Skip to main content

εξτρα εκδρομες Ιταλιας-γιορτες 2012-2013

Βρειτε εδω και αλλες εκδρομες για Ιταλια!

  • ΡΩΜΗ 4, 5 ΗΜΕΡΕΣ
  • ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 6 ΗΜΕΡΕΣ
  • ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΥΡΟΛΟ - ΔΟΛΟΜΙΤΕΣ
  • ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΑΛΠΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 6 ΗΜΕΡΕΣ
  • ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ 6 ΗΜΕΡΕΣ
  • ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ & ΣΛΟΒΕΝΙΚΩΝ ΛΙΜΝΩΝ

τιμοκαταλογος των συγκεκριμενων εκδρομων


ΡΩΜΗ 4, 5 ΗΜΕΡΕΣ

* Ρώμη * Μουσεία Βατικανού * Κατακόμβες * Τίβολι * Νάπολη * Σορέντο *

1η ημέρα: Ρώμη – Περιήγηση Πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την «Αιώνια Πόλη», τη Ρώμη, που βρίσκεται απλωμένη στις όχθες του Τίβερη με τους ασύγκριτους καλλιτεχνικούς θησαυρούς της και των διαφόρων εποχών αρχιτεκτονικά μνημεία.

Τα μνημεία που διασώθηκαν από τη Χρυσή Εποχή της αρχαίας Ρώμης, είναι εντυπωσιακά και θα τα επισκεφθούμε στην πρωινή μας περιήγηση που είναι πανοραμική. Από το Κολοσσαίο, το οποίο άρχισε να χτίζεται το 72 μ.Χ.,  θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Ακολουθεί το Στάδιο Circus Maximus, το ακροατήριο του οποίου έφθανε τους 250.000 θεατές.

Το Ρωμαϊκό Φόρουμ, ήταν η έδρα της πολιτικής και διοικητικής ζωής της αυτοκρατορίας. Η Piazza Venezia φιλοξενεί το πρώτο αναγεννησιακό κτίριο που κτίσθηκε στην πόλη, το Palazzo Venezia, με το τεράστιο μνημείο του Vittorio Emmanuelle II. Η Piazza de Campidoglio σχεδιάστηκε από το Μικελάντζελο. Στη Φοντάνα ντι Τρέβι που σχεδίασε ο Σάλβι και βρίσκεται δίπλα στο Palazzo Poli, θα θαυμάσουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα από μυθικά θαλάσσια πλάσματα. Λίγο πιο πέρα, στη Piazza Navona θα απολαύσουμε τη Fontana del Tritone.

Απέναντι βρίσκεται η Fontana dei Quattro Fiumi του Μπερνίνι (1651), με έναν οβελίσκο της εποχής του Δομιτινιανού.

Θα τελειώσουμε την περιήγησή μας στις αρχαιότητες, με μία επίσκεψη στο αριστούργημα της κλασικής αρχιτεκτονικής, το Πάνθεον.

Στη συνέχεια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ημέρα: Ρώμη – Μουσεία Βατικανού – Κατακόμβες

Πρωινό και η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού. Θα ξεναγηθούμε στην μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, την μνημειώδη Βασιλική του Αγίου. Πέτρου, όπου θα δούμε την θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά και τον μπρούτζινο τεράστιο άμβωνα του Μπερνίνι. Λίγο πιο δίπλα, βρίσκονται τα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα θαυμάσουμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιξτίνα με τις τοιχογραφίες του Ραφαήλ και του Μιχαήλ Αγγέλου.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, όπου θα δούμε τις Κρύπτες των Πάππων, την κρύπτη της Αγίας Καικιλίας, τους τάφους των πρώτων Χριστιανών και τους διαδρόμους με τα Κουμπικουλι των θυσιών. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

3η ημέρα: Ρώμη – Τίβολι

Πρωινό και σήμερα θα σας γνωρίσουμε το Τίβολι, που είναι γνωστό παγκοσμίως για τους περίφημους κήπους και την Villa D΄Este, του Καρδινάλιου Εστέ, με τα 1.300 σιντριβάνια και έδρα της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης.

Θα απολαύσουμε τα Σιντριβάνια του Διός και της Αφροδίτης, το διάδρομο των 100 αγαλμάτινων σιντριβανιών, το Άτριο του Δωδεκάθεου, την Αίθουσα του Ηρακλή, το Σαλόνι του Κυνηγιού, το Άτριο των επτά σοφών και το μεσαιωνικό Κάστρο της περιοχής. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το τοπίο και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

4η μέρα: Ρώμη – Νάπολη – Σορέντο (Προαιρετικά)

Σήμερα θα έλθουμε οδικώς στη Νάπολη – βασική εκπρόσωπο του Ιταλικού Νότου - για να διαπιστώσουμε ότι είναι γεμάτη αντιθέσεις και ο ρυθμός της ζωής της πολύ διαφορετικός. Θα περιτριγυρίσουμε τα αξιοθέατά της, θα δούμε την παλιά πόλη όπου έχουν κτισθεί περισσότερες από 300 εκκλησίες, οχυρά και ανάκτορα, τα τρία κάστρα που βρίσκονται στο κέντρο της, μαζί και ο μπαρόκ οβελίσκος της Immacolata του 18oυ αιώνα και το λιμάνι της που σφύζει από ζωή.

