Skip to main content

ΣΑΡΔΗΝΙΑ - ΚΟΡΣΙΚΗ ΠΑΣΧΑ 2019 από 735.00

 

Μπονιφάτσιο, Αιάκειο, Όλμπια, Νουόρο, Οργκοσόλο, Κάλιαρι, Μπαρουμίνι, Αλγκέρο, Καστελσάρντο, Σάντα Σμεράλντα

26 Απριλίου
6 ΗΜΕΡΕΣ

BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

Ημέρα 1η 2(6/4): Αθήνα (Νουόρο, Οργκοσόλο) – Κάλιαρι
Άφιξη με απευθείας πρωινή πτήση της Aegean στο αεροδρόμιο της Όλμπια, επιβίβαση στο πούλμαν και το οδοιπορικό μας στην Σαρδηνία θα έχει την πρώτη του στάση στο Νουόρο. Επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο στο Νουόρο που διαθέτει πλούσιες συλλογές από καθημερινά αντικείμενα χρήσης όπως ενδύματα, κοσμήματα, υφάσματα σκαλιστά ξύλινα χειροτεχνήματα, μάσκες, μουσικά όργανα, σκεύη οικιακής χρήσης και εργαλεία. Το μουσείο κάνει εκτενή αναφορά στην παραδοσιακή λαϊκή μουσική, στο χορό και το τραγούδι που συνδέονται με δημοφιλείς θρησκευτικές εκδηλώσεις. Τέλος εξαιρετική είναι και η συλλογή με τις παραδοσιακές φορεσιές που καλύπτουν μια περίοδο από τα τέλη του της δεκαετίας του 1800 έως και το 1950. Συνεχίζοντας θα διασχίσουμε την περιοχή της Μπαρμπαριάς, την περιοχή που την λυμαίνονταν οι «κλέφτες με την προβιά» όπως έλεγαν οι Ρωμαίοι και που ο Κικέρωνας της έδωσε το όνομα BARBARIA, από την ελληνική λέξη «Βάρβαρος». Πρόκειται για μία ορεινή περιοχή όπου δεσπόζει το όρος Γκεναρκέτου και είναι μία από τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης. Αυτό φυσικά το χαρακτηριστικό έδωσε και την ευκαιρία στην περιοχή να διατηρήσει σημαντικά στοιχεία των τοπικών διαλέκτων ακόμα και σήμερα, και να κρατήσει αναλλοίωτα πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία της Σαρδηνίας. Εμείς θα σταθούμε στο χωριό Οργκοσόλο, που φημίζεται για τις τοιχογραφίες του με πολιτικό κυρίως, αλλά και όχι μόνο περιεχόμενο. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Κάλιαρι όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα2 η (27/4): Κάλιαρι (Σαν Σπεράτε, Μπαρουμίνι, Οριστάνο, Μπόζα) – Αλγκέρο
Το Κάλιαρι που θα ξεναγηθούμε σήμερα, που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «κάστρο», είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Σαρδηνίας. Μεταξύ του 1324 και 1848 υπήρξε η πρωτεύουσα του βασιλείου της Σαρδηνίας. Ο μνημειακός της πλούτος με Art Nouneau οικοδομήματα την κάνει να φέρει επάξια όχι μόνο τον τίτλο της πρωτεύουσας αλλά και της πολιτιστικής και πνευματικής πόλης της Σαρδηνίας. Ρωμαϊκά και βυζαντινά μνημεία, μεσαιωνικές οχυρώσεις αλλά και το αρχαιολογικό Μουσείο της θα μας ταξιδέψουν στο πλούσιο παρελθόν της. Αναχωρώντας από το Κάλιαρι, θα περάσουμε από το χωριό Σαν Σπεράτε που χαρακτηρίζεται υπαίθριο μουσείο εξαιτίας των ευφάνταστων τοιχογραφιών του και ο επόμενος σταθμός θα είναι στον αρχαιολογικό χώρο Σου Νουράξι, στην περιοχή του Μπαρουμίνι. Η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή αυτή έφερε στο φως εργαλεία, κεραμικά αγγεία και πέτρινα σκεύη που αποτέλεσαν κορυφαία ευρήματα στη μελέτη της προϊστορικής περιόδου του νησιού. Πέτρινοι πύργοι με οικισμούς μιας περιόδου που ξεκινάει τον 17ο π.Χ. αιώνα και φτάνει μέχρι τον 6ο π.Χ. αιώνα, επιβεβαιώνει την ύπαρξη του πολιτισμού Νουγάγκι. Κωνικές κατοικίες, διαφόρων χρήσεων, λατρευτικά αντικείμενα και οικίσκοι που φιλοξένησαν πολιτικούς ηγέτες πρώιμων κοινωνικών δομών, επιβίωσαν στο νησί για πάνω από 10 αιώνες μέχρι οι Καρχηδόνιοι να κατακτήσουν την περιοχή και να την παραδώσουν στους τελευταίους προχριστιανικούς αιώνες στην ρωμαϊκή επέλαση. Ένα υπέροχο απόγευμα γεμάτο ιστορικές διαδρομές που χαράχτηκαν στα λίγα πέτρινα απομεινάρια της περιοχής και που το 1997 περιλήφθηκαν στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διατρέχοντας την δυτική ακτή του νησιού μέσω του Οριστάνο και της Μπόζα θα φτάσουμε το απόγευμα στο Αλγκέρο. Στενά δρομάκια, το παλιό λιμάνι, ο Καθεδρικός Ναός και η ενετική αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης θα είναι σίγουρα μια ευχάριστη αποκάλυψη.

