Skip to main content

Η Σικελία και οι πολεμιστές του Ρέτζιο | Χριστούγεννα 2018 - Πρωτοχρονιά 2019 από 999.00

9 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις: 24/12

1η ημέρα: Αθήνα – πτήση για Κατάνια – Ρέτζιο ντι Καλάμπρια (Ξενάγηση)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Κατάνια και αναχώρηση με προορισμό μας το Ρέτζιο (Ρήγιο) της Καλαβρίας. Άφιξη στο λιμάνι της Μεσσίνας και από εκεί με φέρι θα περάσουμε στην ηπειρωτική ακτή και οδικώς θα κατευθυνθούμε προς το Ρέτζιο. Επίσκεψη στο τοπικό αρχαιολογικό μουσείο με τους διάσημους ορειχάλκινους πολεμιστές του και τα άλλα αρχαιολογικά αξιόλογα εκθέματά του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την επίσκεψή μας σε ένα από τα παραδοσιακά ελληνόφωνα χωριά (το Pentadattilo ή την Bova Superiore με το τοπικό μουσείο αφιερωμένο στην ελληνική γλώσσα). Αν υπάρξει δυνατότητα, θα γίνει και συνάντηση με τις τοπικές Αρχές της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο παραμονής Χριστουγέννων. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ρέτζιο ντι Καλάμπρια – Μεσσίνα – Αίτνα – Κατάνια
Πρόγευμα. Αναχώρηση για τα στενά της Μεσσίνα με προορισμό την Αίτνα -το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να απειλεί με τις εκρήξεις του την περιοχή-, όπου θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1.800 μ. Εκεί θα δούμε τον κρατήρα Σιλβέστρι και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και στα γύρω νησάκια. Κατόπιν συνεχίζουμε για την Κατάνια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Σικελία. Άφιξη και ξενάγηση στην ιστορική πόλη (αποικία των Χαλκιδέων από τη Νάξο της Σικελίας), που είναι χτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Η πόλη είναι γνωστή για τον μπαρόκ ρυθμό των κτιρίων της και για τη μαύρη πέτρα που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους από τα ηφαιστειογενή πετρώματα της Αίτνας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη κατά μήκος της οδού Ετνέα, θα δούμε την πλατεία Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό και το άγαλμα του Liotru, σύμβολο της πόλης, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το κτίριο της Όπερας, το Πανεπιστήμιο και το Ανάκτορο των Μπισκάρι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κατάνια (ολοήμερη εκδρομή Σαβόκα-Ταορμίνα)
Αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή, ξεκινώντας από την κωμόπολη της Σαβόκα, γνωστή από τα γυρίσματα που πραγματοποίησε εδώ ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα για την διάσημη ταινία «Ο Νονός». Θα έχουμε χρόνο για μια βόλτα και τις απαραίτητες φωτογραφίες, και κατόπιν συνεχίζουμε για την Ταορμίνα, το αρχαίο ελληνικό Ταυρομένιο, αποικία των Ναξίων, χτισμένη το 400 π.Χ. Άφιξη στην πόλη που οι Ιταλοί ονομάζουν «μαργαριτάρι του Ιονίου». Λουλουδιασμένη, κομψή, κοσμοπολίτικη, με ατέλειωτα φιδωτά δρομάκια και κατοικίες παλαιών Ευρωπαίων ευγενών, τόπος καλλιτεχνών, συγγραφέων, στοχαστών και διανοουμένων, με το δραματικό σκηνικό της Αίτνας να δεσπόζει παντού, ένας τόπος με ασύγκριτες ομορφιές (η άνοδος και η κάθοδος στην Ταορμίνα μπορεί να γίνει και με το τελεφερίκ). Θα περιηγηθούμε με τα πόδια στο κέντρο της πόλης, που είναι ένα αριστούργημα από παλαιά νεοκλασικά αρχοντικά και παλάτια, και θα επισκεφθούμε το διάσημο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρό της με την υπέροχη πανοραμική θέα στο πέλαγος. Χρόνος για καφέ και παγωτό και επιστροφή στην Κατάνια αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κατάνια – Συρακούσες – Νότο – Συρακούσες
Αναχώρηση από την Κατάνια με προορισμό μας τις Συρακούσες, μία από τις πιο σημαντικές αρχαίες ελληνικές αποικίες. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου θα δούμε το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το «Αυτί του Διονύσου». Σειρά έχει το «νησάκι της Ορτυγίας», όπως αποκαλείται το παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης που χτίστηκε από τους Αραγόνες, όπου και θα δούμε τη διάσημη κρήνη της Αρετούσας και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να περιηγηθούμε στη σπουδαιότερη και σημαντικότατη πόλη των Συρακουσών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πόλη Νότο. Η αρχαία ονομασία της ήταν Netum, όπως την αναφέρει ο Κικέρων. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Δαίδαλος σταμάτησε εδώ όταν πετούσε πάνω από το Ιόνιο Πέλαγος, το ίδιο και ο Ηρακλής μετά τον 7ο άθλο του. Η πόλη έχει εκπληκτικά αραβικά και νορμανδικά μνημεία, μάρτυρες της διαχρονικής της ιστορίας, είναι όμως γνωστή και ως η «σικελική πόλη του μπαρόκ», με χαρακτηριστικά κτίρια όπως π.χ. το παλιό δημαρχείο κ.ά. Επιστροφή στις Συρακούσες, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βραδάκι προτείνουμε άλλη μια βόλτα στην πόλη των Συρακουσών και επίσκεψη στον καθεδρικό ναό στο νησί της Ορτυγίας ή στη βασιλική της Οσίας Λουκίας (προστάτιδας της πόλης), μια βυζαντινή εκκλησία στα υπόγεια της οποίας βρίσκονται και οι κατακόμβες της Οσίας Λουκίας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Συρακούσες – Πιάτσα Αρμερίνα – Ακράγαντας