Αργότερα, ακολουθώντας τον πανέμορφο παραλιακό δρόμο με καταπληκτική θέα προς τη θάλασσα, θα συνεχίσουμε για το Σορέντο, το οποίο βρίσκεται πάνω στη χερσόνησο Sorrentina μπροστά από το Κάπρι. Η κωμόπολη που δεσπόζει από ψηλά σαν φυσικό αμφιθέατρο στα απόκρημνα βράχια, είναι μια από τις πιο αγαπημένες λουτροπόλεις της Ιταλίας. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στη Ρώμη.

 

5η ημέρα: Ρώμη – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος, ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Ρώμης, για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Περιλαμβάνονται:

ü       Αεροπορικά εισιτήρια μετ΄ επιστροφής.

ü       Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.

ü       Mετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.

ü       Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* ανάλογα της επιλογή σας.

ü       Πρωινό καθημερινά.

ü       Περιηγήσεις, εκδρομές, όπως αναφέρονται.

ü       Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.

ü       Τοπικός ξεναγός για τα Μουσεία Βατικανού.

ü       Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ü       Ταξιδιωτικά έντυπα.

ü       Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

ü       Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

ü       Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

ü       Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις πτήσεις σας, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες που περιγράφονται την 4η ημέρα.

 

Από 1/1/11 η Δημοτική αρχή της Ρώμης έχει καθιερώσει υποχρεωτικό Δημοτικό φόρο 3€ στη Ρώμη ανά άτομο ανά διανυκτέρευση το οποίο πληρώνεται στη Reception του ξενοδοχείου.

 



 

ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 6 ΗΜΕΡΕΣ

* Βερόνα * Βενετία * Φλωρεντία * Σιένα * Ρώμη  

1η ημέρα: Μιλάνο – Βερόνα – Βενετία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη και αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα, τον τόπο προσκυνήματος για τους ερωτευμένους, όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Αγγίξτε το δεξί στήθος του μπρούτζινου αγάλματος με την ελπίδα να έχετε τύχη στον έρωτα. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των Καναλιών τη Βενετία. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (περιοχή Μέστρε).

Το απόγευμα αφεθείτε στη γοητεία των νερένιων δρόμων που καθρεπτίζουν τα παλάτια.

 

2η ημέρα: Βενετία – Περιήγηση Πόλης – Ρώμη

Σήμερα, θα σας γνωρίσουμε την πόλη που δείχνει να «κολυμπά» κυριολεκτικά στην Αδριατική. Αυτή η ιδιομορφία της, σε συνδυασμό με την αγέρωχη ιστορία της και την περίλαμπρη αρχιτεκτονική της, της δίνουν μια γοητευτική μοναδικότητα. Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε τα βαπορέττα μας (ατομικά έξοδα) για να μεταφερθούμε στην καρδιά της πόλης την πιάτσα Σαν Μάρκο. Θα δούμε το παλάτι των Δόγηδων, την υπέρλαμπρη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το μεγάλο Κανάλι, την γέφυρα των Στεναγμών, την γέφυρα του Ριάλτο και τις αμέτρητες εκκλησίες της.

Αργότερα, συνεχίζουμε για την «Αιώνια Πόλη», τη Ρώμη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

3η μέρα: Ρώμη – Περιήγηση Πόλης – Βατικανό (Βασιλική του Αγίου Πέτρου)

Πρωινό. Τα μνημεία που διασώθηκαν από τη Χρυσή Εποχή της αρχαίας Ρώμης, είναι εντυπωσιακά και θα τα επισκεφθούμε στην πρωινή μας περιήγηση που είναι πανοραμική. Από το Κολοσσαίο, το οποίο άρχισε να χτίζεται το 72 μ.Χ.,  θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Ακολουθεί το Στάδιο Circus Maximus, το ακροατήριο του οποίου έφθανε τους 250.000 θεατές. Το Ρωμαϊκό Φόρουμ, ήταν η έδρα της πολιτικής και διοικητικής ζωής της αυτοκρατορίας. Η Piazza Venezia φιλοξενεί το πρώτο αναγεννησιακό κτίριο που κτίσθηκε στην πόλη, το Palazzo Venezia, με το τεράστιο μνημείο του Vittorio Emmanuelle II. Η Piazza de Campidoglio σχεδιάστηκε από το Μικελάντζελο. Στη Φοντάνα ντι Τρέβι  που σχεδίασε ο Σάλβι και βρίσκεται δίπλα στο Palazzo Poli, θα θαυμάσουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα από μυθικά θαλάσσια πλάσματα. Λίγο πιο πέρα, στη Piazza Navona θα απολαύσουμε τη Fontana del Tritone. Απέναντι βρίσκεται η Fontana dei Quattro Fiumi του Μπερνίνι (1651), με έναν οβελίσκο της εποχής του Δομιτινιανού. Πηγαίνοντας προς το Βατικανό θα τελειώσουμε την περιήγησή μας στις αρχαιότητες, με μία επίσκεψη στο αριστούργημα της κλασικής αρχιτεκτονικής, το Πάνθεον.

Στο Βατικανό, το πιο μικρό ανεξάρτητο κρατίδιο στον κόσμο, βρίσκεται η κατοικία του Πάπα, δίπλα στην περίφημη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Είναι ένα κτίριο μνημειακών διαστάσεων, το οποίο αποτελείται από την Πλατεία και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και τα ανάκτορα του Βατικανού εκτός του Αγίου Παύλου, η οποία αποτελεί εξκλάβιο. Εδώ θα έλθουμε στη συνέχεια και είστε ελεύθεροι να θαυμάσετε τη θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Άγγελου και ολόκληρο το έργο που φέρει την υπογραφή του Μπερνίνι (1656-1667). Χρόνος ελεύθερος.

