Skip to main content

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ Καλοκαίρι 2018 από 575,00

EARLY BOOKING!!!
Παλέρμο – Κήποι Νάξου – Ερίτσε – Σελινούντας -Ταορμίνα - Μονρέαλε - Ακράγαντας - Συρακούσες - Κατάνια - Αίτνα – Μοντέλο
8ήμερη αεροπορική εκδρομή
Αναχωρήσεις: 03 & 10/08/2018

1η μέρα: Αθήνα -  Παλέρμο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Παλέρμο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
2η μέρα: Παλέρμο –Ερίτσε - Σελινούντας - Ακράγαντας
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το γοητευτικό και γραφικό Ερίτσε, χτισμένο σε 750μ υψόμετρο. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθούμε στα στενά, γεμάτα λουλούδια σοκάκια του. Επόμενος σταθμός μας ο Σελινούντας, μια από τις σπουδαιότερες αποικίες των Μεγαρέων. Εδώ βρίσκεται η ιερή κοιλάδα με τους γιγάντιους ναούς, το οχυρωματικό τείχος και η ακρόπολη. Στο τέλος της ημέρα μας θα καταλήξουμε στον Ακράγαντα, κατά τον Πίνδαρο, την ομορφότερη πόλη των θνητών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ακράγαντας – Κατάνια
Μετά το πρόγευμα μας θα ξεκινήσουμε με την ξενάγηση του Ακράγαντα, το σημερινό Αγκριτζέντο, την πατρίδα του Λουίτζι Πιραντέλλο, δημιουργού του μοντέρνου Ιταλικού Θεάτρου. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο, «Κοιλάδα των ναών», όπου θα δούμε σημαντικότατους αρχαίους Ελληνικούς ναούς. Κατόπιν αναχώρηση για την Κατάνια, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ χάρη στην αποκατεστημένη μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό είναι ουσιαστικά ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το κάστρο Ουρσίνο όπου υπήρξε ο χώρος κατοικίας του Φρειδερίκου αλλά και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο Μάσιμο Μπελίνι που είναι η όπερα της Κατάνια αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στην κεντρική πλατεία της πόλης Πιάτσα ντελ Ντουόμο που στην ανατολική της πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της πόλης, ενώ στη δεξιά βρίσκεται το Δημαρχείο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κατάνια - Συρακούσες  – Κατάνια
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τις Συρακούσες, τη μητρόπολη του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και ολόκληρης της Δύσης. Άφιξη και γνωριμία με τα μοναδικά μνημεία της καθώς είναι η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα. Εν συνεχεία, επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίο αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου εργάστηκαν καταναγκαστικά πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Λίγα μόλις μέτρα μπροστά στην ακτή των Συρακουσών βρίσκεται η νησίδα η Ορτυγία, εκεί θα συναντήσετε το ναό του Απόλλωνα που είναι ο παλαιότερος των Συρακουσών. Λίγο παρακάτω θα βρεθείτε στην πλατεία του Αρχιμήδη. Στην πλατεία αυτή θα δείτε γύρω γύρω διάφορα εντυπωσιακά κτίσματα. Στο κέντρο της βρίσκεται η κρήνη της Αρτέμιδας, ένα πολύ ωραίο σιντριβάνι. Μετά την πλατεία θα δείτε το Παλάτσο Μπενεβεντάνο ντελ Μπόσκο και το Παλάτσο ντελ Σενάτο που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο. Η πλατεία του καθεδρικού ναού είναι στη συνέχεια το κύριο αξιοθέατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα: Κατάνια - Αίτνα – Κήποι Νάξου - Ταορμίνα – Κατάνια
Πρόγευμα και αναχώρηση για το ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας που αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Πανοραμική θέα του ηφαιστείου θα έχετε και από την πόλη Ταορμίνα, το αρχαίον Ταυρομένιον, την πόλη που αποκαλείται και μπαλκόνι της Σικελίας με τη μοναδική θέα που προσφέρει και τα γραφικά της σοκάκια, τα μαγαζιά και τις πλατείες της. Επισκεπτόμαστε το Αρχαίο Θέατρο και ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για περιήγηση στην πόλη. Τελευταίος μας σταθμός η πόλη των Κήπων της Νάξου, η πρώτη αποικία της Αρχαίας Ελλάδας στη Σικελία. Κτίστηκε από Χαλκιδέους αποίκους, υπό τον οικιστή Θουκλή το 735/4, στους πρόποδες της Αίτνας. Στον αποικισμό της Νάξου έλαβαν μέρος και Μεγαρείς και Νάξιοι. Στους τελευταίους αποίκους οφείλεται και το όνομα της αποικίας, που διατηρήθηκε ως την εποχή μας, με την προσθήκη Giardini, λόγω των ωραίων κήπων της σύγχρονης πόλης, που αποτελεί γνωστό τουριστικό θέρετρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Κατάνια - Κεφαλού – Παλέρμο
