Skip to main content

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 50+ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΣΚΑΝΗΣ 5 Ημέρες 21/6-25/6

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 50+

Θ Η Σ Α Υ Ρ Ο Ι   Τ Ο Σ Κ Α Ν Η Σ

5 Ημέρες

Αναχωρήσεις: 21/6-25/6
* Μιλάνο - Φλωρεντία – Λούκα -Πίζα - Τοσκάνικα Χωριά - Σαν Τζιμινιάνο – Σιένα*

 


 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 


 

 

1η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μιλάνο. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη των Μεδίκων, την γοητευτική πρωτεύουσα της επαρχίας της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία, την πόλη της τέχνης και της κουλτούρας που γέννησε τα μοναδικά ταλέντα των Τζόττο, Μπορντελέτσι, Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελο, Μποτιτσέλι και Ντονατέλλο. Θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Επίσης, θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα περάσουμε από τον Ναό του Ορσανμικέλε, όπου θα φωτογραφίσουμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Τακτοποιηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΛΟΥΚΑ - ΠΙΖΑ

Πρόγευμα και στη συνέχεια θα κάνουμε μια ολοήμερη εκδρομή για να εξερευνήσουμε την ενδοχώρα της Τοσκάνης με τα οχυρωμένα χωριά, τις καλοδιατηρημένες πολιτείες και τα ειδυλλιακά τοπία. Πηγαίνοντας βόρεια, πολύ σύντομα θα σταθούμε στη μεσαιωνική πόλη Λούκα, την πόλη “των εκατό εκκλησιών”, με τα μαγευτικά σοκάκια, τα παλαιά αρχοντικά και την φημισμένη πλατεία ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, που αποτελεί το πιο σημαντικό θρησκευτικό κτίριο της πόλης και θα μας συναρπάσει το άγαλμα που απεικονίζει μαύρο τον Ιησού Χριστό. Τα τείχη του 16ου αιώνα που περιβάλουν την πόλη και σώζονται σε άριστη κατάσταση είναι η πεμπτουσία της τοσκάνικης πόλης. Χρόνος στη διάθεσή σας για ευχάριστους περιπάτους στο ιστορικό κέντρο.Στη συνέχεια, θα έλθουμε σε μια ιστορική πόλη κοντά στις εκβολές του ποταμού Άρνου, από τις διασημότερες στον κόσμο, η οποία τον 18ο αιώνα, υπήρξε ελληνική παροικία. Δεν είναι άλλη από την Πίζα, με το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής, τον κεκλιμένο πύργο της. Περνώντας τα τείχη που περιβάλλουν την πόλη, θα αντικρύσουμε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον κεκλιμένο πύργο “δένουν” αρμονικά το βαπτιστήριο, ο καθεδρικός ναός και η piazzaDelDuomo. Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσετε και να φωτογραφίσετε ένα σύνολο μοναδικών στο είδος τους και φημισμένων σε όλο τον κόσμο κτιρίων. Επιστροφή στη Φλωρεντία.

3η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ - ΣΙΕΝΑ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για μια από τις πιο γοητευτικές περιφέρειες της Ιταλίας, που φημίζεται για τα μαγευτικά τοπία της, αλλά και για την καλλιτεχνική κληρονομία της. Πρώτος μας σταθμός, το Σαν Τζιμινιάνο, το πλέον φημισμένο μεσαιωνικό χωριό της Τοσκάνης, το οποίο αποκαλείται συχνά και “μεσαιωνικό Μανχάταν”, επειδή οι δεκαπέντε πέτρινοι πύργοι του υψώνονται σαν πρωτόγονοι ουρανοξύστες, πάνω από τα σπίτια. Χρόνος ελεύθερος για να γοητευθείτε από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που επικρατεί. Το σημαντικότερο αξιοθέατο όμως στη σημερινή μας εκδρομή είναι χωρίς αμφιβολία η Σιένα, η ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας και αντίπαλος της Φλωρεντίας. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Σιένα με τα μέγαρά της με τους κόκκινους πλίνθους και εκείνη την παράξενη ατμόσφαιρα είναι παλαιότερη από τη Φλωρεντία. Η “πόλη του γοτθικού ρυθμού” εκτείνεται σε τρία υψώματα πάνω στην καρδιά του λοφώδους τοσκανικού τοπίου. Στο ιστορικό κέντρο βρίσκεται η PiazzadelCampo, η οποία θεωρείται ως η πιο όμορφη πλατεία της Ιταλίας. Έχει σχήμα που μοιάζει με κοχύλι και περιβάλλεται από γοτθικά μέγαρα. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε την εκπληκτική πόλη και στη συνέχεια επιστροφή στη Φλωρεντία.

4η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρόγευμα. Όλη η μέρα είναι στη διάθεσή σας για να ζήσετε αμέτρητες αισθητικές απολαύσεις, να περπατήσετε στους πεζόδρομους της πόλης, να φωτογραφίσετε τα μνημειώδη αξιοθέατα της τα οποία ανάγονται στην περίοδο της Αναγέννησης, να ψωνίσετε σε μια από τις πλέον πλούσιες και τις οικονομικότερες αγορές τις Ιταλίας και να γευματίσετε σε ένα από τα πολύ όμορφα εστιατόρια δίπλα στο ποτάμι.



5η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΜΙΛΑΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος, ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου για την πτήση της επιστροφής μας.


Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά και τα γεύματα που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής.
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Δημοτικοί φόροι κάθε πόλης (πληρωτέοι στη reception των ξενοδοχείων).
  • Checkpoints (20€)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.


 

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων, μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • Οι πτήσεις μπορεί να γίνουν και προς /από τη Ρώμη.

 

 


 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