 

4η ημέρα: Ρώμη – Σιένα – Φλωρεντία

Πρωινό και συνεχίζουμε για την πόλη των Μεδίκων, την γοητευτική Φλωρεντία, με ενδιάμεση επίσκεψη, στην ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας, την τοιχογύριστη Σιένα. Η «πόλη του γοτθικού ρυθμού» εκτείνεται σε τρία υψώματα στην καρδιά του λοφώδους τοσκάνικου τοπίου. Η μοναδικής ομορφιάς Πιάτσα ντελ Κάμπο, η καρδιά της πόλης, βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο και θεωρείται η πιο ενδιαφέρουσα της χώρας. Από τις πλέον ιδιόρρυθμες πλατείες της Ιταλίας, κυρτωμένη απαλά προς το μεγαλειώδες παλάτσο πούμπλικο και ανοικτή σαν βεντάλια, δεσπόζει της πόλης, που μοιάζει να ζει ακόμα στο μεσαίωνα. Συνεχίζουμε για την Φλωρεντία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Η περίφημη πινακοθήκη Ουφίτσι ή τα κοσμηματοπωλεία της Πόντε Βέκκιο, η Τοσκάνικη κουζίνα, τα ψώνια στη via Τornobuoni είναι εμπειρίες μοναδικές.

 

5η ημέρα: Φλωρεντία – Περιήγηση Πόλης

Μετά το πρωινό θα αρχίσει η γνωριμία μας με την πόλη που γαλούχησε την Αναγέννηση.

Θα περιηγηθούμε στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία, στην εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, στο Πόντε Βέκκιο και στην ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, στην Παναγία των Λουλουδιών και στο ιστορικό Βαπτιστήριο. Επίσης, θα επισκεφθείτε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε, όπου δεν θα παραλείψουμε να φωτογραφήσουμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της Φλωρεντίας.

 

 

 

6η ημέρα: Φλωρεντία – Μιλάνο – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιου του Μιλάνου, απ΄ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.

 

Περιλαμβάνονται:

ü       Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

ü       Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.

ü       Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.

ü       Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.

ü       Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά.

ü       Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται.

ü       Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.

ü       Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ü       Ταξιδιωτικά έντυπα.

ü       Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

ü       Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

ü       Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εισιτήρια για τα βαπορέττα και γενικά όπου απαιτείται.

ü       Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις πτήσεις σας, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Από 1/1/11 η Δημοτική αρχή της Ρώμης, της Φλωρεντίας και της Βενετίας έχει καθιερώσει υποχρεωτικό Δημοτικό φόρο 3EURO στη Ρώμη και 4EURO στη Φλωρεντία και στη Βενετία ανά άτομο ανά διανυκτέρευση το οποίο πληρώνεται στη Reception του ξενοδοχείου.

 


 

MAΓΕΥΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στο ΤΥΡΟΛΟ

ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΥΡΟΛΟ - ΔΟΛΟΜΙΤΕΣ

6 ΗΜΕΡΕΣ

*Μιλάνο * Mπολζάνο *Ροβελέτο *Τρέντο*Δολομίτες *Κορτίνα Ντ΄Αμπέτσο *Λίμνη Μιζουρίνα * Μαντόνα Ντι Καμπίλιο*Ζέεφελντ*Μπλετ *Λουμπλιάνα

 

1η ημέρα: Μιλάνο -Τρέντο- Μπολζάνο (Ροβελέτο ) 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μιλάνο. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω μιας εντυπωσιακής διαδρομής για το μαγευτικό Τρέντο. Άφιξη. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την μεσαιωνική πόλη. Μπορείτε να δείτε τον καθεδρικό ναό με πέτρινο εξωτερικό διάκοσμο, το επισκοπικό μουσείο και το φρούριο Καστέλο ντελ Μπουόν Κονσίλιο, με πλούσια συλλογή πινάκων, γλυπτών και άλλων αντικειμένων τέχνης. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την χριστουγεννιάτικη αγορά στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τα ξύλινα σπιτάκια και τα τοπικά προϊόντα από την περιοχή του Τυρόλο, όπως και να γευτείτε το φημισμένο κρασί “vin brule”. Αναχώρηση για το Μπολζάνο. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μπολζάνο (Ροβελέτο )- Εκδρομή στους Δολομίτες – Κορτίνα Ντ ’Αμπέτσο – Λίμνη Μιζουρίνα

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την περιοχή των Δολομιτών με τις τριάντα κορυφές. Άφιξη στη Λίμνη Μιζουρίνα ένα πολύ εντυπωσιακό τοπίο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το κοσμοπολίτικο Κορτίνα Ντ’Αμπέτσο, και το γνωστό χιονοδρομικό κέντρο. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μπολζάνο ( Ροβελέτο ) - Μαντόνα Ντι Καμπίλιο