Ημέρα 3η 2(8/4): Αλγκέρο (Καστελσάρντο) – Μπονιφάτσιο
Πρωινή περιπατητική εξερεύνηση της πόλης που ιδρύθηκε στις αρχές του 12ου αιώνα από την πλούσια γενοβέζικη οικογένεια των Ντόρια. Η ιστορία της πλούσια σε κατακτητές όπως οι Αραγώνες και οι Καταλανοί που την οδήγησαν σε μεγάλη οικονομική άνθιση, αλλά και οι Αμψβούργοι και άρχοντες της Σαβοΐας που την οδήγησαν σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό. Και παρά το πλήγμα που δέχτηκε από τους βομβαρδισμούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατάφερε να ορθοποδήσει και να αποτελεί πια στις μέρες μας έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Αφήνουμε στη συνέχεια την δυτική ακτή για να κατευθυνθούμε στην διάσημη Κόστα Σμεράλντα, αφού πρώτα σταθούμε στο γραφικό Καστελ Σάρντο για βόλτα στη μαρίνα και στο μεσαιωνικό κάστρο χτισμένο πάνω στον βράχο από την δυναστεία Dorias. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ξεχωριστό μουσείο της πόλης (Museo dell’ Intreccio Mediterraneo) αφιερωμένο αποκλειστικά στην λαϊκή τέχνη πλεξίματος καλαθιών με μία μεγάλη συλλογή από εκθέματα όχι μόνο της περιοχής της Μεσογείου αλλά και από διάφορες περιοχές του πλανήτη. Άφιξη αργά το απόγευμα στην περιοχή της Σάντα Τερέζα Γκαλούρα όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 4η 2(9/4): Μπονιφάτσιο (Σάρτενε, Προπριάνο) – Αιάκειο
Πρωινή επιβίβαση στο φέρρυ μποτ για να διασχίσουμε τα στενά του Μπονιφάτσιο και να φτάσουμε στην απέναντι ακτή στο νησί της Κορσικής. H στρατηγική θέση της καστροπολιτείας είναι πραγματικά μοναδική. Το Μπονιφάτσιο είναι χτισμένο σε μια υδάτινη εσοχή-φιορδ με την τραχιά μορφολογία του εδάφους να σε αφήνει μετέωρο μεταξύ του απέραντου γαλάζιου και του εξίσου γαλανού ορίζοντα. Κάστρα και τείχη οριοθετούν το τοπίο κι ανοίγουν παράθυρα στη φαντασία πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες των σπιτιών. Συνδέεται με το έπος της Οδύσσειας καθώς εικάζεται από πολλούς ότι είναι η περιοχή που κατοικούσαν οι Λαιστρυγόνες Κύκλωπες. Η πρωινή μας γνωριμία με την πόλη ξεκινάει με την εντυπωσιακή Σιταντέλα που σήμερα αποτελεί το ιστορικό κέντρο της περίφημης Άνω Πόλης και την οποία θα προσεγγίσουμε με ειδικό τουριστικό τρενάκι. Τα μεσαιωνικά γραφικά στενά, οι επιβλητικοί προμαχώνες, η διάσημη κεντρική οδός των Δύο Αυτοκρατόρων, μιας και κατά μήκος της βρίσκονται τα παλάτια που φιλοξένησαν το Κάρολο το 5ο και τον Μέγα Ναπολέοντα, , ο Γοτθικός Ναός του Αγίου Δομίνικου, μεγαλύτερη εκκλησία όλης της Κορσικής, τα περίφημα σκαλοπάτια του Βασιλιά Αραγόν και φυσικά η Εσπλανάντα του Αγίου Φρανσουά με την απρόσκοπτη θέα ως τη Σαρδηνία απέναντι αποτελούν τα βασικά σημεία της περιήγησής μας. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κοσμοπολίτικο λιμάνι με τα κομψά καφέ και τα καταστήματα με τα αναμνηστικά και αμέσως μετά αναχώρηση στην συνέχεια με βορειοδυτική κατεύθυνση και την πρώτη μας στάση στο χωριό Σάρτενε. Το Σάρτενε είναι αμφιθεατρικά χτισμένο στη κοιλάδα Ριζανές, με γρανιτένια πετρόχτιστα σπίτια και γραφική ατμόσφαιρα. Ακολουθεί το παραθαλάσσιο Προπριάνο, παραθεριστικό θέρετρο των Κορσικανών, όπου θα σταθούμε για καφέ και μια βόλτα στην μαρίνα του. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Αιάκειο αργά το απόγευμα.

