Skip to main content

Βενετία η αρχόντισσα του Καρναβαλιού - με διαμονή δίπλα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου | 17.02.2023 απο 999

17/2 ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ και οχι στο δικο μας -   Διαμονη στα Καναλια μεσα διπλα στην πλατεία Αγιου Μαρκου!

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ  με Aegean  -  πολυ Λιγες θεσεις

 

  • Απευθείας πτήσεις με την Aegean για τη Βενετία.
  • Διαμονή σε  ξενοδοχείο 4* με πρωινό..
  • Επιλέγουμε διαμονή σε βενετσιάνικο αρχοντικό-ξενοδοχείο δίπλα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, που είναι το κέντρο των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, των μεταμφιεσμένων, των περιπάτων και του κοινωνικού γίγνεσθαι. Έτσι βιώνουμε την ατμόσφαιρα και συμμετέχουμε στη φαντασμαγορία των ημερών όλες τις ώρες της ημέρας!
  • Μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο με βαπορέττο!
  • Επίσκεψη στα νησάκια Μουράνο και Μπουράνο. Για την επίσκεψή μας χρησιμοποιούμε private βαπορέττο και όχι βαπορέττο της γραμμής: αυτή την περίοδο τα πλοιάρια της γραμμής είναι γεμάτα και επιπλέον κάνουν πολλές στάσεις με μεγάλες καθυστερήσεις, κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε!
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
  • Όλοι οι τοπικοί φόροι περιλαμβάνονται στην τελική τιμή που πληρώνετε στην Αθήνα. Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά!
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την ανεπανάληπτη Βενετία. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αφού αφήσουμε τις αποσκευές μας στον αποθηκευτικό χώρο του ξενοδοχείου, ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη με περιήγηση σε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως στον Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Μουσείο Βυζαντινών Εικόνων, στον Πύργο του Ρολογιού, στο Ca’ d’ Oro ή Χρυσό σπίτι, όπως είναι ευρύτερα γνωστό και φυσικά το βλέμμα θα χαθεί στο Μεγάλο Κανάλι, τον κύριο υδάτινο άξονα μετακίνησης της πόλης. Θα περπατήσουμε τη γέφυρα του Ριάλτο, την παλαιότερη και διασημότερη γέφυρα της Βενετίας, που συνδέει τις γειτονιές του Αγίου Μάρκου και του Σαν Πόλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση στη Βενετία.

 

2η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ: περιήγηση

Η ημέρα μας ξεκινάει με εξωτερική ξενάγηση του Παλάτσο Ντουκάλε ή παλάτι των Δόγηδων, το πιο γνωστό κτίριο της Βενετίας, που κατά το παρελθόν υπήρξε το δουκικό ανάκτορο με τις τότε τρομερές φυλακές της πόλης. Εδώ έζησαν όλοι οι μεγάλοι ηγέτες της Βενετίας και τα γραφεία των πολιτικών ιδρυμάτων, ενώ η διάσημη Γέφυρα των Στεναγμών συνδέει το Παλάτι με τις φυλακές. Ξεχωρίζει η Αίθουσα του Συμβουλίου, η οποία κοσμείται από τοιχογραφίες, περίτεχνες διακοσμήσεις και πίνακες, με τον περίφημο Παράδεισο του Τιντορέτο, τον μεγαλύτερο πίνακα του κόσμου σε καμβά, να βρίσκεται εδώ.

Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσει ο καθένας τη Βενετία με τον τρόπο που επιθυμεί. Η πρότασή μας δεν είναι άλλη από μια ρομαντική βόλτα με γόνδολα, ο καλύτερος ίσως τρόπος να εξερευνήσει κανείς τη Βενετία, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μπορείτε να παίξετε στο παιχνίδι του θησαυρού ή να απολαύσετε κάποιο από τα κονσέρτα που είναι αφιερωμένο στον Βιβάλντι.

Διανυκτέρευση στη Βενετία.