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την περιοχή της Μαντόνα Ντι Καμπίλιο, σκαρφαλωμένο στις Άλπεις σε υψόμετρο 1.500 μ., ένα όμορφο χειμερινό θέρετρο, με κοσμικά χιονοδρομικά κέντρα. Άφιξη. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μπολζάνο (Ροβελέτο )-Ιννσμπρουκ-Ζέεφελντ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Τυρόλο, το Ίννσμπρουκ. Η πόλη η οποία γνώρισε μεγάλες δόξες την περίοδο της παντοδυναμίας των Αψβούργων, καθώς η συγκεκριμένη δυναστεία είχε επιλέξει το Ίνσμπρουκ ως μόνιμο τόπο διαμονής. Τα επιβλητικά ανάκτορα και τα κτίρια της εποχής του 15ου και 16ου αιώνα μαρτυρούν πτυχές της εποχής ακμής που γνώρισε η πόλη. Κατά την περιήγηση της πόλης θα δούμε τη λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε, τη Χρυσή στέγη, τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Ιακώβου και το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Απολαύστε την περίφημη Sacher torte, τη διάσημη τούρτα σοκολάτας σε όλο τον κόσμο από το 1832. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ζέεφελντ, μέσα από μια μοναδική διαδρομή. Άφιξη στην πόλη. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε μια ατμόσφαιρα διαχρονικής κομψότητας, με ευωδιαστούς χώρους όπου συνυπάρχουν τα αρώματα του έλατου και οι μυρωδιές της τοπικής γευστικής κουζίνας από τα εστιατόρια. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μπολζάνο( Ροβελέτο ) –Mπλετ- Λουμπλιάνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το παραθεριστικό κέντρο του Μπλετ, με την πανέμορφη λίμνη, το φρούριο και την εκκλησία μουσείο. Συνεχίζουμε για Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, από τις γραφικότερες πόλεις της Ευρώπης. Χτισμένη στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια, στην περιήγηση που ακολουθεί, θα μας αποκαλύψει, μεταξύ άλλων, το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν στην πόλη. Χρόνος στη διάθεσή σας και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μπολζάνο (Ροβελέτο ) - Μιλάνο – Πτήση Επιστροφής

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μιλάνου για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.


Περιλαμβάνονται:

ü       Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

ü       Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.

ü       Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.

ü       Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στο Μπολζάνο και στο Ροβελέτο κατ’ επιλογής σας

ü       Πρωινό καθημερινά.

ü       Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται.

ü       Έμπειρος Συνοδός - Αρχηγός του γραφείου μας.

ü       Ασφάλεια αστικής και ευθύνης.

ü       Ταξιδιωτικά έντυπα.

ü       Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

ü       Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

ü       Βαπορέτο στην Βενετία

ü       Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

ü       Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση:  

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις πτήσεις σας, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 


 

ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΑΛΠΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 6 ΗΜΕΡΕΣ

* Φλωρεντία * Λούκα * Πίζα * Τοσκάνικα Χωριά * Σαν Τζιμινιάνο * Σιένα *

1η ημέρα: Μιλάνο – Φλωρεντία – Περιήγηση Πόλη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη των Μεδίκων, την γοητευτική πρωτεύουσα της επαρχίας της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία, την πόλη της τέχνης και της κουλτούρας που γέννησε τα μοναδικά ταλέντα των Τζόττο, Μπορντελέτσι, Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελο, Μποτιτσέλι και Ντονατέλλο. Άφιξη και αμέσως θα αρχίσει η γνωριμία μας με την πόλη που γαλούχησε την Αναγέννηση. Θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Επίσης, θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα περάσουμε από τον Ναό του Ορσανμικέλε, όπου θα φωτογραφίσουμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας

 

2η ημέρα: Φλωρεντία – Λούκα – Πίζα

Πρωινό και στη συνέχεια σε μία ολοήμερη εκδρομή θα εξερευνήσουμε την ενδοχώρα της Τοσκάνης με τα οχυρωμένα χωριά, τις καλοδιατηρημένες πολιτείες και τα ειδυλλιακά τοπία.

Πηγαίνοντας βόρεια, πολύ σύντομα θα σταθούμε στη μεσαιωνική πόλη Λούκα, την πόλη «των εκατό εκκλησιών», με τα μαγευτικά σοκάκια, τα παλαιά αρχοντικά και την φημισμένη πλατεία ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, που αποτελεί το πιο σημαντικό θρησκευτικό κτίριο της πόλης και θα μας συναρπάσει το άγαλμα που απεικονίζει μαύρο τον Ιησού Χριστό.

Τα τείχη του 16ου αιώνα που περιβάλουν την πόλη και σώζονται σε άριστη κατάσταση είναι η πεμπτουσία της τοσκάνικης πόλης. Χρόνος στη διάθεσή σας για ευχάριστους περιπάτους στο ιστορικό κέντρο.

Στη συνέχεια, θα έλθουμε σε μια ιστορική πόλη κοντά στις εκβολές του ποταμού Άρνου, από τις διασημότερες στον κόσμο, η οποία τον 18ο αιώνα, υπήρξε ελληνική παροικία. Δεν είναι άλλη από την Πίζα, με το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής, τον κεκλιμένο πύργο της. Περνώντας τα τείχη που περιβάλλουν την πόλη, θα αντικρύσουμε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον κεκλιμένο πύργο «δένουν» αρμονικά το βαπτιστήριο, ο καθεδρικός ναός και η piazza Del Duomo.

Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσετε και να φωτογραφίσετε ένα σύνολο μοναδικών στο είδος τους και φημισμένων σε όλο τον κόσμο κτιρίων. Επιστροφή στη Φλωρεντία.

 

3η ημέρα: Φλωρεντία – Σαν Τζιμινιάνο – Σιένα

Πρωινό και αναχωρούμε για μια από τις πιο γοητευτικές περιφέρειες της Ιταλίας, που φημίζεται για τα μαγευτικά τοπία της, αλλά και για την καλλιτεχνική κληρονομία της.

Πρώτος μας σταθμός, το Σαν Τζιμινιάνο, το πλέον φημισμένο μεσαιωνικό χωριό της Τοσκάνης, το οποίο αποκαλείται συχνά και «μεσαιωνικό Μανχάταν», επειδή οι δεκαπέντε πέτρινοι πύργοι του υψώνονται σαν πρωτόγονοι ουρανοξύστες, πάνω από τα σπίτια. Χρόνος ελεύθερος για να γοητευθείτε από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που επικρατεί.