Ημέρα 5η (30/4): Αιάκειο (Μπονιφάτσιο) – Σάντα Τερέζα
Το Αιάκειο είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Κορσικής. Η ετυμολογία του ονόματος δεν είναι γνωστή και μπορεί να προέρχεται από το μυθικό ήρωα Αίαντα. Σε βυζαντινές πηγές του 600 μ.Χ. αναφέρεται ως Αγιάτιο, δείχνοντας ότι ίσως προέρχεται από ελληνική λέξη. Εκεί τo 1769 γεννήθηκε ο Ναπολέων Βοναπάρτης και φυσικά το σπίτι του, η Κάσα Μπουόναπαρτε αποτελεί και το κορυφαίο αξιοθέατο της. Η ξενάγησή μας θα επικεντρωθεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου σχεδόν κάθε βήμα μας θυμίζει την εμβληματική αυτή προσωπικότητα της παγκόσμιας ιστορίας. Οι εντυπωσιακές πλατείες Φος και ντε Γκόλ, ο κεντρικός δρόμος με τα σπουδαία δημόσια κτίρια και τα εντυπωσιακά παλάτια των ευγενών, ο περίφημος Καθεδρικός Ναός της Πόλης και φυσικά η πλατεία Λετίσια, εδώ που βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Μέγας Ναπολέων και που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο αφιερωμένο σε αυτόν και τη ζωή του, θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Ελεύθερος χρόνος στο γραφικό κέντρο και στο πάντα γοητευτικό παλιό λιμάνι και αναχώρηση στην συνέχεια για το λιμάνι του Μπονιφάτσιο από όπου και θα επιστρέψουμε με το φέρρυ μποτ το απόγευμα στο νησί της Σαρδηνίας.

Ημέρα 6η (1/5): Σάντα Τερέζα (Σμαραγδένια ακτή, Όλμπια) - Αθήνα
Σήμερα θα γνωρίσουμε την περιοχή της Σμαραγδένιας ακτής (Costa Smeralda) στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού, η οποία και αποτελεί τον κύριο τουριστικό πόλο της Σαρδηνίας. Θα απολαύσουμε την διαδρομή μας από το Παλάου μέχρι το Πόρτο Τσέρβο και από εκεί μέχρι το Πόρτο Ροτόντο και θα έχουμε σύντομες στάσεις για βόλτα ή καφέ. Τελευταία επίσκεψη του οδοιπορικού μας η Όλμπια, η «εμπορική πρωτεύουσα» της Σαρδηνίας. Μια πόλη φοινικικής καταγωγής, σύγχρονη και πολύβουη, όπου στο ιστορικό της κέντρο ξεχωρίζουν ο Καθεδρικός ναός Σαν Σιμπλίτσιο, το αρχαιολογικό μουσείο και η εκκλησία του Αποστόλου Παύλου. Γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο, μιας και το ταξίδι μας οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. Η απευθείας πτήσης της Aegean θα μας επιστρέψει στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

    

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ναυλωμένη Πτήση

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

26/4

Αθήνα – Όλμπια

10.00

11.15

01/5

Όλμπια – Αθήνα

20.00

23.10

BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

Ταξίδι /

Διάρκεια

Ξενοδοχεία /

Διατροφή

Αναχώρηση

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΣΑΡΔΗΝΙΑ

ΚΟΡΣΙΚΗ

6 ημέρες

4* Πρωινό

26/4

735

+200

+250

Περιλαμβάνονται είσοδοι πόλεων Check Points και εισιτήρια πλοίων

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) γονείς = -100€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ολμπια - Αθήνα με ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Διαμονή σε επιλεγμένα 4* ξενοδοχεία ως ακολούθως ή παρόμοια
    Κάλιαρι Holiday Inn Cagliari
    Αλγκέρο Florida / Punta Negra Fertilia
    Αιάκειο BW Amirateu / Mercure
    ΣάνταΤερέζα Majore / Corallaro
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Κόστος εισόδων πόλεων check Point
  • Εισιτήρια πλοίων Σαντα Τερεζα – Μπονιφάτσιο – Σάντα Τερέζα Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους / Αχθοφορικά σε ξενοδοχεία
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου, με λατινικούς χαρακτήρες.