Skip to main content

Μιλάνο - Βενετία, με διαμονή μέσα στη Βενετία δίπλα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου | Ιούλιος - Αύγουστος 2024 Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ τιμή από 899€

Αναχωρήσεις: 24/07, 31/07, 14/08, 21/08

  

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΙΛΑΝΟ (ξενάγηση)

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Μιλάνο. Άφιξη στην πόλη της μόδας και του στυλ. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από την πιάτσα Ντουόμο, στην καρδιά της πόλης, για να επισκεφθούμε την ομώνυμη γοτθική εκκλησία που αποτελεί και το σύμβολο του Μιλάνου.

Στη συνέχεια θα δούμε το Παλάτσο Ρεάλε (εξωτερικά), που φιλοξενεί το Μουσείο Ντουόμο, και θα διασχίσουμε την περίφημη Γκαλέρια Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ (εξωτερικά),, αφιερωμένη στον τότε βασιλιά της Ιταλίας. Ακολουθούν το ξακουστό νεοκλασικό Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου (εξωτερικά),, που πρωτολειτούργησε το 1778, και το Κάστρο των Σφόρτσα (Ιταλικά: Castello Sforzesco), του οποίου ο πύργος προβάλλεται συχνά ως το σπουδαιότερο αναγεννησιακό μνημείο της πόλης και οφείλει τη σημερινή του όψη κυρίως στις συνεχείς αναστηλώσεις που έγιναν στις αρχές του 20ού αιώνα. Στην συνέχεια μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

2η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ (Κόμο, Τρεμέτσο, με πλοίο στο Μπελάτζιο) – ΜΙΛΑΝΟ

 

Σήμερα θα γνωρίσουμε το πανέμορφο, κοσμοπολίτικο Κόμο, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης.

Η λίμνη Κόμο θεωρείται μία από τις ομορφότερες λίμνες στην Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ιταλία. Αγαπημένος προορισμός διάσημων προσωπικοτήτων ήδη από τον 19ο αιώνα, όταν ευρωπαίοι συγγραφείς και καλλιτέχνες ανακάλυψαν και αγάπησαν τον τόπο που τους παρείχε έμπνευση με την απαράμιλλη ομορφιά του. «Οι όχθες της Κόμο αποτελούν το ιδεώδες σκηνικό για έναν ευτυχισμένο έρωτα», έγραψε κάποτε ο συνθέτης Φρανς Λιστ, που έζησε και εμπνεύστηκε εδώ μερικά από τα ωραιότερα μουσικά έργα του.

Φθάνοντας, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε τον καθεδρικό ναό που ενσωματώνει πολλές και διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες, τη βασιλική Σαν Αμπόντιο, την κεντρική πλατεία με τα όμορφα καφέ και εστιατόρια, το Δημαρχείο κ.ά. και φυσικά θα περπατήσουμε στις όχθες της λίμνης για να απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο που την περιβάλει.

Συνεχίζουμε για το Τρεμέτσο, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για το Μπελάτζιο, το ομορφότερο και πιο φημισμένο θέρετρο της λίμνης Κόμο. Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό χωριό, χτισμένο πάνω σε χερσόνησο, το οποίο συγκεντρώνει εδώ και αιώνες πολλή από την αριστοκρατία και τη διανόηση της Βόρειας Ιταλίας και γενικότερα της Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό και εδώ είναι οι, απίθανης αρχιτεκτονικής, παραλίμνιες επαύλεις της Ιταλικής Αναγέννησης με τους τεράστιους κήπους-έργα τέχνης. Προφανώς οι αριστοκράτες της εποχής ανταγωνίζονταν μεταξύ τους ποιος θα φτιάξει την ομορφότερη βίλα στις μαγικές λίμνες της Ιταλίας. Αυτόν τον ανταγωνισμό απολαμβάνουμε εμείς  στις βόλτες μας σε αυτό το ονειρικό ταξίδι…  Επιστροφή στο Μιλάνο όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

3η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ – ΒΕΡΟΝΑ

 

Αφήνοντας το Μιλάνο πρώτη μας στάση το Μπέργκαμο την πόλη με τις 2 όψεις. Η κάτω πόλη μοντέρνα, με εντυπωσιακές πλατείες , ενδιαφέροντα ιστορικά κτίρια,  και η Άνω πόλη μεσαιωνική αλλά και αριστοκρατική που περικλείεται από  καλοδιατηρημένα ενετικά τείχη με λιθόστρωτα  σοκάκια. Την Άνω πόλη  θα την   επισκεφτούμε  με  το  γραφικό οδοντωτό τρενάκι και θα  έχουμε μαγευτική θέα  όλης  της  πόλης  από το Κάστρο Σαν Βιτζίλιο. 