Στη συνέχεια θα σταθούμε στο γραφικό οχυρωμένο χωριό Μοντεριτζιόνι, τυπικό δείγμα της Τοσκάνης.

Το σημαντικότερο αξιοθέατο όμως στη σημερινή μας εκδρομή είναι χωρίς αμφιβολία η Σιένα, η ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας και αντίπαλος της Φλωρεντίας.

Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Σιένα με τα μέγαρά της με τους κόκκινους πλίνθους και εκείνη την παράξενη ατμόσφαιρα είναι παλαιότερη από τη Φλωρεντία. Η «πόλη του γοτθικού ρυθμού» εκτείνεται σε τρία υψώματα πάνω στην καρδιά του λοφώδους τοσκανικού τοπίου.

Στο ιστορικό κέντρο βρίσκεται η Piazza del Campo, η οποία θεωρείται ως η πιο όμορφη πλατεία της Ιταλίας. Έχει σχήμα που μοιάζει με κοχύλι και περιβάλλεται από γοτθικά μέγαρα.

Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε την εκπληκτική πόλη και στη συνέχεια επιστροφή στη Φλωρεντία.

 

4η ημέρα: Φλωρεντία – Μιλάνο γιορτινό - Κόμο

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μιλάνο. Άφιξη και συνεχίζουμε με μια σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, η οποία στην Αναγέννηση αποτέλεσε καλλιτεχνικό κέντρο με την αυλή των Βισκόντι και των Σφόρτσα.

Θα δούμε, το απόλυτο κόσμημα της πόλης το Duomo, το ενδιαφέρον Palazzo Reale που τον 11ο και 12ο αιώνα, στέγαζε το Δημαρχείο και αφετέρου την κατοικία Βισκόντι.

Στην πλατεία Mercanti θα φωτογραφήσουμε τα επιβλητικά μέγαρα και στη συνέχεια θα περάσουμε από τη γκαλερί Vittorio Emannuelle, η οποία ενώνει την πλατεία του Duomo με την πλατεία της Σκάλας – το περίφημο λυρικό θέατρο -.

Η επίσκεψη στη στολισμένη Εορταστικά φημισμένη αγορά σίγουρα είναι κάτι που θα πρέπει να κάνετε. Το απόγευμα αναχώρηση για το Κόμο και τακτοποιήση στο ξενοδοχείο.

 

5η ημέρα: Λίμνη Κόμο – Λουγκάνο – Λίμνη Ματζόρε

Πρωινό και αναχώρηση για το Ελβετικό Λουγκάνο, την πιο μεγάλη πόλη του Canton Ticino, η οποία βρίσκεται σε μία πολύ γραφική περιοχή στις όχθες της λίμνης, μεταξύ του όρους San Salvatore και του όρους Bre.

Στην περιήγηση που αμέσως ακολουθεί στην πόλη, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, με στοιχεία ρωμανικά του 13ου αιώνα, το Μουσείο της βίλας Τσάνι (νεοκλασικού ρυθμού, στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο) και την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντέλι Αντζολι (με νωπογραφίες του Τεσέν).

Αργότερα θα συνεχίσουμε για τη λίμνη Ματζόρε, μια από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες λίμνες της Ιταλίας. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει όλες τις ομορφιές της. Θα επισκεφθούμε τη Στρέζα, κωμόπολη με ευχάριστο κλίμα και το πιο τουριστικό θέρετρο της λίμνης γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι μυροβόλα νησάκια Μπορομμέ. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Κόμο – Μιλάνο – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος, ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου για την πτήση της επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται:

ü       Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

ü       Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.

ü       Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.

ü       Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.

ü       Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά.

ü       Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται.

ü       Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.

ü       Ταξιδιωτική τσάντα.

ü       Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

ü       Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

ü       Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

ü       Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

ü       Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις πτήσεις, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Σημείωση: Ορισμένα ταξίδια εκτελούνται μέσω Ρώμης ή Μπολόνιας αντί του Μιλάνου.  

Από 1/1/11 η Δημοτική αρχή της Ρώμης και ενδεχομένως της Φλωρεντίας έχει καθιερώσει υποχρεωτικό Δημοτικό φόρο 3 με 6 EURO ανά άτομο ανά διανυκτέρευση το οποίο πληρώνεται στη Reception του ξενοδοχείου.

 


 

ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ 6 ΗΜΕΡΕΣ

* Φλωρεντία * Λούκα * Πίζα * Τοσκάνικα Χωριά * Σαν Τζιμινιάνο * Σιένα

1η ημέρα: Μιλάνο – Φλωρεντία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη των Μεδίκων, την γοητευτική πρωτεύουσα της επαρχίας της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία, την πόλη της τέχνης και της κουλτούρας που γέννησε τα μοναδικά ταλέντα των Τζόττο, Μπορντελέτσι, Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελο, Μποτιτσέλι και Ντονατέλλο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

2η ημέρα: Φλωρεντία – Περιήγηση Πόλης

Μετά το πρωινό θα αρχίσει η γνωριμία μας με την πόλη που γαλούχησε την Αναγέννηση. Θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Επίσης, θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα περάσουμε από τον Ναό του Ορσανμικέλε, όπου θα φωτογραφίσουμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Χρόνος ελεύθερος στην ανοικτή αγορά του Σαν Λορέντζο.

