η ομορφότερη στολή ή μάσκα. Οι  μάσκες ήταν και είναι κατασκευασμένες από δέρμα, πορσελάνη ή χρησιμοποιώντας την πρωτότυπη τεχνική του γυαλιού. Οι αρχικές μάσκες ήταν μάλλον απλές στον σχεδιασμό, τη διακόσμηση, και συχνά είχαν μια συμβολική και πρακτική λειτουργία. Σήμερα, οι περισσότερες από αυτές κατασκευάζονται από γύψο και φύλλα χρυσού και είναι όλες ζωγραφισμένες στο χέρι χρησιμοποιώντας φυσικά φτερά και πολύτιμους λίθους για να διακοσμηθούν. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα . Διανυκτέρευση.  

4η μέρα:   ΠΑΝΤΟΒΑ  - ΒΕΡΟΝΑ  - ΜΙΛΑΝΟ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Αναχώρηση για τη πόλη των «αιώνιων εραστών» του Σαίξπηρ  τη Βερόνα. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πλατεία Μπρα με τη ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι  Σινιόρι και το λεγόμενο «σπίτι» της Ιουλιέτας με το θρυλικό μπαλκόνι. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση  για το  ξενοδοχείο μας  στη περιοχή του Μιλάνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:   ΜΙΛΑΝΟ (περιήγηση) - ΚΟΜΟ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη  στο πανέμορφο και κοσμοπολίτικο Κόμο που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης.  Χρόνος  ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για το κέντρο του Μιλάνου και περιήγηση στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας,  συνώνυμη της ιταλικής μόδας. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Στοά Βιττόριο Εμμανουέλε και την πιο διάσημη λυρική σκηνή του κόσμου, τη «Σκάλα».. Επιστροφή στο  ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:     ΜΙΛΑΝΟ – ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μιλάνου   και πτήση επιστροφής.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο  :  395  € 

Τιμή σε μονόκλινο  :   535 €

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Μιλάνο –Αθήνα  με την   ALITALIA.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων  (150) €
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint 20€ .
  • Βαπορέτα Βενετίας  .
  • Δημοτικός φόρος  στα ξενοδοχεία (Πάντοβα  2.85€ - Μιλάνο 5€  το άτομο τη βραδιά.

ΠΤΗΣΕΙΣ

09 Φεβρουαρίου   Αθήνα – Μιλάνο          14.40 -16.15

14 Φεβρουαρίου Μιλάνο – Αθήνα          10.15 -13.40