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Παλέρμο, με ενδιάμεση στάση στην Κεφαλού. Σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Χρόνος ελεύθερος για καφέ – γεύμα, περιήγηση της πόλης. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στο Παλέρμο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Παλέρμο – ξενάγηση πόλης
Πρωινό και περιπατητική περιήγηση στη πρωτεύουσα και τη πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Θα ξεκινήσουμε με τον εντυπωσιακό εξωτερικά Καθεδρικό ναό, με τους τάφους των Βασιλέων, όπου ξεπροβάλλει μοναδικά ανάμεσα στα στενά δρομάκια, ένα περίτεχνο κτίριο με πολλά σκαλίσματα και στριφογυριστούς πύργους. Στη κεντρική πλατεία ξεχωρίζει το νεοκλασικό θέατρο Politeama Γκαριμπάλντι με πολύ εντυπωσιακή είσοδο, ενώ η πλατεία της Πραιτόριας με πληθώρα από «γυμνά» αγάλματα γύρω από το «σιντριβάνι της ντροπής» όπως αποκαλείται. Επόμενα φημισμένα αξιοθέατα του Παλέρμο αποτελούν το Παλάτι των Νορμανδών διακοσμημένο με θαυμάσια βυζαντινά μωσαϊκά και ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης το θέατρο Μάσιμο, καθώς και η γνωστότερη εκκλησία του Παλέρμο Μαρτοράνα, ένα γοητευτικό «μείγμα» διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Παλέρμο – Μονρεάλε – Μοντέλο – Αθήνα
Πρωινό, παράδοση δωματίων και αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, στον οποίο δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός του Μονρεάλε (6.000 τ.μ.) με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης και η σαρκοφάγος του Φρειδερίκου Β', γιου του περιβόητου Μπαρμπαρόσα, που πέθανε το 1250 όπου είναι από πορφυρίτη, βαμμένη με αυτοκρατορική πορφύρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μοντέλο, ένα μικρό παραθαλάσσιο ψαροχώρι με δύο χιλιόμετρα "ευγενής και δημοφιλή» ακτή, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, που κόβει την ανάσα και συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για την τέλεια απόδραση στο Παλέρμο. Χρόνος ελεύθερος για καφέ – γεύμα. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Σημείωση : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ως προς την σειρά του,  χωρίς όμως παραλείψεις.

 

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

EARLY BOOKING

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

1 ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ
ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ      

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΦΟΡΟΙ

03 & 10/08

575€

625€

570€

180€

185€


*ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 21 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ-ΑΘΗΝΑ με VOLOTEA AIRLINES
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • 1 διαν/ση στον Ακράγαντα
  • 3 διαν/σεις στην Κατάνια
  • 3 διαν/σεις στο Παλέρμο
  • Πρωινό καθημερινά & 1 δείπνο στον Ακράγαντα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμου 185€
  • Check points 25€ πληρωτέα τοπικά
  • Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται
  • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικός φόρος πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία την ημέρα ανά άτομο

ΩΡΑΡΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ:

  • AΘΗΝΑ- ΠΑΛΕΡΜΟ 20:35 - 21:30
  •  ΠΑΛΕΡΜΟ-ΑΘΗΝΑ 17:25 - 20:10