 

3η ημέρα: Φλωρεντία – Λούκα – Πίζα

Πρωινό και στη συνέχεια σε μία ολοήμερη εκδρομή θα εξερευνήσουμε την ενδοχώρα της Τοσκάνης με τα οχυρωμένα χωριά, τις καλοδιατηρημένες πολιτείες και τα ειδυλλιακά τοπία.

Πηγαίνοντας βόρεια, πολύ σύντομα θα σταθούμε στη μεσαιωνική πόλη Λούκα, την πόλη «των εκατό εκκλησιών», με τα μαγευτικά σοκάκια, τα παλαιά αρχοντικά και την φημισμένη πλατεία ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, που αποτελεί το πιο σημαντικό θρησκευτικό κτίριο της πόλης και θα μας συναρπάσει το άγαλμα που απεικονίζει μαύρο τον Ιησού Χριστό.

Τα τείχη του 16ου αιώνα που περιβάλουν την πόλη και σώζονται σε άριστη κατάσταση είναι η πεμπτουσία της τοσκάνικης πόλης. Χρόνος στη διάθεσή σας για ευχάριστους περιπάτους στο ιστορικό κέντρο.Στη συνέχεια, θα έλθουμε σε μια ιστορική πόλη κοντά στις εκβολές του ποταμού Άρνου, από τις διασημότερες στον κόσμο, η οποία τον 18ο αιώνα, υπήρξε ελληνική παροικία. Δεν είναι άλλη από την Πίζα, με το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής, τον κεκλιμένο πύργο της. Περνώντας τα τείχη που περιβάλλουν την πόλη, θα αντικρύσουμε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον κεκλιμένο πύργο «δένουν» αρμονικά το βαπτιστήριο, ο καθεδρικός ναός και η piazza Del Duomo.

Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσετε και να φωτογραφίσετε ένα σύνολο μοναδικών στο είδος τους και φημισμένων σε όλο τον κόσμο κτιρίων. Επιστροφή στη Φλωρεντία.

 

4η ημέρα: Φλωρεντία – Σαν Τζιμινιάνο – Σιένα

Πρωινό και αναχωρούμε για μια από τις πιο γοητευτικές περιφέρειες της Ιταλίας, που φημίζεται για τα μαγευτικά τοπία της, αλλά και για την καλλιτεχνική κληρονομία της. Πρώτος μας σταθμός, το Σαν Τζιμινιάνο, το πλέον φημισμένο μεσαιωνικό χωριό της Τοσκάνης, το οποίο αποκαλείται συχνά και «μεσαιωνικό Μανχάταν», επειδή οι δεκαπέντε πέτρινοι πύργοι του υψώνονται σαν πρωτόγονοι ουρανοξύστες, πάνω από τα σπίτια. Χρόνος ελεύθερος για να γοητευθείτε από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που επικρατεί.Στη συνέχεια θα σταθούμε στο γραφικό οχυρωμένο χωριό Μοντεριτζιόνι, τυπικό δείγμα της Τοσκάνης. Το σημαντικότερο αξιοθέατο όμως στη σημερινή μας εκδρομή είναι χωρίς αμφιβολία η Σιένα, η ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας και αντίπαλος της Φλωρεντίας. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Σιένα με τα μέγαρά της με τους κόκκινους πλίνθους και εκείνη την παράξενη ατμόσφαιρα είναι παλαιότερη από τη Φλωρεντία. Η «πόλη του γοτθικού ρυθμού» εκτείνεται σε τρία υψώματα πάνω στην καρδιά του λοφώδους τοσκανικού τοπίου.Στο ιστορικό κέντρο βρίσκεται η Piazza del Campo, η οποία θεωρείται ως η πιο όμορφη πλατεία της Ιταλίας. Έχει σχήμα που μοιάζει με κοχύλι και περιβάλλεται από γοτθικά μέγαρα.

Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε την εκπληκτική πόλη και στη συνέχεια επιστροφή στη Φλωρεντία.

 

5η ημέρα: Φλωρεντία

Όλη η μέρα είναι στη διάθεσή σας για να ζήσετε αμέτρητες αισθητικές απολαύσεις, να περπατήσετε στους πεζόδρομους της πόλης, να φωτογραφίσετε τα μνημειώδη αξιοθέατα της τα οποία ανάγονται στην περίοδο της Αναγέννησης, να ψωνίσετε σε μια από τις πλέον πλούσιες και τις οικονομικότερες αγορές τις Ιταλίας και να γευματίσετε σε ένα από τα πολύ όμορφα εστιατόρια δίπλα στο ποτάμι.

6η ημέρα: Φλωρεντία – Μιλάνο – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος, ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου για την πτήση της επιστροφής μας.

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

ü       Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

ü       Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.

ü       Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.

ü       Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.

ü       Πρωινό ή Ημιδιατροφή

ü       Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται.

ü       Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.

ü       Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ü       Ταξιδιωτικά έντυπα.

ü       Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

ü       Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

ü       Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

ü       Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις πτήσεις σας, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • Ορισμένα ταξίδια εκτελούνται μέσω Ρώμης ή Μπολόνιας αντί του Μιλάνου.

Από 1/1/11 η Δημοτική αρχή της Ρώμης, της Φλωρεντίας και της Βενετίας έχει καθιερώσει υποχρεωτικό Δημοτικό φόρο 3EURO στη Ρώμη και 4EURO στη Φλωρεντία και στη Βενετία ανά άτομο ανά διανυκτέρευση το οποίο πληρώνεται στη Reception του ξενοδοχείου.


