Skip to main content

Τοσκάνη - Φλωρεντία - Τσίνκουε Τέρρε

9 μέρες οδικώς Φλωρεντία - Galleria Uffizi - Σιέννα - Σαν Τζιμινιάνο - Τσίνκουε Τέρρε - Ασίζη - Περούτζια - Πίζα - Λούκα σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό.

 

Μέρα:
Αθήνα - Πάτρα / πλοίο
Αναχώρηση από Αθήνα για Πάτρα και επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη στην Ανκόνα σε 20 ώρες.
Μέρα:
Ανκόνα - Φλωρεντία
Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για την κεντρική Ιταλία, με προορισμό την ειδυλλιακή Τοσκάνη και την πρωτεύουσα αυτής, την Αναγεννησιακή Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο DIPLOMAT 4* (www.diplomatflorence.com) ή παρόμοιο σε ιδανική τοποθεσία για τις εξορμήσεις σας στην πόλη.
Μέρα:
Φλωρεντία και galleria Uffizi
Μπουφέ - πρόγευμα και ημέρα επίσκεψης στη Πόλη της Αναγέννησης τη Φλωρεντία. Μεταξύ των άλλων θα δούμε το επιβλητικό Duomo με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκκιο, την Πιάτσα Ντε λα Σινιορία και τα άλλα διάσημα αξιοθέατα. Ακολουθεί επίσκεψη και ξενάγηση στην διάσημη πινακοθήκη Uffizi (απαιτείται προ-κράτηση για αυτό σας παρακαλούμε ενημερώστε μας 10 μέρες πρίν, κόστος € 4). Στον ελεύθερο χρόνο σας περπατήστε στα γραφικά δρομάκια της πόλης.
Μέρα:
Σιέννα - Σαν Τζιμινιάνο
Μπουφέ - πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στην Μεσαιωνική Σιέννα, με τον επιβλητικό καθεδρικό ναό, την παγκόσμια γνωστή κεντρική της πλατεία Campo. Η σημερινή εμπειρία ολοκληρώνεται με την επίσκεψη γνωριμίας στη μεσαιωνική πόλη των Κάστρων/Πύργων, το Σαν Τζιμινιάνο.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Μέρα:
...στα εντυπωσιακά άγρια τοπία και παραλίες των Τσίνκουε Τέρρε (Πέντε Τόποι)
Μπουφέ – πρόγευμα. Επίσκεψη στην ακτογραμμή των Cinque Terre, των μικρών αυτών γραφικών χωριών που είναι σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του βουνού χτισμένα σε απόκρημνες πλαγιές, και περιτριγυρισμένα με αμπελώνες και ελαιώνες. Άφιξη στη Λα Σπέτσια. Από εκεί θα ξεκινήσουμε με τοπικό πλοιάριο και ακολουθώντας την δαντελωτή ακτογραμμή θα φθάσουμε στο πρώτο χωριό Riomaggiore με τα μικρά δαιδαλώδη δρομάκια. Στη συνέχεια, μετά από μια μικρή πεζοπορία στο ειδυλλιακό Μονοπάτι της Αγάπης, φθάνουμε στο ρομαντικό Manarola. Με το πλοιάριο θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας, περνώντας κάτω από την Corniglia που βρίσκεται ψηλά πάνω από την θάλασσα και θα καταλήξουμε στην ελκυστική Vernazza με τους Πύργους και τα Μεσαιωνικά Παλάτια. Μετά την γνωριμία μας με την περιοχή, με το πλοίο, θα συνεχίσουμε για το κοντινό Monterosso, που διαθέτει την πιο μεγάλη παραλία, είναι δε το πιο ζωντανό από όλα τα χωριά της περιοχής και το πιο δημοφιλές. Επιστροφή με το τοπικό τρένο στην Λα Σπέτσια και με το πούλμαν μας επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στην Φλωρεντία.
Μέρα:
Ασίζη - Περούτζια
Μπουφέ πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε για τις καταπράσινες πλαγιές του Σουμπάζιο με πρώτη στάση στην ιστορική Ασίζη. Η πελώρια βασιλική που έχει χτισθεί προς τιμήν του, Αγ.Φραγκίσκου, αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κατόρθωμα της εποχής. Επόμενος σταθμός μας η πρωτεύουσα της Ούμπρια, Περούτζα. Εντυπωσιακά οικοδομήματα όπως η Fontana Maggiore, το Palazzo dei Priori και το Palazzo del Cambio που χρονολογούνται από τη μεσαιωνική περίοδο είναι μερικά μόνο από όσα θα δούμε. Το βράδυ, επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Φλωρεντία.
Μέρα:
Πίζα - Λούκα
Μπουφέ - πρόγευμα και επίσκεψη στην ιστορική Πίζα. Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη και πολύ γνωστή Λούκα, που περιβάλλεται από τα ισχυρά αμυντικά της τείχη. Στην πόλη με την πανέμορφη και χαρακτηριστική ρυμοτομία, θα μας δοθεί η ευκαιρία να περπατήσουμε, στα γραφικά της στενά, με τα παλαιά αρχοντικά και την παλαιά οβάλ πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Μέρα:
Φλωρεντία - Ανκόνα / πλοίο
Μπουφέ - πρόγευμα και ανάλογα με την ώρα του απόπλου από Ανκόνα και εφόσον μας το επιτρέπει ο χρόνος, δυνατότητα για μια τελευταία βόλτα στην ιστορική πόλη. Αναχώρησή για την Ανκόνα, και επιβίβαση στο πλοίο.
Μέρα:
Πάτρα - Αθήνα.
Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα.

Τιμή κατ' άτομο
Αναχώρηση: 20, 27 Ιουλίου // 6, 15, 22 Αυγούστου // 9 μέρες οδικώς
   
 SMART PRICE  
Δίκλινο645695 
3ο ατ. έως 12 ετ.395445
Μονόκλινο825875
 
Διαφορές καμπινών σελ. 3
SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 21 μέρες πριν την αναχώρηση.

Περιλαμβάνονται:
     Εισιτήρια πλοίου Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα, σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) με την SUPERFAST ή τη MINOAN
     Έξι (6) διανυκτερεύσεις στο ξενοδο- χείο DIPLOMAT 4* ή παρόμοιο
     Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις ως αναλυτικό ανωτέρω πρόγραμμα με πολυ- τελές πούλμαν
     Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
     Έμπειρος αρχηγός, συνοδός του γραφείου μας
     Τοπικός ξεναγός στη Φλωρεντία
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, εισιτήρια πλοιαρίων και τραίνου στο Τσίνκουε Τέρρε, αχθοφορικά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.
Σημειώσεις:
     Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, επισκέψεων, ενδέχεται να αλλάζει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Από 1/1/2011 ισχύει ΝΕΟΣ φόρος της πόλης της Φλωρεντίας € 4 ημερησίως το άτομο, ο οποίος καταβάλλεται απ ευθείας στο ξενοδοχείοo.