Η συνέχεια της διαδρομής θα μας φέρει στο Σιρμιόνε, ίσως το πιο γραφικό χωριό στη λίμνη Γκάρντα, που βρίσκεται πάνω σε μια χερσόνησο. Θα απολαύσουμε μία βόλτα στο χωριό. Θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο των Σαλιγκέρι, την περίφημη εκκλησία του Αγίου Πέτρου, την εκκλησία της Παρθένου Μαρίας και το σπίτι της Μαρίας Κάλας.

Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στην Βερόνα. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

4η μέρα: ΒΕΡΟΝΑ (γνωριμία με την πόλη) – ΒΕΝΕΤΙΑ

 

Μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε την Βερόνα, την πόλη όπου γεννήθηκε και πέθανε ο μεγαλύτερος λογοτεχνικός έρωτας, αυτός του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Εδώ, λοιπόν θα δούμε μεταξύ άλλων τη Ρωμαϊκή Αρένα, τη δεύτερη σε μέγεθος μετά το Κολοσσαίο, καθώς και την πλατεία Έρμπε, μία από τις κεντρικότερες πλατείες του ιστορικού κέντρου της Βερόνας, με τα υπέροχα κτίρια και αγάλματα. Θα δούμε, επίσης, το «σπίτι της Ιουλιέτας» και το μπαλκόνι στο οποίο έβγαινε για να δει τον Ρωμαίο (αν υποθέσουμε ότι πράγματι υπήρξε μια μορφή που ενέπνευσε τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ).

Μετά την περιήγησή μας θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μια χαλαρή βόλτα στην πόλη, μέχρι την αναχώρηση για τη Βενετία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για μία πρώτη βόλτα. Διανυκτέρευση στην Βενετία.

 

5η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ

 

Πρωινό και στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιήγηση στην πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα έργο τέχνης και τα κτίριά της σε βενετσιάνικο-γοτθικό ρυθμό θα σας αφήσουν άφωνους. Στην ξενάγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, τη Γέφυρα του Ριάλτο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Γέφυρα των Στεναγμών, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (εξωτερικά) και την πλατεία με το Παλάτι των Δόγηδων. Το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι ελεύθερο για να περιπλανηθείτε με τις γόνδολες στα κανάλια της πόλης, να απολαύσετε τον καφέ σας στο πασίγνωστο καφέ «Φλοριάν».
Διανυκτέρευση στη Βενετία.

 

6η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ (ξενάγηση) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε και θα επισκεφθούμε την Πάντοβα. Η Πάντοβα είναι μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας. Είναι γνωστή για το Πανεπιστήμιο της που ιδρύθηκε το 1222 όπου θα το επισκεφθούμε εξωτερικά. Θα δούμε επιπλέον το Καφέ Πεντρότσι (Caffe Pedrocchi), την Παλάτζο Ντέλα Ρατζιόνε (The Palazzo della Ragione), την Βασιλική του Αγίου Αντωνίου (The Basilica of Saint Anthony) και το Πράτο Ντελα Βάλε (Prado della Valle). Χρόνος ελεύθερος για καφέ, φαγητό. Αργά το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βενετίας για την πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 430 €
  Twin Room 899 € 430 €
  Triple Room 899 € 430 €
  Single Room 1499 € 430 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  31/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 849€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 849 € 430 €
  Twin Room 849 € 430 €
  Triple Room 849 € 430 €
  Single Room 1449 € 430 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 929€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 929 € 430 €
  Twin Room 929 € 430 €
  Triple Room 929 € 430 €
  Single Room 1429 € 430 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 430 €
  Twin Room 899 € 430 €
  Triple Room 899 € 430 €
  Single Room 1399 € 430 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, πτήσεις με Aegean.
  • Ξενοδοχεία 4* σε όλες τις επισκεπτόμενες πόλεις.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 430 (Αναχώρηση 28.08: € 380)
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 660

24/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

07:40

09:15

Α3 671

29/07/2024

BENETIA – ΑΘΗΝΑ

18:55

22:00

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 660

31/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

07:40

09:15

Α3 671

05/08/2024

BENETIA – ΑΘΗΝΑ

18:55

22:00

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 660

14/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

07:40

09:15

Α3 671

19/08/2024

BENETIA – ΑΘΗΝΑ

18:55

22:00

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 660

21/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

07:40

09:15

Α3 671

26/08/2024

BENETIA – ΑΘΗΝΑ

18:55

22:00