Αναχώρηση οδικώς για τον Ακράγαντα. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην Πιάτσα Αρμερίνα όπου θα επισκεφθούμε την Βίλα ντε Κασάλε, μία μεγάλη και ιδιαίτερα περίτεχνη αρχαία ρωμαϊκή έπαυλη (4ος αι.), που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, αποκαλύπτοντας μία από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες συλλογές ρωμαϊκών μωσαϊκών στον κόσμο. Όχι τυχαία, η Βίλα ντε Κασάλε αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κατόπιν συνεχίζουμε για τον Ακράγαντα, ακόμα μία σπουδαία αρχαία ελληνική αποικία. Επισκεπτόμαστε το αρχαιολογικό πάρκο του Ακράγαντα για τη μεγάλη μας ξενάγηση στους αρχαίους ελληνικούς ναούς, εκ των οποίων ορισμένοι βρίσκονται σε αρίστη κατάσταση. Θα δούμε τους ναούς του Ηρακλή, του Διός, της Ήρας, τον τεράστιο δωρικό ναό της Ομόνοιας (ο οποίος χάρη στη μετατροπή του σε πρωτοχριστιανικό ναό σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος), τον ναό των Διόσκουρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη), που είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης κ.ά. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ακράγαντας – Σελινούντας – Σεγέστα – Ερίτσε – Παλέρμο
Αναχώρηση με προορισμό τον Σελινούντα μέσω μιας μαγευτικής παραλιακής διαδρομής. Άφιξη στον Σελινούντα, ακόμα μια ονομαστή πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, και η δυτικότερη ελληνική αποικία της Σικελίας. Φτάνοντας θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό πάρκο με την επιβλητική Ακρόπολη και τα ναϊκά συγκροτήματά της. Συνεχίζουμε για τη Σεγέστη, όπου θα επισκεφθούμε τον περίφημο Δωρικό Ναό της πόλης με τις γιγάντιες στήλες του και την πανοραμική θέα στην κοιλάδα και κατόπιν αναχωρούμε με προορισμό τη μεσαιωνική πόλη Έριτσε (Ερικία), μια πόλη γεμάτη μύθους, που αγναντεύει από ψηλά την πόλη Τράπανι με τις αλυκές της και τα νησάκια της Εγάδης. Η μέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Παλέρμο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Παλέρμο (ξενάγηση)
Το Παλέρμο, ή «Πάνορμος» στην αρχαία ελληνική γλώσσα- είναι η πρωτεύουσα της Σικελίας, και η πλουσιότερη από πλευράς τέχνης μεγαλούπολη της Σικελίας. Παλιά αποικία των Καρχηδονίων, κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Νορμανδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Άραβες και όλοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Είναι χτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία, στο βάθος ενός μεγάλου κόλπου της βορειοδυτικής ακτής της Σικελίας, στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό Ναό της Μονρεάλα, έργο των Νορμανδών κατακτητών του 12ου αιώνα, με τα εκπληκτικά μωσαϊκά, τον ναό της Μαρτοράνα (πρώην ορθόδοξη εκκλησία, χτισμένη από τον Γεώργιο της Αντιοχείας), με τα ωραιότατα βυζαντινά ψηφιδωτά, στην οποία η Θεία Λειτουργία τελείται, σύμφωνα με τη βυζαντινή ιεροτελεστία, στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Θα δούμε ακόμη το Θέατρο Μάσσιμο (Όπερα) ενώ για το υπόλοιπο της ημέρας θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να χαρούμε την πόλη. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Παλέρμο – Τσεφαλού – Παλέρμο
Πρωινή εξόρμηση στα βόρεια παράλια του νησιού με προορισμό μας την παραθαλάσσια και πανέμορφη πόλη της Τσεφαλού. Θα δούμε την παλιά πόλη και τον Καθεδρικό ναό, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο και κατόπιν επιστρέφουμε στο Παλέρμο. Ειδικό δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Παλέρμο – πτήση επιστροφής
Πρωινό ελεύθερο για να συλλέξουμε τις τελευταίες αναμνήσεις από την όμορφη αυτή πόλη και το ταξίδι μας στη σικελική γη. Νωρίς το απόγευμα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 999 € 235 €
  Twin Room 999 € 235 €
  Triple Room 999 € 235 €
  Single Room 1299 € 235 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Ξενοδοχεία 4*.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία* (City Taxes).
  • Πρόγευμα καθημερινά.
  • Ημιδιατροφή στον Ακράγαντα και στο Ρέτζιο.
  • Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρέτζιο.
  • Επίσκεψη στο ελληνικό χωριό Πενταδάκτυλο του Ρέτζιο.
  • Όλες οι μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού, οι ξεναγήσεις και οι εκδρομές, όπως αναγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, όπου χρειάζεται, για συνεχείς εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 235 €  
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

ΠΤΗΣΕΙΣ 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

AZ 717

24.12.2018

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

05:55

07:00

AZ 1709

24.12.2018

ΡΩΜΗ – ΚΑΤΑΝΙΑ

08:10

09:25

AZ 1794

01.01.2019

ΠΑΛΕΡΜΟ – ΡΩΜΗ

19:25

20:40

AZ 722

01.01.2019

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45