Skip to main content

Πανόραμα Σικελίας - Μεγάλη Ελλάδα Kαθαρά Δευτέρα 2019 από 559.00

6 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις: 10/3

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
Πτήση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, την Κατάνια. Άφιξη και aναχώρηση με προορισμό την Αίτνα –το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να απειλεί με τις εκρήξεις του την περιοχή–, όπου θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1.800 μ. Εκεί θα δούμε τον κρατήρα Silvestri και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και τα γύρω νησάκια. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την Ταορμίνα, το αρχαίο ελληνικό Ταυρομένιο, αποικία των Ναξίων, κτισμένη το 400 π.Χ. Άφιξη στην πόλη που οι Ιταλοί ονομάζουν «Μαργαριτάρι του Ιονίου». Λουλουδιασμένη, κομψή, κοσμοπολίτικη, με ατέλειωτα φιδωτά δρομάκια και κατοικίες παλαιών Ευρωπαίων ευγενών, τόπος καλλιτεχνών, συγγραφέων, στοχαστών και διανοουμένων, με το δραματικό σκηνικό της Αίτνας να δεσπόζει παντού – ένας τόπος με ασύγκριτες ομορφιές. Θα περιηγηθούμε με τα πόδια στο κέντρο της πόλης που είναι ένα αριστούργημα από παλαιά νεοκλασικά αρχοντικά και παλάτια και θα επισκεφθούμε το διάσημο αρχαίο ελληνικό της θέατρο με την υπέροχη πανοραμική θέα στο πέλαγος. Συνεχίζουμε για τις Συρακούσες. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ
Σήμερα θα γνωρίσουμ την αρχαία ελληνική πόλη των Συρακουσών. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε μεταξύ άλλων το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το «Αυτί του Διονύσου». Σειρά έχει το «νησάκι της Ορτυγίας», όπως αποκαλείται το παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης που κτίστηκε από τους Αραγόνες, όπου και θα δούμε τη διάσημη κρήνη της Αρετούσας και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στη σπουδαιότερη και σημαντικότατη πόλη των Συρακουσών. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τον Ακράγαντα, μία από τις επιφανέστερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΠΑΛΕΡΜΟ
Σήμερα επισκεπτόμαστε τον εκπληκτικό αρχαιολογικό χώρο του Ακράγαντα για τη μεγάλη μας ξενάγηση στους αρχαίους ελληνικούς ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Θα δούμε τους ναούς του Ηρακλή, του Διός, της Ήρας, τον τεράστιο δωρικό ναό της Ομόνοιας, ο οποίος, χάρη στη μετατροπή του σε πρωτοχριστιανικό ναό, σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος, τον ναό των Διόσκουρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη) – από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης κ.ά.
Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Παλέρμο όπου και θα διακυντερεύσουμε.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ
Το πρωί θα ξεναγηθούμε στην πλουσιότερη από πλευράς τέχνης μεγαλούπολη της Σικελίας και στα περίχωρά της. Το Παλέρμο ή Πάνορμος στα αρχαία Ελληνικά, είναι η πρωτεύουσα της Σικελίας. Παλιά αποικία των Καρχηδονίων, κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Νορμανδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Άραβες και όλοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Είναι κτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία, στο βάθος ενός μεγάλου κόλπου της βορειοδυτικής ακτής της Σικελίας, στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας, θα δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό, τη Μαρτοράνα (πρώην ορθόδοξη εκκλησία, κτισμένη από τον Γεώργιο της Αντιοχείας) με τα ωραιότατα Βυζαντινά ψηφιδωτά, όπου η Θεία Λειτουργία τελείται σύμφωνα με τη Βυζαντινή ιεροτελεστία στην αρχαία ελληνική γλώσσα. το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι, την Όπερα, την πλατεία της Πραιτόρια κ.ά. Λίγος χρόνος ελεύθερος για γεύμα και αναχώρηση για το προάστιο του Μονρεάλε (15 χλμ.), όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της, έργο των Νορμανδών κατακτητών του 12ου αιώνα, με τα εκπληκτικά μωσαϊκά. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΤΣΕΦΑΛΟΥ - ΚΑΤΑΝΙΑ
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Κατάνια. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην παραθαλάσσια και πανέμορφη πόλη της Τσεφαλού. Φτάνοντας στην Κατάνια θα ξεναγηθούμε στην ιστορική πόλη, που είναι κτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας. Η πόλη είναι γνωστή για τον μπαρόκ ρυθμό των κτιρίων της και για τη μαύρη πέτρα που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους από τα ηφαιστειογενή πετρώματα της Αίτνας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη κατά μήκος της οδού Ετνέα, θα δούμε την Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό ναό και το άγαλμα του Liotru, σύμβολο της πόλης, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το κτίριο της όπερας, το πανεπιστήμιο και το Ανάκτορο των Μπισκάρι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/3/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 559€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 559 € 235 €
  Twin Room 559 € 235 €
  Triple Room 559 € 235 €
  Single Room 746 € 235 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Ξενοδοχεία 4*.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία* (City Taxes).
  • Πρόγευμα καθημερινά.
  • Ημιδιατροφή στον Ακράγαντα.
  • Όλες οι μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού, οι ξεναγήσεις και οι εκδρομές, όπως αναγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, όπου χρειάζεται, για συνεχείς εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.

Δεν περιλαμβάνονται

  •  Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 235 €  
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.
  • Ο αριθμός των μονόκλινων δωματίων είναι περιορισμένος σε πολλά ξενοδοχεία. Σε περίπτωση εξάντλησής τους είναι δυνατόν να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση για χρήση δίκλινου δωματίου.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 672

10.03.2019

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

10:20

11:20

Α3 673

15.03.2019

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ

12:05

14:55