Skip to main content

Μιλάνο – Βενετία - Πτήσεις με Aegean | 30.05.2024 Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ από 729

Αναχώρηση: 30/05

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μιλάνο (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Μιλάνο. Άφιξη στην πόλη της μόδας και του στυλ. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από την πιάτσα Ντουόμο, στην καρδιά της πόλης, για να επισκεφθούμε την ομώνυμη γοτθική εκκλησία που αποτελεί και το σύμβολο του Μιλάνου.

Στη συνέχεια θα δούμε το Παλάτσο Ρεάλε, που φιλοξενεί το Μουσείο Ντουόμο, και θα διασχίσουμε την περίφημη Γκαλέρια Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ, αφιερωμένη στον τότε βασιλιά της Ιταλίας. Ακολουθούν το ξακουστό νεοκλασικό Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου, που πρωτολειτούργησε το 1778, και το Κάστρο των Σφόρτσα (Ιταλικά: Castello Sforzesco), του οποίου ο πύργος προβάλλεται συχνά ως το σπουδαιότερο αναγεννησιακό μνημείο της πόλης και οφείλει τη σημερινή του όψη κυρίως στις συνεχείς αναστηλώσεις που έγιναν στις αρχές του 20ού αιώνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μιλάνο

Ελεύθερη ημέρα στο Μιλάνο για βόλτες στην πόλη και… ατελείωτο shopping!

Η πόλη προσφέρεται για βόλτα και συνεχή εξερεύνηση. Από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου, που αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, μέχρι τις γκαλερί, την περιοχή Ναβίλι αλλά και τα πάρα μα πάρα πολλά εκλεκτά εστιατόρια, οι επιλογές στο Μιλάνο μοιάζουν ατελείωτες.

Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Μιλάνο – Βερόνα – Βενετία

Μετά το πρωινό μας θα εκδράμουμε στη Βερόνα, την πόλη όπου γεννήθηκε και πέθανε ο μεγαλύτερος λογοτεχνικός έρωτας, αυτός του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Εδώ, λοιπόν θα δούμε μεταξύ άλλων τη Ρωμαϊκή Αρένα, τη δεύτερη σε μέγεθος μετά το Κολοσσαίο, καθώς και την πλατεία Έρμπε, μία από τις κεντρικότερες πλατείες του ιστορικού κέντρου της Βερόνας, με τα υπέροχα κτίρια και αγάλματα. Θα δούμε, επίσης, το «σπίτι της Ιουλιέτας» και το μπαλκόνι στο οποίο έβγαινε για να δει τον Ρωμαίο (αν υποθέσουμε ότι πράγματι υπήρξε μια μορφή που ενέπνευσε τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ).

Μετά την ξενάγησή μας θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μια χαλαρή βόλτα στην πόλη, μέχρι την αναχώρηση για τη Βενετία (Μέστρε). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Βενετία

Πρωινό και μεταφορά στη Βενετία με βαπορέτο (περιλαμβάνεται). Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα έργο τέχνης και τα κτίριά της σε βενετσιάνικο-γοτθικό ρυθμό θα σας αφήσουν άφωνους. Στην ξενάγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, τη Γέφυρα του Ριάλτο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Γέφυρα των Στεναγμών, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (εξωτερικά) και την πλατεία με το Παλάτι των Δόγηδων. Το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι ελεύθερο για να περιπλανηθείτε με τις γόνδολες στα κανάλια της πόλης, να απολαύσετε τον καφέ σας στο πασίγνωστο καφέ «Φλοριάν» αλλά και να δείτε από κοντά τις περίφημες βενετσιάνικες μάσκες.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Βενετία – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μια τελευταία βόλτα με τον αρχηγό μας πριν από τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/5/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 729€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 729 € 360 €
  Twin Room 729 € 360 €
  Triple Room 729 € 360 €
  Single Room 1229 € 360 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4*.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Η διαδρομή με βαπορέττο στη Βενετία.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 340€
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 660

30/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

07:40

09:15

A3 671

03/06/2024

ΒΕΝΕΤΙΑ   – ΑΘΗΝΑ

18:45

21:55+1