 

3η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ: επίσκεψη στα νησάκια Μπουράνο-Μουράνο

Μετά το πρωινό μας, ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία στα πολύχρωμα νησιά της Βενετίας, Μπουράνο και Μουράνο. Η προσέγγιση γίνεται με private βαπορέττα από το λιμάνι της πόλης, και όχι της γραμμής, έτσι ώστε να αποφύγουμε και τον συνωστισμό αλλά και τις πολλές στάσεις που κάνουν τα βαπορέττα της γραμμής. Στο Μουράνο μπορείτε να προμηθευτείτε τα διάσημα κρύσταλλα. Εδώ, οι φημισμένοι υαλουργοί της Βενετίας δημιουργούν τα κομψοτεχνήματά τους, τα οποία έχουν κατακλύσει παγκοσμίως την αγορά, ενώ στο Μπουράνο θα απολαύσετε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες με επίκεντρο το ψάρι. Γεμάτοι από εικόνες επιστρέφουμε πίσω στη βάση μας.

Αργά το απόγευμα σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το μοναδικό θέμα «Flight of the eagle» που γίνεται στα πλαίσια των καρναβαλικών δραστηριοτήτων. Ένας μεταμφιεσμένος άντρας θα «πετάξει» κυριολεκτικά πάνω από την πόλη.

 

4η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ: περιήγηση

Δεν έχεις δει τίποτα από τη Βενετία, αν δε νιώσεις τον παλμό του κόσμου στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Οποιαδήποτε μέρα του χρόνου κι αν βρεθεί κανείς εδώ, θα νιώσεις πως δεν θες να τον αποχωριστείς. Ολόκληρη η πλατεία είναι όμορφη τετράγωνη κιονοστοιχία με εστιατόρια, καφέ και καταστήματα και βέβαια το περίφημο Cafe Florian με ζωντανή ορχήστρα.

Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με την υπέροχα διακοσμημένη πρόσοψη αποτελεί το στολίδι της πλατείας που δίκαια ονομάστηκε «το σαλόνι της Ευρώπης». Μια ανάβαση στο καμπαναριό της θα σας κάνει να δείτε την πόλη με άλλο μάτι. Θα διασχίσουμε τη Γέφυρα του Ριάλτο, ενώ στην άλλη πλευρά της βρίσκεται η πολυσύχναστη αγορά τροφίμων, όπου κάτοικοι, επισκέπτες και σεφ ψωνίζουν φρέσκα προϊόντα και θαλασσινά. Στα στενά δρομάκια του Σαν Πόλο, λίγο πιο μακριά από την αγορά, υπάρχουν καταστήματα χειροτεχνών και στούντιο κατασκευής μασκών από όπου μπορεί να προμηθευτεί κανείς υπέροχα αναμνηστικά από την πόλη.

 

5η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ: Καρναβάλι Ημέρα αφιερωμένη στη Βενετία και το Καρναβάλι της!

Μεταμφιεστείτε, φορέστε την αγαπημένη περίτεχνη μάσκα σας, γίνετε ένα με το πλήθος των καρναβαλιστών και δημιουργήστε μερικές από τις πιο όμορφες αναμνήσεις της ζωής σας. Παρέλαση καρναβαλιστών, διαγωνισμοί καλύτερης στολής και απονομές βραβείων είναι μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις που θα απολαύσετε. Παρακολουθήστε, επίσης, το υπερθέαμα «Fly of the lion», στα πλαίσια του διάσημου Καρναβαλιού.

 

6η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά με βαπορέττο μέχρι το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/2/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 270 €
  Twin Room 999 € 270 €
  Triple Room 999 € 270 €
  Single Room 1619 € 270 €

Σημείωση:

Με διαμονή στην παλιά πόλη της Βενετίας και όχι στο Μέστρε για να ζήσετε την πραγματική εμπειρία του καρναβαλιού και να σεργιανίσετε ατελείωτα στη Βενετία και στα κανάλια της με τα πόδια. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο καλύτερο σημείο ακριβώς δίπλα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και είναι παραδοσιακό 4* μπουτίκ ξενοδοχείο οι χωροί του οποίου μας μεταφέρουν σε άλλη εποχή. Στο ταξίδι επίσης περιλαμβάνεται γνωριμία με τα νησιά Μουράνο και Μπουράνο με πλοιάριο.  

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Aegean.
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις με πρωινό σε βενετσάνικο αρχοντικό-ξενοδοχείο 4*.
  • Μεταφορές με βαπορέττο από/προς το αεροδρόμιο (της Βενετίας) στο ξενοδοχείο.
  • Ελληνόφωνη ξενάγηση Βενετίας
  • Εκδρομή στα νησάκια Μουράνο-Μπουράνο.
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 270
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 670

17/02/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

09:15

10:35

Α3 671

22/02/2023

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

15:20

18:40