Skip to main content

Βενετία - Πάρκο Gardaland Καλοκαίρι 2019 από 795.00

Τεργέστη, Πάντοβα, Βιτσέντζα, Σιρμιόνε, Βερόνα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24, 31 Ιουλίου & 7, 14, 21, 28 Αυγούστου
6 μέρες

 

1η μέρα: Αθήνα - Βενετία, Ξενάγηση
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πόλη των Δόγηδων, την ανεπανάληπτη Βενετία. Άφιξη και περιήγηση στην Γαληνοτάτη, όπως ονομαζόταν η Βενετία κατά την περίοδο της κυριαρχίας της. Μεταφορά στο Τρονκέτο, απ΄ όπου αναχωρούμε με βαπορέτο για την φημισμένη Πιάτσα Σαν Μάρκο, το "ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης" κατά τον Ναπολέοντα. Εκεί, θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία με τους πέντε τρούλους, το παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού, τις παλιές φυλακές, την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NHLAGUNA4* (www.nh-hotels.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βενετία - Τεργέστη - Βενετία
Σήμερα θα επισκεφθούμε την όμορφη Τεργέστη/Trieste, τα νεοκλασικά κτίρια της οποίας μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία Ενότητας της Ιταλίας (Piazza Unità D´Ιtalia), μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες της Ευρώπης, με το Δημαρχείο και τα άλλα εντυπωσιακά κτίρια που την οριοθετούν, την Κρήνη των Τεσσάρων Ηπείρων, τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Σαν Τζούστο (San Giusto), την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο με τους συντρόφους του και τους παρέδωσαν στους Τούρκους του Βελιγραδίου (1η Δεκεμβρίου 1797) κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βενετία - Πάντοβα - Βιτσέντζα - Λίμνη Γκάρντα
Πρωινή αναχώρηση για την φοιτητούπολη Πάντοβα, την αρχαιότερη πιθανόν πόλη της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσής της, τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες. Θα δούμε το φημισμένο πανεπιστήμιό της (ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης), την μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους Βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο, που θεωρείται από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας και τέλος, την Prato della Valle, μια ελλειπτική πλατεία 88.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για την Βιτσέντζα, μια μικρή, γοητευτική πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε το άγαλμα του μεγάλου αρχιτέκτονα Αντρέα Παλλάντιο (1508-580) - η Βιτσέντζα επονομάζεται η "Πόλη του Παλλάντιο" - την Πιάτσα ντέι Σινιόρι με τα κομψά κτίρια του Παλλάντιο να την περιστοιχίζουν, το Τεάτρο Ολίμπικο, το παλαιότερο σωζόμενο κλειστό θέατρο της Ευρώπης και την Βίλα Ροτόντα, το πιο διάσημο έργο του Παλλάντιο, η επιτομή της αρχιτεκτονικής του μεγάλου καλλιτέχνη, που εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς αρχιτέκτονες. Ο παλλαντιανός ρυθμός έχει σαφείς αναφορές στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική και ταυτίστηκε με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική στον αγγλόφωνο κυρίως κόσμο - ο Λευκός Οίκος και το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον έχει βασιστεί σε παλλαντιανά στοιχεία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Γκάρντα, που φωλιάζει στις πλαγιές των Άλπεων και είναι η μεγαλύτερη της Ιταλίας. Άφιξηστοξενοδοχείο OLIVETO DESENZANO DEL GARDA 4* (www.hoteloliveto.it).Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Γκάρντα, Γκάρνταλαντ
Σήμερα μας περιμένει το πάρκο Γκάρνταλαντ (Gardaland Amusement Park), το μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας στην Ιταλία. Εδώ ζωντανεύει ένας κόσμος ονείρου, παραμυθιού και φαντασίας για μικρούς και μεγάλους, που λατρεύουν την περιπέτεια, τη μαγεία, την ιστορία, τη γεωγραφία, το διάστημα, τα σόου και μπορούν να τα απολαύσουν μέσα από διάφορες κατηγορίες δραστηριοτήτων - ταψί που υψώνεται κάθετα στα 50 μέτρα από το έδαφος και περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του (!), τραινάκι του τρόμου μήκους 566 μέτρων για βόλτες που κόβουν την ανάσα, θέατρο με μαριονέτες, δελφινάριο, σόου στον πάγο, βυθισμένη ήπειρο, ζούγκλα, το βασίλειο των Πειρατών, προβολές 3D και 4D με απίστευτα ειδικά εφέ… Ένα είναι σίγουρο: η επίσκεψη στον θαυμαστό κόσμο της "Disneyland της Ιταλίας" μαγεύει όλους της τους επισκέπτες!

5η μέρα: Γκάρντα - Σιρμιόνε - Γκάρντα
Το πρωί θα αναχωρήσουμε για το όμορφο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, κτισμένο στο νότιο άκρο της λίμνης Γκάρντα, όπου θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια με τα πέτρινα σπίτια. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε έναν καπουτσίνο ή και το γεύμα σας σε κάποιο τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Γκάρντα - Βερόνα - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος και το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

Τιμή κατ΄ άτομο
Δίκλινο                                   795
3ο άτομο έως 12 ετών           445
Μονόκλινο                           1065
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking:€ 200

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ/ΒΕΡΟΝΑ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
    ΑΘΗΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ    Α3 670    08.40΄ - 10.00΄
    ΒΕΡΟΝΑ - ΑΘΗΝΑ    Α3 689    18.45΄ - 21.50΄
  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εισιτήριο για το βαπορέτο της 1ης μέρας στη Βενετία
  • Εισιτήριο εισόδου στο πάρκο της Gardaland
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking (200 €)
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.