Skip to main content

Βενετία – Δολομίτες – Τεργέστη - Χριστούγεννα 2019 από 649.00

Αναχωρήσεις : 22/12

6 ΗΜΕΡΕΣ

 1η ημέρα: Αθήνα – Βενετία – Μέστρε (ξενάγηση)

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βενετία. Άφιξη στο αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, στο Μέστρε. Αφού ξεκουραστούμε, θα μεταβούμε στη Βενετία για μία απογευματινή βόλτα με τον αρχηγό μας και πρώτη γνωριμία με την πόλη των δόγηδων.

2η ημέρα: Μέστρε – Βενετία (ολοήμερη ξενάγηση) – Μέστρε

 

Ημέρα αφιερωμένη στην πολυθρύλητη Βενετία. Ξεκινώντας από την πλατεία του  Αγίου Μάρκου,  θα γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Η γέφυρα των Στεναγμών, ο Πύργος του Ρολογιού, η βασιλική του Αγίου Μάρκου και η πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων (είσοδος €26, δεν περιλαμβάνεται), θα σας ενθουσιάσουν. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα έργο τέχνης και τα κτίρια της σε βενετσιάνικο – γοτθικό ρυθμό θα σας αφήσουν άφωνους. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μέστρε – Πάντοβα (ξενάγηση) – Βερόνα (ξενάγηση) – Μέστρε

 

Αναχωρούμε οδικώς για την γειτονική πόλη της Πάντοβα, από τις μεγαλύτερες και πιο γραφικές πόλεις της βόρειας Ιταλίας. Καύχημα της πόλης είναι το ιστορικό της πανεπιστήμιο, ένα από τα πρώτα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη που απέκτησαν τον τίτλο του πανεπιστημίου (1222), στο ιστορικό του οποίου συναντάμε κορυφαία ονόματα των γραμμάτων και των τεχνών όπως ο Γαλιλαίος και ο Κοπέρνικος. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη για να δούμε πολλά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πάντοβα, και κατόπιν θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας με προορισμό τη Βερόνα, η πόλη του έρωτα και των λυρικών τραγουδιών.

Θα μπούμε στο ιστορικό κέντρο από την παλιά αψίδα Porta Borsani στη Piazza Bra, θα περπατήσουμε γύρω από την περίφημη ρωμαική Αρένα που φιλοξενεί το Λυρικό Φεστιβάλ και θα θαυμάσουμε τις ιστορικές αφίσες από τις όπερες του παρελθόντος. Θα συνεχίσουμε με το μέγαρο που εικάζεται ότι έζησε η Ιουλιέτα της αθάνατης ερωτικής ιστορίας του Σέξπηρ, θα δούμε την πλατεία Piazza delle Erbe με την υπαίθρια αγορά την αψίδα Arco dei Gavi και την διπλανή αριστοκρατική  πλατεία Piazza dei Signori. Η Βερόνα έχει μια θαυμάσια εορταστική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού φεστιβάλ της όπερας και η περιδιάβαση και η ‘περιπλάνηση’ στους γραφικούς στενούς δρόμους, γεμάτους λουλούδια και χαρούμενους ανθρώπους, προσφέρει μεγάλη χαρά και ταξιδιωτική απόλαυση στους επισκέπτες.

Μετά την ξενάγησή μας, επιστρέφουμε στο Μέστρε. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μέστρε (ξενάγηση) – Τεργέστη (ξενάγηση) – Μέστρε

 

Πρωινή ξενάγηση στο Μέστρε, και στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Τεργέστης. Πόλη με έντονο το ελληνικό στοιχείο, ίσως όχι στη σύγχρονη εκδοχή της αλλά τουλάχιστον κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, όταν πολλοί Έλληνες έμποροι εργάζονταν στην περιοχή. Ξενάγηση στην Τεργέστη και στη συνέχεια επιστροφή στο Μέστρε. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μέστρε – Δολομίτες – Κορτίνα ντ' Αμπέτσο - Μέστρε

 

Αναχώρηση με προορισμό μας την Κορτίνα ντ΄ Αμπέτσο, την πρωτεύουσα των Δολομιτών (Δολομιτικών Άλπεων). Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Μπόιτε και είναι παγκοσμίως γνωστή για το περίφημο χιονοδρομικό της κέντρο, στο οποίο μάλιστα είχαν γίνει το 1956 οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτή η πανέμορφη πόλη την οποία θα επισκεφθούμε, θεωρείται ένα πραγματικό κόσμημα της φύσης, με το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο που την περιβάλει. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια, βόλτες ή ακόμα και για να ανεβείτε με το τελεφερίκ στην κορυφή του βουνού για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα (αν ο καιρός το επιτρέπει). Επιστροφή στο Μέστρε και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μέστρε – Σιταντέλα (ξενάγηση) – Βενετία – Πτήση επιστροφής

 

Αναχώρηση με πρώτο μας σταθμό την αναγεννησιακή πόλη Τσιταντέλλα (Cittadella). Όπως μαρτυρά και το όνομά της πρόκειται για μια περιτειχισμένη πόλη, με ιστορία που ξεκινά από το 1220, όταν και χτίστηκε από τους κατοίκους του Τρεβίζο για να αποτελέσει το αντίπαλον δέος στην ισχύ της γειτονικής Πάντοβας. Τα τείχη της βρίσκονται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, μετά και την πρόσφατη αναστύλωση των τμημάτων που χρειάζονταν υποστήριξη. Θα γνωρίσουμε την πόλη μέσα από την ξενάγησή μας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Βενετία όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 649€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 649 € 220 €
  Twin Room 649 € 220 €
  Triple Room 649 € 220 €
  Single Room 859 € 220 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
  • Μετακινήσεις, μεταφορές και περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 220
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 670

22.12.2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

13:15

14:35

A3 671

27.12.2019

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

15:10

18:30