Skip to main content

ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ Πάσχα 2019 από 545.00

Παλέρμο, Tσεφαλού, Μονρεάλε, Ακράγαντας, Κατάνια, Αίτνα, Ταορμίνα, Συρακούσες

ΑΝΑΧ.: 26 Απριλίου
5 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Παλέρμο, Ξενάγηση πόλης
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για το Παλέρμο. Άφιξη και ξενάγηση πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Νορμανδών βασιλέων και το σκήνωμα της πολιούχου Αγίας Ροζαλίας, θα δούμε την γραφική Πιάτσα Πραιτόρια με το Δημαρχείο και το σιντριβάνι με τα αγάλματα, το λυρικό θέατρο Μάσσιμο, την μεγάλη πλατεία με το θέατρο Πολυτεάμα, το επιβλητικό Παλάτσο Ντέι Νορμάνι με το μοναδικό σε διακόσμηση παρεκκλήσι, την Μαρτοράνα και την παραλιακή λεωφόρο που σφύζει από ζωή. Τακτοποίηση σε ένα από τα κεντρικά ξενοδοχεία PALAZZO SITANO 4* (www.hotelcpalazzositano.it) ή AMBASCIATORI4* sup(www.ambasciatorihotelpalermo.com) ή FEDERICOCENTRALPALACE4* sup (www.hotelfedericopalermo.it). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Παλέρμο - Τσεφαλού - Μονρεάλε - Παλέρμο
Πρωινή αναχώρηση για το παραθαλάσσιο θέρετρο Τσεφαλού, όπου θα δούμε την πιάτσα Ντουόμο και τον Καθεδρικό ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Συνεχίζουμε για το περίφημο Μονρεάλε, ο Καθεδρικός ναός του οποίου είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Νορμανδικής Σικελίας. Το εσωτερικό του κοσμείται με ψηφιδωτά βυζαντινών και σικελών καλλιτεχνών. Επιστροφή στο Παλέρμο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Παλέρμο - Ακράγαντας - Κατάνια
Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική "Κοιλάδα των Ναών" του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε την Ιερά Οδό της αρχαίας πόλης και θα "ακουμπήσουμε" τους ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων και του Ολυμπίου Διός. Συνεχίζουμε για την Κατάνια, την δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Σικελίας, το "αντίπαλο δέος" του Παλέρμο, ένας γαστρονομικός παράδεισος, αλλά και η πόλη που θεωρείται ότι έχει την καλύτερη νυχτερινή ζωή σε ολόκληρο το νησί. Άφιξη και ξενάγηση της "Citta Nera" (Μαύρη Πόλη), καθώς η λάβα του ηφαιστείου αποτέλεσε υλικό δόμησης των κτιρίων της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα δούμε τις μπαρόκ πλατείες, τα ασπρόμαυρα μέγαρα, τον Καθεδρικό ναό, το σιντριβάνι του ελέφαντα, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Βία Ετνέα (Via Etnea, οδός Αίτνας), το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την όπερα Μάσιμο Μπελίνι κ.ά. Τακτοποίηση σε ένα από τα κεντρικά ξενοδοχεία NH CENTRO 4* (www.nh-hotels.com) ή MERCUREEXCELSIOR4* sup. (www.mercure.com). Διανυκτέρευση.  

4η μέρα: Κατάνια - Αίτνα - Ταορμίνα - Κατάνια
Σήμερα θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Η ονομασία Αίτνα προέρχεται πιθανόν από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει "καίγομαι". Θα μεταβούμε οδικώς μέχρι τους πρόποδες του βουνού και θα ανεβούμε με τελεφερίκ(έξοδα ατομικά) στην κορυφή, όπου με ειδικό όχημα ( έξοδα ατομικά ) θα δούμε από κοντά μικρούς ή μεγάλους κρατήρες, ενεργούς και μη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πανέμορφη Ταορμίνα, θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της με τα νεοκλασικά αρχοντικά και θα καταλήξουμε στο επιβλητικό αρχαιοελληνικό της θέατρο (Teatro Greco) με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Επιστροφή στην Κατάνια. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Κατάνια - Συρακούσες - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για την αρχαιοελληνική πόλη των Συρακουσών, όπου θα δούμε τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού της πάρκου, όπως το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το περίφημο "Αφτί του Διονύσου". Συνεχίζουμε στο ιστορικό κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι της Ορτυγίας, όπου θα δούμε τον ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Αρχιμήδη, την πηγή της Αρετούσας και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς! Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα για το αεροδρόμιο της Κατάνια και πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧ.: 26 Απριλίου 5 μέρες

                                          PALAZZO SITANO              AMBASCIATORI           FEDERICCO PALACE

                                             NH CENTRO                      NH CENTRO              MERCURE EXCELSIOR

Τιμή Κατά άτομο                                    

Δίκλινο                                      545                                    595                                  645

3ο άτομο έως 12 ετών              445                                    495                                  555

Μονόκλινο                                 695                                   745                                   815

                                   

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking: € 200*

* Στο κόστος αυτό περιλαμβάνονται οι φόροι διαμονής και δεν πληρώνονται επί τόπου στα ξενοδοχεία

Περιλαμβάνονται:

  • • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ & ΚΑΤΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
  • ΑΘΗΝΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ Α3 4096 11.00΄-11.50΄
  • ΚΑΤΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ   Α3 4097 19.00΄-21.35΄
  • • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* της επιλογής σας
  • • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • • Εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις βάσει προγράμματος
  • • Τοπικοί ξεναγοί σε Παλέρμο, Ακράγαντα, Συρακούσες
  • • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking(200 €)
  • • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, τελεφερίκ, ειδικό όχημα στην εκδρομή στην Αίτνα , αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα