Skip to main content

ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ !!! 5 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ 649,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

 

 Ρώμη-Φλωρεντία !!! 5 ημέρες

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ - ΜΑΡΤΙΟ 2013

Αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή

ΑΠΟ 649,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

 

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΡΩΜΗ: Πρωινή αναχώρηση για Ρώμη. Άφιξη στην «Αιώνια Πόλη», μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Το απόγευμα ελεύθερο για μια βόλτα στην αγορά της Ρώμης για να πάρετε μια πρώτη γεύση από την ιταλική αγορά στην περιοχή του ιστορικού κέντρου. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκευθείτε τους μεγάλους οίκους μόδας που θα βρείτε στη βία Σιστίνα, την πιάτσα ντι Σπάνια και στις οδούς Κοντότι, Φρατίνα και ντελ Κόρσο.

2η ΜΕΡΑ ΡΩΜΗ: Στην πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Ρώμης, το Κολοσσαίο, τη Βασιλική του Αγ. Πέτρου των Δεσμών με το Μωϋσή του Μιχαήλ Άγγελου, την πλατεία Βενετίας και την εκκλησία του Αγ. Πέτρου στο Βατικανό (η ξενάγηση στη Βασιλική του Αγ.Πέτρου γίνεται με ακουστικά κόστους 1.50€). Επίσης θα περάσουμε από τους σημαντικότερους δρόμους που παρουσιάζουν ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον (βία Βένετο, Λεωφ. των Ρωμαϊκών αγορών, κλπ).

3η ΜΕΡΑ ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τον κεντρικό σταθμό της Ρώμης, όπου θα μεταβείτε με τρένο στην γραφική Φλωρεντία (διάρκεια ταξιδιού 1 ½ ώρα). Άφιξη στο σταθμό της Santa Maria Novella και μεταφορά σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*. Μετά την τακτοποίηση άμεση αναχώρηση με ελληνόφωνο ξεναγό για να γνωρίσουμε την ιστορική πόλη που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές Ντουόμο με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο - ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και   μωσαϊκά - την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο, που είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας, Το απόγευμα ελεύθερο.

4η ΜΕΡΑ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: Ημέρα ελεύθερη. Μπορείτε να κάνετε μια εκδρομή στην Πίζα, όπου θα δείτε την Πιάτσα ντέι Μιρακόλι (Πλατεία των Θαυμάτων) με το περίφημο και μοναδικό κεκλιμένο Πύργο, το μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό και το κυκλικό Βαπτιστήριο. Προτείνουμε να επισκεφτείτε τη Πινακοθήκη Ουφίτσι με πίνακες των Μποτιτσέλι, Ραφαήλ, Ντονατέλο, Λεονάρντο ντα Βίντσι ή το Παλάτσο Πίτι. Για το απόγευμα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην υπαίθρια αγορά Πορτσελίνο όπου θα βρείτε χαρακτηριστικά ψάθινα φλωρεντιανά, χειροποίητα κεντήματα, δερμάτινα, ξύλινα αντικείμενα.

5η ΜΕΡΑ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ: Το πρωινό ελεύθερο. Αν έχετε διάθεση για ψώνια να γνωρίζετε ότι η Φλωρεντία φημίζεται για τα δερματινά της. Τα περισσότερα καλά μαγαζιά με δερμάτινα είδη βρίσκονται στους δρόμους γύρω από τη Santa Croce. Επίσης φτηνά δερμάτινα μπορείτε να βρείτε και στο περίφημο υπαίθριο παζάρι της πόλης που λειτουργεί κάθε Σαββάτο και Κυριακή. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Φλωρεντίας και αναχώρηση με βραδυνή πτήση για Αθήνα, μέσω Ρώμης.

 

Πτήσεις: Αθήνα – Ρώμη//Φλωρεντία – Ρώμη – Αθήνα με Alitalia 

Ξενοδοχεία: 2 διανυκτερεύσεις στη Ρώμη με πρωινό μπουφέ σε επιλεγμένα 4* κεντρικά ξενοδοχεία

2 διανυκτερεύσεις στη Φλωρεντία με πρωινό μπουφέ σε επιλεγμένα 4* κεντρικά ξενοδοχεία

Άλλες υπηρεσίες: Μεταφορές από & προς τ’ αεροδρόμια & τους σιδηροδρομικούς σταθμούς

Εισιτήριο τρένου Β’ θέσης Ρώμη – Φλωρεντία

2 Ελληνόφωνες ξεναγήσεις πόλεων (Ρώμη & Φλωρεντία)

 

Περίοδος: 11 Ιανουαρίου – 29 Μαρτίου  

 

Τιμές:                       € 649 το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο                  

      € 230 επιβάρυνση μονόκλινου

  € 599 παιδικό έως 12 ετών

 

Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικούς ναύλους & ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων 165€ (ενδέχεται να τροποποιηθούν), είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα, ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα & δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων & εορτών.

Οι προαιρετικές υπηρεσίες εκτελούνται εφόσον το επιτρέπει ο αριθμός συμμετεχόντων. 

Από 01/01/2011 ισχύει νέος φόρος της πόλης της Ρώμης € 3 την ημέρα ανά άτομο, ο οποίος καταβάλετε απευθείας στο ξενοδοχείο.  

Από 01/07/2011 ισχύει νέος φόρος της πόλης της Φλωρεντίας € 4 την ημέρα ανά άτομο, ο οποίος καταβάλετε απευθείας στο ξενοδοχείο.