Skip to main content

Ρώμη-Φλωρεντία di Amore Eterno 5ημερες 12/2/2023 απο 395

Διαμονή σε επιλεγμένα, κεντρικά ξενοδοχεία - Και ΔΩΡΟ οι επισκέψεις στα μεσαιωνικά διαμάντια, Σιένα και Ορβιέτο!

Αναχώρηση : 12-16 Φεβρουαρίου ‘23         

 1η μέρα : ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ  - ΣΙΕΝΑ  – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. Με  την άφιξη αναχώρηση για  την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο της Σιένα. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία.  Τελευταίος μας  προορισμός η Φλωρεντία, η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Μεταφορά στο  ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα  δωμάτια. Υπόλοιπο ημέρας  ελεύθερο  στη  υπέροχη  πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα:  ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολύ φωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα:   ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΟΡΒΙΕΤΟ - ΡΩΜΗ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το αρχαίο μεσαιωνικό χωριό Ορβιέτο με πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης τον γοτθικό-ρωμανικό καθεδρικό ναό του. Η κατασκευή του άρχισε το 1290 και ολοκληρώθηκε το 1320 και η πρόσοψή του είναι διακοσμημένη με μάρμαρο και μωσαϊκά. Άλλα αξιοθέατα του Ορβιέτο είναι το Πότσο ντι Σαν Πατρίτσιο, ένα πηγάδι βάθους 62 μέτρων με διπλή ελικωτή σκάλα, το Παλάτι του Πάπα, το Παλάτσο ντελ Καπιτάνο ντελ Πόπολο και το οχυρό Αλμπόρνοζ του 14ου αιώνα με πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Ορβιέτο. Χρόνος ελεύθερος να  περιπλανηθούμε στην πανέμορφη γραφική παλιά πόλη του Ορβιέτο με τα  μικρά γραφικά μαγαζάκια και τις οικοτεχνίες. Αναχώρηση για την Ρώμη. Μεταφορά και τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορείτε να συμμετάσχετε προαιρετικά στην βραδυνή ξενάγηση της Ρώμης,  με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουμε τη Βία Βένετο, με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία,  θα δούμε τη πιάτσα Μπαρμπερίνι με την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους, τον Κυρηνάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη πιάτσα Βενέτσια  με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ιταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το Κολοσσαίο και τέλος θα καταλήξουμε  στο Τραστέβερε μία από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης όπου θα  έχουμε χρόνο για  φαγητό ή ποτό. Διανυκτέρευση.

  

4η μέρα: ΡΩΜΗ (ξενάγηση)  

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ξενάγησή μας στην «Αιώνια Πόλη» θ’ αρχίσει με το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Περνώντας από την Οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στην  οποία βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Στη συνέχεια θα περάσουμε από  το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Υπόλοιπο ημέρας  ελεύθερο  να την εκμεταλλευτείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε από κοντά τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Ευκαιρία για ψώνια σε μία από τις γνωστές αγορές του κόσμου. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΡΩΜΗ – (ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού και στην Βασιλική του Άγιου Πέτρου)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρο όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Ελεύθερος χρόνος για ένα τελευταίο, σύντομο shopping μέχρι την ώρα που θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.    

 

                                                                    Early Booking     Κανονική τιμή    

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                                  395€                         445€                      

Τιμή σε μονόκλινο                                               595€                         645€                    

Παιδικό (μέχρι 12 ετών)                                      365€                         415€                     

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων                 225€                         225€                  

 

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ITA Airways

Αναχώρηση:  ΑΖ 717  06:00 – 07:10           

Επιστροφή:    ΑΖ 722  21:50 – 00:45

 

 

Περιλαμβάνονται οι ακόλουθες παροχές :

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα με την ΙΤΑ Airways.
  • Διαμονή σε κεντρικότατα ξενοδοχεία της επιλογής σας

(Hotel Cicerone 4*, Hotel Mediterraneo 4*) ή παρόμοια.

  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Έμπειρος τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός στη Φλωρεντία.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά.
  • Φ.Π.Α.

  

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων (225€).
  • Checkpoints (15€).
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Προαιρετική ασφάλεια Covid-19 (20€).

Γενικές σημειώσεις:

  • Ξεναγήσεις και εκδρομές, ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • Για την ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε (40€ για τους ενήλικες και 30€ για παιδιά μέχρι 18 ετών. Η τιμή περιλαμβάνει την είσοδο στο Βατικανό , το κόστος της  κράτησης στα Μουσεία, ακουστικά και την ξενάγηση από τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό).  Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου 15 ημέρες πριν την επίσκεψη. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας στα Μουσεία του Βατικανού.