 

ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ KOMO ΑΛΠΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΙΛΑΝΟ 5,6 ΗΜΕΡΕΣ

* Λίμνη Κόμο * Μιλάνο * Λουγκάνο * Λίμνη Ματζόρε * Ραπάλο * Σάντα Μαργκερίτα * Πόρτο Φίνο * Γένοβα * Βερόνα * Βενετία

 

1η ημέρα: Μιλάνο – Λίμνη Κόμο – Περιήγηση Πόλης – Μιλάνο  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη και αναχώρηση για τη Λίμνη Κόμο, την πιο μαγευτική απ΄όλες τις ιταλικές λίμνες.

Οι όχθες της είναι κατάσπαρτες με πολυτελές βίλες, κήπους με πλούσια βλάστηση και ειδυλλιακά χωριά, ενώ η ενδοχώρα της είναι ένα μωσαϊκό από δασώδεις λόφους και βραχώδη βουνά. Θα περπατήσουμε στο παλιό ιστορικό κέντρο, και θα σας γνωρίσουμε τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με τα καταστήματα και τα καφέ.

Αργότερα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (περιοχή).

Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Μιλάνο για να θαυμάσουμε την εκπληκτικά στολισμένη πόλη. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ημέρα: Λίμνη Κόμο – Λουγκάνο – Λίμνη Ματζόρε

Πρωινό και αναχώρηση για το Ελβετικό Λουγκάνο, την πιο μεγάλη πόλη του Canton Ticino, η οποία βρίσκεται σε μία πολύ γραφική περιοχή στις όχθες της λίμνης, μεταξύ του όρους San Salvatore και του όρους Bre.

Στην περιήγηση που αμέσως ακολουθεί στην πόλη, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, με στοιχεία ρωμανικά του 13ου αιώνα, το Μουσείο της βίλας Τσάνι (νεοκλασικού ρυθμού, στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο) και την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντέλι Αντζολι (με νωπογραφίες του Τεσέν).

Αργότερα θα συνεχίσουμε για τη λίμνη Ματζόρε, μια από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες λίμνες της Ιταλίας. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει όλες τις ομορφιές της. Θα επισκεφθούμε τη Στρέζα, κωμόπολη με ευχάριστο κλίμα και το πιο τουριστικό θέρετρο της λίμνης γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι μυροβόλα νησάκια Μπορομμέ. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

3η ημέρα: Λίμνη Κόμο – Μιλάνο Εορταστικό

Πρωινό και μία ολοήμερη εκδρομή ακολουθεί στη πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, η οποία στην Αναγέννηση αποτέλεσε καλλιτεχνικό κέντρο με την αυλή των Βισκόντι και των Σφόρτσα.

Θα δούμε, το απόλυτο κόσμημα της πόλης το Duomo, το ενδιαφέρον Palazzo Reale που τον 11ο και 12ο αιώνα, στέγαζε το Δημαρχείο και αφετέρου την κατοικία Βισκόντι.

Στην πλατεία Mercanti θα φωτογραφήσουμε τα επιβλητικά μέγαρα και στη συνέχεια θα περάσουμε από τη γκαλερί Vittorio Emannuelle, η οποία ενώνει την πλατεία του Duomo με την πλατεία της Σκάλας – το περίφημο λυρικό θέατρο. Η επίσκεψη στη στολισμένη Εορταστικά φημισμένη αγορά σίγουρα είναι κάτι που θα πρέπει να κάνετε. ‘Αργα το απόγευμα επιστροφή στο Κόμο.

 

4η ημέρα: Λίμνη Κόμο – Ιταλική Ριβιέρα Λουλουδιών (Ραπάλο – Σάντα Μαργκερίτα – Πόρτο Φίνο – Γένοβα)

Πρωινό και αναχωρούμε για την μοναδική Ριβιέρα της Ιταλίας, γνωστή και σαν «Ριβιέρα των λουλουδιών» κατάφυτη από λεμονιές, κυπαρίσσια και πεύκα, προφυλαγμένη από τους Βοριάδες χάρη στα Απέννινα της Λιγουρίας. Πρώτος μας σταθμός, το γραφικό Ραπάλο και η γοητευτική Σάντα Μαργκερίτα, όπου πολύχρωμα γεράνια στολίζουν τις κουκλίστικες αυλές των σπιτιών τους. Στη συνέχεια θα έλθουμε, στο πανέμορφο Πόρτο Φίνο. Κοσμοπολίτικο περιβάλλον, υπέροχα καταστήματα, παλιά αρχοντικά μαρτυρούν την αίγλη της πόλης και τα στενά γραφικά καντούνια, την Ενετική επιρροή της.

Αργότερα θα αναχωρήσουμε για την πολιτιστική πρωτεύουσα του 2004, τη Γένοβα, που είναι από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου. Άφιξη, σύντομη περιήγηση και επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα Outlet με εκπληκτικές προσφορές λίγο έξω από τη Γένοβα.

Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

5η ημέρα: Λίμνη ΚόμοΒερόνα – Βενετία

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα τόπο προσκυνήματος για τους ερωτευμένους, όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Αγγίξτε το δεξί στήθος του μπρούτζινου αγάλματος με την ελπίδα να έχετε τύχη στον έρωτα, όπως ισχυρίζονται οι ντόπιοι.

Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των Καναλιών τη Βενετία. Άφιξη και περιήγηση της Πόλης . Θα πάρουμε τα βαπορέττα μας (ατομικά έξοδα) για να μεταφερθούμε στην καρδιά της πόλης την πιάτσα Σαν Μάρκο.

Θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι των Δόγηδων, την υπέρλαμπρη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το μεγάλο Κανάλι, την γέφυρα των Στεναγμών, την γέφυρα του Ριάλτο και τις αμέτρητες εκκλησίες της.

Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

6η ημέρα: Λίμνη Κόμο – Μιλάνο – Πτήση Επιστροφής  

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μιλάνου, για την πτήση της επιστροφής μας.

 

 

Περιλαμβάνονται:

ü       Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

ü       Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.

ü       Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.

ü       Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.

ü       Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά.

ü       Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται.

ü       Έμπειρος Αρχηγός –Συνοδός του γραφείου μας.

ü       Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ü       Ταξιδιωτικά έντυπα.

ü       Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

ü       Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

ü       Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα, βαπορέττα, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.

ü       Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Σημειώσεις :

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις πτήσεις σας, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • Στο 5ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα.

 


 

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ & ΣΛΟΒΕΝΙΚΩΝ ΛΙΜΝΩΝ

«Όταν τα βουνά καθρεφτίζονται στις λίμνες» 

*Βενετία * Τεργέστη * Λουμπλιάνα * Λίμνη Μπλέντ * Bolsano * Cortina d ampezzo * Mantova * Bassano del grappa * Marostica * Marostica * Βερόνα * Λίμνη Garda * Σιρμιόνε * Pescara * Borghetto * Μιλάνο * Κόμο * Λουγκάνο * Λίμνη Ματζόρε *

12ΗΜΕΡΕΣ

1η - 2η ημέρα   ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι προορισμού. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Βενετίας . Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) – ΤΕΡΓΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινή άφιξη στο λιμάνι της Βενετίας και μεταφορά στο Τρονκέττο. Μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου –σταυροειδής με πέντε θόλους- που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Στην συνέχεια αναχώρηση για Τεργέστη . Μια ολοζώντανη πόλη με το πιο ωραίο κομμάτι της ανάμεσα στις δύο κεντρικές πλατείες: την Piazza del' Unita και την Piazza della Liberta. Ο σχεδιασμός της πανέμορφης Piazza del' Unita κοντά στην Corso d' Italia, της μεγαλύτερης ανοικτού τύπου πλατείας της Ιταλίας στραμμένης προς την Αδριατική, έγινε το 1878, όταν χτιζόταν ο μεγάλος σιδηροδρομικός σταθμός, που συνέβαλε κι αυτός απ' τη μεριά του στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Τελευταίος σταθμός για σήμερα η Λουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Με την άφιξη, θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη κ.α Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ   – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ - BOLSANO 

Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στο ευχάριστο παραθεριστικό κέντρο το Μπλεντ, με την πανέμορφη λίμνη του, το φρούριο και την εκκλησία μουσείο του. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια αναχώρηση για Bolzano. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: BOLSANOCORTINA D AMPEZZOMANTOVA

Πρωινό και αναχώρηση για Cortina d ampezzo στην βόρεια Ιταλία. την βασίλισσα των Δολομιτών με θεαματικά τοπία χρωματισμένα σε φωτεινές αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου. Στην συνέχεια αναχώρηση για Mantova. χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: BOLSANOBASSANO DEL GRAPPAMAROSTICA - ΒΕΡΟΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Bassano del Grappa είναι μια πόλη στην επαρχία της Vicenza , στη βόρεια Ιταλία . Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση όπου θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, το Palazzo del Municipio (το Δημαρχείο) και το σύμβολο της πόλης που είναι η σκεπαστή ξύλινη πλωτή γέφυρα η οποία σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Andrea Palladio το 1569. Η συνέχεια θα μας φέρει στην περιοχή Marostica άφιξη και ακολουθεί περιήγηση στα κύρια τουριστικά αξιοθέατα που είναι τα δύο κάστρα το ένα στην κορυφή του λόφου πάνω από την πόλη και το άλλο στην κεντρική πλατεία. Τελευταίος σταθμός για σήμερα η ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΒΕΡΟΝΑ – ΛΙΜΝΗ GARDA – ΣΙΡΜΙΟΝΕ - PESCARA 

Πρωινό και θα επισκεφθούμε την λίμνη Garda χρόνος ελεύθερος και η συνέχεια θα μας φέρει στο όμορφο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Pescara. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που φιλοξενεί το σπίτι του Gabriele D'Annunzio , τον  καθεδρικό ναό του Αγίου Cetteus και την «Madonna dei Sette Dolori» (αφιερωμένο στην Παναγία των θλίψεων ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΒΕΡΟΝΑ – BORHETTO – ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ

Πρωινό και αναχώρηση για ένα μεσαιωνικό γραφικό χωρίο το Borghetto που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Mincio. Στην συνέχεια αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση το εντυπωσιακό Ντουόμο, ο Καθεδρικός Ναός και η διάσημη Σκάλα, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν. Τελευταίος σταθμός για σήμερα οι λίμνες του Κόμο, χρόνος ελεύθερος να θαυμάσουμε την εκπληκτική ομορφιά της περιοχής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για το Λουγκάνο, όπου θα έχουμε χρόνο για να περπατήσουμε, και να θαυμάσουμε τη Βίλα Φαβορίτα που είναι γνωστή για την συλλογή έργων τέχνης και τους κήπους της. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΚΟΜΟ– ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ

Πρωινό και αναχώρηση για την λίμνη Ματζόρε. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές της . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΚΟΜΟ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

12η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Πάτρα – Βενετία/Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ(ΑΒ4).
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* .
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν